Meningen med livet

Hallå!
Orkar inte skriva så mycket just nu, tänkte mest slänga in ett stycke ur från en bok som handlar om meningen med livet. Jag som för några veckor sedan funderade grymt mycket om detta.
Så idag var jag ner på bokrean en sväng och hittade en bok om detta. Slänger in ett stycke som jag absolut tycker att du ska läsa igenom!

(Från boken "meningen med livet", skriven av Bradley Trevor Greive )

Meningen med livet?

Livet är mycket konstigt, hur man är vänder och vrider på det.

Mycket konstigt. Det är till exempel ett obestridligt faktum att vi alla är gjorda av samma ämne som de mest intelligenta, kreaktiva, fantastiska livsformerna i hela universum.Dessutom så är vi sammansattan av precis samma materia som de högsta bergen på jorden och de starkaste lysande stjärnorna i vår galax.

Det gäller förstås också för potatis, sniglar och köttfärslimpor - kanske är det därför som det är så mycket här i livet som är svårt att förstå.

Till att börja med, varför är vi så överdrivet imponerade och intresserade av stora dåd och ting, när det faktiskt är de pyttesmå sakerna som tillsammans gör det stoa möjligt?

Varför försöker vi alltid skapa egna små världar där vi kan inbilla oss att vi har fullständig koll på vår tillvaro, när vi ändå bara kan vara helt säkra på att vi inte har det?

Varför fortsätter vi att tjata om att det viktigaste av allt är att vara sig själv, och sen finna oss i att vara pinsamt lika i så gott som allt här i livet?

Varför tror barn på älvor när vuxna inte gör det? Och varför hakar vi så ofta upp oss på sånt som vi inte är överens om, när det ju är skillnaderna som gör livet intressant?

Halva världen är trots allt upp och ner, så det finns absolut ingen anledning att vi skulle vara överens om allting. Inte ens nått så självklart som att man inte ska tugga med öppen mun är så accepterat som man tror.

Varför väljer vi att bråka och slåss när känslorna svallar, när det är mindre farligt, mycket roligare och lika avslappnade att dansa salsa?

Och varför dras vi till vår egen art, när vi ändå har så många taggar utåt kring våra innersta tankar och känslor att vi aldrig kommer någon riktigt nära?

Kanske känner man sig förvirrad av att livet inte alltid är vad det verkar.

Vår art är fullt upptagen av sitt yttre. Vi har alla skygglappar på ögonen och ser bara det vi vill se. När vi till slut öppnar ögonen blir vi nog chockade av hur blinda vi har varit när vi betraktat världen och fått den att stämma med våra egna små planer.

Med skygglapparna borta kan vi titta närmare på oss själva och ställa sakliga frågor om universum och vår plats i det. Med andr ord, säka meningen med livet.

Så vad är meningen med livet? Tja, det sägs ju ofta att "livet är en resa", men vart?

En del säger att livet går ut på att söka kunskap. Om det nu stämmer, varför klär sig då kloka människor så illa?

Somliga säger att livet inte har någon mening, det bara "är". Jösses. vad djupt!

Sedan finns det de som menar att vi bara är här för att bilda familj. När de kommer omkring ligger vårt desperata behov att fortplanta oss i våra gener.

Det skulle i såna fall betyda att hela vår existens styrs av våra primitiva sexuella behov.

Visst, en långhelg, men hela vår existens? Jag skulle inte tro det.

Kom bara lite närmare så slka du få höra en hemlighet... ALLT DET HÄR ÄR HELKORTKAT!!!

Det enda tema som klingar genom alla dessa teorier om livet är kärleken. Kärlek, i all dess bräcklighet, är den enda mäktiga och bestående kraft som ger meningen åt vårt dagliga liv.

Jag pratar förstås inte om romantiskt puss och kram, även om det också är häftigt. Det är ett välkänt faktum att ett brusten hjärta gör mycket mer ont än citron i ett litet skärsår. Men den kärlek jag pratar om är elden som brinner inom oss alla, den inre värme som hindrar våra själar från att frysa i förtvivlan om vintern. Det är kärlek till själva livet.

Det är rösten som säger "Hylla livet, skapa!". Den ger dig lust och får dig att förstå att vissa saker här i livet är värda att ö för, men ännu fler saker att leva för.

Vi inspereras att möta varje ögonblick på samma sätt som vi möter en gammal vän på flygplatsen, att fånga möjligheten att uttrycka oss och glädjas åt att vi finns till.

Kärleken till livet får oss att vilja hjälpa andra bara för att det känns bra. Vi vet alla hur underbart det är att kunna vara ett stöd för familjen och vännerna 8det finns förstås gränser). Men hur bra det än låter och hur sant det än är att "man ska leva livet som man vill" väller ändå invecklade frågor fram.

Närmare bestämt:

Hur kommer det sig att just du är här?

Vad är det som just du älskar?

Folk som inte ställer såna frågor går oundvikligen genom livet och undrar var festen är. De känner sig ofta övergivna, eller kan bara inte riktigt sätta fingret på det, men de känner att någonting luktar apa.

Sanningen är att vi ofta är så fokuserade på vad vi gör att vi bara går dit näsan pekar. Men vad håller vi egentligen på med? Vår tid är full med störande moment, omöjliga tidsramar och jobbiga prioriteringar.

Gränsen emellan natt och dag suddas ut. Vi dras ner i en lavin av rädsla och begär och slungas ut i en kapplöpning som vi aldrig kan vinna.

Så vi springer och kutar och jältar för att komma till en perfekt punkt i livet, men sen då? Det är precis, som när man kört hela vägen till affären, kliver ur bilen, och sen inte kommer ihåg vad man skulle ha.

Så många av oss börjar med drömmar om ett underbart och fritt liv, men det är oftast långt ifrån det vi hamnar. Sorligt nog upptäcker vi detta först på slutet, när det är för sent. Det går inte att börja om från början. Och tro mig, det finns massor av hemska känslor i världen. Som "bubblor i badet"-skammen, "tåbira i skoaffären"-genansen, "jag kan inte fatta att jag gjorde det på första daten"- ångesten.

Men av alla hemska känslor som får dig att må illa känns ingen hälften så dåligt som att veta att man hade chansen att göra vad man verkligen ville, och inte tod den.

Så vad är det du brinner för? Vad sattes du till välrden för att göra? Svaret på de här frågorna ger dig nyckeln till livets stora mysterium. Det är så stor det kan bli.

Här är några små tips som kanske hjälper dig att komma på rätt spår:

Till att börja med kommer ingen att berätta för dig. Det är som att gå omkring hela dagen med en lapp på ryggen där det står: "Sparka mig." Du måste upptäcka det själv. Det är också ytterst osannolikt att du en dag kommer att bada i ett förklarat ljus där du i en himmelsk uppenbarelse skådar meningen med livet, och du kommer garanterat inte att finna den på TV.

Visst, det finns en avlägsen möjlighet att blodet en dag rusar till huvudet och gör att du utan alltför stora problem kan få allt att falla på plats, men det bästa sättet är att dra sig tillbaka och ta sig tid att fundera över de stora frågorna. Den övningen är inte svår, för det handlar bara om att vara ärlig. Det är inte svårare än att "alla som vill få ut mer av sitt liv räcker upp en hand". Det handlar också om att komma till kärnan. Det spelar ingen roll vem som gömde osten- fråga dig själv varför du letade efter den från början.

För somliga handlar det egentligen bara om att finna de vackra och sanna stunderna i livet och sen göra upp en plan. För andra kan det kännas som att stirra ner i avgrunden. I värsta fall kan allt tänkande få hjärnan att svälla och bli farligt stor. Tro mig, det är det värt.

Om du ställer dig de stora frågorna om lyssnar till ditt hjärta, kommer du till slut att höra ödet kalla. En lite röst - kalla den ditt samvete, ditt inre jag, din inre svärmor - kommer alltid att säga dig sanningen om du är redo att höra dem. Först kommer du att förstå att ditt liv har fastnat i gamla hjulspår. (Hallå, du är inte ensam!) Sen kanske du inser vad du verkligen vill, men du kan inte riktigt få till det. Men plötsligt slår det dig. Precis som när du är halvvägs ner till stranden och inser att du glömde dra ur sladden till strykjärnet. Och när du förstår, eller anar att du förstår, vad du borde göra med ditt liv, så gör det! Ta ett djärvt språng ut i mörkret om du måste, och när du landar, börja genast springa för du ha inte en sekund på dig att förlora.

