Det här med att uppdatera...

Ligger lite efter med att uppdatera Listan - 30 dagar om mig, kommer att skriva ikapp så fort jag kan!

Idag åker vi på lite mer äventyr. Äntligen ska vi åka iväg på lite hocket och den här gången får Molly följa med.
Mina underbara föräldrar gav mig och Daniel en varsin biljett till kvällens match. Så snart ska vi packa in oss i bilen och först göra ett stopp i Sågmyra och sedan strosa runt i vackra Leksand och julmarknaden.

Efter hockeyn drar vi söderut mot mina päron, vi kommer kliva innanför dörren sent på kvällen och därför mina vänner kommer det kanske inte komma upp något/några inlägg om vare sig Listan eller om NOKA idag.
Kanske inte de närmaste dagarna heller. Ska försöka låna mammas dator och uppdatera er men vi får helt enkelt se.
Hoppas ni i Muppsans utmaning inte vill diska mig bara för det här. Jag kommer så klart att uppdatera er om de här dagarna så fort jag kan.

Tills vi hörs igen, ta hand om er och ha en riktig mysig första advent!(bild från google)


Kul med nytt för både mamma och bebis


Tack mamma/mormor för presenterna!

Äntligen har jag lite nytt i min garderob. Det var på tiden!
När jag var gravid med Molly köptes det mest saker inför Mollys ankomst. Man har inte så stor lust att handla kläder till sig själv eftersom man inte visste om man kunde ha det senare. Köpte visserligen lite mammakläder men de använder jag ju inte nu, eller jo någon enstaka tröja men det är mest för att de är så sköna.

Nu blev det nya tröjor och en efterlängtat halskragshalsduk, så mjuk och härlig. Det som var mest välbehövligt var nya bh:ar åt mig. 4 stycken blev det ocg vilken skillnad i hållningen i kroppen nu. När mna har stora bröst som mig är det faktiskt inte så roligt, visst de är fina enligt mig själv men jobbigt att "bära" runt på. Tungt år rygg och nacke men med nya bh:ar som har rejält stöd mår ryggen och nacken genast bättre!

En ny overall blev det åt Molly. En som inte drar åt sig fukt som fleeceoverallen. Den här blir toppen för då kan hon sitta i snön när vi är ute utan att den drar åt sig fukt. Vi gick en promenad i regnet för någon vecka sedan och hon var dyblöt när vi kom in vilket inte är bra! Blev även tossar och vantar från Kappahl. Hade rabatter där så jag betalade bara 35 kronor för allt, toppen!

Lite småprylar blev det hem. Kritor så småbarnen som kommer hit och hälsar på har något att göra.
En julstjärna till Mollys rum, den är vit och lyser så fint i hennes fönster. En sak Molly kan titta på väldigt länge!

Första tanborsten är också inhandlad, visserligen för två veckor sedan men ändå.
Köpte en annan i helgen som var, en som är rund nertill som hon kan hålla i bättre så gissa vad hon leker med när det är dags för blöjbyte.

Suiten från Ej Sikke Lej är ett Traderafynd och helt oanvänd som vi fick för en billig penning.
MyKidoo bodyn ropade vi hem på auktion på deras facebooksida, fick även den riktigt billigt.

Humledräkten från Lindex tittade jag på många gånger när Molly låg i min mage. Ville köpa den redan då men täntke att den kan hon ju inte ha mitt i sommaren. Nu fanns det EN kvar på rean i storlek 74/80, den hamnade rätt snabbt i min hand med andra ord. Oohh, vad Molly ska få mysa runt i den bara den är tvättad.

Molly-boken köptes på City Gross av alla ställen. 200kr billigare än på de andra butikerna jag sett den. Tjohoo, nu har hon en egen bok hon kan bläddra i och berätta om hur hon kom till världen.

Nej, nu ska jag faktikst återgå till att få in julsaker från förådet. Fler julsaker ska upp så det blir mysigt här hemma. Älskar julen, vintern och allt där till!

28 dagar kvar till julafton!
Precis nu när klockan slår 12:00...Tack ICA Maxi Falun!

Se där, kul det kan vara att åka och handla ibland ;)

 


Listan, dag 2 - Min första kärlek

Ni hittar hela listan HÄR.

Min första kärlek

Den första kärleken. Vad räknas som den första riktiga kärleken?
Är det första gången man får fjärligar i magen, är det första gången man kysser någon? Ja, vad räknas egentligen som den första kärleken?

Jag tolkar det som det första förhålladet och mitt varade i lite längre än ett halvår men tyvärr gick förhållandet i bitar genom att mina vänner "tvingade" mig att göra slut på en rast. Grupptryck är aldrig bra!

Min första kärlek upplevde jag i precis innan vi skulle börja sjuan. Vi kan kalla honom "J" för att inte lämna ut hans namn eftersom vi fortfarande är mycket goda vänner.

Kärleken i den åldern är väl inte som kärleken man har nu som äldre. Man var så oskyldig utan plikter som skulle göras här och där. Man levde livet helt enkelt och hade det bara roligt och var aldrig sura eller arga på varandra!

Vi upplevde många roliga saker under året vi var tillsammans. Vi gjorde de saker vi tyckte om att göra som att dra på fiskeäventyr och åka skridskor på sjön vid hans hus. Vi ringde mycket i telefonen och spelade tv-spel.
Vi var ute och gick mycket tillsammans på vintern och åkte pulka såklart.
Kommer ihåg att hans mamma och pappa tyckte om mig väldigt mycket och jag tyckte om dem också. Eller vi tycker om varandra jag väl säga eftersom vi fortfarande umgås.

J's pappa var så söt en gång och skottade upp J (hjärta) S på isen utanför deras hus och en dag på gymnastiken när vi skulle lära oss "iskunskap" kunde heeela klassen se det fina J's pappa gjort på isen. Det var kärlek!

Förhållandet tog alltså slut under en rast i skolan. Förstår inte varför men grupptryck känner väl alla till?
Jag ångrade mig efter en vecka men då var det försent. J var ledsen och ville inte ens prata med mig. Veckorna gick och lika så månaderna. Till slut började vi umgås igen fast som mycket goda vänner eftersom vi trots allt hade gemensamma vänner så det var svårt att gå runt och inte låtsas om något. Kan erkänna att känslorna hela tiden var starka för J och ibland gick känslorna över styr och man blev sårad gång på gång.Idag har jag en ny "första kärlek", en kärlek som slår allt annat jag upplevt. Den här kärleken vill jag också kalla för den första kärleken eftersom den är helt annorlunda mot det man upplevt förut.

J har fortfarande en riktigt stor plats i mitt hjärta. Likaså de år vi haft tillsammans som kärlekspar och som vänner. Är glad över att fortfarande ha kontakt med honom och att vi kan umgås idag utan att behöva känna olust eller liknade. Visst, jag tycker fortfarande om J men inte med den kärlek så att jag vill ha honom som livspartner men ni förstår nog vad jag menar. Min hjärta slår för Daniel och ingen annan, eller jo Leksands IF men det är en annan femma ;)

Imorgon ska jag skriva lite om mina föräldrar, läs gärna det också!


Till Sofie

Kul Sofie att du skrev till mig! Tyvärr lämnade du inga kontaktuppgifter så jag kan inte svara på din kommentar.
Skriv gärna till mig på min mail: sandra.li@hotmail.com eller lägg till mig på Facebook där jag heter Sandra Li så kan vi styra upp en promenad tillsammans vilket skulle vara jättetrevligt! :)Dag 1 - Om mig


Ni hittar hela listan HÄR.

Dag 1 - Om mig


Ni som känner mig redan vet det mesta om mig så det här inlägget riktar jag mest till mina nya vänner samt till er nya läsare som är lite nyfikna på vem jag är.

Sandra heter alltså jag för er som missat det. Jag föddes en varm julidag 1987 på Falu BB.
Blev barn nummer två i familjen som består av min mamma, pappa och storebror.
Växte upp i Dalarna, närmare bestämt Ludvika. Där gick jag i grundskolan och gjorde i princip samma saker som alla andra barn. Spelade fotboll, skolkade och hittade på egna äventyr.

Gymnasiet gick jag i grannkomunen Smedjebacken. Programmet jag gick var Barn- och Fritid med framtidsdrömmar om att arbeta med barn i framtiden. Gymnasietiden var riktigt tuff för mig även om det faktiskt var de bästa åren i mitt liv om jag tänker tillbaka. Älskade min klass och tiden runt om skolan. Hur jag och några vänner åkte på hockey flera gånger i veckan. Det var ett sätt för mig att koppla av från skolan. Ibland kanske lite för mycket men jag kämpade mig igenom skolgången och tog studenten i juni 2006.


