Vad ska vi köpa nu?

En kommentar
Februari

Tiden går fort nu, jag längtar tills snön börjar smälta och solen värmer mer. Höra fåglarna kvittra och inse att snart är det dags för bebis att komma ut, jag längtar!


I fredags vaknade jag deppig och var det hela dagen. Mot kvällningen grät jag i massor och kände mig totalt världelös. Kommer jag verkligen bli en bra mamma, kommer vi klara ekonomin och kommer Sigge vara snäll mot barnet, tänk om barnet blir allergiskt? Tusen tankar snurrade runt i skallen på mig. Jag grät och grät och ingenting kunde trösta mig. Daniel fick mig dock på andra tankar rätt snabbt. Vi kom båda fram till att jag har mycket att tänka på just nu. Det är kursen i skolan som tär mest på mig just nu. Jag är stressad och känner mig så något fruktansvärt pressad över att klara den här kursen även om jag vet att jag kanske inte ens kommer orka gå klart den med tanke på att den avslutas i maj. 
Daniel kramade mig, tröstade mig och sa så många fina ord om och till mig som jag behövde höra just nu och det gjorde det lite bättre. Till slut kom vi fram till att med all stress och denna gravidtet så är det mycket hormoner som spökar, jag måste erkänna jag är mer känslig nu. 


För att muntra upp mig lite bestämde vi oss för att åka till Ikea på lördagen. Sigge fick vara i Avesta hos mina kusiner och leka under dagen vi shoppade i Västerås. På Ikea var det mycket folk och jag blev lite snurrig i huvudet. Det var vår första vända tillsammans till Ikea sedan vi blev gravida och vad mysigt det var. Att bara strosa runt där, kika på de olika barnrummen som de gjort iordning och när vi väl kom till barnavdelningen var det som julafton för mig. Vi kikade, öpnnade luckor och klämde på saker. Vi fick med oss ett klädskåp med hem, en förvaringsmöbel och ett spjälskydd. Köpte även kräkhandukar och aldrig har jag varit så glad över att få köpa hem handdukar. 
Att gå runt där och för en gång skulle få köpa till sitt eget kommande barn kändes mysko men så underbart. Som jag längtat efter att få gå där med Daniel och shoppa. Vi har bestämt oss att det kommer bli en sväng till senare i vår till Ikea igen för att köpa det allra sista småsakerna vi behöver.
Vi avslutade shoppingturen med att äta god mat och mycket destutom, avslutade middagen med varsin chokladboll, mumma! :D


Innan vi åkte hem från Västeråts var vi förbi en vän som flyttade dit i november. Var där bara en snabbis för vi ville hem till Robinson och Sigge =)

Sigge var glad när vi kom till Avesta. Han var trött och somnade rätt snabbt i knät på mig, vår älskade lilla hund. 

Vi sov i Avesta den natten, hos svärfar. Den värsta natten hitills. Ryggen värkte och det stålade ut värk i vänstra benet hela jäkla natten. Tror det var för att vi gick så mycket i Västerås. 

Innan vi åkte hem från Avesta var vi hem till mina kusiner igen för Moa fyllde 12 så det var kalas. Hon hade fixat att det blev en Leksandtårta, riktigt bra! =) 

Vi fick även med oss spjälsängen hem. En spjälsäng där min storebror legat i och lilla jag ibland. Kusinerna har också legat i den. Vi ska slipa den lite och måla om den i vitt, nu ser den gul ut eftersom den är solblekt och så. 
Kommer bli fint och jag längtar tills den är klar så vi kan skruva ihop den och ställa den i bebis rum men först måste vi renovera i det fjärde rummet där kontoret ska vara så vi kan flytta över databordet och skåpet in dit. När det är gjort kan vi börja göra iordning bebis rum på riktigt, mys! :D

När vi skruvade ihop bebis förvaringsmöbel idag på förmiddagen funderade vi på om det är något mer vi måste köpa innan bebis kommer och det är det inte. Vi har alla stora och dyra inköp klara. Kläder så det räcker i början och så. Det som fattar är väl lite småsaker som täcke och kudde, filt, myggnät och regnskydd till vagnen och sånt smått. Nappflaska, dräggellappar/haklappar osv. Så det finns lite saker att köpa trots allt =)


Ska ta och läsa lite mer kurslitteratur nu, måste komma på en fråga utifrån varje bok som ska lämnas in ikväll inför seminariumet imorgon. Jag är så dålig på att komma på frågor så får se hur lång tid det här tar. Kan inte riktigt koncentrera mig att läsa när det är en liten bebis som ska sparka och buffa hela tiden :)

 

 

Sigge leker med ballongen och till höger är det den fina tårtan.Klädskåpet till bebis rum och förvaringsmöbeln.
De svart backarna längst ner hade vi sedan tidigare och de passade utmärkt i hålen, lyckat!
Lampan hade vi också sedan tidigare och ul bilderna ramade jag in igår. Ramarna är från Ikea. Hästarna har jag själv täljt en gång i tiden och den kinesiska tavlan som betyder "medgång i livet, långt liv" har jag/vi fått från min far.


© / Sandra


- Bilddagbok:
http://gulligasurre.bilddagboken.se/  
 
1 Sandra:

skriven

Snart får vi köpa amningsbh, inlägg och grejor :P Hehe! Det här känns roligare att köpa :D Ja, det är en separat liggdel till.