090909


Just nu känner jag mig väldigt nere. Känner mig ensam och behöver prata ut med någon som vet hur jag känner och tänker. Hösten har kommit nu, jag borde vara på topp eftersom hockeysäsongen har dragit igång på allvar nu. När jag är på hockey kan jag släppa alla tankar om vardagen och mina bekymmer men så fort man är hemma igen kommer dom smygandes. Jag orkar inge mer snart. Det finns så mycket jag skulle vilja berätta för er men kan inte skriva det här. Några skulle ändå inte förstå mig och det kanske skulle bli några starka reaktioner från vissa håll...

Jag försöker med allt för att få ur dessa tankar ur hjärnan men det går inte hur mycket jag än försöker. Jag blir så matt! Jag är så fruktansvärt glad för mina vänner som har lyckan i sina liv, men samtidigt skär det i hjärtat på mig. Det går inte att beskriva känslan men något fattas mig, mitt liv har inte börjat än...

Ibland vill jag vara äldre än vad jag är. Samtidigt som jag inte vill vara i den åldern än. Jag känner mig mogen och redo för vuxenlivet. Är man vuxen när man är 22 år?

Vissa dagar kan jag inte kliva upp ur sängen. Känner mig tom och orkeslös. Vill dra täcket över huvudet och bara somna om. Har tusentals med saker att göra här hemma, städa, tvätta och plugga men orken räcker liksom inte riktigt till. Svårt att förklara men vissa dagar kan jag bara ligga i sängen och titta i taket. Går det utför för mig nu?

© / Sandra


- Bilddagbok:
http://gulligasurre.bilddagboken.se/ 

Ett halvår!

6 mars - 6 september. Ett halvår firar vi idag. Ett halvår som fästman och färstmö. Ett halvår längre tillsammans i kärlekens namn. Ett halvår längre fram i tiden. Ett halvår...

Tiden går så fort. Ett halvår redan och det känns som igår vi åkte till Stockholm på vår weekend. En underbar helg med avkoppling mitt i renoveringen av den nya lägenheten. En avkopplande och romantisk helg med god mat, konsert och härliga promenader. Det var den helgen då vi valde att ta ett nytt steg i vårt förhållande. Kärleken är stark och den växer sig starkare för var dag som går. Kärleken till min fästman Daniel går inte att beskriva med ord. Det går inte heller att beskriva med en bild. Förhoppningsvis vet han ändå hur mycket jag älskar honom och hoppas på att det aldrig händer honom något som gör att vår framtid kommer att se annorlunda ut.- Sandra hjärta Daniel -

 
-Daniel-

      Du får mig att stråla, du får mig att le
Det är ganska lätt att i mina ögon se
Du ser mig, du tycker jag är fin
Jag sparar dina ord i mitt dyrbara skrin
Jag vet vad jag funnit, jag vet vad jag har
Frågan jag haft har nu fått sitt svar
Det jag undrade är något jag verligen minns
Det var frågan om det riktiga prinsar finns
Nu vet jag svaret och det gör mig glad
Därför skriver jag det nu på nästa rad

Prinsessan sökte sin prins
och nu vet jag att han finns


© / Sandra


- Bilddagbok:
http://gulligasurre.bilddagboken.se/ 

Första fredagenIdag är det den första fredagen i september och det känns redan som höst. Regnet, som vi hunnit tröttna på nu fortsätter att falla. Inte deppar jag för det utan jag försöker se skönheten med regnet. Allt blir att kännas rent och fräscht ute i naturen.
Tog ett nattpromenad med Sigge. Vi båda blev härligt blöta trots att jag hade regnkläder blev jag blöt innanför, hur nu det gick till. Mitt under promenaden kunde jag inte låta bli att vända ansiktet uppåt och låta regndropparna falla mot min hy. Medans regndropparna sakta gled ner för min hals kände jag att nu är hösten här på riktigt.

Väl inne igen och lagom torkade gick vi till sängs. Låg där och hörde hur mannen min snusade gott och regnet som smattrade mot markisen över balkongen. Det var mysigt på något sätt. För en månad sedan hade jag inte sagt samma sak eftersom regnet delvis förstörde vår cykelsemester totalt. Men inatt, när jag låg där i sängen och hörde smattret från regnet blev min kropp avslappnad. Somnade.


