Molly är här!Idag den 25 maj 2010 prick klockan 12.00 föddes vår älskade lilla Molly.
Hon vägde 3660gram och var 51cm lång.
Hon är världens sötaste och underbaraste!

Daniel, det här gjorde vi bra!
Älskar dig mer än någonsin!

Sigge, tack för du vet vad! 

© / Sandra    


- Bilddagbok:http://gulligasurre.bilddagboken.se/

Vattnet har gått!


Nu är det spännande!
Idag är vi inne i v.38+5 och klockan 11.45 gick vattnet.

Vi sov länge idag vilket var skönt. Jag hade vaknat ett flertal gånger under natten för att behöva gå på toaletten. De senaste dagarna har kroppen spelat mig ett spratt, varit helt annorlunda och haft en känsla av att snart kan det nog vara på g.

Gick upp och tog en dusch. Duschade läääänge och älsklingen hjälpte mig att skrubba ryggen. Torkade mig och klädde på mig och satte mig vid datorn för att göra den dagliga lilla rundan som är att läsa bloggar och prata med de andra gravida kvinnorna på familjeliv. Läste Sandras blogg om att hon gått över tiden och jag satt och tyckte synd om henne men skrev en kommentar till henne att bebis kommer nog snart. Skulle gå till köket och hjälpa älsklingen ta fram brunchen men på vägen dit kände jag något som kom i trosorna, in på toa och insåg att shit det var nog vattnet, eller?
Ropade på Daniel som fick komma och titta på golvet. De hade droppat fram till toa och där satt jag och det kom hela tiden. Samtidigt som jag var säker på att det var vattnet vågade jag inte hoppas. Kanske var det duschvatten som kom ut? Satte på mig en binda och gick ut i köket för att fixa fram det vi skulle äta, då kom det mer och så har det fortsatt hela dagen nu. Inte lite som kommer kan jag säga...

Vi åt lite men det var inte mycket jag fick i mig och ringde sedan till förlossningen. Vi var välkomna in på kontroll på eftermiddagen och under tiden vi väntade att det skulle bli eftermiddag så packade vi det sista, vattnade blommorna och jag rakade benen. Haha, jag hade tänkt göra det tidigare i duschen men tänker för mig själv att jag kunde göra det senare i veckan eftersom det är lååångt kvar.

Åkte in på kontrollen och fick ligga där med ctgn en halvtimme. Bebis hjärtljud åkte upp och ner, en pigg bebis med andra ord. Den registrerade även mina sammandragningar som inte alls var nå starka men de fanns där och kom var tredje minut. Fick prata med en läkare som berättade att händer det inget mer ikväll/inatt skulle vi komma tillbaka kl.09 imorgon för att göra en ny kontroll. De sa även att händer inget innan kl.12 på torsdag så sätter de igång förlossningen.

Just nu sitter jag själv här hemma. Daniel åkte iväg till jobbet en sväng. Har inga som helst känningar efter värkar men sammandragningarna börjar bli tätate och starkare så något är i alla fall på g.
Är riktigt trött i huvudet också och skulle nog helst vilja vila en stund men det är lättare sagt än gjort. Är som ett barn dagen innan julafton, det går inte att slå sig till ro helt enkelt.

På väg ut från sjukhuset mötte vi även på Ted och Sandra, hennes blogg som jag läste på förmiddagen. De hade blivit inlagda pga av Sandra hade för högt blodtryck. Får se om vi kanske föder samtidigt :)

Allt är så spännande nu och nervöst!

 

© / Sandra    


- Bilddagbok:http://gulligasurre.bilddagboken.se/

3204 gram

10 dagar kvar till beräkad förlossning. Imorgon går vi ner på ensiffrigt vilket känns helt underbart och nervöst!
Jag tyckte nyss vi var nere på tvåsiffrigt, 99 dagar, och nu sitter vi här inne på sista veckan i maj.

De senaste dagarna har min kropp spelat mig ett spratt. Jag har haft överskottsenergi ena dagen och andra dagen har jag varit hur trött som helst. Sammandragningarna har blivit fler och trycket neråt har blivit kraftigare och det värker då och då i ljumskarna. Det känns som om att bebis vill titta ut tidigare men det vågar jag inte hoppas på allt för mycket.