En del av min underbara klass dagen innan studenten


Faktiskt kämpade jag mig igenom hela grundskolan samt två och en halv termin med dyslexi. Sista terminen på gymnasiet fick jag på pappaer att jag hade läs- och skrivsvårigheter. En tyngd från mina samt mina mammas axlar ramlade av den dagen vi fick beskedet. Jag är glad över att min speciallärare tog sig tid till att hjälpa mig, Tack Lars!
Alla ni andra lärare, om någon skulle läsa det här - jag var INTE lat i skolan, jag behövde bara lite extra hjälp. En hjälp jag aldrig fick förens Lars hjälpte mig...

Året efter studenten tog jag en dag i taget. Ströjobbade lite på pappas resturang och passade på att läsa upp ett ämnen som jag fått underkänt i på gymnasiet. Samma år träffade jag även kärleken i mitt liv. Min älskade Daniel.
Givetivs är vi båda två hockeytokiga så vi träffades så klart genom Leksands IF och klacken.
Men det blev inte vi, som par förens den 19 februari 2007.


Första bilden på mig och Daniel. Första gången vi såg och inte visste vi att
fyra år senare skulle vi vara förlovande och ha ett barn tillsammansDaniel fick mig som person att utvecklas enormt mycket. Han fick mig att inse att livet faktiskt är värt att leva när det var som jobbigast. Det blev mycket pendlade till Avesta där Daniel bodde. Han fick mig att ta körkortet jag försökt ta två år tidigare men inte lyckades eftersom tiden på provet tog slut. Inte lätt att läsa snabbt när man har lässvårigheter (hade inte det på papper då vilket gjorde att jag inte fick mer tid på provet).

Med körkortet i handen kunde jag ta mig till Daniel bäst jag ville.

Under sommaren 2007 hjälpte jag Daniel att renovera den lägenheten som han köpt som senare skulle bli mitt första hem. I oktober gick mitt flyttlass till Avesta och jag blev sambo med världens underbaraste kille.

Genom min flytt till Avesta växte jag som person ännu mer. I Avesta kände jag ingen förutom Daniels familj och min moster med familj. Det blev en utmaning som jag delvis hatade och delvis älskade. Började arbeta inom barnomsorgen som vikarie och på så sätt uvecklades jag genom att ta kontakt med främmande människor.
Älskade mitt arbete i Avesta och saknar det väldigt mycket idag.


Lägenheten i Avesta. Väggmålningen målade vi tillsammans och vi saknar
faktiskt den här lägenheten!


Februari 2009 förflyttade vi oss till Falun. Alltså den andra nya staden för mig på två år. Givetvis var jag glad över flytten. Jag skulle få ha Daniel mer hemma eftersom han slapp pendla till sitt arbete varje dag. Men det blev jobbigare än vad jag förväntat mig. Ännu en gång satt jag bara hemma ensam om dagarna. Åkte hem till föräldrarna rätt ofta men till slut orkade inte jag vara den som alltid ska åka "hem", varför kunde inte mina vänner komma hit?

Hela sommaren gick och hösten 2009 började jag studera engelska på högskolan och wow säger jag bara. Den terminen som jag läste engelska utvecklades jag ännu mera. Känns som om att jag tjatar om min utveckling men jag måste bättra på mitt självförtroende!
Att läsa en hel termin engelska med olika grupper från olika länder gjorde att jag utvecklade min engelska vilket jag är tacksam över.


Den här hösten fick vi även reda på att jag hade ett litet liv i min mage...


Vårterminen på högskolan läste jag en kurs som ingår i lärarprogrammet. Samtidigt som jag läste bok efter bok och skrev uppgifter jäste min bulle i ugnen allt mer och tyckte sig vara färdigjäst samma vecka som sista hemtentan skulle skrivas.

Den 25 maj 2010 föddes mitt och Daniels kärleksbarn. En liten flicka på 3660gram och 51cm lång och fick namnet Molly.Det här var lite om mig och mitt liv, hoppas ni orkade läsa er igenom det här för det blev lite mer än vad jag tänkt från början men svårt att sluta skriva när man väl börjat.

Har faktiskt bloggat sedan 2006 vilket är en lång tid så är ni nyfikna på vad jag haft för mig så får ni kika i arkivet.

Tänkte avsluta med lite småfakta om mig och har ni några frågor ställ dem gärna!

Halvasiat - brunögd och brunhårig - hundälskare - Hockeyälskare, givetvis Leksing - Hemmakär - Älskar att pyssla och inreda - höjdrädd - allergisk mot myggbett och getingar - bär glasögon - är 167cm lång och har storlek 40/41 på skorna - älskar romantik - vintermänniska - tandläkarskräck - barnkär - måste ha vatten på tandborsten innan den stoppas in i munnen

Ja, det här var då "lite" om mig hoppas du läser imorgon igen när det ska handla om min första kärlek.Listan - 30 dagar om mig

Har sett att de flesta bloggare har gjort eller gör en ”30 dagars texter”.

Jag ska nu följa trenden och skriva en sak varje dag ur temat. Om ni skulle missa någon dag kan ni klicka er in under kategorin "30 dagar om mig" som finns till höger i min blogg, ganska långt ner.
Kommer inte lägga upp någon snabblänkning längst upp bland de andra kategorierna utan nu får nöja er med att den finns till höger. Kommer förmodligen att länka till det här inlägget varje gång jag skriver ett nytt "30 dagars-inlägg".

Annars kan ni göra det enkelt för er att klicka HÄR.


För att läsa om en dag så klicka på "Dag 1" till exempel så kommer ni till rätt inlägg"

 

Här har ni dagsrubrikerna:


Dag 1
Om mig
*
Dag 2
Min första kärlek
*
Dag 3
Mina föräldrar
*
Dag 4

Det här åt jag i dag
*
Dag 5

Vad är kärlek?
*
Dag 6

Min dag
*
Dag 7
Min bästa vän
*
Dag 8
Ett ögonblick
*
Dag 9

Min tro
*
Dag 10
Det här hade jag på mig i dag
*
Dag 11
Mina syskon
*
Dag 12
I min handväska
*
Dag 13
Den här veckan
*
Dag 14
Vad hade jag på mig i dag?
*
Dag 15

Mina drömmar
*
Dag 16
Min första kyss
*
Dag 17
Mitt favoritminne
*
Dag 18
Min favoritfödelsedag
*
Dag 19
Detta ångrar jag
*
Dag 20
Den här månaden
*
Dag 21
Ett annat ögonblick
*
Dag 22
Det här upprör mig
*
Dag 23
Det här får mig att må bättre
*
Dag 24
Det här får mig att gråta
*
Dag 25
En första
*
Dag 26
Mina rädslor
*
Dag 27
Min favoritplats
*
Dag 28
Det här saknar jag
*
Dag 29
Mina ambitioner
*
Dag 30
Ett sista ögonblick

***

 


(en gammal bild ur bloggen från nyårnatten 2006/2007)


Lätt som en plätt!

 

Samlade ihop många poäng här för ett tag sedan men har totalt glömt bort att blogga om det. (Att blogga om det gör att man får extra poäng!)
Fick i alla fall hem presentkort på 50kr som jag faktiskt använde till att köpa nya tröjor åt mig själv.
Har snart samlat ihop en ny summan för att få hem ett till presentkort. Hur lätt som helst att göra!

 

BLI MEDLEM GENOM ATT KLICKA HÄR

 Hur går det till på Gratisbio.se?

*
Du öppnar ett 100% gratis konto.

*
Därefter börjar du samla poäng genom att utnyttja erbjudanden du finner intressanta.

*
När du utnyttjar ett erbjudande så skickas information om aktiviteten till ett affiliatenätverk som fungerar som en mellanhand mellan annonsörer som vill synas på internet och webbmasters som upplåter annonsplatser på sina sajter.

*
Affiliatenätverket sammanställer alla avslut i en rapport varje dygn och skickar det till Gratisbio. I rapporten framgår det vilka medlemmar som gjort vad och vilka ersättningar vi erhållit per aktivitet/avslut.
*
Baserad på rapporten räknar vi in dina poäng som motsvarar upp till 60% av den ersättning som vi erhållit för avslutet.

*
På så sätt blir vi alla vinnare, där annonsören fått en ny kund, affiliatenätverket fått en provision, Gratisbio fått provision och du har fått poäng.

 

***

 

BLI MEDLEM GENOM ATT KLICKA HÄR

 

***


Testat produkt från Coolstuff.se


Jag samt en del andra bloggare fick chansen att testa på någon produkt ur Coolstuff.se´s sortiment.
Mitt val blev den som ni ser på bilden, en "Addict A Ball". Den finns i två sorlekar, en liten och en stor. Jag valde att klicka hem den stora.

