Till minne ...


Till minne av Jimmy, en fantastisk person och vän.
Du är saknad Jimmy, du kommer alltid att finnas vid våran sida på festerna!


http://www.youtube.com/watch?v=aNaKONgEz8Y


Vilka är ni?


Jag skulle vilja veta vilka som läser min blogg för att bli lite mer motiverad.
Är det något ni har som förslag att jag ska skriva om än bara mitt liv?
Är det något ni skulle vilja att jag skriver om så lämna ett litet avtryck!

Snön har töat

Vår. Solen lyser klart och man känner den där första värmen mot kroppen. Härligt med vår!
Snön har töat bort och det är bara på vissa ställen där det finns lite snö kvar.

Vet ni vad som händer när snön töar? Jo, det kommer fram en hel del skräp som gömt sig inne i högen. En sak som jag är riktigt störd på (kalla mig moralkärring nu) är all den hundskit som ligger kvar. Varför plockar inte hundägarna upp skiten efter hunden?
 
Som hundägare själv kan jag säga att jag ALLTID plockar upp efter min hund så länge vi är på en allmän plats och vet att det rör sig mycket människor vid stället. Är vi ute i skogen där nästan ingen går är det naturligt att låta skiten ligga kvar eftersom det blir bra närig till marken där. Men att inte ta upp skiten efter sin hund på gångbanor, det borde vara straff på det!

En orsak till att ägarna låter skiten ligger kvar kan vara att de är för lata att gå till nästa papperskorg eller att de kanske glömt skitpåse men då kan man faktiskt gå tillbaka och ta bort det. Faktiskt så har det hänt mig någon enstaka gång, att jag glömt ta med mig en påse. Jag har alltid gått tillbaka och plockat upp det för jag menar, hur roligt är det att trampa i hundskit?

På tal om papperskorgar tycker jag att en del kommuner är riktigt dåliga på att sätta ut dessa på gångbanor. Finns det ingen papperskorg på flera hundra meter kastar de flesta säkert skitpåsen ut i diket osv, fler papperskorgar åt folket!
Måndag
Sitter på balkongen och skriver det här. Blåser lite kyligt med solen värmer då och då.
Fick nya balkongmöbler igår, passa in perfekt och mysfaktorn börjar komma krypandes. Fattas en del detaljer för att få det så där fint som jag vill ha det.
Har samlat på mig några krukor i zink. Älskar den gråa tonen och de vita detaljerna, passar in bara till vårt gråa golv på balkongen.
En ny grill också, en svart lite klotgrill. Passa oss utmärkt, får se vilken dag det blir premiärgrillning på den.


Ha en trevlig dag!

/ Sandra

- Bilddagbok: http://gulligasurre.bilddagboken.se/

Glad Påsk!

Datumparkering

När man har bestämt sig för att ta körkort får man läsa i körkortsboken och man får övningsköra.
Det är en hel del olika regler och saker man får lära sig. En av alla de saker är om datumparkering.
Jag hoppas att du som läser detta vet hur man parkerar när datumparkering gäller.
För er som inte vet vad som gäller läs detta och för guds skull lär er:

Datumparkering innebär att parkering är förbjuden på gatusida med jämna husnummer under jämnt datum. Motsvarande gäller udda nummer under udda datum. Regeln tillämpas i ett antal länder, bland annat i Sverige.

Datumparkeringsregeln finns för att möjliggöra snöröjning samt sand- och lövsopning. Regeln används mest i lite mindre städer. I storstäderna behövs alla platser för de boende, så man skyltar med P-förbud en särskild tid en viss veckodag på dagtid, olika för olika områden.

Här i Falun är det datumparkering som gäller. Det sitter skyltar vid varje infart till Falu kommun.
Det finns en tilläggstavla med tider när datumparkeringen gäller. Från klockan 00 till 16 ska man stå på rätt sida. Mellan 16-00 får man alltså stå på vilken sida man vill av vägen vilket skapar kaos här uppe där vi bor.

Det finns vissa som går ut prick vid 16 för att flytta på bilen så de inte behöver göra det senare vilket är helt okej OM man inte ställer sig på andra sidan gatan mittemot en annan bil så den som ska in på gatan eller ut från gatan inte kan köra förbi. Hur tänker man då? Det är den som parkerar efter de andra som ska visa hänsyn till att trafikater kan åka förbi utan att behöva fälla in backspeglar eller gå och plinga på dörren för att be personen flytta på sin bil.