Här sitter jag nu. Sigge ligger på golvet och gnager, Cujo ligger brevid mig i soffan och försöker sova. Det blev en promenad i regnet när vi vaknade. Det regnade inte lika mycket nu som inatt men vi blev ändå blöta. Klart Sigge blir blöt när han går i det höga gräset och springer runt i vattnet. Han har så korta ben att magen jämt blir blöt.

Kände att jag behövde blogga lite då min förberedelse inför första seminariumet går lite trögt. Ska ha ett muntligt framträdande om mig själv och några punkter som vi fick på uppdraget. Känns sådär eftersom man inte känner en kotte i gruppen. Nu är det en ny grupp dessutom, inte säkert att de som gick på den skriftliga ska gå den muntliga. Vet att en svensk ska gå den här så det känns lite tryggare. Läste också nyss i "kursrummet" att vi är för många i den här gruppen så läraren ska dela upp oss i två grupper.


Nu ska det ätas frukost för mig och dom två hundarna, ha en trevlig dag!

© / Sandra


- Bilddagbok:
http://gulligasurre.bilddagboken.se/  

Back to school


Några visste om det, andra inte. Jag sökte till högskolan i våras för att läsa engelska och sedan vidare till lärarprogrammet om allt går som jag vill, vilket jag hoppas så klart!
Jag kom in på engelskan och idag hade jag mitt första seminarium. Fram till vecka 44 ska jag läsa två delkurser, en muntlig del och en skriftlig del och det var den skriftliga jag började på idag.

Daniel var snäll och följde mig till skolan och hjälpte mig att hitta rätt. Gick fel först men kom fram till rätt sal precis innan det var dags att börja lektionen. Vi var rätt många där från olika kulturer. Tror vi var tre svenskar vilket jag är glad över för då kan man prata svenska men någon ifall ja inte fattar.
Lektionen var på engelska och jag var förvånad över att jag förstod så pass mycket av det läraren sa. Engelska är inte precis mitt starkaste ämne.

Läraren påpekade flera gånger att kursen går ut på att du själv, alltså jag, ska få ut något bra av kursen. Utveckla min engelska och förstå vilka fel jag gör och kunna rätta. Skönt att han sa det. Tycker om lärare som är där för att hjälpa eleven till godkänt. Har haft så många lärare under grundskoletiden som bara gav en ett pappar och sa att man skulle göra det som stod. Fanns inte där för att hjäla och så vidare. Sådana personer borde aldrig få bli lärare!

Fick första "läxan" idag med. Ska skriva en uppsats om hur engelskan påverkar mitt liv och hur det kommer sig att jag läser kursen och så vidare. Första utkastet ska med på nästa lektion som är nästa vecka och ska lämnas in dagen efter. Efter det kommer det rulla på med "läxor" som ska vara inlämnade med jämna mellanrum. Det ska bli spännande hur jag kommer klara av det här. Bara jag får en bra början, att jag förstår uppgiften och inte bryter ihop. Ni som känner mig vet att jag har dyslexi vilket kan försvåra mitt arbete en del. Men det gäller väl att aldrig ge upp. Jag gick hela grundskolan och nästan hela gymnasiet utan hjälp från lärare. Den styrkan har jag stor nytta av i dag.


Nej, nu ska jag ta och diska Cujos matskål för snart kommer hans matte och hämtar honom.
Han har varit här sedan klockan sju i morse och Sigge blev så glad när han kom. De har inte setts på hela sommaren då
Ulrika, Cujos matte har haft semester och vi med. Just nu ligger de under skrivbordet och sover. Cujo ska vara här imorgon och på fredag också. Kul för Sigge!

Ha de så fint tills vi hörs igen, Puss!


 

 

© / Sandra


- Bilddagbok:
http://gulligasurre.bilddagboken.se/ 

Surrovich - Molly & Milla

En vardagsblogg om livet som Mamma till två töser, Molly och Milla. Mycket fokus på barnen och deras påhitt. Välkommen att följa oss!

RSS 2.0