Hundägare

Jag är hundägare. Jag kan faktiskt knappt förstå det än fast han har funnits i mitt liv i ett halvår nu.
Tänk att en barndomsdröm uppfylldes.

Visst insåg jag att det blir mycket jobb med en hund. Mycket planering och många "fy och nej"... Men samtidigt har det här halvåret varit bland de bästa i mitt liv. Att få ha ett hund som man älskar över allt annat, som bara är min. (Och Daniels förstås.)

Tidiga dagar och sena nätter med promenader och trygghet. Att finns där när lilla hunden behöver en. Att se till att den är tillräckligt aktiverad och stimulerad. Det har varit riktigt krävade på både mig och Daniel, till och med våran realtion har satts på prov. Men vi har varit konsekventa och vet vad vi vill.
Det kan hända än idag att vi kivas över att vi är oense om hur vi ska fostra våran hund. En bra prövning tills vi får barn, eller...

Nu ska ni inte tro att vi går runt och är sura och bittra över våran lilla hund. Visst vi kan vara sura för att han har kissat inne om och om igen. Att han smakat lite på byrålådan och till slut var den så god att han tog sig en bit. Att han tyckte soffan hade för stor lapp som hängde så han var bara var tvugen att bita av den. Det finns mycket man önskar att han inte borde ha gjort, men vad förväntade vi oss? 

Faktiskt så förväntade jag mig en hund som bet sönder skorna för oss, en hund som skulle bita i varje sladd och i varje möbel. En hund som skulle slafsa i sig sin mat på tre röda och sedan skälla så mycket så vi tappade hörseln och så sa de att en liten valp sover i snitt 18 timmar per dag...

Är nu våran hund som vi förväntade oss? NEJ! Han är motsattsen till vad vi trodde. Han äter knappt något, vissa dagar lite mer än andra. Han var nog vaken i 18 timmar och sov i fyra när han var mindre. Nu däremot så är han en riktig sjusovare som gärna sover så länge matte och husse ligger i sängen. Att gå upp vid femtiden på morgonen och kissa är inte direkt någon höjdare.
Jag tycker om våran lilla hund precis som han är. Vissa stunder glömer jag bort att han fortfarande är en liten valp, eller snart unghund. 9 månader är han nu. Som jag sa till Daniel, det är väl nu vi får tillbaka för "den lugna valptiden"... Humm, hoppas inte!

Idag kom det snö på kvällen. Sist vårna lilla hund såg snö var dagen innan vi hämtade hem honom och sen en snabbis den 17 maj iår då det kom lite snö. Så nu på kvällen när vi skulle ta oss en promnad satte jag på lilla hunden hans kappa och reflex och knallde en 45 minuters promand. Det första lilla hunden gör när vi kommer ut är att slicka på snön, det var nog gott så han slickade lite till. Min tanke var nej, nu får han mask. Men vad tusan, han måste ju få undersöka saken. Vi gick vidare och lite längre fram på promenaden så hittade han en snöklut som låg på gatan. Han blev genast reserverad och undrar över vad det där var för något. Han smög fram och morrade lite. Till slut insåg han väl att han var rätt fjatig, det var ju bara snö. Bästa att smaka lite.
Vi kom fram till en park och där ville lilla hunden springa av sig lite. Han sprang och sprang, kanske för att det blev så kallt om tassaran i den snötäckta gräsmattan. När han som mest sprang runt och runt fick han "sladd" och gled flera gånger på magen, såg fruktansvärt roligt ut och jag önskade att jag hade med mig en videokramera.

Väl hemma ville hunden bli torkad på tassarna, skönt att det bara är tassarna och huvudet som är blött för kroppen var varm och skön under kappan. Men usch vad lilla hunden inte tycker om att bara blöt. In på mattan och gnida av sig det blöta, lite som damp får han. Efter många varv i vardagsrummet lägger han sig till slut i sin favoritplats i fönsret brevid matte. Så där ligger han nu och snusar så sött, min älskade hund.

Så trots alla dessa fy och nej, långa promenader i regn och rusk så är han min lilla hund. Han är helt enkelt en solstråle om dagarna. Är man lite nere så kommer han med sina bruna fina ögon, lägger huvudet på sne och vill pussas lite. Kan man bli sötare?Min älskade lilla hund Sigge!