Visserligen har det blivit mycket bättre nu sedan snövallarna smält bort. Jag ser verkligen inte fram emot nästa vinter för troligtvis kommer samma situationer uppstå igen.

En nackdel till allt de här förutom att personbilar inte kan komma varken in eller ut är att det ligger en förskola längst in på gatan. En gång i veckan kommer det en stor lastbil med matleverans. Hur går det för den lastbilen att komma förbi och vad händer den dagen ett utryckningsfordnon måste in på gården. Hoppas det aldrig lär hända men tänk om?

Känner mig ibland som en jävla satmara som skäller åt alla som parkerar hur som helst, speciellt när man är nyinflyttad. Har inte direkt någon lust att bli ovän med hela grannskapet, man vet aldrig hur de skulle ta det.

31 mars - 1 april. Ojämna nummer efter varandra. Detta tror jag inte många trafikater kom ihåg när de skulle parkera bilen på kvällen. Då stod det bilar på båda sidor, någon stod på trotaren för att de andra skulle komma förbi. Undrar hur många gånger trafikförvaltningen är upp hit och kikar hur det ser ut på vägarna...

Något som skulle vara grymt skönt är om de kunde ändra datumparkeringen till veckoparkering. Att man står på en sida ena veckan och den andra nästa. Kanske inte på vintern med tanke på snöröjning och så men under sommaren borde väl det funka? 


 
/ Sandra

- Bilddagbok: http://gulligasurre.bilddagboken.se/

Solsken


-"Medan man funderar på vad man ska göra kan man slå sig ner och sjunga en visa." /Nalle Puh

Nalle Puh, vilken skön och trevlig lite björn han är.
Det kan komma en hel del sköna ord från den lilla kloka björnen.

För att nämna något om citatet ovan så har jag tröttnat på att sitta ner och sjunga på visor. Jag vill inte sitta mer!
Allt känns skit just nu. Inget arbete och grannarna är inte precis pratglada. Hur får man tiden att flyga förbi när man inte har något att göra?
Det klart, jag skulle kunna göra hundra saker varje dag säkert men har man kommit in i det här träsket så orkar man inte till slut. Allt känns bara tungt och tråkigt. Vissa dagar vill jag inte ens kliva upp ur sängen. Jag har ingen lust att kliva upp för jag vet att jag bara kommer sitta och glo på dumburken eller surfa runt på datorn. Samma visa varje dag. Tur att jag har Sigge så jag kommer ut lite i alla fall.

*
Skönt med promenader i solen. Nu måste våren vara på väg!
Idag kunde vi hänga tvätten ute på balkongen. Veva ut markisen så vi inte fick allt för mycket solsken inne för det blev faktiskt varmt då. konstigt det där att man först vill ha sol och sedan försöker man undvika den i vissa lägen...

*
Lägenheten börjar likna något nu. Sovrummet är klart och jag älskar det! så underbart fint! Kommer blider senare, vill vara klart med allt innan jag lägger upp bilder. Är ni för nyfikna får ni gärna komma förbi på en fika! =)

*
Den 27 mars var det 1 helt år sedan vi hämtade hem Sigge.
Det känns som om igår jag grät när man hörde Sigges ljusa gnällningar. Usch, det skar verkligen i hjärtat på mig. Om jag tänker på det idag kan jag börja gråta. Det var så himla många känslor den dagen.
Kan inte fatta att vi haft honom ett helt år nu, tiden går verkligen fort...

*
Varje gång jag bloggar blir det ofta vad som hänt och ska hända. jag vill ändra på det och har haft många funderingar och tankar på hur det ska gå till. Flera gånger har jag tänkt saker som jag bara måste ta upp i bloggen. Kan vara saker som är roliga att berätta om eller saker som jag verkligen stör mig på.
Tror jag ska skriva ett inlägg inom de närmsta dagarna om hur idiotiskt de parkerar här uppe på berget men tills dess får ni ha det så bra!


  / S

- Bilddagbok: http://gulligasurre.bilddagboken.se/

Surrovich - Molly & Milla

En vardagsblogg om livet som Mamma till två töser, Molly och Milla. Mycket fokus på barnen och deras påhitt. Välkommen att följa oss!

RSS 2.0