Leveransen var snabb och jag var som ett litetbar när det var dags att öppna det. En perfekt sak för mig och Daniel som sällan ger upp när vi kommit igång med något.
Denna lilla boll går ut på att man med en liten kula ska komma igenom banan. En bana som har siffror längs vägen. Man början på 1 och slutar på 100. Man ska tänka i 3D och får vända på bollen här och där. Det är svårt men roligt och framförallt beroendeframkallande, precis som den heter med andra ord!

Än så länge har jag i alla fall passerat nummer 30, Daniel är uppe på 40.

En perfekt julklapp till någon ni vet om tycker om utmaningar. Kan säga att Molly tycker den är väldigt spännande, kanske är det de färgglada färgerna? :)

Det enda som jag kan komma på som är lite minus på den här bollen är siffrorna längs banan.
De är i samma färg som banan och är svåra att se. Hade hellre sett att nummrerna var i svart så man ser dem lättare fast då kanske det är för lätt att se vart man ska? ;)

Bollen får 4,5 poäng av 5 möjliga från mig.

För att läsa mer om bollen klicka HÄR

***

Hos Coolstuff.se kan ni hitta precis vad som helst som passar vem som helt så här i juletider. Klicka på en kategori för att komma till den sidan.

Billiga julklappar | Julklappar till barn | Julklappar till henne
Julklappar till honom | Julklapp till flickvän | Julklapp till mamma | Julklapp till pappa
Julklapp till pojkvän | Julpynt | Roliga julklapparNågon som vet?

Tänkte efterlysa den här pulkan:

 

 

Någon som vet vart dessa säljs?


Har varit ut i affärerna runt om här i Falun och bara hittat på den som är på den nedersta bilden.
Tycker bättre om den som är på översta bilden eftersom barnet, i det här fallet Molly, kommer sitta mer skyddat mot vinden från sidorna och inte ha allt för stor överblick över allt.

Så nu hoppas jag att någon kommer med ett svar!

Kanske till och med någon i min närhet som har en till salu? :D


 


En resa...


Jag deltar i Fototriss denna vecka. Temat är resa.

Det finns många sorters resor och mitt tema handlar om från magen ut i livet.

***

Här på första bilden ligger det en bebis i magen.
En oskyldig liten bebis som ingen har fått träffa än.
Vad har den lilla för kön, är bebisen frisk och hur ser framtiden ut för det kommande barnet?

 

 

Den 25 maj 2010 kom den lilla bebisen ut från magen.
Det blev en välskapt liten tös på 3660gram och mättes till 51cm på längden.

Tänk att denna lilla krabat har legat inne i min mage!

 

 

Idag är det den 21 november 2010 och min dotter som fick namnet Molly blir ett halvår på tisdag.
Tänker er, från att vara en liten bebis i magen, födas fram och komma ur magen och upptäcka livet!

Vilken resa hon har gjort och vi som föräldrar också!

 

 

Vinnaren hos fototriss kan vinna ett presentkort från Solresor värt 3000:-.

Mitt drömresemål är Tunisien. Dit skulle jag gärna vilja åka med min fästman och dottern så klart.
Tänk vad underbart att få åka iväg och koppla av från vardagen här hemma och låta dotter få åka på sin livs första utlandsresa!


Vill du se fler resor? Besök då Fotoriss.Svar till Tuva

Såg att du lämnat en kommentar Tuva om vart jag köpt muffinsformarna och svaret på din fråga är att att de är köpta på Dollar Store. Köpte dem i början av maj så jag hoppas de finns kvar om du kikar där! :)Dessa formar var det Tuva frågade om.
Bakade lite muffins en kväll i slutet av graviditeten :)
Känns som en evighet sedan men faktiskt var det ett halvår sedan jag stod och bakade dem, den 16:de maj närmare bestämt :) ett halvår, fattar ni? Molly fyller ett halvår på torsdag!


Allt är som en dimma!

 

Idag var det dag för Mollys sexmånderskontroll, en vecka tidigt men det gjorde inget.
Molly vägde 8450gram och var 68cm, huvudomfånget låg på 43,0cm.

 

Barnläkaren frågade oss en hel del om Mollys motoriska utveckling. Om hon kunde flytta saker mellan händerna, titta efter en sak om hon tappat den. Om hon kunde skrika i olika tonlägen och mycket mer.
Allt kunde vi svara ja på och så visade Molly att hon kunde sitta vilket läkaren Håkan tyckte var riktigt bra för Mollys ålder, en gnutta solt känner man sig som förälder då.

Molly var dock inte på sitt bästa humör med tanke på hur hon mår. Det blev ingen vaccination för Mollys del den här dagen vilket jag är tacksam över eftersom hon kan bli lite kinkig efter det och vem vill ha ett barn som blir ännu mer kinkigt när det redan är det?
Om två veckor fick vi en ny tid för enbart vaccination.

 

Läkaren Håkan passade på att titta en gång till på Mollys prickar som nu faktiskt har blivit blåsor på en del ställen.
Han kom fram till att blåsorna som är under fötterna, på fötterna och några på benen är virusblåsor. De andra prickarna/utslagen kunde han inte säga något om och då har den här läkaren arbetat i x-antal år och har passerat 65 års ålder så han kan en hel del!

Diagnosen blev virusinfektion med en reaktion som visas genom utslag och blåsor. De andra prickarna kunde han alltså inte lämna någon diagnos på. Vad vi kan göra för att hjälpa Molly i smärtan är att att trösta henne så mycket vi kan, lufta rumpan, benen och fötterna. Hon ska få alvedon två till tre gånger om dagen och se till att hon får i sig vätska i form av ersättning och extra vatten.

Molly har bara ätit flytade mat i tre dagar nu vilket märks. Hon äter tätare och har vaknat var tredje timme under nätterna för att få mat vilket hon inte gjort sedan hon var 3½ månad! Det tär på mina krafter här hemma, sambos också för den delen eftersom vi ständigt måste bära Molly. Hon vill, eller kan inte sitta ska jag väl säga eftersom det gör så ont i rumpan. Hon kan inte stå för blåsorna på fötterna och vi kan inte lyfta henne under armarna för utslagen där. Kan ni tänka er hur det låter här hemma när Molly måste uträtta sina behov, speciellt kissa?!

Jag gråter när Molly måste kissa, vilken smärta och vilket skrik!
Både jag och sambon önskar att vi kunde ta hennes prickar istället, ingen liten bebis ska få uppleva den här smärtan utan att kunna förmedla sig om hur det egentligen känns!

 

Tidigt imorgon åker sambon iväg till Avesta för att arbeta där hela dagen. Min mor är snäll och kommer för att ge mig lite avlastning. Hon är guld värd min mor. Tänk om inte hon hade kommit imorgon hur hade jag orkat med dagen med en bebis som inte kan sitta eller stå (alltså underhålla sig själv i tex. gåstolen) och så måste jag ut med hunden. Jösses, vågar inte ens tänka på hur jag hade mått efteråt!

 

Det var skönt att sätta sig här vi datorn nu när hon äntligen har lyckats komma till ro i sin spjälsäng. Jag måste varva ner innan jag kan lägga mig. Känner mig helt mosig i skallen och allt är som en dimma framför ögonen.
Huvudvärk för tredje dagen i rad men jag vet nog varför, sömnbrist, vätskebrist samt lite förkyld.

Nej nu ska jag titta till Molly en sista gång innan jag kryper ner i sängen och jag hoppas att jag får sova någon timme innan det är dags för nattkäk igen.


En riktigt stor eloge till er ensamstående föräldrar där ute, ni är mina hjältar!Räknar ner till julafton

 

Yepp, här om dagen fick jag ett sms om att paketet hade kommit fram.
Vad som är i tänker jag inte avslöja här för vem vet, min dotter kanske är upp på nätterna och tjuvläser bloggen?

Innehållet är i alla fall beställt i från cb kids. Behövde inte betala så mycket själv heller eftersom jag budade hem ett presentkort på cb kids facebooksida, toppen!

Har även klickat hem en julklapp till både mig och Daniel från Coolstuff. Vad det är får ni se innan jul faktiskt.
Saken är den att jag fick klicka hem vad jag ville för 200kr och testa produkten. Kravet är att jag ska blogga om den åt Coolstuff. Fick ett mail nyss faktiskt där det stod att varan är skickad så den lär dyka upp imorgon.

Är ni nyfikna och kan ni gissa ut vad det är för något jag klickat hem?
Den är inte dyrare än 200kr och kan användas av både vuxna och barn.

Coolstuff hittar ni HÄR

cb kids hittar ni HÄR, samt deras facebooksida HÄR

***


Ett bra tips!


Använder ni Spotify?

Ogillar ni när reklamen kommer?

Nu kan ni slippa den genom att få Spotify Premium helt gratis!

Klicka in HÄR för att läsa mer!