I fredags var vi iväg på tillväxtultraljud nummer 2. Fick gå till de nya stället i modulerna. Det var lite trixit att komma dit men till slut så kom vi rätt. Det var byggarbetare överallt som fixade olika saker. Inne i rummet där ultraljudet gjordes ekade ljudet från borrar och diverse verktyg. Var helt säker på att borren skulle komma genom väggen. Ultraljudet gick bra och bebis följer sin kurva så fint så fint. Den lilla bebisen beräknades att väga 3204 gram i fredags och den har enligt sin egen kurva lagt på sig ungefär 150-200gram i veckan. Ska bi spännande att se hur mycket den väger när den kommer ut.

Vi passade på att gå runt mondulerna för att se hur det skulle bli att se ut när det är helt klart. Vart den nya entrén kommer att vara osv. Nu kan vi känna oss lite lugnare. Men skulle bebis få för sig att komma ut redan till veckan kan vi få föda på det gamla stället. Vi får helt enkelt veta vart vi ska föda när vi ringer in till förlossningen. Spelar inte någon som helst roll för mig vart vi föder men jag kan säga att rummen i modulerna var stora och fräscha, egen toalett vilket underlättar en del.

Idag var vi iväg till Puttbo och kikade på koutsläpp. Kossorna var fulla med liv när de släpptes ut och det är inte så konstigt med tanke på att de stått i boxar hela vintern. När kossorna fått leka av sig en stund var det kalvarnas tur att få komma ut för första gången. Dessa kalvar var mellan 1-2 månader gamla, så underbart söta!
Kalvarna jagade sin mödrar och ville dia men det ville inte mammorna att de skulle göra. Deras spenor var gigantiska och jag blev att tänka att sådär kommer mina boobs att se ut när mjölken rinner till, haha!
När kalvarna fått leka av sig en stund så var det tjuren Dumles tur. Han var inte leka lekfull utan ville mest slicka kossorna i rumpan, den snuskern! 

Några bilder från dessa dagar och fler finns det på min bilddagbok. Länken dit finns nedför bilderna men man måste ha ett gästlösenord om ni inte är medlemar på sajten, så vill ni in och kika så skriv en kommentar så får ni det! =) Bilden längst ner är på bebisens små nappar som jag kokade här om dagen =) Inte för att jag tänkt att bebis ska ha napp från början men lika bra att ha en med sig till BB =)

  
© / Sandra    


- Bilddagbok:http://gulligasurre.bilddagboken.se/

När kommer bebis?


Maj:


25 –
Wilma,  flicka
Lisa, gissar på att bebis kommer mellan 25-27 (lönebebis)

26 –
Didde, flicka, kl.19:19, 3149g och 49cm

27 –
Fia , pojke, 3800g och cirka 47cm

28 – (Beräknad förlossningsdatum enligt sista mens)
Peter (blivande morbror) flicka, kl.04:45, 3100g och 50cm

29 –
Pia (blivande mormor) pojke, kl.06:47, 3376g och 50,5cm
Sara, pojke, kl.22:13, 3616g och 51cm

30 –
Elin, flicka, kl.04:36, 3467g och 52cm

31 –
Daniel (blivande pappa) flicka, kl.17:33, 3470g och 46cm
Sandra M, flicka, 3840g och 49cm
Hanna A, pojke


Juni:

1 –
(Beräknad förlossningsdatum enligt ultraljudet)
Sven-Åke (blivande farfar) pojke, kl.15:55, 3870g och 50cm

2 –
Britt-Marie, pojke, 03:15, 3900g och 52cm
Eva (blivande farmor) flicka, kl.00:32, 3747g och 51cm
Anette, flicka, 3480g och 51cm
Josefine N, flicka

3 –
Linda J, flicka, 3700g och 51cm
Camilla, flicka, kl.07:33, 3750g och 52cm
Karin (blivande faster) flicka, kl.15:03, 4200g och 49cm
Johan F, flicka, kl.06:23, 3320g och 47cm
Sunny (blivande morfar) kl.18:00, 3200gr 51cm (tror bebis kommer mellan 3-6/6

