2 år!2 år idag med världens underbaraste sambo!
Jag älskar dig Daniel, mer än någonsin och jag längtar till våran lilla weekend vi ska ha i stockholm i mars!

Falubo

Hejhopp!
Nu har vi äntligen fått internet i lägenheten.
Beställde via Telia och tyvärr är det ADSL. I Avesta hade vi fiber så det gick lite fortare.
När vi hämtade ut paketet igår på OKQ8 fick vi en överraskning. I paketet låg det även en digitalkamera. Lycka då både min och Daniels kamror sjunger på sista versen. Visst jag har en systemkamera men det är så jobbig att ta med sig ibland.

Nu är man alltså Falubo och har varit det i 11 dagar.
Området vi bor på är hur underbart som helst. Älskar verkligen att vara ute och gå med Sigge nu. Man kan gå i skogen och man kan alltid ta en ny väg varje dag. Skönt med lite olika vägar.

*
Tänkte skriva lite kort om varje dag som gått...

Lördag 7/2: Sov inge vidare på luftmadrassen i Avesta. Vi hade bara madrassen och Tvn kvar i lägenheten. Ritkigt kallt och sova samtidigt som det kändes lustigt att vi snart skulle flytta ifrån den. . Tog bilen och drog iväg till Falun. Packade in allt i lägenheten och njöt av den tradionella flyttmaten - pizza.
Kvällen tillbringades med mor och Daniel. Kikade på melodifestivalen och bara tog det lungt.

Söndag 8/2:
Gick upp tidigt och drog till Avesta. Många vändor har det blivit. Men idag var det sista vändan till lägenheten. Svärmor och hennes vännina var snälla och ställde upp och hjälpte till att städa. Ordförandet kom och gjorde en besikting och allt gick bra. Köparen av vår lägenhet kom och vi lämnade över nycklarna.
Käkade lunch vid dalahästen och drog sedan iväg till Falun igen.

Måndag 9/2:
Daniel fick för första gången på ett år ha sovmorgon till halv sex. Han fick sova en hel timme till. Verkligen skönt för honom, en timme betyder så mycket när man arbetar förmiddag.
Under tiden Daniel arbetade gick jag långpromenad med Sigge för att lära mig området lite. Solen sken och kylan bet verkligen tag i kinderna, härligt!
När Daniel slutat för dagen drog vi iväg och beställde tapeter.

Tisdag 10/2: Fixade och trixade med lägenheten. Luchade med Daniels kusin Elin på stan. Käkade Sushi, mumma!

Onsdag 11/2: Tapeterna kom idag! Riktigt fina och vi är supernöjda med våra val. Tyvärr får vi vänta på fondtapeten till sovrummet tills v.9. Målat och fixat i sovrummet. Sigge är busig och tar tejprullarna hela tiden. Blir bitmärken vilket resulterar i att linjerna inte går att få raka när man ska maskera...

Torsdag 12/2: Tapetsering och doning med lägenheten. Jag och Sigge tog en rejält långpromenad till Daniels arbeta. Promenaden tog drygt 1½timme. Både jag och hunden var trötta när vi kom hem. Men vilken underbar väg vi hittade på. Inte gjorde solskenet det sämre heller, mys!

Fredag 13/2: Kärleken övervinner allt, otursfredag släng dig i väggen! ;o)

Lördag 14/2: Alla hjärtans dag tillbringades mes att tapetsera och fixa och trixa. Bilhelvetet ville inte starta vilket gjorde att vi inte kunde åka och handla kvällsmat. Men tack vare en ängel till mamma kom hon med sin bil och sov över till söndagen.

Söndag 15/2: IKEA! Eftersom mamma kom upp med deras bil, som är en kombi så tog vi den och drog iväg till IKEA: Mamma var snäll och var kvar i lägenheten i Falun och var hundvakt. Åkte till Valbos IKEA vilket är helt snurrigt för mig men det är väl en vanesak. IKEA i Västerås är "mitt" IKEA, där känner jag mig hemma.
Vi hittade på de saker vi var ute efter och jag kan säga att summan på allt blev dyra pengar. Det var på nöd och näppe vi fick in allt i kombin, tur att vi inte tog våran egen bil! Vi fick packa om lite här och där. Mosa ihop lite och till slut fick vi in allt. Hemma i Falun igen fick vi packa ur bilen vilket var jobbigt. Vart skulle vi ställa allt, det är flyttkartoger överallt!

Måndag 16/2: Fortsatte med tapetsering i vardagsrummet.
Tog en sväng till Ludvika för att hämta en byrå vi ska ha i vardagsrummet. Passade på att träffa Helen. Vi tänkte ta en fika på stan men allt stängde när vi kom dit. Så vi drog till lyviksberget och kikade på rusta, jysk och elgiganten. Till slut fick vi vårt fika inne på Coop. :)

Tisdag 17/2: Min namnsdag! Blev klara med vardagsrummet idag samtidigt som jag har spacklat fonden i köket.