Trots att du känner dig oövervinnelig och odädlig, så är vår tillvaro mycket bräckligare än du tror.

Lägg handen på bröstet och känn hjärtat slå. Det är ditt livs klocka som räknar den tid du har kvar. En dag tar det slut. Det är hundra procent säkert och det finns absolut ingenting du kan göra åt det. Så nu har du inte råd att kasta bort en enda dyrbar sekund. Följ dina drömmar energiskt och passionerat, eller så kan du lika gärna ge upp och se dem sköljas bort.

Om du slösar bort ditt liv med att sitta och vänta slutar det med att du inte kommer någonstans. (Och så finns det förstås en risk att du får stickor på känsliga ställen.)

För det är ju så att man kan inte hoppa över ett bråddjup i två små skutt. Det krävs mod och hängivenhet för att förverkliga sina drömmar. (Men så måste man förstås komma ihåg vad som är modigt och vad som är dumt.)

Sanningen är att vi alla föddes med enorm potential och välsignade med oändliga möjligheter att stiga mot nya svindlande höjder.

Men tråkigt nog är det de flesta av oss så lata, så upptagna av vad andra ska tycka, eller så rädda för förändrig att vi aldrig vågar sträcka ut våra vingar och förverkigen våra underbara gåvor. Det är så viktigt att du gör din egen grej - vad det nu är som gör dig lycklig - och gör det så bra du kan. Spelar ingen roll om det handlar om att göra snöbollar, hålla andan under vattnet, bröla, eller föna håret så att det blir riktigt tjusigt. Det enda som räknas är att du mår bra.

Tänk på att vad du än gör så är misstag en del av livet. Så slösa inte bort tiden med att plåga dig själv för det som har varit.

Gräv inte ner dig eller stressa upp dig över om du gör det rätta. Följ ditt hjärtas röst. Tappa inte sugen, kom alltid ihåg att avstånd och motstånd måste man alltid vara beredd på när man gör nåt viktigt och alldeles speciellt.

När du bestämmer dig öfr att följa dina drömmar kommer många människor (även de som älskar dig mest) att försöka hålla dig tillbaka.

Det finns så många dystra pessimister här i världen som kommer säga: "Du kastar bort din tid - du okmmer aldrig att klara det."

Det kan tänkas att du är omgiven av folk som i hemlighet vill att du inte ska klara dig så bra eller rent av misslyckas så att de inte kommer i dålig dager.

"Glöm det", kommer de att säga. "Det är inte värt det och det passar hur som helst inte dig." Det är alltså viktigt att förstå hur otrevligt givande det är att följa sin egen väg, men lätt är det inte.

Precis som för alla andra kommer vissa dagar att vara bättre än andra. Och emellanåt kan allt kännas som en total katastrof.

Folk kommer att titta underlig på dig när du berättar vad u försöker åstadkomma, och du börjar lyssna på dem som klankar på dig och du börjar tvivla på dig själv. "varför i all sin dar forsatte jag inte som varmkorvsgubbe?".

Men vad som än händer. släpp inte taget! Kom ihåg att alla måste kämpa ibland. Det är oerhört jobbigt att varje dag göra någonting som man inte gillar eller ens bryr sig om.

Men om du följer ditt hjärtas röst så har du åtminstone tröttat ut dig på det som du gillar mest. Nu tänker du förstås att detta kanske inte kan mäta sig med mycket i stora världen. Men tro mig. det kan det.

När du får ut det mesta av livet, ja till sista droppen, så kommer du att förändras från nått alldagligt till nåt exceptionellt.

När du gillar det du håller med kan du kasta av dig täcket varje morgon i glad förväntan inför den nya dagen, och du fylls av en sann glädje som är mycket smittsam. Precis som när du börjar skratta högt, och får någon annan att börja skratta, och sen en till, tills ni alla skrattar så att ögonen tåras, ni får kramp i magen, det blir svårt att andas, och ni kan inte ens resa er upp.

Men det bästa av allt är att genom att göra saker som får motthåren att krulla sig av förtjusning (förutsatt förstås om du verkigen har morrhår), kommer du att insierar någon annan att förverkliga sina drömmar, och så min vän, kan du förändra världen!

Vet du vad? Även om du gör stora misstag om du har fel i det mesta, så kommer livet ändå att bli ett fantastiskt äventyr, om du kan lägga dig om kvällen i den trygga förvissingen om att du givit allt och att din insats betydde nåt, och varje dag vakna och se fram emot ett liv som precis så vackert och spännande som du någonsin hade kunnat drömma om.
Och vet du vad? Om du följer ditt hjärtas röst och använder ditt huvud, så kan du aldrig ha fel!© // Sandra Li

Lycka!

Hej!
Underbar helg, verkligen underbar! Om jag kunde trycka på en knapp för att stoppa tiden så hade jag gjort det. Men nu sitter man här och önskar att man kunde spola tillbaka tiden istället...
Fredagen började knasigt. Blev väckt av att larmkillen höll på att borra för fullt så att Lisa, fågeln i huset började skrika och ha sig. Var väl lika bra att kliva upp, och tur var väl det annars hade jag aldrig hunnit klart med sötnosens födelsedagspresent. Men den han jag klar med lagom tills det att tåget skulle gå.
Hellen och jag åkte med tåg upp till Leksand där vi slöt ihop med Jessica, Flamman och Gidlund hemma hos Emil.
Väl där hände det ett och ett annat. Inte ofta man blir påsatt av två brudar inte. Och inte ofta man har fyrkant heller. Om det var skönt? Nja, det kan jag inte påstå. Men man blev rätt pömsig, det kan jag lova, haha!
Gick till arenan för att packa bussen med tifomaterial. Sedan bar det av mot gurklandet.
Tack Daniel och Saffran för att ni köpte med en sallad åt mig, den räddade nog min dag!
Så med lite sallad i magen var det bara att försöka komma ifatt alla andra med det alkoholhaltiga...
Det gick som det gick, en sak kan jag lova, aldrig att jag ska dricka så snabbt igen!
Första perioden var verkligen en pina. Blåsan som är för tok gör liten och så grymt trött. Eller var jag full?
Och Emil, jag ljuger inte om att jag såg alla mål... Det var i alla fall två mål på isen, såg inte du dem?!
Så jäklans fjantigt nere i rocklunda också, efter matchen fick man inte gå på toa. Jag sa ett och ett annat till de ansvariga vid staketet. Va de sa tillbaka vet jag inte, men jag har för mig att de kom upp ett långt finder från min högra hand, så kan det gå...
Hoppade av tillsammans med sötnosen, Saffran och Emil i Avesta. Väl där fick vi vänta på taxin i nästan en timme. Men vi hade underhållning på hög nivå under tiden. Läs Emils inlägg om Escorten så får ni veta lite vad som hände... dalastark.blogspot.com 

-"Du får hundra kronor om du snor backspegeln ur polisbilen!"

Drog ut på krogen också, Star. Kände mig lite vilsen eftersom de ända jag kände var Emil,Saffran och Daniel. Men det gjorde inget, det är då man har chansen att knyta nya kontakter har jag fått höra.
Efter krogen blev det att dra hem till sötnosen och lira lite sex-box. Calle Steen Cup stod på schemat. Men vi orkade inte spela klart. Saffran somnade och blev offer för spritpennan och andra dekorativa saker.
Han blev lite putt, och drog hem, förlåt Saffris!
Sönosen öppande sitt paket också, jag antar att han tycker om den, eller det ska jag väl säga eftersom det var många paket i det stora. Somnade rätt snabbt den kvällen, efter de att man fått stäga av mobilen för att någon ville vara rolig och jävlas.
Vaknade tidigt men låg kvar och myste lite tills det att Emil avbröt allt, tack Emil! Haha... Kom ihåg, jag hatar dig inte, jag bara tycker mindre bra om dig, okey?!
Hela lördagen var riktigt seg, lagade mat med sötnosen, tacos blev det och riktigt gott!
Sedan blev det att lita ett skitroligt spel på sex-boxen tillsammans med Karin och Anders.
Ett bilspel där man var tvungen att hålla sig kvar på banan och inte hamna för långt efter för då dog man. Svårt att förklara, men grymt skoj! Man skrattade fasiken hela tiden, så nu har man träningsvärk i skrattmusklerna.
Åkte hem idag, sjukt mycket folk på tåget. Hoppade på en vagn, 2:a klass men där var det så fullt så jag började gå frammåt mot 1:a klass. Där fanns det gott om plats och tyst, inga barnskrik eller nått.
Satte mig där på en ledig plats, så skönt. Genom fönstret såg man bilarna åka, en efter en med takboxar.
Märks att det är sportlov nu, och tyspiskt nog var något tåg inställt i borlänge så alla skulle åka buss vilket ledde till att de var grymt mycket folk vid busstationen.
Väl hemma så gick tiden så sakta och jag var verkligen hur seg som helst. Kikade i alla fall på hockeyn, Play-Off spel mellan Växjö och Björklöven. En riktigt jämnmatch där Växjö vann till slut.
Tog med en promenad senare på kvällen, tog den halvlånga streckan. Tog väl en 45 minuter, men jag kunde ha gått mycket längre för det var så otroligt skönt ute.
Ska snart sova, hade jag tänkt mig i alla fall, sen får man se vad hjärnan vill...

