Äventyr

SNÖ!

Hejsan, oj va snö det hade kommit under natten.
Det är så fantastiskt kul att dra upp persienerna på morgonen och se all snö som täcker hela marken.
Äntligen vinter!!
Är så glad när snön kommer, vintermänska som jag är!
Snart är det jul, kommer gå fort nu.. haha...

De flesta vägarna har varit avstängda idag på grund av att alla lastbilar körtfast, bilar har kanat av vägar osv. Men när jag och mamma skulle åka till Borlänge sa de att riksväg 50 var klar att åka på så vi chansade och åkte. När vi närmade oss Borlänge såg vi en lastbil som kört rätt in i snövallen och stod tvärs över vägen.
Efter den lastbilen var det den längsta kön jag sett med bara lastbilar - säker uppemot 40-50 stycken på rad! Och då och då stod det en polisbil och försökte få lastbilschaffisarna att lugna ner sig osv.
Väl i Borlänge så gick vi runt och kikade lite, beställde en systemkamera - troligtvis hinner jag få den imorgon innan jag åker till Avesta.

På hemvägen stannar vi och frågar polisen om det är fritt fram att åka till Ludvika eller om vi skulle ta en annan väg, då fick vi beskedet att riksväg 50 var heöt stängd söderut så det blev att åka på lite äventyr med mamma ute i skogen.
Men jag och mamma klagade inte för det. Det var så härligt att åka där på den snötäckta marken och träden som hängde av all snö och mörkret som gjrode det hela lite spännande.
Vi åkte förbi mammas barndomshem i Idkerberget, så det blev lite rundåkning där.
Vi satt och väntade på att det skulle komma någon älg eller nått, men de kom aldrig något djur - en besvikelse för jag trodde verkligen att det skulla komma någon...

*
Mer äventyr!
I helgen var vi upp till Sundvall, en riktigt sjuk helg med mycket skratt!
Under lödagen var vi upp på Timrå-Frölunda där vi hejade fram Johan Backlund, och efter matchen tackade han oss och såg rörd ut. Han kom för övrigt till krogen senare under kvällen och tackade oss för stödet.. ooohh..saknar han i Leksand, och snyggare har han blivit med! haha... gobit!

Det hände mycket mer i leksand, både bra och mindre bra saker - men det är en resa som kommer finnas i minnet för evigt. Hoppas nu att Leksand kan skärpa till sig och fixa en kvalplats samtidigt som kankse sundsvall kan fixa en kvalplats med för då kanske denna resa kan göra om fast den skulle nog bli ännu bättre!!

*

Imorgon bär det förhoppningsvis av till Leksand, bara vägarna blir öppnade igen och att det inte blir mer trafikaos. Leksand möter Växsjö. Växsjö har spelat bra och ligger före Leksand i tabellen, men det ska nog inte vara något problem hoppas jag!
Efter matchen bär det av till Avesta till min moster och mina underbara "småsyskon"/kusinerna.
Där ska jag vara barnvakt tills fredag/lördag.


Nej nu ska jag hoppa in i duschen sen krypa ner under duntäcket, vi hörs!

© // Sandra Li

Sundsvall

BackeHejsan!

Om bara några timmar så bär det av till Sundsvall.
En tipp man gör gemesamt med andra leksingar.
Kommer nog bli rejält skoj, känns okej hitills så!

Så imorgon vid nio går bussen från Borlänge -
sedan är det bara uppåt i landet som gäller.
Väl uppe i Sundsvall ska vi se Timrå - Frölunda, måste
passa på när man väl har chansen att se elitseriehockey. Och framförallt se på Backlund, tyvärr fick vi ju inte honom att stanna kvar i Leksand utan han skrev på för Timrå. Vilket jag förstår till 110%, han är ung och behöver utvecklas mer. Plus att han nu tagit sig en plats i landslaget - bara att graturlera och hålla tummarna!

Efter den matchen så lär det bli ett antal öl som slinker ner, för festa det ska vi!
Får sova på hotell och allt, känns som en liten weekend - gött!Var upp till Leksand idag och kikade på Leksand-Nyköping. Helt helt okej match, underhållande för en gångs skull. Leksand vann stort och överlägset med 7-1. Det negativa med matchen var väl att Challe och Ene fick kliva av med varsin knäskada. Hur skadade vet jag inte just nu men lär nog få veta imorgon.

Sedan får jag gratulera Jessica till det avklarade teoriprovet - snart är kortet ditt vännen!! =)Nej nu ska jag ta och försöka sova, ska upp om 4½ timme.

Ses väl i Sunsvall! 
© // Sandra Li

Social


Hejhopp!