Sambon har redan Premium till sitt konto och nu ska jag också skaffa det för om någon vecka får vi hem våra nya mobiler. Skönt att kunna lyssna på Spotify genom mobilen!


Nr.2

 

I fredags kom den igenom, tand nummer två.
Tror faktiskt att hon kan ha en till på väg brevid den första tanden. Hade gärna väntat liiite till på hennes tänder men nu är det bra om det kommer ett gäng på en och samma gång. Får se när nästa tänker dyka upp.

Annars då? Jo, idag mår Molly mycket bättre även om prickarna har ökat i antal. Några har i och för sig försvunnit lite, inte helt för man kan se dem men de har gått ner i svullnaden och färgen har blivit mildare.
Molly mår alltså bättre men jag sämre. Har kännt mig hängig hela dagen och efter ett återbesök hos mvc tog jag och Molly en välbehövlig sovstund i sängen. Varför jag var på ett återbesök? Tre månader sedan spiralen sattes in så jag fick komma på en liten kontroll bara för att se att den sitter som den ska vilket den gör.

Tack för era kommentarer och krya på dig hälsningar till Molly. Hon pussar er tillbaka!

Angånde prickarna, det är helt olika på hur barn reagerar på viruset i kroppen. Enligt läkaren blev Mollys kropp att reagera på det här viset för att just framkalla antikroppar. Det är alltså något positivt i det negativa kan man säga. Vissa kan bara få någon prick och andra får som Molly.

Imorgon ska vi till bvc för påfyllning av vaccination, det vill säga om Molly är feberfri.
Barnläkaren ska också vara på plats för att göra sexmånaderskontrollen. Skönt att han kommer vara där eftersom han kan göra en till bedömmning på hur Molly egentligen mår med prickarna.

Gå till bvc när hon är sjuk, kanske ni tänker nu?
Ja, vi fick tillåtelse av läkaren på vårdcentralen att gå till bvc imorgon. Jag frågade eftersom vi fått höra att man absolut inte ska gå till bvc om barnet är sjukt på något vis.

Ska bli spännande att se om Molly blivit längre och tyngre. Förra gången, 25/10, var hon 66 centimeter och vägde 8230 gram.

 


Är helt slut!

Är nå fruktansvärt trött i både kroppen och knoppen.
Det som suger ur mig all energi just nu är Molly och hennes förkylning.

Allt började för en vecka sedan med lite snuva och hostningar när hon skulle sova.
Något mer blev det inget utan snuvan höll i sig men så i förrgår såg vi några prickar i ljumsken. Första tanken var att det så klart måste vara värmeutslag.
Senare under ett blöjbyte såg jag ännu flera och denna gången var det inte bara några i ljumsken utan över hela underlivet, andra ljumsken och en bit upp på magen och rumpan.

Min tanke blev då att hon kanske reagerade på tvålen men det är samma tvål som vi använt hemma vilket har gått bra hitills. Sista blöjbytet gjordes precis innan läggdags och det var dags för pyjamas också. Sambon fixar bytet och tandbortsningen. Jag frågade honom om han kom ihåg att smörja henne. Hon har jättetorra fläckar här och där som vi måste smörja. Han sa att han glömt bort det och jag erbjöd mig att göra vilket han inte sa emot.
Knäpper upp Mollys pyjamas och börjar smörja benen. Gör detta innanför tyget så jag ser inte benen men känner att det är kottrigt och varmt. Öppnar då upp hela pyjamasen och ser två flammiga ben som är något svullna och fulla med prickar.
Får lite smått panik och funderar över vad det kan vara. Knäpper upp resten av pyjamasen och inser att armhålorna också är fulla med prickar och man kunde ana en del prickar på resten av kroppen med de var inte fullt lika röda som de övriga på nedre delen av kroppen var.

Tog temperaturen och visst hade snuttan feber. Gav alvedon, öppnade hennes sovrumsfönster och vyssade henne till sömns. Hon sov nästan en timme innan hon vaknade och grät helt otröstlig. Hon grät och grät och grät. Det tar verkligen mer energi från mig än vad jag hade kunnat ana. Sammanlagt sov hon max tre timmar natten till idag tisdag. Jag fick nog inte många timmars sömn heller eftersom jag hade svårt att slappna av när jag hörde henne knöla från sitt rum.

När morgonen väl kom somnade hon en kort stund i vår säng för att sedan vakna och gallskrika av smärta igen.
Hon gned sig i sängen och man såg att hon försökte klia sig. Jag ringde till vårdcentralen och blev uppringd en timme senare. Ingen läkare ledig under dagen och de ber om att få återkomma efter att ha kikat om någon bara kan ta en snabb titt på henne.

Molly har vid det här laget somnat i famnen på mig. Så fort man försökte lägga ner henne i spjälsängen gallskrek hon. Vårdcentralen ringde upp och vi fick en tid en halvtimme senare hos en distriktsköterska.

Skyndade mig att klä på en allmänt seg dotter vilket inte var populärt. Fick komma in rätt fort i ett undersökningsrum och Molly som tidigare varit så seg så seg skiner upp som en sol mot sköterskan och är precis som vanligt. Det är väl typsikt att de ska verka friska när man väl är där?

Sköterskan konstaterade att det med största sannorlighet är en kraftig reaktion på viruset Molly haft i sin kropp under veckan. Inget som smittar nu men ser otäckt ut och det kan ta en vecka innan prickarna försvinner.
Sköterskan smörjde in Molly i en kortisonsalva som tyvärr sved på tok för mycket på Mollys lilla kropp. Oj vad hon skrek. Det var nära att mina tårar föll eftersom man vet själv hur det svider om man råkar få lite hudsalva i ett sår. Hon var trots allt väldigt pigg efteråt och salvan verkar ha hjälpt. Sköterskan ville ha in oss en kvart senare igen för att se om den hjälp vilket den gjort. Svullnden var mindre och vi fick order om att köpa hem en salva som jag inte kommer ihåg namnet på i skrivande stund.

Tog en promenad runt Tisken (en tjän mitt i stan) innan vi åkte hem. Den promenaden var välbehövlig både för mig och Molly. Hon sov under hela promenaden och jag fick andas lite frisk luft och ta in solens strålar som förhoppningsvis gav mig lite mer energi under dagen. Den sovstunden Molly fick var guld värd. Hon var som en helt annan unge när vi kom hem.

Nu på kvällen var tårarna nära igen. Varje morgon och kväll ska vi smörja in kroppen. Ni kan gissa hur det låter från Molly... Nu är klockan snart två på natten och hon har bara *peppar peppar* vaknat till en gång och gallskrikit. Ska strax gå och lägga mig behövde bara koppla av en stund här i soffan. Andas, pusta ut och ta ett nytt andetag. Jag hoppas morgondagen blir bättre för Molly!

Prickarna på bilderna har nedaför är två timmar efter det att vi varit hos vårdcentralen. De har minskat en hel del vilket jag är tacksam över. Såg dock nu på kvällen när jag skulle smörja in igen att det kommit fler nya prickar och inte bara i ljumskarna och rumpan utan upp mot magen, halsen och ryggen. Även några på armarna och handlederna. Jag hoppas verkligen att detta "bara" är virusprickar och inte något annat. En sväng trodde jag att det var scharlakansfeber men ingen smultrontunga kan vi se så det har vi lagt åt sidan. Röda hund då? Visst kan barn fortfarande få det? Nej, usch, man ska inte läsa om barnsjukdommar på nätet - man blir mörkrädd!Outfit 12/11-2010

Tack Gammelmormor och "Gammelmorfar" Lasse för de fina kläderna!Älgen Johan


Utvecklingsfaserna

Hittade på denna bild på nätet. Kan förklara en hel del, en toppenbra bild med andra ord!


Kärleken till våra pappor

Idag är det Fars dag. Inget vi firar så värst mycket men en liten present har min far alltid fått. Oftast något som jag själv gjort i skolan men nu på äldre dar har det blivit något jag vet att min far tycker om. Te och kakor.
I år får min far en påse julte som han verkligen älskar och min mor skvallrade om att det håller på att ta slut hemma hos dem. Han får även en temugg som han kan dricka sitt julte ur.

Förra årets Fars dag var verkligen speciellt. Det var då, jag och Daniel med en hög puls och svettiga handflator berättade att min far skulle bli morfar i maj. Vi gjorde det genom att först ge honom den vanliga fars dag presenten som då var två t-shirtar. Efter det fick han ett paket med en bok i som heter "Till mitt barnbarn - mormor och morfars bok"...
Glömmer aldrig hans min och hur han funderade. Han frågade min mor om boken var för Sigge (vår förra hund). Min mor fattade på en gång och tittade på mig, jag log tillbaka och hon log också. Sen sa min far att han var ingen morfar var på min mor sa att han kanske skulle bli, du får fråga din dotter.
Min far frågade och vi sa ja, i maj om allt går bra.