kram

Det vackraste jag vet
Är att se dej när du sover
Här råder stilla frid
Och jag glömmer både rum och tid

Du ligger här bredvid
Och jag känner hur du andas
Att älskas utav dej
Är det vackraste för mej

Så sagolikt det är
Att se morgon-dimman lätta
När mörkret sakta flyr
Och att se hur dagen åter gryr

En kylig morgonbris
Sakta sveper genom rummet
Jag kryper tätt intill
Lycklig för att du finns till

SDM!


© // Sandra Li

When I think about love, I think about you...
 

Stanna tiden!

Halu!
MItt i natten och vi sitter just nu hos Sötnos i Skogsbo.
Vi spelar Calle Steen Cup på X-box. Men jag tror att den har avslutats. HUmm...
Saffran har somnat, jag sitter här medan Myhran och Emil lirar X-box.
Dagen började med att jag gick upp tok för tidigt, men kunde verkligen inte sova. Så det var bara att kliva upp. Larmkillen kom hem också, han skulle installera larm. Han var en schysst en!
Vid niotiden drog jag ner till pappa på stan för att fixa lite med Sötnosen födelsedagspresent.
Hann precis klart med det, och få i mig någon smörgås innan tåget bar iväg mot Borlänge och sedan Leksand.
Väl i Leksand blev man påsatt i Emils säng, nej inte av Emil utan av Jessica och Hellen, man blev riktigt pömsig efter det, haha! Vi kan vi!
Vid tretiden bar det iväg med supportetbussen till Gurklandet!  Det är inte bra att dricka på tok för mycket på för tok frör kort tid. Man blir lätt trött av det, anatar jag. Aldrig har jag varit så trött på en match!
Leksand vann, jag såg alla mål. SÅ jag sov inte hela tiden! Haha... 3-2, Jadå! =)
Tack för en underbar dag, jag önskar att jag kunde stanna tiden nu och uppleva den här dagen liiite längre!

Det är sjukt hur söt han är, Daniel!

Åhhh mera vin!

© // Sandra Li

When I think about love, I think about you...

Fredag!

gurka
 Halu!
Fredag, äntligen! Har längtat som en tok sen i fredags!
Västerås idag, partyresa på hög nivå!
Får träffa idioten med om några timmar, det är inte fy skam det heller, sötnöten!
Nu ska jag skynda mig till bussen, har lite att fixa innan jag och Hellen drar mot Leksand!

Ha en bra dag!
© // Sandra Li

When I think about love, I think about you...

Trött!

MonnMonn!
Brrr, jag tror jag fryser ihjäl. Satan va kallt det är på mitt rum. Var på tok för varmt och skönt under täcket.
Kunde ha stannat där, och sovit i minst tre timmar till fast då hade nog inte min lärare blivit så glad.
Skola idag, svenska lektion. Kan hända att det ska tas upp något intressant idag, eller inte. Men det är faktiskt rätt trevligt att åka ut dit och ha något att göra om dagen.
Efter skolan är det tänk att jag ska fika med en gammal klasskamrat, hoppas det blir av!
Sedan ska jag fixa lite med en present som någon idiot ska få imorgon är det tänkt...
Men fy fasiken, jag ska nog sätta på mig mitt underställ, svinkallt ju!

Leksand igår, de dominerade! De spelade faktiskt riktigt bra, det lovar gott inför kvalserien nu.
Två veckor kvar tills den börjar. Vadå hockeyabstines! Men först Västerås på fredag, längtar!

Ha en trevlig dag!

Grattis sötnos på Siklenka-dagen!

© // Sandra Li

When I think about love, I think about you...

SDM!

Halu!
Dagen idag har verkligen flytit på...
Vaknade rätt sent, var skönt att sova ut, och framför allt att få ha täcket för sig själv! Nejdå, det var på tok för tomt i sängen...
När jag käkat lite lunch så promenderade jag ner till skolområdet och väntade på mor. Tillsammans med henne for vi ner till stan där hon följde med mig till Åhlens eftersom jag var på jakt efter ett nytt överkast till sängen då mitt förra är för litet för den nya sängen.
Hittade ett skitsnyggt i beige färg. Så det blev att köpa det + att mor min helt frivilligt köpte tre kuddar i lika stuk som på överkastet. Blev två vita och en beige. Så nu ser det ännu mer hemtrevligare ut på mitt rum.
Var över till hemtex en sväng också, där köpte jag ett par nya panelgardiner som går i vitt, beige och brunt, kommer nog bli snyggt!
Innan vi åkte hem blev det att köpa med semlor hem, mums!
Sedan har jag tillbringat kvällen med att fixa tifo inför bortamatchen på fredag, blir klart med det imorgon...
Och imorgon blir det att fara upp till Leksand igen. Match mot Hammrby, vinst där och kvalserieplatsen är helt säkrad om jag inte minns fel.
Men innan Leksand ska jag möta upp idioten i Borlänge, alltid lika trevligt att umgås med honom!

Fick hem mitt speciella medlemskort idag från Superstars, "Leksing Tills Jag Dör"-medlemsakpet.
Kortet kunde ha varit snyggare, men ska inte klaga. Jag är en stolt Leksing! - alla ska få se kortet! Haha!

Usch, jag kan fortfarande inte släppa det som hände i lördags. Så jävla onödigt alltihopa!
Tänk om, den tanken finns där hela tiden...


Dagens bra och mindre bra:

+ Solen! | Finns inget skönare än att ta sig en promenad i kylan samtidigt som solen lyser!
+ Idioten! | Det finns ingen som honom, det garanterar jag!
+ Broder | Han är trots allt min bror, och han betyder mer än vad han tror!

- Symaskinen! | Mammas uråldriga symaskin som inte hänger med i sömmarna! 
-  "det löser sig" | jag hatar folk som säger detta, finns inget värre! *tvi*
- Håret! | Nej inte Niklas, utan mitt hår. De vill inte som jag vill, kanske ännu mera vax hjälper!? 

© // Sandra Li

- I could stay awake just to hear you breathing...

"Välkommen till Ludvika!"

Halu!
Så var det en ny vecka igen. Förhoppningsvis en underbar vecka.
Helgen var minst sagt knäpp. Ofta man får en flaska i huvudet utan att man har gjort någonting.
Detta hände sötnosen strax efter det att vi kommit in på krogen. Två killar började att kaxa sig och ville göra upp inne vid toaletten vilket sötnosen tackade nej till direkt.
Dum som man var så lämnade man sötnosen ensam en pytteliten stund. När man gick tillbaka så står dessa två killar och slår på sötnosen, flaskan kom flygande mot skallen, en gång och sedan en gång till...
På något sätt fick jag tag i sötnosen krage och drog honom därifrån, de två killarna gick därifrån som om att inget hade hänt. Nu blödde sötnosen krafigt från huvudet vilket gjorde att jag kallade på en vakt så att han fick hämta kompresser och sånt. De plåstrade om honom och så fick vi åka till akuten, där sötnosen fick sys. Sedan traskade vi hemåt fast läkaren inte tyckte att vi skulle göra det.
Sov lite knepigt den natten, var tvungen att kolla till sötnosen så han inte tuppade av eller nått.
Detta kunde ha slutat värre, det kanske inte ens hade behövt hända...
Tanken finns där hela tiden - Tänk om...

-"Nja, två vinare kanske..."