 

/ S


- Bilddagbok: http://gulligasurre.bilddagboken.se/

Skriver av mig lite...

Tänk att man har gått och blivit lite halvt förkyld igen. Vaknade igår och kände mig riktigt hängig, igen...
Var nyss sjuk och vill verkligen inte bli sjuk igen. Ska strax lägga mig för dagen och sova bort alla bacieller men först täntke jag skriva av mig lite här.

*
Har fått arbete till sista november. Skönt! Är så skönt att få veta när man ska arbeta och vart. Är faktiskt jävligt jobbigt att inte ha fasta tider, det börjar kännas nu efter ett år. Men jag ska inte klaga på de arbetat jag har utan det är mest tiderna. Men snart hoppas jag på ett fast arbete. Kikar rätt ofta efter jobb men de finns knappt några i det här området, men snart hoppas jag på att det ändras...

*
Framtiden är oviss, men riktigt spännande ska det bli.
Inom två veckor, förhoppningsvis, tar jag och min kära sambo Daniel ett viktigt beslut. Men det är mycket som står på spel innan man vågar sig på något. Kan inte riktigt skriva här än vad det gäller fast jag så gärna vill. Men allt måste klaffa innan jag vill avslöja något. Och ni som vet vad jag pratar om kan väl hålla tyst om det så är ni goa.
Hoppas i alla fall att dessa två veckor går fort, för jag orkar inte med att bara gå runt i ovissheten och inte se någon framtid...

*
Sigge. Den jäkla busen!
Han har haft sönder soffan. Nere på ena hörnet har han gnagit sönder tyget och nu i veckan bet han sönder ena framasidan av en låda i hallen. Husse och Matte är arga just nu, riktigt arga. Fy Sigge!
Sigge blir för övrigt 9 månader imorgon för den som är intresserad...

*
Grattis Saga!
Imorgon den 28 oktober fyller Saga 1 år.  Sjukt snabbt tiden har gått. Tyckte nyss Mamma Merima gick runt med Saga i magen.
Förra helgen var Merima, Tobbe och Saga här på besök. Vi käkade Pizza och snackade lite skit. Saga och Sigge lekte lite, Saga sprang runt och Sigge efter och ville pussas... Haha.. De var nästa lika stora...
Skönt att få lite besök men framför allt kul att prata lite strunt med Mima.

*
Var hem till Ludvika i helgen. Var skönt att åka hem och bara koppla av lite, fast det blev mycket gjort ändå.
Tog tag i att rensa ur mina saker som låg och skräpade i bastun. Tänkte att jag lika gärna kunde ta och gå igenom de saker så att bastu kunde användas igen. Blev att slänga en hel sopsäck med saker och en hel kartong som sparas till loppisen i vår. Jag skrubbade ur bastun och satte på den så den blev riktigt varm. Älsklingen åkte och handla några öl så det blev en riktig skön kväll...
Blev att gå igenom lite mer saker och har en hel del kvar att gå igenom nästa gång jag åker hem. Ska faktiskt bli skönt att få bort lite skit.

*
Nej nu är det dags att krypa till kojs. Sitter faktiskt här och fryser, har jag feber mån tro? Får väl ta fram termometern och kika efter....


/ S


- Bilddagbok: http://gulligasurre.bilddagboken.se/

Se upp för dårarna!

Här om kvällen visade de filmen "se upp för dårarna". Har sett den förr och då var den bra vilken den var nu också. En härlig film. Det roliga nu med den filmen är att Sigge nu lärt sig att "öppna" dörrarna. Han liksom puttar på dem med nosen. När han gjorde det för en stund sedan sa jag högt "se upp för dårarna". Sigge kan han.
Han kan även vara lite busig och elak. Här om dagen kissade han på sig i sängen, men flit? Nej.
Det var såhär att jag och Daniel pratade i telefonen samtidigt som jag och Sigge busade jätte mycket trots att jag visste att han var jättekissnödig. Allt detta resulterade i att han hoppade upp i sängen för att hämta sin leksak och kissade på sig. Och det blev inte en liten pöl. Bara att riva ur lakanet och bäddmadrassen så nu ligger vi utan och det är inte så där jättebekvämt kan jag säga.