Leksand vann igår mot Bofors med 4-3, första perioden såg helt klart bra ut. Houkko som gör mål igen(!) från blå, riktigt härligt. Visst tänke man "ska han göra samma sak idag".. Men så blev det inte. Men som sagt av Gabbe "Hur matchen slutar resultatmässigt spelar ingen roll, bara vi vinner!"
Helt perfekt sagt av honom - ett bra motto...
Men det bästa som hände var innan matchen då några av spelarna kom in med en banderoll där det stod " Tack för stödet Norra stå, tillsammans fixar vi det här "... Jag fick rysningar i hela kroppen - så jävla fint gjort!!  ( Får tacka Jessica "Fotomuppen" Ström för biden nedan)
Nu är det en vecka tills man får träffa på alla leksandvänner igen, då är det sundsvall som står på schemat, fan va skoj det kommer bli!

tack
" Tack För Stödet Norra Stå - Tillsammans Fixar Vi Det Här! "


*

Efter matchen igår så åkte jag till Andy där alla andra också var. Blev utgång senare så jävla underbart!
Sist jag var ut på krogen var i början av augusti. Kändes så skönt att få gå ut och vara social med mina vänner, har ju alltid sett när de går ut på krogen och de har frågat mig osv. Fast jag har ju jobbat vajre helg. Men nu är jag ledig i några helgen så nu jäklar får jag ta igen det jag missat.. haha
Kom faktiskt fram människor jag aldrig pratat med förrut på krogen, de pratade på som om att jag har kännt dem i hela mitt liv. Och jag stod där som ett frågetecken, har jag sett denna männska förr(?)..
Var tvungen att fråga de flesta om vilka de var osv.. Alltid skoj med nya bekantskaper, det klagar jag inte på!

*

Har precis kikat klart på FCZ, vilka stjänor! Ibland funderar jag verkligen på om de spelar eller om de verkligen är så som de nu visas i tvn att de är.. haha.. men bra skoj har man när man kikar på tvn.. haha!!
Ska strax kika på mötet mellan Real M. och Barca.  Riktigt bra fotboll!

Vi hörs!
© // Sandra Li

Rädsla

Hejsan!

Att få ett samtal - ett samtal som handlar om ens hem - MITT HEM!
Var på träning i lördags, mamma var med och skjussade mig. På hemvägen ringer min bror och frågar om vi har varit in på hans rum och tagit hans pengar ur ett litet kassaskrin.
Detta hade vi såklart inte gjort - då sa min bror att vi har haft inbrtott!
Allt svartnade för ögonen - Vi? Nej min bror måste ha sett fel, han har säkert glömt bort att han slängt allt på sängen och så.
Men så var det inte den här gången - för när min bror gick runt i hela huset insåg han att det hade varit inbrott.
Hela huset var upp och ned - lådor urdragna, kläderna slängda överallt.
Ett stort kassaskåp som vi hade har brytits upp med en kofot eller liknade, denna har de även använt för att dyrka upp dörren de kom in.
Herregud tänkte jag när jag hade lagt på telefonen när min bror ringt - hur är det med Lisa (våran kakadua) som hade sitt rum där kassaskåpet stod. Hon skriker mycket om det inte är folk hon känner igen - har det slagit ihjäl henne?!
Tankarna var många och hemska - allt ploppade upp i mitt huvud som har hänt mig och familjen i min uppväxt...
När vi väl kom hemmåt fick vi polisbilen framför oss, det var jobbigt - vi visste att de var på väg hem till oss... Jag tänkte hela tiden - snäll polisjävel åk snabbare då!!... Nu i efterhand svor jag nog en hel del i den där bilen. Väl hemma när vi klev ut polisbilen orkade jag inte mer - tårarna föll. Hur ser huset ut? - har de tagit allt, är det förstört?
De var tre polismän som kom - de var riktigt trevliga. Jag och Mamma fick inte gå in förens de har säkrat platsen och letat fingavtryck. Det blev en jobbig väntan utanför huset.
När vi väl fick gå in var mina ben som bly, de ville inte gå. Jag frös och var arg och ledsen.
Det såg förjävligt ut, allt var verkligen huller om buller. Jävla idioter!! Fan!
När en polisman bad mig gå ner på mitt rum så sa jag nej, jag ville inte. Han sa att det var okej, att jag kunde ta det morgonen efter. Men jag ville få det gjort så han följde med mig ner och jag fick kika igenom på rummet om jag såg något som fattades eller var trasigt...
Utan polisen vet jag inte om jag orkat ta mig igenom rummet - han var så snäll och tog allt sakta och i min takt.