Söndag, och det kinesiska nyåret firades med släkten nere på resturangen. Var grymt kul att få träffa på Anderas och Niklas, inte så ofta man träffar på dem. De mår bra och trivs där de bor så det är bra, och det är det ända som räknas för mig, att de mår bra!
Mycket god mat blev det med, vissa kanske tyckte att de smakade lite speciellt, men bra att våga smaka i alla fall!
Fick en del slantar i "Luckey Money" vilket uppskattades en hel del i min plånbok. Det är en händelserik vecka det här! Leksand på onsdag, och sedan Västerås på fredag, och Leksand är redan klara för kvalserien - hur skönt som helst! Kommer nog bli den jämnaste kvalserien någonsin, jag tror att den första matchen kommer att bli avgörande på en gång. De som vinner första omgången kommer ligga i toppen och slåss om de två platserna... Men det lär väl visa sig, bara Leksand bli ett av lagen så!

-"Gå försiktigt!"

Idag så blev det att sova ut, riktigt skönt. Men det hade nog varit skönare om inte någon snott allt täcke och snurrat in sig i det. Men snäll som jag är så klagar jag inte. Jag sov rätt skönt med filten också, haha!
Efter att vi gjort lite ärende på stan så var det dags för sötnosen att åka hem till sin skog.
Blev ensamt på direkten, tills brosan kom och frågade om jag ville göra honom sällskap till Borlänge. Blev rätt snopen av att han frågade mig. Jag tackade ja, så det blev en sväng till Kupolen. Väl där träffade man på Jessica, då blev man glad! Kikade runt lite på affärer för att se om de fått in nå nytt från i fredags, haha.... Provde lite brallor, och brosan klagade aldrig, han väntade hur snältt som helst. Ibland älskar jag verkligen min bror, haha! Fick honom att köpa sig en ny tröja med. Själv köpte jag ett par nya boxer-trosror på Carling, hur snygga som helst. Sedan blev det att köpa sig ett nytt "SingStar- Rocks" till PS2...

-"Hej och välkommen till Ludvika!"


© // Sandra Li

When I think about love, I think about you...

Livet!

Halu!

Detta är verkligen livet, vänner och en massa skoj! =)

Älskar er allihopa! Puss

Nytt år!

Haluuu!
Idag börjar firandet av det kinesiska nyåret - Grisens år!
Det är så kul att se på tvn där de sänder från Kina, vill så gärna vara där. Ska lätt åka dit någon gång i framtiden under kinesiska nyåret och då helst med min pappa som kan förklara och så vidare.
Imorgon blir det att äta den klassiska nyårsmiddagen med massor utav godsaker. Desutom får jag "Lucky Money", ett rött kuvert med pengar i.

Sov till tolv idag och sedan dess har jag städat en del. Har hur mycket tvätt som helst hängandes ute i tv-rummet. Måste nog ta och försöka vika ihop det och lägga in de i garderoben innan idioten kommer.
Alltid kul att umgås med idioten, han är ett charmtroll helt enkelt!
Blir att festa till det ikväll, får se vart vi hamnar. Det ryktas om att det blir bastubad, låter nice de!

Nej nu blir det att vika tvätt och vänta på idioten, ha en trevlig dag!


Just ja, om ni ville veta så har jag namnsdag idag - Jag heter Sandra!


© // Sandra Li

When I think about love, I think about you...

Släkten är värst!

Halu!
Har ont i fötterna, blev en hel del knatande idag.
Var och fotade igår åt skolan, Treafesten. Gick fint, faktiskt rätt skoj. Som vanligt får man lära känna nya människor. Alltid skoj!
Kom hem runt 5-tiden, somnade rätt snabbt. Gick sedan upp vid 11. Sedan ringde Hellen och frågade om vi skulle hitta på något. Vi bestämde att ta en fika. Men så blev det inte utan vi åkte till Borlänge och shoppade. Eller, ja det var mest jag som shoppade. Hade ångest ett tag, men nu efteråt så är jag hur nöjd som helst. Två riktigt snygga tröjor, en skjorta, ett halsband och lite annat smått och gott. Nej, har inte ångest längre, jag är nöjd!
Väl hemma så blev det att klä upp sig lite och sedan dra ner till krogen för att träffa Kusin Niklas och föredetta klasskompisen Markus. Det var riktigt trevligt. Niklas är som en bror för mig och Markus sprider en sådan glädje så att man kan inte vara ledsen eller nått när man träffar honom.
Vi kastade lite pil och så. Jag ägde, och Niklas var inte långt efter - Släkten är värst, enligt mig och Niklas så!

Nu blir det att krypa till kojs, ha det fint!

© // Sandra Li

When I think about love, I think about you...

Jag vet...

Nu vet jag, och så ska det få vara ett tag framöver nu. Jag ska försöka, men det kommer att bli svårt, men jag vet att det kommer att gå. Kanske en dag, nej inte en dag. Men En månad, tre månader, det kan ta ett år. Men jag vet och det räcker för mig!
Jag är glad nu, mår faktiskt utmärkt just nu. Visst bra kan alltid bli bättre, men får väl nöja mig med att må som jag gör just nu!
Man lär sig av varandra, eller hur? Jag har lärt mig en hel del, och jag är evigt tacksam över vad jag har fått varit med om hittils i mitt liv. Jag är så glad att kunna föra vidare mina kunskaper till någon annan som behöver få höra något nytt...


Jag vet, och det är det bästa!

© // Sandra Li

When I think about love, I think about you...

"Jag grät så att jag började gråta!"

Hejhopp!

Ja vissa kan verkligen kläcka ur sig roliga floskel ibland och igår var det jag som gjorde det.
-"Jag grät så att jag började gråta!"... Det var meningen att jag skulle säga att jag skrattade så att jag började gråta, men ibland väljer ju ena hjärnhalvan att säga ett annant ord istället.
Gårdagen var hur bra som helst, trots huvudvärken så var det den bästa dagen på länge. Och det var inte för att det var alla hjärtans dag utan för att jag var glad hela dagen och fick träffa Idioten, Det betydde mycket!
Matchen uppe i Leksand var katastrofal, domaren Larsson är bra komisk. Men tre poäng till Leksand vilket är grymt bra. Det känns som om att Leksand har säkrat en plats till Kvalserien nu, men man ska inte ropa hej förens man är över bäcken så...

Torsdag idag, är lite lagom trött men känner mig piggare än vad jag har gjort på länge vilket är bra. Är till och med på städhumör, tävttar till och med. Har redan tvättat två maskiner. Ibland funderar jag verkligen på hur mycket tvätt man kan ha.
Ska bli skönt att få rena kläder, haha, alltså tro inte att jag har gått runt i skitiga nu för det har jag verkligen inte gjort!

Ska fota åt skolan ikväll på Trädgårn, min farbrors krog. Det är treafest, en fest dit alla sistaårs elever får komma och festa. De hade visst ett tema på festen också. Tema 80-tal. Så det blir nog kul. Kul att få komma ut och fota lite med!


Nej nu blir det att plocka lite på rummet igen, förstår inte hur det kan bli så stökigt när jag inte ens har varit på mitt rum, ja förutom när jag ska sova...


  -JESPER OLLAS!
Det är kärlek på hög nivå!

 

© // Sandra Li

When I think about love, I think about you...

Kram!

Happy valentine's day!

Trodde jag skulle vakna utan huvudvärk idag, men icke. Var skittrött igår och somnade på soffan på kvällen och la mig rätt tidigt. Men tror ni att jag somnade för det? Nejdå, jävla huvudvärk!
Och så vaknade man av klockan vid nio i morse, och huvudvärken satt fortfarande i.
Så nu har jag precis blivit masserad lite av kära mor, så det känns lite bättre men det blir väl säkerligen att ta sig alvedon sen i alla fall.
frilla
Klippte mig igår, är nöjd, mer än nöjd till och med!
Det klipptes av mer än 25cm av mitt hår.
Såg nog rätt chockad ut när hon klippte av första längden.
Anna, hon som klippte mig frågade om jag ångrade mig var på jag svarade "nej för fan, fortsätt klipp"...
Blev rädd för stunden när hon hade tvättat ur blekningmedlet, för det såg alldles för ljust ut. Så hon hade i en lite toning som såg röd ut!
Blev rädd att de skulle bli rött istället, men som tur va så blev de inte det.
Och nu sitter jag är ovan att ha kort hår igen, men är riktigt nöjd!
Nu kan man ruffsa och ha sig i mitt hår, haha!