Födelsedagsbarnet med lilla TordTillbaka till filmen. Huvudrollerna i filmen söker till polishögskolan och jag vet en som gjort det nu under sommaren och idag fick jag veta att han kom in. Kan säga att jag sken upp som en sol på en gång. Helt galet glad blev jag för hans skull! Grattis Ralph, det är du värd!
Så nu har man då snart två nära som man känner som pluggar till polis, lovade inför framtiden! =)

*
Var upp till Leksand igår. Bestämd mig rätt hastigt att jag skulle åka upp. Hade arbetat hela dagen och Daniel arbetade eftermiddag så jag hade inte en tanke på att åka upp. Men kom hem från jobbet och bestämde mig på typ 5 minuter att jag åker upp i alla fall. Gick en sväng med Sigge och sen åkte vi upp till Leksand. Hann dock inte se Bergens första mål, men det gjorde ju inget eftersom jag fick se dem göra fler mål...

Börjar bli lite tråkigt med tvåsiffrigt nu, har blivit en vana. Om den är bra eller dåligt vet jag inte. Tråkigt bara att det känns som om att man inte blir lika glad vid målen när det blir så mycket.
Längtar tills det blir mer motstånd och mer spänning i matcherna. För det här känns bara löjligt. Ska inte klaga nu, men ni som är Leksingar förstår nog mig om hur det känns. Ska man våga tro något nu inför framtiden eller ska man inte...


*

- Du vet att jag älskar dig men jag säger det ändå. Daniel, jag älskar dig! ;)

/ S

- Bilddagbok: http://gulligasurre.bilddagboken.se/

5 år sedan...


Christoffer Erhard Johansson
87-12-01 * 03-10-10


Det är något bortom bergen
bortom blommorna och sången
Det är något bakom stjärnor
Bakom hela hjärtat mitt

Christoffer, det är redan 5 år sedan du lämnade oss.
Helt ofartbart vad tiden har gått fort. Jag vill inte ens tänka tillbaka till den här dagen för fem år sedan, men ändå gör man det.
Det går liksom inte att bara blunda och glömma bort.
Du är saknad vännen, mer än någonsin.
Om jag visste att du skulle slitas iväg för tidigt från oss skulle jag ha umgåtts med dig varje minut och sekund jag bara kunde.
Jag kan fortfarande inte förstå att du, så ung skulle lämna oss så tidigt.

Vila i frid vännen!

Sambo


Idag är det ett år sedan jag och Daniel blev sambos och sov första natten tillsammans i våran lägenhet.
Jag sov en natt tidigare men då var jag själv eftersom Daniel arbetade natt. Tänk att det redan har gått ett helt år, helt sjukt vad tiden har gått fort, nästan för fort.

Hur trivs jag att vara sambo då?
Det funkar faktiskt helt okej. Visst kan man störa sig på saker man inte är van vid att ha någon att dela allt med. Det städiga suckadet över att toalettsitsen inte är nedfäld och tvärt om. Det finns mycket man kan störa sig på, men det gäller ju att se allt till det positiva.
Daniel har gjort mig till en mer ordningsam liten flicka. Okej, erkänner att klädhögarna fortfarande existerar men de är inte lika höga som de var när man bodde hemma hos mor och far.
Det är mycket man kan säga bu och bä åt om mig, men jag tar det med en nypa salt för jag vet att jag kan om jag vill.

Men om man jämnför mig hur jag är nu mot förr så ser man en mycket gladare och mognare flicka nu än förrut.
Läste igenom mina gamla blogginlägg från 2006. Vilken deppig Sandra ni fick läsa om då. Hur stod jag ut att vara så nere utan att jag förstod det själv. Jag vet nu att jag har växt till mig och blivit en stark person som vet vad jag vill och tänker. Ingen kan sätta stopp för mina mål.
Jag har tänkt mycket på det i dag att jag var väldigt ledsen och så under en viss perion för två år sedan. Det kan hända att ingen annan märkte det, för jag var alltid glad och sprallig utåt. Såg alltid till att mina medmänniskor hade det bra innan jag tog hand om mig själv. Har nu lärt mig att unna mig mer tid åt mig själv, att våga ta itu med sin egen kropp och själ.
Men usch vad allt blev tystert igen, nu till något bättre.
Tänk om jag aldrig träffat Daniel, skulle jag då fortfarande vara kvar i det där träsket?  Jag vet att jag garanterat hade varit det.
Jag har mycket att tacka Daniel för, jag är så glad över att han dök upp i mitt liv. Han är min räddare, mitt allt!