Nu har det gått fyra dagar sedan det hände men det känns som om att det hände igår.
Jag kan inte sova när det är mörkt, jag hör varenda lite ljud vilket gör att jag inte får en blund om nätterna.
Mitt rum - där kan jag inte ens gå in i, jag känner mig äcklad - någon jag inte känner har varit in i mitt rum - MITT RUM!
Sover nära mina föräldrar - ni påstår säkert att jag är löjlig och barnslig. Men har du inte varit med om det här själv så har du inget rätt att tänka så om mig. Alla reagerar på olika sätt!

Vi har varit på besök hos polisen, har fått berätta om hur vi fick reda på det. Om vi har några misstänkta.
Polisen förhörde oss om vi har tagit emot några konstiga samtal, besök - om vi har haft hantverkar och dyl. hemma den senaste tiden...
Det hemskaste polisen misstänkte var att det kan vara någon som står oss nära och vet hur vi har det hemma. Att de visste vad alla saker var och så vidare - helt sjukt!! Någon jag känner??! Fy fan!
Man kan ju inte gå runt och misstänka sina nära och kära - fast det kan vara någon av dem.
Men va fan, det gör man ju bara inte. Nu kommer jag få det svårt att lita på människor, alltså nya bekantskaper.
Att lämna huset när det är mörkt kan ni glömma, ja är fängslad hemma - fast jag inte vill vara i det här huset - det är inte mitt hem längre!
Allt känns så konstigt - att allt det här bara är en dröm och sånt som bara händer i film - varför just vi av alla?!
Mitt liv är ett helvete just nu!

Jag är glad och tacksam över att jag själv spelar hockey och älskar det mest än någon annat inom sport.
Det är så skönt att  komma in i omklädningsrummet och man får höra måga "Hej" och måga "hur är det" - man känner att laget är som en ända stor familj. 
Det känns så skönt att snöra på sig skrillorna och sätta på sig resten av utrustningen och bara köra utav helvete - få ur sig all ilska ur kroppen. Men framför allt att få tänka på något annat.
Om jag inte hade haft en match mot Hofors dagen efter inbrottet vet jag inte om jag hade mått så bra som jag gör nu. Jag är verkligen tacksam för hockeyn och allt runt omkring, lagledningen och laget! 
Hockey är Kärlek på hög nivå!! 

 

Jag vill tacka alla som på något sätt har visat sitt stöd för mig och min familj.
Ni får ha tålamod om jag inte hör av mig på ett tag, jag måste få bearbeta det här på mitt eget sätt.
Det kan ta lång tid - flera veckor kanske månader. Jag ber redan nu om ursäkt om ni kommer känna er bortglömda och så. Det är verkligen inte meningen - men jag vet inte hur jag ska hantera det här än.
Men jag vill att ni ska veta att jag är tacksam för allt ni gör och har gjort för mig och min familj - Tack!!© // Sandra Li

"va i helvete"
 "....nu är det så att Leksand är pressens gullegris, direkt dom förlorar en match skriver kvällspressen kris..."

Regn
( Leksands match var lika underhållande som denna bild är )Har inget mer att säga ikväll,  full av aggrisivitet och bitterhet - imorgon är det en ny dag - kom igen för fan!Heja Sverige!!!

© // Sandra Li

3 år sedan du lämnade oss....

Putte


Christoffer "Putte" Johansson


När jag vaknade imorse var min ända tanke att jag skulle ta mig ner till kyrkogården och besöka Christoffer.
3år, tiden har gått så otroligt fort, för fort!!
Men ändå har det inte gått en enda dag utan att jag har tänkt på honom!
Han saknads så otroligt mycket, och ständigt får jag den där frågan - varför?
Varför Christoffer som var så full av liv? Varför just han??
Den här dagen var grå och det regnade mycket. Jag hade hoppats på en fin hösdag med sol och lite värme för Christoffer skull...
Vid graven var det fin, trädet som står i mitten börjar växa till sig.
Tände ljus och satte ner tre röda rosor - ett för varje år som gått...
Sedan lämnade jag en fin sten där texten "jag tänker på dig" står....
Förstår fortfarande inte hur allt hände, det gick så fort - plötsligt var han "borta" ur ens vardag...


Christoffer - Jag saknar dig så oerhört mycket. Har fällt massa tårar idag, jag vet att du inte vill se mig ledsen, men de bara kommer. Jag kan inte hindra dem från att komma.
Det gör så ont i hjärtat att veta att du inte kan vara med oss på allt kul vi har för oss nu förtiden. Jag vill att du bara ska dyka upp och säga "hej" och vara den glädjespridaren som du alltid var bland oss vänner.
Jag längtar tills den dagen då vi får ses igen - hoppas du väntar på mig!!

Du var så snäll och rar
Du var en av de bästa jag hade
Min bästa vän kommer du förbli
För ingen hade så kul som vi
Vi hittade alltid på en massa trams
Och om vi bråkade blev vi alltid sams
Du är den bästa vän jag har!!
© // Sandra Li

Hockey är kärlek

Hejsan!