Onsdag 18/2: Dagen som är idag. Vaknade med migrän, bara att lägga sig i sängen igen och vid tvåtiden kom jag äntligen upp. Tyvärr hann jag inte umgås med Daniel så mycket innan han drog till jobbet.
Strax efter jag klivit upp kom Marie G på besök. Hon hade varit uppe vid skolan och ville kika förbi och se hur vi har det. Hon gillade verkligen området och hon tyckte det påminnde om ett område som ligger i Sörvik i Ludvika. De bodde i en enplansvilla med liknade fönster och allt sånt. Håller helt med.
-
Jimmy.
Hundarna visade tydligen tecken på spår vid marnästjän idag.
Vill bara att det ska få ett slut snart. Det är många tankar som rör sig i huvudet just nu. Men jag orkar inte tänka så mycket på det, allt är så tragiskt och hemskt. Känner mig ilsken.
-
Begravning nästa vecka. Det blir den 7:de begravningen jag går på i mitt liv. Sju stycken på 21 år. En sak är säker i alla fall, man blir aldrig van att gå på begravningar. Denna gång är det mina kusiner Moa och Wilmas farfar Hasse.
Han avled för en vecka sedan efter det att han fått lunginflammantion som inte gick att behandla. Vila i frid Hasse!
-
Moa och Wilma.
De hade det jobbigt förra veckan. Först flyttade vi ifrån dem och sedan dog deras Farfar.
Det gjorde så ont i mitt hjärta när jag talade med dem på telefonen. Ville så gärna vara där och krama om dem.
Som tur är så kommer de hit på söndag och sover över här några dagar. Det behöver dem och jag. De är mitt allt dem där små goa ungarna!
-
Kikade på hockeyn. AIK-Leksand. Vilken match! Härligt att Janne fick avgöra det hela, helt rätt person!
Alla pissråttor skämmer ut sig ännu mera och vad ska hända näst? De förstår inte att de förstör för laget och föreningen. Dumma idioter hela bunten! 

Sådär nu fick jag ut lite ilska.

Väntar på att Daniel ska komma hem på jobbet för då ska vi sätta oss och åka till Ludvika för att hämta hem den gula bilen. Så det blir en sen natt idag. Men va fan, vi måste ha en biljävel som funkar. Daniels bil ska in på verkstan nästa vecka. Usch, hatar den! 


Sigge har hittat sin favoritplats. Här ser man ut mycket på gården men tyvärr har den busen kommit på att han kan skällat åt allt och alla som rör sig utanför. Men visst är han söt på bilen? Ser nästan ut som om att han skulle hänga på en bardisk på väntan på att få beställa.
  / S

- Bilddagbok: http://gulligasurre.bilddagboken.se/

Flytt


Nu bär det snart av.
Det sista håller på att packas nu, känner mig liiite stressad. Det är mer saker än vad jag trodde!
Vi håller på att skruva isär möbler för fullt så de är färdigt innan vår flytthjälp kommer för att lasta in i lastbilen.

Ikväll blir det sista natten i lägenheten. Jag, Daniel och lilla Sigge ska sova på luftmadrass och kika på tv.
Kommer bli så mysigt men samtidigt sorgligt att veta att det är sista natten vi ska sova här i Avesta i vår lägenhet.

Någon gång under förmiddagen på lördag bär det av till Falun. Hoppas att det inte snöar på allt för mycket för det snöar för fullt just nu och de sa på tv att det kommer snöa hela hegen, typiskt.

Detta är det sista inlägget jag skriver innan flytten. Ni får vänta på att nästa kommer för just nu har vi inget internet i lägenheten och vet inte hur länge det kommer ta innan vi får det heller.
Ni som vill mig något har mitt mobilnummer så det är bara att slå en pling om ni vill kika förbi eller bara växla ett par ord.

Måste ringa min moster och höra hur det går med Sigge. Han var så nervös här hemma när vi höll på. Han gömde sig och satt och skakade och ville vara nära, helst sitta i knät. Så jag tänkte att det är bäst att han får åka till min moster så han får det lite lungt. Han spydde väl också två gånger innan vi åkte. Usch, tycker så synd om lilla plutten. Jag skulle gärna vilja veta hur hans tankar går inne i skallen. Vad han tycker om att vi ska flytta och så vidare...