*

Idag har jag och Daniel varit upp till Leksand och fixat lite med tifot till matchen imorgon. Var roligt att träffa alla igen, få sig en knutta humor i kroppen. Ni som vet vad jag talar om så är humorn där uppe väldigt speciell...
Imorgon är det alltså dags för match. Magen är sådär pirrig igen, inte direkt nervös över matchen mest förväntasfull. Kommer bli grymt med ett fullsatt Ejendals och en massa härliga och glada människor som bara kommer sjunga ut. Det kommer bli en grym stämning!

*

Imorgon innan arbetet ska jag skjutsa Sigge till svärfar. De ska åka ut till stugan så Sigge kommer få springa av sig rejält. Blir bra att han får vara med svärfar medan vi är på hockeyn.
Nej, dags för sängen nu, ska ju arbeta med småbarnen imorgon, längtar! =)

Oktober

Herregud, vart tar tiden vägen. Fy skäms på mig! Här lovar jag om och om igen att blogga flitigare, jo tjena.
Men bra att det kommer ett lite då och då i alla fall så nu vet att jag lever.


*
Sitter hemma hos päronen just nu, klockan är strax halv två på natten. Sitter hur som helst inne i köket men farsgubbens laptop på köksbordet. Skönt för jag har kunnat hålla kolla på de tre pajerna jag gjort till imorgon samtidigt som jag väntar på att diskmaskinen ska bli klar vilket dröjer en halvtimme till, suck.

Imorgon är det ljusparty här. Förra gången jag hade det så var det hemma i Avesta men då kom bara arbetskamrater, släkt och grannar. Denna gång kommer mina vänner, blir mysigare på något sätt.


*
Skönt att det blev en lugn kväll idag. Brukar annars oftast gå ut och festa när man kommer "hemhem" till Ludvika. Ikväll var vi istället hem till Majsan för att Sigge skulle få leka med hennes valp Dessy som är 3 månader yngre än Sigge. Och vad dom busade, brottades och hade sig. Sigge hade dock någon annan lek för sig. Säger bara det, tur att Dessy inte blivit könsmogen än, hehe.

Efter besöket där for vi vidare till Verra och Ralph på filmkväll. De hade köpt någon film på Dollar Store. Handligen var bra, man fick tänka en hel den men det dryga var att den var 2 timmar och 22 minuter lång, kändes som om att den aldrig ville ta slut.


*
Till det jag skrev i mitt förra inlägg.
Jag är frisk från min förkylning, och armen känns återställd. Dock har jag dragit på mig en rejäl spänning i ryggen. Min rygg samt nacke skriker efter massage. Har ringt och hört med flera i trakten men alla är uppbokade, typiskt!


*
Leksands IF.

Leksand har vunnit samtliga matcher hittils. Vi har varit och kikat på alla plus att vi ver ner till Västerås. Nere i gurkstaden spelade det ruskigt dåligt, det var verkligen med nöd och näppe att de vann den matchen.

Onsdag, Storebror mot Lillebror. Kommer bli en härligt match, hoppas jag i alla fall. Det är näst in till slutsålt, trångt och varmt.


*

Kan ni fatta att det redan är oktober. Löven har börjat fall och jag kikade nyss på allmenackan att det snart är halloween plus att första advent infaller den sista november iår. Hej och hå, snart är det snö och julsaker framme. Sen kommer påsken, midsommaren.... Gillar inte att tiden går så fort!


(Lite produkter från partylite.se ´s hemsida)
/ S

- Bilddagbok: http://gulligasurre.bilddagboken.se/

Surrovich - Molly & Milla

En vardagsblogg om livet som Mamma till två töser, Molly och Milla. Mycket fokus på barnen och deras påhitt. Välkommen att följa oss!

RSS 2.0