Alla Hjärtans dag idag!
Och det första man såg i morse när man klev upp var ett rosa paket med hjärta på. Paketet var från far min, han kan allt överraksa en ibland!
I paketet låg det ett jättefint ljusfat med ett liknade ljus.
Till mamma hande han köpt en skitgulligt guldhalsband med ett hjärta och brosan fick choklad.. haha..
Men pappa kan han, bara han vill!
Ska strax ner till honom och säga tack och så, för sedan åker jag till Borlänge för att göra Idioten sällskap innan vi ska dra oss till Leksand.
Och jag kan säga att jag blir jäkligt arg ikväll om de inte vinner, Almtuna kan vara svåra - men vinst ska de bli, kanske tvåsiffrisgt nu då? haha....

Nej nu ska jag ruffsa till håret, sen åka!Kram på er alla!
kram
 

© // Sandra Li

♥  Du vackra....

Nattinatt

Gonatt!
Seriöst, han är fasiken magiskt den karln. Robbie Williams...
Har setat hela kvällen och kikat på filmer från olika livekonserter, magiskt!
Kolla in det här bara, sjukt mycket folk Robbie Williams! (1.20 in på klippet, kolla då - sjukt mycket folk!)
Ni får säga vad ni vill om Robbie, men för mig har hans låtar/texter betytt mycket. Man känner igen sig i många av textraderna. Hittade även på två klipp från Ullevi 1, 2 - när han ber alla att knäppa kort samtidigt!

Annars då, jodå, livet rullar på.
Den här dagen har verkligen varit lång. Sov 11 timmar, skönt att vara helt utvilad när man vaknar, så att man verkligen inte kan somna om...
Gick upp och kikade faktiskt på Toon Disney, haha. Luftenshjältar, Bumibjörnarna och Räddningspatrullen. Förmiddagen kunde inte ha blivit bättre.
Vid lunch började jag få huvudvärk, och den har setat i hela dagen. Blev en vända ner till stan, fika mer Peter och sedan blev det att åka hem och försöka bli av med huvudvärken.
Slötittade på tvn, huvudvärken försvann lite, men jag började få ont i nacken i stället. Knepig huvudärk.
Kikade på Södertäljes match mot Västerås, blev en bra match till slut men dåligt av SSK att inte vinna...
Annars har jag inte gjort så mycket mer nu på kvällen/natten än att se på klipp från olika konserter med Robbie. Jag får inte nog, han är verkligen underbar!
Var till vårdcentralen idag med, de ville inte skicka mig på rötgen nu heller. Får väl gå och droga ner mig med alvedon och hoppas på att det går över. Men de klart, svullnaden har börjat sjunka nu, men det gör fortfarande ont. Men är huvudet dumt får kroppen lida, jaja...

Dagens bra och mindre bra:
Nikola Sarcevic | En ny favorit för mig. Ta dig tid att lyssna på hans texter, sjukt bra!
+  Robbie Williams | Magiskt, ja!
+  Träningssnodden | Känns i armarna, men på ett bra sätt! 

-  Alvedon | Är huvudet dumt får kroppen lida...
-  Fiket | dumt att gå och fika när man inte äter sånt, trött på mackor nu! 
-  Tvätthögar | De blir bara fler och fler, får väl ta orken till och tvätta snart...


Sleep well, cykel ställ!


© // Sandra Li

 Det vackraste jag vet är att se dig....

Angels...

Hej!
Blev att jobba Tifo hela dagen i sällskap av Emil, Jessica, Axel, Gidlund, Åberg och  Håret. Det blev riktigt bra, skitsnyggt med andra ord! Och inte var man ett dugg trött heller, men det gjorde inget, var inte ensam om att vara det. Hela dagen har verkligen varit knäpp, men på ett bra sätt. Är så glad att jag har er, hoppas ni vet det!
Hårets mamma Mia. hon kan laga mat hon. Skitgod mat - Tack!
Alltså vad som helst kan ske i ett skyddsrum, det ska ni veta. Man kan hitta många roliga gömställen, haha!
Efter att ha jobbat klart med Tifot runt 22-tiden så bar det ner till stan. Och vid 00-tiden drog jag ut på krogen och vimmelfotade lite. Ännu en gång blev jag överraskad över hur mycket folk det var ute, men sedan påminde någon mig om att det hade varit Rally, så det förklarade en del. Det var riktigt kul att ta kort idag för nu kom folk fram och bad verkligen om att ta kort på dem, skönt!

Sitter hos far min på resturangen. Trubaduren fick mig precis att minnas tillbaka till konserten med Robbie Williams...
Låten är så grymt fin, budskapet i den är mer än vettig!
Önskar att jag kunde få resa tillbaka i tiden, att få uppleva konserten igen. Höra hans röst, känna hans energi och framför allt höra hela Ullevi sjunga med i Angels....

© // Sandra Li


I sit and wait
does an angel contemplate my fate
and do they know
the places where we go
when we´re grey and old
´cos I´ve been told
that salvation lets their wings unfold
so when I’m lying in my bed
thoughts running through my head
and I feel that love is dead
I’m loving angels insteadSådärja!

HaluHallå!
Matchen blev ju verkligen inte som man hade tänkt sig och då dömde inte ens Cleasson!
Första perioden spelade Leksand strålade, de var bara spel mot ett mål. När andra perioden startade verkade det som om att Leksand lämnat kvar skrillorna inne i omklädningsrummet. Snacka om skitperiod!
Ett under att de vann matchen till slut, de kunde lika gärna ha blivit utan poäng.
Träffade på många underbara människor uppe i Leksand idag! Inte ofta jag träffar på vännerna från Ludvika där uppe... Nille var upp, hur underbart var det inte att träffa honom. Kallar han fortfarande grannen trots att han flyttat ner till stan. Saknar han är uppe, han var så bra att ha här, kunde gå till honom vilken tid på dygnet. Nu ska jag fasiken hålla kontakten med honom, måste hitta på något! 
Men riktigt trevligt var det! 
Hemfärden blev ju som vanligt, på tok för busig!  De på Mc'Donals måste hata oss!
Längesedan jag var så här på Mc'donalds, men vet ni vad - det var skönt att släppa loss lite!
Väl hemma i Ludvika igen drog jag med hem till Håret, blev öl och musik och sedan ner till stan.
Killarna stannde kvar hos Patrik medans jag drog till min farbros krog. Fasiken vad jag är bortskämd med "billig fyllla"...
"Jobb-Patrik" såg en chockad ut när jag bad om en 6a tequila. Men en sådan fick jag och den var så jävlans god så jag beställde en till. De satte fint kan jag lova! Mycket folk ute för att vara fredag, många Leksingar för den delen, då har man alltid någon att snacka med...
Efter ett litet längre snack med Dennis om deras match mot Långshyttan idag (13-0 seger för Ludvika) så drog jag tillbaka till grabbarna, en sov redan i sängen. Strömmis var verkligen en ängel och skjussade hem mig- Tack!

Jag heter Sandra!

Väl hemma blev det en banan, visste ni förresten att en banan innehåller 7(!) sockerbitar!
Sedan har jag bara lyssnat på Bandit Rock och försökt bli trött...
Hittade på en bra sida via Hockeyligan med tacklingar från Elitserien, Hockey Hits...
Vissa tacklingar är snygga, men det är för lite sånt i svensk hockey. Tramsigt av dem att dra tillbaka tacklingspriset!
Men om ni kikar in på sidan och tittar på "oschyssta tacklingar" så är ju vissa av dem helt klockrena, så jävla tramsigt inom svensk hockey!...

Dagens bra och mindre bra:

+ Tequila | Fint som snus!
+ Peter Ström | Tack för allt skjussande idag!
+ Nya mössan | Köpte Superstars nya mössa, riktigt snygg!

- Gnagare | Så jävla äckliga!
- Handen | Ja, jag vet - dumt gjort!
- Snåljåpar! | En femma kan ni väl åtminstonde skänka?!

***
Det ryktas om att det kommer ner folk från Leksandhållet hit imorgon och jobba lite Tifo, lär bli skoj!
Hade gärna åkt ut till Fredriksberg och kikat på Svenska Rallyt men det blir nog inte av, synd... Men det behövs jobba Tifo med så! =)
Nu får jag allt ta och slänga mig sängen, ha det fint!© // Sandra LiDu vackra...
Förlåt mig för mig och mitt beteende, jag kan verkligen inte tygla mina känslor. Det du sagt till mig tänker jag väldigt mycket på och förstår dig. Jag känner mig vilsen, det gör säkert du med!
Det som jag vill veta är hur jag ska vara mot dig...
Jag vill kunna prata med dig, jag vill säga så mycket, men vill du lyssna?***

Gnagare!

Halu!
Jag orkade aldrig att skriva något mer i onsdags, och inte igår heller.