Vi som hade förväntat oss en helt annan reaktion blev förvånade över min fars positiva reaktion och hur han på  en gång började skoja om att jag skulle bli fet som en elefant och gå och knapra på saltgurkor hela dagarna.

Jag har verkligen världens bästa far!

Från en far till en annan, nämligen min sambo som är far till min dotter.
Skulle kunna skriva här hur mycket han betyder för min dotter och för mig så klart men jag antar att ni förstår vilken kärlen det är mellan Molly och honom och mellan oss så klart.
Är så oerhört lycklig över att det är Daniel som är far till Molly!

Vi älskar dig Daniel, massor!
Din Sandra, Din Molly och våra fyrbenta

 


Vi åkte iväg på lite äventyr...

 

I fredags efter babysimmet kom vi på att vi skulle dra till mina föräldrar istället för att sitta hemma och uggla.
För en gångs skull var det faktiskt sambon som kände för att åka bort över helgen, annars är det oftast jag som kommer med dem förslagen. Vi packade in oss i bilen och åkte. Mina föräldrar blev överraskade och glada.
Här stannar vi hela helgen och har faktiskt inte bestämt oss än när vi ska packa in oss i bilen och åka hem. Skönt att sambon kan arbeta hemifrån eftersom han kan göra det vart han än befinner sig, bara han har datorn med sig.

Mollys tand nummer två har brutit igenom tanköttet nu. Hoppas hon blir mindre kinkig fast nu har hon en hosta istället som bara busar med henne på nätterna vilket gör att hon vaknar stup i kvarten av att hon hostar ur nappen och kan inte komma till ro efter det.
Igår todde vi att hon åkt på tredasgarsfebern eftersom hon hade hög feber och var flammig över kroppen. Hon fick alvedon och somnade. Idag var hon inte ett dugg flammig men fortfarande väldigt kinkig och tyvärr är det bara mamma som duger. Visst är det mysigt att hon vill vara hos mig och känner sig trygg här men jag vill verkligen inte att hon bara ska vara hos mig!

Molly hälsar också att hennes nya bilstol, Maxi Cosi Mobi, är en kanonskön stol som man sover vädligt bra i.
Hon tyckte det var toppen att pappa kunde fälla bak stolen när hon somnat under tiden han körde, toppen!

***

Föresten, ni har väl sett att jag vattenstämplar bilderna över Molly igen?
Gjorde det till en början förut också men tyckte det störde bilden så mycket och la vattenstämpeln på sidan av bilden istället. Men nu har jag ångrat mig och lägger den över Molly. Bara tanken av att någon skulle sno bilden och göra något hemskt med den får mig att må illa. Allt man publicerar på nätet har man ju inte kontroll över och även om man raderar bloggen senare kommer blilderna fortfarande att finnas kvar!

Bra eller anus att vattenstämpla bilderna tycker ni?

 


Full fart framåt!

Lovade er ett bildbevis på Mollys framfart här hemma. Nu har vi alltså barnsäkrat en hel deö här hemma.
Grinden är köpt, nu ska vi bara montera den så känner jag mig ännu säkrare. Hörnskydden satte jag på samma dag som vi fick hem dem. Det är väl lite småsaker kvar som vi kommer ta bort allt eftersom vi märker att hon når till och så vidare. Nästa sak blir nog att ta bort allt på vardagsrumsbordet som värmeljushållare och glasunderlägg.

 


outfits 9/11 och 11/11 - 2010Lindex
H&M
Cubus


*
Köpt hos Spillevinken:

Kik Kid
Nova StarGrattis!

Grattis Emilia till vinsten av de två snygga armbanden från Love & be Proud!

 

Maila mig din adress till, sandra.li@hotmail.com, så vinsten kan hitta hem.

 

Vinnaren slupandes fram via random.org.

Emilia vann på sin andra lott. Jag skrev först upp alla i ordning med sina första lotter och sedan skrev jag upp alla som hade två lotter efter varandra.

 

 

Tack till alla som var med i tävlingen!


Ett stort tack till Love & be Proud som sponsrade tävlingen.

 

Glöm inte kika in HÄR för att se på fler underbara smycken!Tre små gummor

Dagen har rullat på... Först bebisträff hos Theres och Signe.
Sedan vidare ner på stan där jag shoppade tre töjor åt mig själv, de ni!

Sen vidare upp på öppna förskolan och sedan ner på stan igen för att inhandla en ny bilstol åt Molly.
Det blev en Maxi Cosi Mobi åt lilla damen. Det fick även följa med en grind till trappen hem.

Just nu är jag riktigt trött. Näsan är tät och snuvig om vartannat vilket är drygt.
Bland det värsta jag vet är faktiskt att vara tät och snuvig i näsan, speciellt tät. Får ingen luft och får ont i huvudet på en gång. Orken tar slut snabbare. Skulle vilja dra en vinnare i armbandstävlingen men orkar inte just nu. Kanske senare ikväll eller så får det vänta till imorgon.

Till råga på allt så åkte sambo på gallstensanfall när vi kom hem från stan. Han har legat i sängen sedan dess. Hoppas han får en operationstid snart, helt innan jul!

Nej, nu ska jag snyta mig lite och försöka fixa någon kvällsmat. Blir nog en riktigt soffkväll idag, det är trots allt Robinson!

 


God mojgon!Natten gick rätt bra. Hon knölade och gnälde rätt mycket innen hon kom till ro.
Sambon tog matningen nu på morgonen så jag fick sova en liten stund till. Snuvan, eller den täpptna näsan gör att jag inte sover så bra istället.

Nu hör jag att skruttan är vaken inne i sitt rum så jag ska väl gå in och säga god morgon, fyllas av kärlek och värme när man ser det där fina leendet och pussa på henne.

Ska strax vara hos Theres och Signe på lite bebisträff. Emma och Claudia kommer också dit vilket ska bli trevligt.
Senare på eftermiddagen blir det öppna förskolan i stan och så förhoppningsvis blir det att köpa en ny bilstol åt Molly idag. Vi ska också köpa grinden om vi inte glömmer bort det (påminner mig själv).

Glöm nu inte bort tävlingen som pågår i drygt 1½ timme till. Ni hittar tävlingsbild till höger i menyn.

Vi hörs senare!


Raggar lite röster!För att lägga er röst på vår bild på Molly i sin Leksand outfit så gör ni följade:

Gå in och "gilla" gruppen "Barnshopping.se", direktlänkt hittar ni HÄR


När ni gjort det går ni in HÄR som är en direktlänk till bilden på Molly.


Tryck "gilla" för att lägga er röst på vår bild på Molly :)

*TACK*

***********

Vi är alltså med i en tävling genom Barnshopping.se där vinnaren får en goodiebag som innehåller:

Nova Star - Valfri fleece jacka (stl 68-130) och mössa (stl S-L)
Willvin - Presentkort 500:-
Önskefoto - Presentkort 500:-
Loppi.se - Dagispåsen fylld med massa produkter & erbjudanden
Super Glandin - härligt hudvårdskit värde 900:-
Babylooba - Presentkort 500:-
Hedbergs Guld & Silver - Presentkort 500:-

PÅMINNELSE!


Imorgon kl:11.11 är det försent att vara med i tävlingen här på min blogg!

Passa på att vara med och tävla om dess två fina armband från Love & be Proud!

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT KOMMA TILL TÄVLINGEN!
Lägg gärna till mig på Bloglovin så du inte missar när vinnaren dras!
Ludde och Molly busar

Molly har varit väldigt kinkig idag, mest för den där dumma tanden som inte vill bryta igenom tandköttet.

Sen har hon varit snuvig i ett par dagar fast det har vi varit hela familjen så det är inget smittsamt bara jobbigt att behöva snyta henne och oss själva ofta. Värst är det när vi varit ute och sedan går in igen. Jag blir alltid tät i näsan först och sedan snuvig.
Hoppas vi får sova bra ikväll så vi orkar upp i tid imorgon så vi kommer iväg på bebisträff hemma hos Theres.

 


Idag är jag glad!


Den här bilden är tagen från våra fönster i lägenheten. Lennart, vår vaktmästare här i föreningen har börjat årets säsong av snöskottning. Han åker runt i sin lilla traktor och nu har högen påbörjats utan för vårt vardagsrumsfönster. Den lilla högen kommer bli bra mycket större innan den här vintersäsongen är slut.
Hoppas ni bara att denna snö får stanna en liten stund innan det blir slask av det...

Var ut och testkörde vagnen för första gången i snö igår kväll. Jag är supernöjd med vår vagn. Tror att den största utmaningen kommer i vår när det blir mer slask ute. Men just nu funkar den toppen och den är perfekt att sladda med kom vi fram till. Jag hoppas inga grannar såg oss igår när vi var ute och testkörde. De kanske anmäler oss till socialen? Nejdå, så illa var det inte ;) Vi hade skoj i alla fall och Molly hon bara satt och flinade. Hon är väl van med oss nu, tokiga mamma och tokiga pappa.