Det var allt jag ville ha sagt just nu. Ni får ha det fint så hörs vi framöver.
Puss Sandra!
  / S

- Bilddagbok: http://gulligasurre.bilddagboken.se/

Talgoxen
Den fjärde oktober tvåtusensju påbörjade jag mitt arbete inom Avesta Kommun som barnskötare.
Genast blev jag utringd till en förskola som hade namnet "Talgoxen". Fick komma till en småbarnsavdelning.
Blev väl mottagen av både personal och barn som visade mig runt i lokalerna.

Från den dagen blev jag deras lilla hustomte. Jag fick näst intill arbeta jämt, inte bara på småbarn utan på syskon och nattis. ( Obekväma arbetstider, nattverksamhet )

Den tiden jag haft där på Talgoxen har betytt oerhört mycket för mig och min utveckling som person.
Jag har mycket att tacka Avesta och Talgoxen för det och Daniel så klart.

*

Idag gjorde jag min allra sista dag på Talgoxen. Jag kunde nog inte ha fått ett bättre avslut på min yrkeskarriär här än vad jag fick idag. Jag fick nämligen avsluta där allt började, på småbarnsavdelningen.
Jag vaknade med magont och nedstämdhet. Jag insåg att det var en ny morgon, en morgon som skulle inleda den sista dagen på jobbet. Räknade ner timmarna tills jag skulle sluta och kände hur klumpen blev större och större. Barnen frågade lite om hur mitt hus kommer se ut och när jag kommer tillbaka till dem och leker. Det gjorde ont i hjärtat att veta att jag inte kommer komma tillbaka på ett tag. Men jag har lovat att så fort jag är i Avesta ska jag komma och hälsa på.

När alla sagt hej då och kramats gick jag ut i bilen för att åka hem. Där i bilen, när jag precis satt mig ned så brast det, tårarna bara kom och kom. Det gjorde så fruktansvärt ont i hjärtat på något vis och klumpen i magen blev större.

Kommer verkligen sakna Förskolan Talgoxen. All underbar personal och alla dessa underbara barn!

Tack till Er alla!


Ska jag sova nu?

Klockan är 03.19 (söndag) precis nu när jag skriver detta. Borde inte jag ligga i sängen och sova nu?
Jo, visst borde jag göra det men jag kan inte. Är helt uppe i varv och när jag la mig kom bara en massa tankar om flytten.

Har så många funderingar på hur det kommer bli och det är nervöst nu, för om en vecka bor vi verkligen i Falun.

Imorgon ( läs idag) klockan 13 ska vi hämta nycklen och förhoppningsvis hinner vi upp till lägenheten tillsammans innan Daniel drar iväg till arbetet. Jag däremot blir kvar i lägenheten och fixar och donar lite. (Bara att kika förbi och säga hej ni som har lust, bara att slå en pling på telefonen!)

Har packat det mesta nu. Vi körde på som bara den under dagen (söndagen). Känns i armarna nu faktiskt att de är rätt sega. Undrar om man får träningsvärk imorgon, haha!
Hela förrådet där nere i källaren är full med flyttlådor. Vi är klara med alla kläder, köket och prydnadsaker. På tisdag ska vi skruva isär lite möbler så vi lättare får in dem i lasten sen.

Vi passar på att ta med lite porslin och en tv. När man ändå ska åka dit kan man proppa bilen full med saker. Och så vill jag ha något att göra under eftermiddagen/kvällen innan jag ska hämta Daniel vid midnatt.


*
Super Bowl går på tv just nu. Helt galet vad folk. Roligt är det också.

*
Leksand är klara för kvalserien idag eftersom lillebror förloade mot Borås.
Malmö, vilken berg- och dalbana det har varit den senaste veckan. Roligt att de börjar vinna igen. Får se hur långt de når men jag tror faktiskt de kommer till kvalserien men lite tur och då blir det farligt!

*
Var ut med arbetskamraterna från Talgoxen i fredags.
Länge sedan jag hade en sådan underbar kväll. Många härliga skratt och tokigheter blev det. Tony Rickardsson är en trevlig karl också, humor som bara den!
Jag kommer verkligen sakna alla tokiga fröknar nu när jag flyttar. Helst hade jag velat tagit med dem och startat en ny förskola i Falun, de hade varit något det. Men nu är det så att jag har lovat att komma till Avesta och hälsa på, så är det!

*

Nej nu ska jag kika lite på tvn och hoppas på att jag blir på andra tankar och somnar till slut. Dock efter matchen för nu blev det spännande. Får se hur detta slutar...

Och just ja, blir i Falun några gånger i veckan och vi har inget internet där än så ni som vill något kan nå mig på mobilen!  / S

- Bilddagbok: http://gulligasurre.bilddagboken.se/

Surrovich - Molly & Milla

En vardagsblogg om livet som Mamma till två töser, Molly och Milla. Mycket fokus på barnen och deras påhitt. Välkommen att följa oss!

RSS 2.0