Har inte orkat skriva de senaste dagarna, har haft massor annat att göra.
Men ändå har det inte hänt något speciellt.
Har hunnit med att se Leksand-Oskarshamn, en sväng till Avesta och sedan jobbat natt och spelade match idag mot Hofors.
Har inte tränat den här vecka pgr. av de sena träningstiderna men jag fick en kallelse till matchen borta mot Hofors ändå. Det tackar jag för. Ohhh... snacka om kondisen låg på noll nu, första matchen för säsongen - men det kändes kanon. Plus att jag fick spela som vänsterforward och inte back!!
Det var verkligen konstigt att spela på en annan position men grymt kul, vill jag gärna göra om!!
Matchen slutade 1-0 till oss och vi ska spela returmatch mot dem på söndag igen så det blir nog skoj! !


Har även hunnit med att göra ett till besök hos tandläkaren, i torsdags fick det bli ett besök där.
Fick fyra bedövningsprutor, så jag lespade lagom när jag gick därifrån.
Fick en ny tid för att fixa en till sak i munnen.. När ska de vara klara med allt?(!)
Menmen, bättre att de gör klart allt nu innan jag kommer in i 20-åldern....


Nu ska jag försöka få bort monsterhuvudvärken jag fått!!

© // Sandra Li

Frågar man inget får man ingenting veta

Hejsan!

Först ska jag berätta om bilen som kraschade in vid min farmors tomt... Bilen var stulen från ABB...
Jävla idioter de finns....


Nog om det, de senaste dagarna har jag haft svårt att sova. Ögonen kliar, tankarna flyr, huvudvärk och för trött(!) för att sova.
Är verkligen hur trött som helst men kan inte somna. Kan vara för att jag är så otroligt rastlös om dagarna, ska fan börja göra något mer om dagarna nu - ta mig i kragen och skaffa mig ett liv.
Visst jag trivs i att bara gå hemma och så, men man behöver lite mer socialkontakt - ett liv med andra ord.
Och ingen träning den här veckan, kanske därför jag sover så dåligt - vad vet jag.

Idag var jag hem till en otroligt gullig vän, vi pratade om allt mellan himmel och jord.
Vi såg även på film - Band Camp, riktigt rolig fast jag sett den säkert 7 gånger nu....
Just nu sitter jag och funderar på en sak.
Ska man vara tyst och leva på det man känner?
Eller ska man fråga så man har ett svar att gå efter?
Jag vet inte riktigt om jag vill ha ett svar eller inte...


." Tusen tankar . Flera drömmar . En verklighet ".


*

jag är rädd.
rädd för den där saken
eller det är ingen sak,
det är en känsla
jag vet inte om jag vill ha den
varför just jag och just nu
behöver jag verkligen ha känslan
jag är rädd
jag vet inte vad jag vill


*


Frågar man inget får man ingenting veta© // Sandra Li

Ögoninflammation

Hejsan!

Fy fan vad underbart det var i onsdags i Leksand. Härligt att allt är igång igen. vinst med 3-1 inte dåligt!
Och i torsdags var jag ner till Stockholm/hovet och kikade på Hammarby-Leksand, vilket Leksand lekande lätt vann med 10-3.

Igår var jag hem till en vän som fyllde 18, han bor i en jättemysig 1:a, skitfint!
Fick träffa hans familj och släkt, riktigt roliga! Fick smörgåstårta och så, riktigt gott!

Arbetade på kvällen/natten. Gick lite trökt men så länge man tjänar pengar så är det okej, hehe...
Efter jobbet när vi är på väg hem och skjussar min farmor till huset så får vi en stor överraskning intill huset.
En bil kom i hög fart, förmodligen skulle han svänga (märken i vägen), fick sladd upp på gräsmattan inttill. Mejade ner en stolpe för att sedan åka tvärs över refugen och sedan tog det tvärstopp i staketet vi farmor.
Helt galet!! Ett par vittnen såg att mannen som körde sprang därifrån och stoppade en taxi och åkte därifrån. Senare hittades även en släpvagn på andra sidan stan som stod tvärs över gatan. Förmodligen har det något med att göra med denna mannen som körde bilen.
Det sjuka var att polisen aldrig kom, utan de skickade en bärgningsbil, vilket jävla samhälle vi lever i, sjukt!


bilbil

Aja nu ska jag ta och vila mig, min ögon kliar så in i helvete - jävla ögoninflammation!!

© // Sandra Li

Surrovich - Molly & Milla

En vardagsblogg om livet som Mamma till två töser, Molly och Milla. Mycket fokus på barnen och deras påhitt. Välkommen att följa oss!

RSS 2.0