Ni måste väl hålla med om att snön gör dagen lite ljusare och man blir piggare?

Vår post försenad, som alltid när första snön kommer. Jag som vet att jag väntar paket är otolig, vill ha dem NU!


PÅMINNELSE!
Påminner er om tävlingen ni kan delta i här på min blogg, på torsdag (11/11) är det sista dagen.
En vinnare har chansen att vinna två fina armband från Love & Be Proud!
Passa på att vinna något fint till dig själv eller ge bort i julklapp, klicka bara på bilden för att komma till tävlingen!


 


Krångel med nätet...

Usch, ikväll har vår internetuppkoppling strulat. Vi kopplas in och ur, in och ur hela tiden.
Hoppas det blir bättre imorgon så jag kan läsa några bloggar som jag inte hunnit med än.

Molly har tand nr.2 på väg upp nu också. Det är den andra framtanden man ser skymten av där under tandköttet.
Hon var kinkig inatt och nu på kvällen också. Hon fick lite alvedon en stund innan hon skulle lägga sig eftersom hon hade lite feber. Hon verkar sova mycket bättre nu än vad hon gjorde igår kväll. Hon vaknar och skriker till ibland så då får vi gå in och vyssa lite åt henne så somnar hon om. Nu vill jag att den där tanden ska bryta igeom för förra gången, när första tanden kom så vart allt bra bara den hade kommit igenom tandköttet.

Nej nu ropar sängen på mig (läs sambon) så nu hoppas jag att jag kan publicera det här inlägget innan nätet kopplas ur igen...

Vet ni, det snöar än men blåser väldigt mycket. Hoppas det är vitt, vitt och ännu mera vitt ute imorgon när jag drar upp rullgardinen!

Vi hörs!PÅMINNELSE!

Påminner er om tävlingen ni kan delta i här på min blogg, på torsdag (11/11) är det sista dagen.
En vinnare har chansen att vinna två fina armband från Love & Be Proud!
Passa på att vinna något fint till dig själv eller ge bort i julklapp, klicka bara på bilden för att komma till tävlingen!


 


SnÖsNöSnÖ

En stund efter att jag publicerade förra inlägget om längtan efter snön så kom de små vita från himlen!
Jag är lycklig nu och längtar ut. Vi ska gå ut hela familjen om en stund och det ska bli roligt att se Luddes första kontakt med snön!

Wiiiiiie, älskade snön - tack för att du kom till mig till slut!


(bild från Google)

 


 


PÅMINNELSE!

Påminner er om tävlingen ni kan delta i här på min blogg, på torsdag (11/11) är det sista dagen.
En vinnare har chansen att vinna två fina armband från Love & Be Proud!
Passa på att vinna något fint till dig själv eller ge bort i julklapp, klicka bara på bilden för att komma till tävlingen!


 


Kom nu snön!


Hela dagen har man sett statusuppdatering efter uppdatering om hur snön faller hos dem.
Jag vill också ha snö men tror ni att den har hittat till Falun än?

Jag som är en vintermänniska längtar som bara den efter snön men som vanligt är Falun ett köldhål och hit kommer snön sist av alla ställen känns det som.

Visst jag tycker inte om snön alla gånger, speciellt inte när den är på väg att försvinna och det bara är slask ute.
Om ni tänker efter är det oftast inte snön man tycker illa om. För tänk er en härlig solig dag med massvis av snö på marken och det bara knastrar under fötterna när ni går? Visst är det härligt?

När man ogillar snön är det oftast på grund av vindarna ute. Snön åker åt alla håll och kanter. Kylan gör att man fryser om varje kroppsdel och värmen gör att snön smälter. Så ja, snön har väl inte gjort er något ont?
Okej, ni som inte bytt till vinterdäck - det är väl inte snöns fel då heller det är ni som är klantarslen som inte bytt till vinterdäck än!

Man får se det hela positivt precis som gubben på programet "Böda camping" sa igår. Man gör det till vad man själv vill. Är man negativ till allt kommer hela vinter vara ett helvete. Se det positivt istället!

Så nu snön, nu har jag talat gott om dig så nu får du ta och komma hit till mig också, nu bums, kom hit!

Samtidigt som jag längtar efter snön känns det i hjärtat. Vår älskade lilla byracka Sigge tyckte om snön så jäklans mycket. Han hoppade runt som en tok, kastade snöbollar i luften. När snön kommer falla, kommer saknaden efter honom bara bli större. Första vintern utan Sigge men första med Ludde. Undrar hur han kommer reagera på snön?

Älskade Sigge, vi kommer kasta snöbollar för din skull i vinter och hjälp oss gärna med att göra så att Ludde också kommer tycka om snön!

PÅMINNELSE!

Påminner er om tävlingen ni kan delta i här på min blogg, på torsdag (11/11) är det sista dagen.
En vinnare har chansen att vinna två fina armband från Love & Be Proud!
Passa på att vinna något fint till dig själv eller ge bort i julklapp, klicka bara på bilden för att komma till tävlingen!


 


Nu har vi barnsäkrat en del av hemmet

Nu har vi fått sakerna från IKEA som vi bad mor och far köpa med åt oss. Vi har satt fast hörnskydd på tvbänken eftersom den är så låg att Molly kan slå sig när hon går i gåstolen. Satt även en mot fönsterbrädan så hon slår i den också.

Idag ska vi köpa en grind till trappen. Bäst att montera dit den innan hon tar sig fram över tröskeln med gåstolen och eftersom vår lilla fröken tränar på att krypa varje dag står det väl inte på förens hon tar sig mot trappen också.

Det som står på to-do-listan efter det är att säkra alla sladdar längs golv, lister och väggar samt få upp lite farliga saker som vaser och prydnader lite längre upp på hyllorna. I Mollys rums ska jag fösöka få upp en hylla att ha hennes böcker på och smyckeskrin så att hon inte kommer åt dem. Det är mycket smått som måste göras om vi tänker efter som är farligt. Sätta upp trådarna för persiennerna också!

Givetsvis kommer vi inte säkra allt som går att säkra eftersom hon måste lära sig ett och annat också men då i en mild grad. Barn lär sig av att göra sig illa då och då. Nu får ni inte tro att vi tänker låta henne bränna sig på plattan, stoppa saker i kontaktera och så vidare. Hoppas ni förstår vad jag menar annars får ni fråga mig genom en kommentar ;)

Molly springer nästan nu i sin gåstol vilket är fantastiskt roligt att se. Hon tjuter av glädje och har blivit riktigt duktig på att gå dit hon vill. Igår tog jag henne på bar gärning när hon ville kramas med vår höga blomma. Hur det slutade får ni se i nästa inlägg....

 
 

PÅMINNELSE!

Påminner er om tävlingen ni kan delta i här på min blogg, på torsdag (11/11) är det sista dagen.
En vinnare har chansen att vinna två fina armband från Love & Be Proud!
Passa på att vinna något fint till dig själv eller ge bort i julklapp, klicka bara på bilden för att komma till tävlingen!


 


Ett smultonställe

Igår (söndag) tänkte vi ta oss en liten promand uppe vid Lugnet här i Falun. Det är ett trevligt naturområde med många olika vandringsleder och stigar man kan gå. Vi tänkte gå en som var drygt fyra kilometer för att komma ut och gå på en annan plats än hemma vid oss.

Vi började gå men insåg rätt snart att vi tog fel väg men valde att fortsätta gå på den vägen vi valde. Enligt skyltarna gick vi på tre olika leder samtidigt men vi följde "kompisskylten" för att vara på den säkra sidan att vi skulle komma hem igen.

Allt som allt var vi ute och knatade i två timmar. Hade vi sagt det innan att vi skulle gå en jäkla bit med vagnen hade vi aldrig gjort det för vi skulle inte orka göra det just då. Men vi gjorde det och vad skönt det var!

Älskar verkligen vår vagn som kan köras över stock och sten utan några problem alls. Molly som sov en stock, vaknade en liten stund när vi var på toppen av berget (309,5 meter över havet), fick mat och somnade sedan om och vaknade lagom tills vi skulle packa in oss i bilen igen.

Under promenaden fick vi se gamla gruvhål, en härlig natur, andra människor och hundar samt en underbar utsikt. Helt klart ett nytt smultronställe. Vi har redan bestämt oss för att gå denna väg någon gång igen just för den fina utsiktet. Ta med oss fika, systemkameran och njuta av naturen.

Fiffigt av Falu kommun att sätta upp faktaskyltar efter stigarna, man kunde läsa om allt från fåglar, berget, gruvhålen till svampar.