Nu ska jag fanimej ta och skärpa till mig, håller på att deppa ihop totalt. Eller ja, på dagarna är det okej, det är kvällarna som är jobbigast. Det är då alla tankar kommer...
Tack till er alla som lämnat kommentarer, det är så kul att läsa om hur ni tänker och så.
Lär kommentarerna till det här inlägget:
http://surrovich.blogg.se/2007/january/vad-ar-ett-liv.html

-Ryck upp dej Bagera, de svänger ju katten!

Dessa nlägg fick mig att le, och sedan känna mig lite starkare. Men som jag sagt många gånger förr, jag blev rädd för mig själv där en sväng. Men nu när jag har insett att jag kan bli på det viset kommer jag att försöka tygla mina känslor lite mer.
Hur smart är det att slå i en vägg så att handen får ont?!
Kul när jag var i skolan igår när min gamla gympalärare kom fram och frågade om jag åkt snowboard. Jag svarade nej, inget mer, och han såg väldigt fundersam ut och gick sedan därifrån... Sen kom han tillbaka, och frågade vad jag hade gjort då. Jag log mot honom och sa att det var för pinsamt att berätta. Då blev han att se ännu mer fundersam ut. Tillslut sa jag att jag slog i en vägg!
Han spärrade upp ögonen och log lite samtidigt som han frågade "Var du arg eller?"....
Jag log tillbaka och sa, "ja jag blev faktiskt det".  Han såg ännu mer fundersam ut efter det... Strax efter det kom fler och fler lärare och frågade hur det var med mig. Antar att han nämnt mig i lärarummet.
Det är ju inte bara jag på den skolan som har "slagits" på sistone, haha!....

Fick inte klippa mig i tisdags, frisörens barn hade fått åka in på sjukan. Skulle ha fått klippa mig igår istället men de hade inte kommit hem än. Så jag fick en ny tid på tisdag. Men jag börjar bli mer och mer skeptisk till att klippa av det. Jo jag ska klippa av det, men det är frisyren jag börjar tvivla över, igen...

Lånade filmer av Myhran för ett tag sedan. Har nu sett "Lady In Water" och "You, Me And Dupree".
Den förstnämna var lite sisodär, men helt klart värd att se. Däremot "You, Me and Dupree" måste du bara se. En klockren film! Jag älskar den här sorten av film, och den blev inte sämre när Owen Wilson var en av huvudrollerna. Han kan han!
Men om ni inte har något bättre för er så kan jag rekomendera dessa två filmer.

Den snällaste råttan jag känner heter Pelle, och jag saknar honom!

Leksand om några timmar. Tar nog tåget upp, om det nu blir som jag vill.
Match mot AIK, men jag har fortfarande inte riktigt den där gnistan i mig som säger "ÅH MATCH"... Den kanske kommer, bara det inte är Cleasson *tvi* som dömmer!

"Gnagare, ni hänger med i fem mot tre"

© // Sandra Li


Så söt, så snygg, så speciell!...

Morfar!

Ett år...

Bengt Valdemar Hedenskog
27 December 1933
7 Februari 2006

För ett år sedan vid den här tiden satt jag hemma i Morfars hus, chockad och ledsen, riktigt ledsen...
Det är sjukt att det redan har gått ett år, det känns som om att allt hände igår.
Morfar dog natten till den 7de februari 2006. Han fick ett slaganfall eller liknade när han skulle gå på toaletten mitt i natten. Hans fru hittade honom livlös, räddningspersonalen försökte återuppliva honom men det var försent. Morfar var död.
Vi åkte till begravningsbyåran och disskutera hur han ville ha sin sista vila. Helt sjuk, där satt vi och Morfar hade varit död i lite mer än tolv timmar och vi skulle bestämma sånt på en gång!
Efter att ha pratat med de på begravningsbyrån skulle vi få åka till sjukhuset och se Morfar...
Besöket på sjukhuset, att se Morfar ligga där likblek och stilla var som en dröm. Det såg ut som om att han sov, att han slulle vakna när som helst och säga "haha,där skrämde jag er allt"... En bisarr känsla!
Jag ska ner strax med familjen och tända ljus i minneslunden. Min Morfar ville ha det så, han ville ligga i en minneslund så att man kan "besöka" honom vart man än är i hela världen...Morfar jag saknar dig!
Jag träffade dig inte så ofta, men när jag väl träffade dig så fanns du där när jag ville prata. Du muntrade upp en med lite fia med knuff, trots att man alltid förlorade så blev man ändå glad!  Nu i efterhand önskar jag att jag kunde ha tillbringat mer tid med dig. Frågat dig mer frågor om hur ditt liv har varit, vad gjorde du som liten och så vidare... Men det är försent, jag ångrar mig djupt.
Morfar, om vi nu ska disskutera hockey så vet du vad jag tycker... Och det går inte så bra för Mora just nu, eller vad säger du? Vi får väl se om vi får kivas lite nu till våren.
Jag tänker på dig Moffa och jag saknar dig så otroligt mycket!
Fortsätt vila nu, du kommer alltid att vara saknad tills det att vi ses igen!
Morfar! 
Tack!
Verkligen, tack till alla som på något sätt har visat att ni finns för mig!
Fast jag kanske inte visar det så mycket så betyder ni verkligen mycket för mig!
Det hår gått ett år och nu väntar ett nytt år, förhoppningsvis lite bättre där man kan minnas Morfar med mer glädje och så... Men under året utan Morfar har det hänt så mycket annat. De närmaste till mig vet vad jag menar. Det räcker inte med ord för att kunna säga tack. Men jag är skyldig var och en en jävligt stor tjänst, den saken är klar!

Jag kommer att skriva lite mer senare antar jag, just nu orkar jag inte!
© // Sandra Li


The Last Day

Hejsan!

Skrev ett inlägg i över en timme, men såklart så glömde jag tycka på publicera så allt sket sig. Jag är ju så smart ibland.
Får väl berätta lite kortfattat igen då.

Leksand, kom upp dit tack vara att Hellen ställde upp. tack gumman! Det var på både gott och ont jag åkte upp. Jag kände mig inte ett dugg motiverad till matchen, eller gjorde väl inte det till nått egentligen.
Tog tåget upp till Leksand, lika fridfullt som vanligt...
Väl i Leksand så blev det en vända till Hemköp där det inhandlades lite nödväniga saker och sedan mötte jag upp Åberg och annat folk vid "Mitti". Efter att ha setat där en stund och skrattat åt ingenting, så bar det iväg till arenan.
Matchen, ja vilken jävla match de blev. De storspelade verkligen. 6-0 så otroligt skönt, riktigt skönt!
Hoppas de spelar lika bra, om inte bättre på fredag mot kloakråttorna! Hähä!

Värdelös - ett bra ord! Jag kände mig verkligen värdelös på vägen hem. Mc'donals toalett, eller ja, väggen vid toaletten fick sig en smäll av mig. Knytnäven liksom flög in i väggen. Var verkligen tvungen att få ut mina aggressioner och det var väl bäst att det blev en vägg och inte på något eller någon annan.
Helt sjukt hur mina känslor har åkt upp och de två senaste veckorna. Som jag skrev förra vecka tror jag att de var, att jag till och med blev rädd för mig själv. Helt sjukt hur jag kunde känna så, jag förstår inte det själv. Och så mitt i allt, på onsdag är det årsdagen, ett år sedan Morfar dog.
Jag har så mycket inom mig som vill ut, jag vill kunna säga saker men det går inte när inte den personen jag vill ska lyssna vill höra vad jag har att säga!...
Försöker att se tillbaka, man lär sig av sina vänner sägs det. Jag kan verkligen hålla med!
Jag har fått erfarenhet av det här, jag har fått lära mig något nytt som kan hjälpa andra i framtiden.
Det är något jag aldrig kommer glömma, jag vill inte glömma - jag vill bara minnas!

Imorgon (tisdag) ska jag klippa mig. Så sista dagen med långt hår. Har aldrig haft så långt hår som jag har nu. Det ska av minst 15 centimeter, visst jag trivs i mitt långa hår. Börjar bli lite skeptisk till att klippa det kort och så. Men som alla sagt till mig de senaste dagarna, att om det går åt helvete så finns det mössa, eller så är det bara att raka av skiten!
Jag behöver de här, alltså en förändring. "Fräscha" till mig lite....