4 –
Helen, flicka, kl.19:19, 3500g och 45cm

5 –
Makkan, flicka, kl.02:58, 3612gr och 49,8cm
Andreas, pojke, kl.12:24, 3800g och 52cm
Ralph, pojke, kl.13:56, 3598g och 51cm

6 –
Marie, flicka, kl.20:21, 3850g och 50cm
Hanna, flicka, kl.14:02, 3450g och 51cm
Johan G, pojke, kl.05:27, 3329g och 51cm

7 –
Sandra (blivande mamma) kl.07:40, 3850g 50,5cm

8 –
Moa, pojke

9 –
Lars-Åke, pojke

10 –
Niklas L, kl.16:36, 3380g och 49cm

11 –
Totte, pojke, kl.22:34


Bara gissat kön:

Flicka: Merima
Pojke: Josse, Emil och min farmor© / Sandra    

 

 


- Bilddagbok:http://gulligasurre.bilddagboken.se/

Hicka(35+6)

Igår putsade jag fönstrerna i vardagsrummet. Två stora fönster, två sidor och en timme senare var jag helt slut.
Ryggen värkte, benen likaså och svettig som bara den.

Det kändes i ryggen idag när jag vaknade att jag gjorde det där igår. Den har varit stel och öm hela dagen men inte hindrade det mig för det. Jag fick för mig att ta tag i att göra rent på balkongen. Började med att veva ut markisen och tvätta bort all skit från skatorna. De älskar tydligen att sitta på markishållaren när det är dåligt väder ute. Vi satte dock upp små speglar nu i fiskelina så de ska hålla sig borta förhoppningsvis!

När skiten var borta skurade jag väggen och dörrkarmen. Nu ser det inte ut som mögel längre utan som en vägg ska göra. Förra året fick jag tvätta balkonräcket också men det skippade jag nu för vad det är sagt från föreningen så ska de komma och slipa och måla om balkongerna nu i sommar. Egentligen ska de redan ha börjat renoveringen men jag har då inte sett några gubbar ute på vår balkong. Önskar de kunde fixa det i veckan, innan bebis kommer och inte veckan efter bebis kommit. Tänk vad jobbigt att ha främmande gubbar springandes i lägenheten när man är nyförlöst och har en liten bebis. Njaa, vill helst skippa det!

I vilket fall som helst är balkongen nu fräsch så man kan vara där ute igen. Så himlans mysigt när markisen är utvevad. Just nu smattrar regnet mot det, låter ljuvligt!
Putsade även fönstret i balkongdörren så nu är allt i vardagsrummet fixat. Har två fönster kvar att putsa och dem är i köket men det får bli en annan dag.

Efter fixet på balkongen tog jag mig en härlig sval dusch, satte på mig morgonrocken och skönk ner i soffan för att följa Sveriges match mot Danmark. Helt plötsligt fick bebis för sig att hicka som aldrig förr. Så himlans mysigt med de små hickningarna. Älsklingen la örat emot för att se om det lät något och han upplevde det hela som att någon sväljer. Längtar efter att få höra bebis små hickningar på utsidan och pussa på dem små fötterna.

Imorgon är det dags för tillväxtultaljud nummer 2. Ska till det nya stället på spec mvc så vi ska åka i tid så vi inte kommer försent. Efteråt tänkte vi spana in den nya entrén till förlossningen också, lika bra att ha det gjort.

12 dagar kvar till beräknad förlossning...


© / Sandra
    


- Bilddagbok:http://gulligasurre.bilddagboken.se/

Vecka 39

13 dagar kvar till beräknad förlossning.

Var till mvc idag för kontroll hos barnmorskan. Allt såg bra ut, bebis hjärtljud låg på fina 140 och vi pratade lite om den kommande förlossningen. Tydligen var det här det sista besöket innan det beräknade datumet. Fick en tid den 2 juni som är dagen efter bf men den vill jag inte gå på så får hoppas att bebis tittar ut innan ;)

Den här gången tyckte bm att huvudet var nedåt och hon klämde och kände. Är sååå öm på blygbenet så nu känns det. Trycker när jag både står och går...