När vi kom hem var det dags att kika på Almtuna - Leksand över datorn men mina ögon orkade inte vara öppna så jag somnade i slutet av andra perioden men vaknade lagom till sista. Jag var nog inte ensam om att vara trött efter den härliga promenaden...


PÅMINNELSE!

Påminner er om tävlingen ni kan delta i här på min blogg, på torsdag (11/11) är det sista dagen.
En vinnare har chansen att vinna två fina armband från Love & Be Proud!
Passa på att vinna något fint till dig själv eller ge bort i julklapp, klicka bara på bilden för att komma till tävlingen!


 


Vad ska ni göra idag?

 

Vad ska ni göra en dag som denna?

 

 


 

Vår lilla tjej kan sitta!

Vi har den senaste tiden övat lite på att få Molly att sitta.
Det har gått bättre och bättre för varje gång och så i onsdags satte vi ner henne på golvet i köket och så satt hon jättelänge. Vi hann till och med hämta kameran!
Givetivs var vi med att ta emot henne ifall hon skulle kasta sig åt något håll med det gjorde hon inte.

På torsdagen satte vi henne i hennes säng och där satt hon i flera minuter och var överlycklig. Han göra ordning hennes morgonflaska och gå tillbaka till hennes rum utan att hon tippat omkull. Senare den dagen satte vi henne på lekmattan och där satt hon hur nöjd som helst. Dock händer det att hon när som helst får för sig att "lägga" sig ner. Som tur är har vi lagt filtar och kuddar runt om som tar emot. Men vi ser verkligen på Molly att hon trivs med att sitta, en helt ny värld har öppnat sig igen.

 

Vi är stolta som föräldrar just nu!

 


Molly's outfit 5/11-2010


Molly's outfit 4/11-2010

 

Efter lite dreggel, matkladd och spyor så fick det bli en liten sommardress på...

 

 


Om 105 dagar...

 

 


 

PÅMINNELSE!

Påminner er om tävlingen ni kan delta i här på min blogg, på torsdag (11/11) är det sista dagen.
En vinnare har chansen att vinna två fina armband från Love & Be Proud!
Passa på att vinna något fint till dig själv eller ge bort i julklapp, klicka bara på bilden för att komma till tävlingen!


 


En regning dag...

I onsdags regnade det nå fruktansvärt här i Falun. Sambon var borta hela dagen så jag fick klara mig själv hemme med en allt för pigg hund och en lite tös som krävde all uppmärksamhet.
Vi tog oss en timmes promnad i regnet och det märktes på vädret att de flesta höll sig inne för vi mötte ingen på hela vägen. Annars brukar vi möta några som är ute och rastar sina hundar. Nu såg jag bara massor av mammor som sprang med sina barn snabbt till bilarna när de hämtade upp dem från förskolan.

Vi traskade hemåt och jag hoppades på att promenaden skulle göra den fyrbenta tröttare men tror ni han blev det? Nää, snarare tvärtom - vilken energi han fick!

Molly somnade som vanligt under våra promenader och vaknar precis innan man ska kliva innanför dörren. Så med en sprallig hund och en klarvaken dotter kunde jag inte lägga mig på soffan och vila en stund. Att lägga Molly på golvet när den fyrbenta var så sprallig vill jag inte eftersom han inte förstår att han inte kan hoppa över Molly. Jag kom på att vi har fingerfärg över och små canvastavlor. Satte Molly i hennes matstol och lät henne kladda bäst hon ville. Det blev väldigt mycket kladd, både på golvet och hennes stol. Rekomenderar er att INTE använda svart fingefärg till den vita plaststolen. Ni kan väl gissa hur den ser ut nu? Jepp, grå har brickan blivit men stolen klarade sig. Det gör inget att den har blivit missfärgar för en ny bricka kostar inte så mycket. Vi köper helt enkelt ett nytt och har kvar det här som ett pysselbord för jag antar att detta inte var sista gången Molly målar.

 

Vi gjorde lite mer än bara den tavlan som jag la in bild på nu men det får ni se efter farsdag...

 

Det verkade som om att Molly tyckte det var roligt och spännande. När hon fick färg först på händerna blev hon skeptisk och tittade på mig. Sedan gick det av bara farten, kladd, kladd och mera kladd och så var tavlan klar tyckte Molly. En söt liten tavla som ska sättas upp på en av hennes väggar i sovrummet.

 

 


 PÅMINNELSE!

Påminner er om tävlingen ni kan delta i här på min blogg, på måndag är det sista dagen.
En vinnare har chansen att vinna två fina armband från Love & Be Proud!
Passa på att vinna något fint till dig själv eller ge bort i julklapp, klicka bara på bilden för att komma till tävlingen!


 


Testat Småfolks produkter? - Ta chansen att testa gratis!

Smartson söker just nu 1000 aktiva Testpilotsfamiljer till ett test av Semper Småfolk, en serie med ekologiska produkter för lite större barn.
Alla som blir utvalda till testpiloter får hämta ut fruktpuré, majspuffar och kex gratis!
Jag har redan anmält mig , vill du anmäla dig så Klicka här!

PÅMINNELSE!

Påminner er om tävlingen ni kan delta i här på min blogg, på måndag är det sista dagen.
En vinnare har chansen att vinna två fina armband från Love & Be Proud!
Passa på att vinna något fint till dig själv eller ge bort i julklapp, klicka bara på bilden för att komma till tävlingen!Smaksatt grädde? - Ta chansen att få prova Arla's!

Smartson söker just nu Testpiloter som ska få prova Arlas nya smaksatta grädde.

Arla Köket® smaksatt vispgrädde är vanlig vispgrädde med två karaktäristiska smakvarianter. I chokladgrädden ingår 70 procentig choklad och i jordgubbsgrädden en annan klassisk smakbärare: jordgubbssylt. Chokladgrädden är helt slät medan jordgubbsgrädden innehåller små bitar av jordgubbar. Den smaksatta vispgrädden har en fetthalt på 27 procent och vispas lätt till önskad konsistens. Den är dessutom lika hållbar i uppvispad form som vanlig vispgrädde.

Om du blir uttagen som testpilot får du kostnadsfritt testa de två smakerna, jordgubb och choklad. Du förbinder dig endast att svara på ett webbaserat frågeformulär om den smaksatta vispgrädden samt blogga om dina upplevelser runt produkten. Anmälningstiden går ut den 12 november 2010 och efter det kommer du få ett mail om du är utvald.

Anmäl dig som testpilot här!


PÅMINNELSE!

Påminner er om tävlingen ni kan delta i här på min blogg, på måndag är det sista dagen.
En vinnare har chansen att vinna två fina armband från Love & Be Proud!
Passa på att vinna något fint till dig själv eller ge bort i julklapp, klicka bara på bilden för att komma till tävlingen!Använder ni reflex?

Jag blir riktigt glad när det dimper ner saker i brevlådan som är till mig.
Idag fick jag ett brev från Bambino där det stod att jag var en av de tio vinnarna ur halloweentävlingen som de hade på sin hemsida/facebooksida. Man skulle skicka in sitt bästa skrattminne med sitt barn och så här skrev jag:

"Hejsan!
Här kommer mitt bidrag till tävlingen:
Jag har inte hunnit vara mamma så länge, men har en dotter på 5 månader och det bästa minne jag har än så länge med min dotter som sticker ut lite är en gång när vi skulle bada henne. Hon var nog precis en månad och vi skulle bada henne. När hon badat klart skulle vi lyfta upp henne ur badet och lägga henne på skötbordet för att torka henne. När jag precis hade torkat henne ren ser man en konstig min i hennes ansikte och så hörde vi en prutt som lät mer som en kall. Vi skrattade till och jag insåg rätt snart att min navel hade träffats av något väldigt äckligt. Japp, jag hade fått en bajsbomb rätt in i naveln av alla ställen!
Den här händelsen skrattar vi åt väldigt ofta. Min sambo brukar reta mig då och då för det här. Jaja, tänker jag, reta mig bara för snart är det nog han som kommer råka illa ut eller vad tror ni? ;)"

Vi skratt verkligen åt det här hemma varje dag och när någon av oss ska byta på Molly och den andre är med skriver vi "varning - skott kommer".

Fick hem två söta reflexer som vinst och jag blev faktiskt riktigt glad över dessa då jag gått och tänkt i flera dagar att vi måste köpa reflexer som jag kan fästa på barnvagnen. De här två blir perfekt!


Ni hittar Bambino's hemsida HÄR och deras Facebooksida HÄR


Tycker för övrigt att folk i allmänhet är riktigt usla på att använda reflexer. En sak som jag säger varje år är att jag borde ha en kartong refelxer i bilen och ser jag någon eller några som går utan reflex och blir en fara bland trafikanter så skulle jag kasta ut en refex till dem.