Har setat och pratat med Jon i snart tre timmar via msn, det är så jäklans skönt. Han förstår mig exakt hur jag känner och hur jag tänker. Tack vännen, det betyder så himla mycket för mig!
Klockan är nu 03.44, och jag är inte ett dugg trött. Jag borde lägga mig snart. Men att prata med Jon om allt och lite får mig att hålla mig vaken en stund till.....

Solnedgång

~  It Can't Rain All The Time  ~
-

Köpte mig en tidning på pressbyrån när jag skulle åka till Leksand idag. En rätt intressant artikel med i den med tanke på hur jag känner och inte känner mig, läs själva, ni kanske får er en tankeställare...

"Sömnlösa nätter? - Varför? - Stressen av att vara olyckligt kär sätter fart på adrenalinet vilket hindrar din upprörda hjärna från att stänga av för kvällen. Drick varm mjölk hellre än alkohol. Visst kan en flaska vin få dig att däcka men alkoholen stör den viktiga, psykiska helande REM-sömnen. Mjölk, däremot. innehåller kalcium, som är bevisat sövande"

"Brist på aptit? - Varför? - Aptiten sjunker när du får brist på lyckohormonet serotonin vilket inträffar när du känner dig deprimerad. Ät mer kolhydrater, de fungerar både serotoninhöjande och lugnande. Börja dagen med en tallrik havegrynsgröt, till exempel."

"Panikångest? - Varför? - När du upplever en känslomässig fara kan du stegras och upplevas som en sådan intensiv rädsla och känsla av obehag att kroppens stressystem svarar med att få hjärtat att skena och du får annöd, blir yr och det känns som om att du tappar kontrollen över din kropp och till och medhåller på att dö.

Om du får upprepande panikattacker ska du kontakta din läkare som kan ge dig antidepressiv medicin. På egen hand kan du hjälpa kroppen att handskas med stressreaktionerna genom att äta B-vitamin, som har visat sig ha en stressreducerande effekt. Testa även massage eller zonterapi vilket kan hjälpa musklerna att slappna av."

"Ont i hjärtat? - Varför? - Den del av hjärtat som registrerar den känslomässiga rektionen på smärta reagerar på samma sätt som vid ett fysiskt hugg i hjärtat när du lider av olycklig kärlek, ånget och så vidare. Lindra smärtan genom att eliminera allt som får dig att tänka på det som gör dig olycklig. Försök att vara ner, stress sänker smärttröskeln.

"Rastlöshet? - Varför? - När du var lycklig och hoppades på det rätta frigjordes fenyletylamin i kroppen, vilket är centralstimulerande och fungerar ungefär som amfetamin. När du sedan blir besviken minskar ämnet, och du upplever en avtändning, med rastlöshet och kryp i kroppen. Spring av dig abstinensen. Motion frigör kroppens endorfiner, vars effekt liknar fenletylaminets. Även en fem-tio minuters joggingtur, om det är vad du klarar, gör dig mer uppåt och mindre rastlös på naturlig väg."

"Intimitetsabstinens? - Varför? - Intimitetshormonet oxytocin gör dig beroende av fysisk närhet. Även här kan det alltså uppstå en fysiskt abstinens av en substans i kroppen. Undvik abstinensen genom att tillfredställa dig själv sexuellt - en orgasm femdubblar kroppens oxytocinhalt. Genom att dessutom fantisera om andra män/kvinnor vänjer du dig av med att automatiskt associera njutningen med den du är olyckligt kär i."

"Koncentrationsbesvär? - Varför? - är du är upptagen med hjärtesmärta får du svårare att koncentrera dig på annat, eftersom det emotionella ältandet tröttar ut din hjärna. Kurera dig genom att inte anstränga hjärnan så mycket. Försökt stimulera dig med positiva aktiviteter och glöm dina problem ett tag."

"Sänkt immunförsvar? - Varför? - Aptitbristen och deppigheten gör dig känsligare för sjukdomar. Ät echinacea som stärker immunförsvaret. Frukt och grönsaker innehåller antioxidanter som skyddar din hälsa. Mineraler, som zink, höjer också immunförsvaret."


"Trötthet? - Varför? - Även din ständiga trötthet är en effekt av sömnlösheten och näringsbristen. Bli lite piggare genom att motionera. Ju mer du rör dig, desto mer energi kommer du att få. Motion distraherar dessutom dina besatta tankar och gör att du mår bättre."


Jadu om man ska leva efter hur dem tycker och tänker för att överleva sina problem så vette fasiken. 
Visst de kan säkert funka, men troligtvis inte på mig, kanske på dig? 

Skriv gärna / lämna en kommentar om dina tankar och åsikter, hur gör du för att somna, och så vidare!

 


© // Sandra Li


Så söt, så snygg, så speciell!...

Blå-Gula Sture!

Hallöj!

Jag är verkligen trött för en gångs skull men tänkte skriva ett inlägg här innan jag ska slötitta på Super Bowl.
Det blev minst sagt en riktigt rolig söndag, jag som i fredags inte ville ha söndag för det skulle bli så tråkigt att inte ha något att göra.
Krogen igår och http://www.badinfluence.nu spelade. De var riktigt bra och det var fullt ös, riktigt kul!
Många härliga människor ute också, extra roligt att ta kort då. Kom hem runt 4-tiden och la mig direkt och tänkte att jag skulle få sova ut ordentligt, men icke...
Henrik ringde och väkte mig, svarade inte först och lyckades somna om. Sedan ringde han igen och det var bara att kliva upp. Det blev att lira lite hockey på eftermiddagen, riktigt kul!
Tränade lite på en dragning jag gillar, rätt schysst om jag kan få in det på en match någon gång, hehe...
Var även några småbarn där som var med och lirade, en åkte fram till mig och frågade om jag tyckte om Leksand. Jag svarade såklart Ja, och undrade om han också gjorde det. Ja, fick jag till svar. Men sedan kläcker ungen ur sig att han hejar på Leksand i Allsvenskan och Brynäs i Elitserien för man måste heja på ett lag i varje serie. Jag säger åt honom att man inte kan heja på två lag och han frågade lite fundersamt varför och jag försökte förklara hur jag känner för Leksand. Inte lätt, han kanske var runt 8-10 år... Jag frågde om han hejade på Brynäs för att de har Nicklas Bäckström i sitt lag, mmm svarade killen. Sedan frågde jag honom hur han ska göra om Leksand kommer tillbaka till elitserien... Han svarade "ja, men då får jag helt enkelt sluta heja på Leksand"... Jag bara stirrade på honom och bad honom gå hem och säga åt sin pappa att ge ungen en bättre uppfostran... Han lite förvånad åker där ifrån medan en annan kille kommer fram och kläcker ur sig, "Jag gillar Leksand, de som hejar på Brynäs vet inte vad hockey är och de har bara tönten Bäckis med i sitt lag, han är en tönt"... 
Jag log åt honom och sa, jag hoppas jag får se dig spela i Leksand i framtiden!...
Efter att ha spelat i nästan tre timmar så blev det att fara hemåt för en varm dusch och få lite mat i magen.
Publicerade bilderna på efterfesten.com och sedan inväntade jag bara på sällskapet.
Blev filmkväll och vi alla kände för att se en rolig och lagom löjlig film så det fick bli "Kopps".
Är så glad att alla var ledig idag så vi kunde göra söndagen så mycket roligare! Men imorgon börjar vardagen igen, grabbarna åker tillbaka till lumpen... Men de kommer nog hem till helgen igen.

***

9 år och egen mobil telefon. Jag var 13 när jag fick mig, och redan då sa min pappa att jag var på tok för ung... Men Moa blev verkligen glad över alla sina presenter igår. I onsdags då hon fyllde fick hon en cykel och igår så fick hon ett halsband,pengar,påslakan och sedan ett startpaket till telefonen.
Jag kan inte förstå att Moa ändå är så pass gamal, tyckte nyss att hon föddes... Hennes sista år som "ensiffrig"..
Åkte förbi hos Myhran och lånade med tre filmer hem så nu har jag något "nytt" att kika på under de timmar då jag har det tråkit.
När jag precis hade kommit hem ringer min telefonen och det var Moa som ville veta om vi hade kommit hem, så sött!

***

Dagens bra och mindre bra:

+ Ishockey | Det är helt enkelt hur underbart som helst!
+ Vännerna | Tack för att ni finns!
+ Bandit Rock! | Finns ingen bättre radiokanal när man vill ha det lite livat!