På fredag är det dags för tillväxtul, ska bli intressant att höra hur mycket bebis uppskattas att väga vid förlossningen.

En sak jag blivit de senaste veckorna är mer tankspridd. Mina tankar går åt alla håll och kanter. Tänker mycket på hur unik varje människa är. Hur unik jag är fast det inte känns så. Tänk att det blev just jag som blev till och fick ligga inne min mammas mage innan jag kom ut till den stora vida världen. Att det blev just Daniel som blev till och kom till världen. Att det blev vi som fann varandra och nu väntar vårt första barn. Ett barn som kommer vara en del av mig och Daniel. Den har redan ett utseende där inne i magen, små fötter och händer. Kanske ett litet sött födelsemärke någonstans? Vem kommer den likna mest? Är så nyfiken nu och vi längtar så enormt mycket efter vårt lilla mirakel nu.

Här nedan är första bilden jag tog på Daniel. Det är natten efter jag tog studenten 2006. Första gången jag träffade Daniel. Den andra bilden är första bilden på oss tillsammans och den första gången jag pratade med honom ordentligt. Det var under Storsjöyran i Östersund 2006, på min födelsedag till och med.
Är så roligt med dessa gamla bilder. All min kärlek till dig Daniel!

© / Sandra    
- Bilddagbok:http://gulligasurre.bilddagboken.se/

Test

Ligger i sängen helt för mig själv. Klagar inte det minsta även om jag saknar älsklingen. Varför jag inte klagar är för att när jag ligger själv här kan jag fetta ut mig precis hur mycket jag vill och det gör jag! Testar alltså att blogga från mobilen. Tänkte göra det innan det är dags för BB så att jag vet om det funkar eller inte;) för jag antar att en del är nyfikna på hur det går... Nej, nu ska jag försöka få nån timme mer sömn innan det är dags för ett besök hos barnmorskan. ©Sandra Li

Skötbordet

Nu är äntligen skötbordet klart. Älsklingen satte nyss upp hyllorna också så nu är det bara liten bebis som fattas.
Vi byggde alltså skötbordet själva genom att ta en lång bänkskiva i ek, såga isär och lackade alla bitarna i båtlack så det ska stå emot fukt.
Köpte en skummgummimadrass på Jysk som jag skar till och klädde in i vaxduk. Mjukt och skönt och lätt att torka av när det blir smutsigt.

Den lilla mobilen, som är köpt på Ikea ska inte hänga där den gör på bilden utan mer mitt på. Måste bara fixa en krok på hyllan så ska den hängas på rätt ställe.

Åt nyss upp den sista muffisen jag bakade här om natten. Ja ni läste rätt, jag stod och bakade muffins mitt i natten och goda blev dem! :D
Det är typsikt att det ska ta lång tid att göra dem men det går på mindre än en minut att äta upp dem...
Fick nöja mig med småbilar istället, precis som orginalet fast mycket mindre, så söta så ;)


Kommer ni ihåg att jag frågade er om när ni tror bebis tänker dyka upp? Har tagit kort på listan vi har här hemma så nu får ni hjälpa till att fylla på den =) Kanske inte syns så jättebra, ska skriva av den senare och lägga upp den här... Så Gissa,gissa,gissa!


   

 

  

16 maj.
16 dagar kvar till beräknad förlossning...
Om en månad är i alla fall bebis ute eftersom jag inte får gå över mer än två veckor, längtar efter bebis!© / Sandra    


- Bilddagbok:http://gulligasurre.bilddagboken.se/

Ge mig svalare väder!
Förra sommaren åkte jag och älsklingen på cykelsemester på Gotland. Ni som följt min blogg ett tag vet hur den semestern var och slutade. Ni som inte vet kan läsa om det HÄR.