- Isen | varför ska den vara så hård? (Sture är gul sedan tidigare, men nu även en nyans av blå!)
- Tid... | Varför ska vi alltid anpassa oss efter tiden, lev livet!
- ( ont om mindre bra saker idag, vilket är bra!)

Normal

Have a nice day!

© // Sandra Li


Så söt, så snygg, så speciell!...

Sandra heter jag


Jag var söt när jag var liten, men nu har det gått över....


3år

© // Sandra Li

En stabil femma

Hallå!

Snacka om att jag är trött nu, trots att jag var hur trött som helst igår när jag skulle sova så gick det verkligen inte. När det blir så för mig ligger jag och tänker att "nu måste jag verkligen somna snart"....
Men de gick inte, vid femtiden kanske jag somnade, heeeelt sjukt!
Och nu sitter man här igen, mår illa igen. Kanske är jag hungrig, jag tror nästa det.

Släppte av broder igår vid stationen sedan blev det en vända till stan igen med mor.
Köpte lite på rea, mest skitfina nattlinnen och sen pyjamas byxor. Så nu behöver man inte köpa sånt på ett tag och så kan man kasta/skänka bort de andra gamla jag har med nalle puh på och sånt, haha....

Det blev en vända till ishallen igår med. Fick se ett mycket skadedrabbat Ludvika ta sig an Avesta.
Ludvika stretade emot rätt bra trots 9 man borta. En riktigt bra hockeymatch där huvudpersonen i matchen verkligen var domaren Andersson. Han både såg ut som en gam och var som en gam. Han bara åt och åt utvisningar. Inte bara för Ludvika utan för Avesta med, helt sjukt hur han kunde vara så katastrofal.
Nästan lika dåligt som Claesson, tvi! Men matchen höll en bra klass ändå, grinig och fysisk. Matchen slutade 6-1 till Avesta, helt rättvist, riktigt snygga mål och storspel av deras målvakt!
Träffade även på Eric och Niklas, länge sedan man tog sig ett pratstund med dem. Efter att ha rapporterat lite till Saffris via telefon hur det gick i matchen så bar det iväg hemmåt. Alltså, den där Saffran, han är verligen väldigt, ja vad ska man säga - Speciell! Han kan han!
Väl hemma blev det öl och paj, sitta vid datorn och lyssna på Bandit och bli frisyrkåt. Nu har jag hittat några frisyrer jag gillar, klipptid på tidag!


Öl, Paj, Bandit, Hockey, Saffran = En stabil femma! 


Avesta snart, kul att få busa lite med kusinerna.
Humm.. undrar om isen där borta är spolad...
Ha en trevlig dag!

© // Sandra Li

Kycklingsallad!

Tjenamors!

Den här dagen har minst sagt varit lite knepig. Somnade rejält sent inatt, kunde verkligen inte sova. Det är drygt nu att inte få sova ordentligt hela natten igenom.
När jag vaknade i morse runt nio så hade jag så något fruktansvärt ont i magen, vinterkräksjukan?!
Men så farligt var det inte, men jag låg kvar i en timme i sängen och slötittade på tv. När jag klev upp kändes det mycket bättre.
Blev att sitta vid datorn en stund, skicka lite mail till chefen och till skolan. Efter det så frågade mamma om jag ville hänga med ner till stan en sväng och det tackade jag inte nej till.

Väl nere i samhället så kikade vi på present till kusinen min som fyllde nio igår. Det fick bli ett halsband till henne, men en häst på för det önskade hon sig.
Köpte även en ny klocka till mig, gillar den skarpt! (bild längre ner)
Blev en sväng till "fint under" där mamma faktiskt köpte en ny sport-bh till mig och en ny bh som jag kan göra till halsterneck, har saknat en sådan bh. Det blev även ett par nya jeans, hur schyssta som helst. 
De är verkligen hur trevlig som helst på den affären. 
Det var så kul att man fick köpa kläder i en storlek mindre, det börjar visa sig lite resultat....
Jag bad om att få betala kläderna själv, men jag vet inte om mamma har dåligt samvete över något för hon vägrade låta mig betala det.
Kanske har det med att hon och pappa hade en grov diskussion tidigare under dagen, jag orkar fasiken inte med det längre. Jag behöver prata med en speciell person just nu känner jag, en person som jag kunde säga allt till men nu verkar vara lite off...
Det är så mycket just nu med försäkringsbolaget, polisen och allt sånt... Jag orkar inte med ett ord till om det, fatta det! Åhhh!

Aja... efter svängen till "fint under" med mammsen så blev det att ta en fika med "Håret"... Skönt att snacka av sig lite, han är en rolig typ. Träffade på lite andra vänner också, trevligt att höra att de mår bra!
Efter fikan blev det en sväng in på Åhlens där jag köpte mig en ny tröja, skitmysig och fin. Har kikat på den hela veckan, så nu köpte jag den! Även där fick jag ta en storlek mindre, åhh älskar verkligen tröjan!

Nu sitter jag här igen i min ensamhet. Kycklingsallad is the shit, synd bara att jag inte kan äta så mycket just nu... magen krånglar igen. Eller det är nog inte magen har jag kommit på. Det är min dumma hjärna som inte vill att jag ska känna mig hungrig helt enkelt, sjukt - dumma hjärna! Haha....
Läntar till imorgon då det är fredag och grabbarna kommer hem!
Har inte träffat Ralph "ordentligt" nu på säkert två månader, ska blir skönt att få träffa honom och snacka av sig lite. Hoppas han har tid bara!
Jens kommer hem i helgen också, kanske man får träffa på honom en sväng med, det är ju trots allt rätt ensamt här uppe på berget nu när han har flyttat...
På lördag blir det att fara till Avesta, Nordanö närmare bestämt. Moa har sitt kalas då... Synd att inte idioten är hemma i helgen, hade varit kul att träffa honom en sväng. Saknar hans otroligt söta eller är de rent ut sagt fula, jaja hans miner är vad jag försöker förklara, äsch, vad vet jag, men bra rolig kan han vara i alla fall!
Senare på kvällen blir det att fota på krogen. Just nu frågas det på msn om jag vill komma på fest innan, skulle inte vara helt fel. Det är trots ett tag sedan jag träffade på dessa människor, mina solstrålar!
Jag hoppas verkligen att lördagen inte går så snabbt när det väl blivit kväll, jag vill inte att det ska bli söndag, varför vet jag inte. Söndag känns inte som någon bra dag helt enkelt...


***
Jessica skickade över en sådan grymt skön bild, kan tyvärr inte lägga in den här för då får vi säkert skit för den, men bra skoj i alla fall! =)
Just ja, bra som jag är så har jag lyckats få den bärbara datorn att funka, eller ja nätverket. Slår vad att det kommer lacka imorgon i alla fall, så jäklans typiskt.

Shit, vinsten igår mot Rögle - hur jävla skön var inte den då!
De spelade faktiskt riktigt bra igår, fortsätt gärna så!
Men gud vad störd jag blir på folk som inte är hockeyintresserade men ändå ska sitta där och bara tjåla en massa strunt mitt under perioden! Gaaahhhh! Haha... Nu vet jag vad killar/män menar om flickor/kvinnor när de snackar om fotboll. Att de flesta äktenskap eller vad det nu kan vara splittras via att frugan inte gillar sporten och mannens tv-tittande! Är det så jag kommer bli i framtiden, seriöst?!
Jag kan verkligen inte förstå mig på sådana människor som inte kan visa respekt när man vill se på tv, speciellt under en match med Leksand, hallå! Det säger väl allt! hahaha!
"Hej är du Leksing? Jasså inte? Äsch då vill jag inte dejta dig!"... haha vilket liv va?
Seriöst, jag kommer fan bli så! Hahaha! 


Dagens bra och mindre bra:

+ Leksands IF! | Leksing Tills Jag Dör!
+ Ego | Att vara lite ego och köpa klockan och tröjan åt mig själv!
+ Mamma | Hon är väldens bästa mamma, trots bråk ibland!

- Magont! | Bläää
- Nätverket | ibland blir man galen, men de funkade till slut men ändå...
- Bankomaten | ibland är det tyvärr slut på papper i automaterna

***

Blev ett rätt så långt inlägg denna gång, inte direkt något intressant jag skrev, menmen ibland är det skönt att bara skriva av sig. Lämna gärna en kommentar!


The End!© // Sandra Li


 


Surrovich - Molly & Milla

En vardagsblogg om livet som Mamma till två töser, Molly och Milla. Mycket fokus på barnen och deras påhitt. Välkommen att följa oss!

RSS 2.0