Kan säga att vi längtade efter sol och värme men istället fick vi uppleva de regnigaste dagarna på 20 år på Gotland. Bra tajming?Veckan efter Gotlandäventyret åkte vi dock till Öland och fick uppleva några härliga varma sommardagar, bilden ovan är från Öland. Då älskade vi verkligen solen och värmen.

Nu däremot, mitten av maj 2010 är det varmt. Solen steker verkligen idag och termometern visar runt 25 grader.
Var ner på stan en sväng och älsklingen bjöd mig på en stor härlig banasplitglass. Det var varmt på stan. Man såg folk gå omkring med shorts och linne. Svettades verkligen hur mycket som helst och kände mig väldigt ofräsch. Min gravida kropp vill inte ha den här värmen. Den sväller, blir febrig och allmänt slö. Just nu skriker jag efter svalare väder, inte regn men lite svalare temperatur åtminstone. Sen kan det bli varmare igen vid midsommar, det är väl okej?

Är glad över att inte behöva gå gravid över hela sommaren, fy vilken plåga det hade varit för min kropp. 

17 dagar kvar till beräknad förlossning...

© / Sandra    


- Bilddagbok:http://gulligasurre.bilddagboken.se/

Sista besöket?

Sitter hos mina päron och skriver just nu.
Vi åkte hit idag och ska sova över här tills imorgon. Skönt att komma hemifrån en sväng och bli lite ompysslad.
Kanske är det sista gången vi är hem hit till päronen och min hemstad som bara jag och Daniel, nästa gång är förmodligen bebisen med hit. Känns konstigt att tänka så, men mysigt!

Nu har vi alltså gått in i vecka 38 och bebis kan faktiskt titta ut när som helst. Dock är jag glad om den stannar ett tag till då jag har en del skolarbeten att bli klar med.

Var till barnmorskan igår på kontroll. Alla värden såg bra ut, litens hjärtljud låg på fina 150 slag.
Dock kunde inte barnmorskan känna om det var huvudet ner eller inte så hon sa åt en annan barnmorska att känna. Hon kunde inte heller avgöra om det var ett huvud eller inte. De mätte även magen och fick olika mått. Eftersom min kurva ser lite speciell ut med tanke på övervikten fick jag gå på ett tillväxtultaljud i v.34 för att se efter att det inte var bebis som var stor. Det var det inte utan låg precis under normalkurvan, 2100gr vägde liten då. Nu ska vi alltså gå på ett nytt för att dels se vad barnet väger och om det är huvudet som är ner. Nästa fredag har vi en tid men innan det ska även hinna med ett besök hos barnmorskan för att kontrollera alla värden.

Igår var jag på sista gravidvattenyogan. Tror det var sista gången för jag får se om jag orkar gå till veckan som kommer. Det är verkligen en befrielse att vara i vattnet. Man blir så lätt och smidig. Ví var bara tre stycken där igår och vi alla ska ha barn snart. Vi tog varandras namn och har tagit kontakt på facebook vilket är kul. Skulle vara roligt att lära känna några mammor i Falutrakten...

Nu ska jag ta och stoppa något i kistan igen, denna ständiga hunger, och sedan bänka mig i soffan med de andra för det är dags för hockeymatch, Sverige - Tjeckien. 
Har inte tagit någon ny magbild än så ni får se denna som är tagen i v.36+1© / Sandra    


- Bilddagbok:http://gulligasurre.bilddagboken.se/

Nu får bebis komma!

Idag är det 26 dagar kvar till beräkad födsel och nu får bebis mer än gärna titta ut om den vill för nu är det mesta fixat. Så skönt att ha allt klart! =)

De senaste dagarna har vi varit ute i snickarboa och fixat till bebis säng och skötbord. När vi väl skulle skruva ihop spjälsängen visade det sig att de nya skruvarna var för långa så vi fick helt enkelt såga av dom. Men nu äntligen är sängen ihopmonterad och står inne i bebis rum. Så mysigt och overkligt, tänk att där i den lilla sängen ska våran efterlängtade bebis ligga och sova och mysa. Så underbart! Och tänkt att i den sängen har min storebror, jag och mina små kusiner sovit i =)

Skötbordet håller vi på att försöka montera ihop. Inte det lättaste. Skruvar går av och borren är för klen. Men något som är positivit är att bänkskivan håller för det mesta. Vi köpte en rejäl bänkskiva i ek som vi nu har lackat på också för att den ska stå emot fukten inne i badrummer. Vi ska alltså ha skötborden ovanpå tvättmaskinen. Vi bygger in tvättmaskinen lite snyggt, bild kommer givetvis när det är klart =)

Annars då? Jo, det rullar på. Igår hade jag en väldigt ledsam dag. När jag försökte klura ut hur vaggan ska stå i vårt sovrum kom jag plötsligt på att nu ska Sigges säng bort. Tårara föll och det högg i hjärtat. Känns som om att jag städar bort vår älskade lilla hund. Hela dagen var verkligen piss tills vi åkte och köpte lite gott på affären för att muntra upp oss. Hur bra är det egentligen att lite gottit kan få en att må bättre?

Har kännt av fler sammandragningar/förvärkar nu också. De kommer och går och ont gör det!
Här om dagen fick jag andas igenom värkarna för det gjorde så ont, trodde nästan att jag skulle behöva ringa hem Daniel men med lite vila i sängen så gick det över.
Kanske har hallonbladsteet fungerat? Har redan hunnit dricka två stora koppar idag och det är faktiskt gott :)

Nej, nu är det dags för lite mellanmål och så ska jag hjälpa älsklingen inne i badrummet innan han slår ihjäl sig ;)


Lite bilder :)

Den lilla svarta väskan framför spjälsängen är bebisens BB-väska och den andra väskan på bilden längst ner är min ;) Så nu är vi redo att fara iväg, så kom nu lilla bebis *kan väl i alla fall prova locka ut den?*


  
  
 


© / Sandra    


- Bilddagbok:http://gulligasurre.bilddagboken.se/

Maj månad

Nu är det redan maj månad. Eftersom klockan är efter midnatt så är det alltså måndag den tredje maj, 29 dagar kvar till beräknad förlossning.

Det känns lusigt att säga att när den här månaden är slut kan vi faktiskt ha fått bebis redan :) Vi båda tror faktiskt på att bebis har tänkt titta ut tidigare men jag vågar inte hoppas för mycket. Enligt den första beräkningen så var bebis beräknad till den 28 maj men enligt rutin ultraljudet så är det första juni som gäller, alltså om 29 dagar.

Vi har det mesta under kontroll nu. Snart är verkligen allt fixat. Det som återstår är att bygga ihop skötbordet och spjälsängen. Hela helgen har vi varit i snickarboa och målat respekive lackat delarna. Imorgon ska de ha torkat och imorgon kväll förhoppningsvis har vi satt ihop det.

I helgen var som jag nämnde i förra inlägget, min mor här på besök. Hon åkte dock hem i lördags men vi hann med en tripp till bowlinghallen. Kan säga att det var lite trixit att bowla när man redan har ett klot till mage ;)

Idag har vi målat och tagit det lungt. Kikat på film, Ice Age 3 och på hockey. Tog oss en promenad längs ån på kvällen vilket var skönt och mysigt.

Ska passa på att gratulera alla som fött sina underbara små mirakel de senaste dagarna. Ni gravidsystrar inne på familjeliv och andra vänner runt omkring mig :) Jag blev absolut inte att längta nå mer efter bebis nu inte, nejdå!

Tänkte lägga upp en lista här på bloggen med gissningar på när bebis tänkt komma så lämna gärna en kommentar med era gissningar så jag kan slänga upp en lista lite senare =)
- Dag, Tid, Kön, Vikt och Längd =)

Nu ska jag ta och borsta gaddarna och mysa ner i sängen med älsklingen. Hoppas på en natt med mycket sömn och få toalettbesök.

  
  

© / Sandra    


- Bilddagbok:http://gulligasurre.bilddagboken.se/

Surrovich - Molly & Milla

En vardagsblogg om livet som Mamma till två töser, Molly och Milla. Mycket fokus på barnen och deras påhitt. Välkommen att följa oss!

RSS 2.0