Men seriöst, varför inte bara sätta på sig en reflex ovh bli mer trygg i trafiken? Dels för din egna skull och för alla andra som är ute i trafiken?

Nu vill jag att alla som läser det här ser över sina reflexer. Har ni ens några på jackan, väskan, barnvagnen på era käraste? Ja, till och med hunden? Ludde har refelx på kopplet!

Ni kanske köpte era reflexer förra året? Då tycker jag att ni ska se efter om de fortfarande fungerar. Lys med ficklampa på reflexen i lite mörker eller ta ett kort med blixt och se efter om den reflekerar tillbaka.
Ett sett att se om reflexen är sliten är att titta efter repor.

Nej, nu ska jag kila ut i köket och hjälpa sambon med kvällmaten. Ikväll blir det spagetti och köttfärsås.
För er som undrar hur det går med viktnedgången kan jag säga att vågen står still. Jag ser det som en positiv sak eftersom min motivering inte har varit på topp den senaste veckan. Det har varit väldigt många tankar, känslor och funderingar kring Daniels nya arbete och så vidare. Men nu känner jag mig motiverad igen och ser fram ett emot ett besök till badhuset den här veckan. Hoppas vi kommer iväg någon dag, kanske imorgon till och med?

Ni har väl inte glömt bort att rösta på vår bild på Molly?

SISTA DAGEN ATT RÖSTA!

Rösta gärna på vår bild som har #7. Vi kan vinna ett filter till systemkameran!

Klicka bara HÄR för att komma till tävlingen!

PÅMINNELSE!


Påminner er om tävlingen ni kan delta i här på min blogg, på måndag är det sista dagen.
En vinnare har chansen att vinna två fina armband från Love & Be Proud!
Passa på att vinna något fint till dig själv eller ge bort i julklapp, klicka bara på bilden för att komma till tävlingen!Libero

Hämtade ut gåvopaketet från Liberoklubben igår på Lindex.
Man fick väldigt bra gåvor i den boxen. Blöjorna, alltså Up&Go blöjorna har vi redan hunnit testa på Molly.
De funkar fint på henne men läcker ibland med kisset, tror de inte sitter lika tätt som de andra med kardborreband.
Älskar att få rabattcheckar så tack så mycket Libero och Lindex!

Är ni inte med i Liberos klubb så kan ni bli det på deras hemsida som ni hittar HÄR.
Där kan man läsa om barnets utveckling, om Liberos produkter och samla ihop poäng genom att köpa produkter från Libero. Man får olika poäng beroende på produkt och registrerar en kod på Liberos hemsida, man får en egen sida om man registrerar sig. Vi har redan uppnått så mycket poäng att vi får välja mellan alla saker de har att erbjuda. Tror vi ska skicka efter en leksaksälg som man kan tugga och bita på till Molly.

 

Får man fråga er vad ni använder för blöja på era barn?
Varför just det märket och vilka har ni testat? Bra/dåliga?


Vi har testat ICA's egna, Pampers och Libero.

Mollys första tid hade hon Pampers med sedan köpte vi hem Libero eftersom vi hade rabattkupong på dem.
Hon hade de rätt länge tills vi fick rabatter på Pampers och tänkte testa det. Gillade passformen på Pampers blöjor. Mer följsamma på något vis men nu när vi gått upp på storlek 4 på blöjorna håller inte Pampers för Mollys kalas. De läcker och känns fulla efter bara en kissning. De blir som gele och känns ofräscht på nå vis.
Liberos är de som håller bäst nu både för kiss och bajs. Just nu testar vi Up&Gp blöjorna på dagarna och de funkar men ibland hamnar den lite på sniskan och läcker. Troligtvis är den som jag sa tidigare inte lika åtsittande som med de med kardborre. Men helt klart kommer Molly få anvnda Up&Go senare, jag gillar dem blöjorna!
ICA's blöjor vet jag tillverkas på samma vis som Libero, har för mig att de till och med tillverkas på samma fabrik fast de är två olika företag som anlitar att de ska göra blöjorna. Så jag tycker ICA's är lika bra som Libero och köper gärna ICA's också. Faktiskt nu när jag tänker efter köper vi blöjor efter vad vi har för rabatter. Vi har faktiskt inte köpt ett endaste blöjpaket till ordinarie pris än, de är bra!

 

 Ni har väl inte glömt bort att rösta på vår bild på Molly?

Rösta gärna på vår bild som har #7. Vi kan vinna ett filter till systemkameran!

Klicka bara HÄR för att komma till tävlingen!

PÅMINNELSE!


Påminner er om tävlingen ni kan delta i här på min blogg, på måndag är det sista dagen.
En vinnare har chansen att vinna två fina armband från Love & Be Proud!
Passa på att vinna något fint till dig själv eller ge bort i julklapp, klicka bara på bilden för att komma till tävlingen!Outfit - 3/11

Dressen är från Lindex oxh den har skruttan fått från tant Jessica och farbron Per.
Solglasögonen är också från Lindex
Strumporna är från KappAhl

*

Åh vad vi tycker om den här dressen. Mjuk och härlig.
Molly satt så glatt i stolen när jag skulle ta ETT kort så det blev några fler och det gjorde ju inget när man får så fina underbara bilder på pruttungen :)
Ni har väl inte glömt bort att rösta på vår bild på Molly?

Rösta gärna på vår bild som har #7. Vi kan vinna ett filter till systemkameran!

Klicka bara HÄR för att komma till tävlingen!
PÅMINNELSE!


Påminner er om tävlingen ni kan delta i här på min blogg, på måndag är det sista dagen.
En vinnare har chansen att vinna två fina armband från Love & Be Proud!
Passa på att vinna något fint till dig själv eller ge bort i julklapp, klicka bara på bilden för att komma till tävlingen!En djungel av bilstolar

Var ner en sväng till Babyproffsen idag för att klämma och känna lite på bilbarnstolar.
Molly sitter på tok för dåligt i sin stol som hon har nu och det är verkligen dags att börja tänka på att byta till en större modell. Har läst lite på nätet men ville åka till butiken och klämma, känna och låta Molly provsitta.

Kikade på Maxi Cosi Mobi och två modeller av Britax. Ingen av Britax föll oss för smaken. Den ena såg dåligt ut eftersom den saknade höga kanter runt om och ett rejält skydd runt huvudet som det finns på Maxi.
Fördelen med de två modellerna av Britax som vi kikade på var att de var de högaste modellerna i ryggen som finns i butikerna just nu. Detta betyder att man kan ha stolen bra mycket längre än de övriga modellerna. Dock kostar de ungefär 2000kr mer än de andra. Men då får man tänka på att man har den x-antal år och inte behöver köpa någon mellanstol. Alltså babyskydd, en ny stol och så en ny och senare bara använda kudde.

Men, ett stort men för oss är att de stolarna som man kan ha x-antal år längre än Maxi inte går att använda förens Molly blir åtta, respektive nio månader tidigast och så länge kan inte vi vänta eftersom hon sitter uselt i babyskyddet vi har nu.

Just nu lutar det åt en Maxi Cosi Mobi som verkade ha bra skydd runt om, kan ändras till fyra olika ligglägen under bildfärden med bara en hand. Superbra om man ska åka en bit och låta Molly sitta i olika ställningar och inte trötta ut ryggen. Vi åker som sagt mycket bil och detta är ett stort plus enligt oss!

Vi fick med en hög med kataloger hem så nu ska vi läsa om fler modeller och jämföra.
Ska läsa lite mer om Actas modeller och jämföra med Maxi Mobi Cosi men kommer väl inte bli nå klokare av det för det här är ju hel djungel det här också...

Vilken stol har ni till ert barn?Maxi Cosi Mobi är den som vi kan tänka oss att köpa (bild lånad från Google)


Britax modell "Two way". Den som vi inte tyckte hade nå bra skydd runt om.
Den får användas från 8-9 månader... (bild lånad från Google)
Ni har väl inte glömt bort att rösta på vår bild på Molly?

Rösta gärna på vår bild som har #7. Vi kan vinna ett filter till systemkameran!

Klicka bara HÄR för att komma till tävlingen!
PÅMINNELSE!


Påminner er om tävlingen ni kan delta i här på min blogg, på måndag är det sista dagen.
En vinnare har chansen att vinna två fina armband från Love & Be Proud!
Passa på att vinna något fint till dig själv eller ge bort i julklapp, klicka bara på bilden för att komma till tävlingen!Tjejkväll i torsdags

I torsdags var det dags för "tjejkvällen" nere på stan.

Butikerna hade extraöppet med specialerbjudanden och goda saker som de bjöd på. Men jag var duktig och tog inte någon godsak och stoppade i munnen. Tog en chokladbit fast den tog jag med hem åt Daniel.
Fast på Polarn och Pyret tog jag mig något gott, en satsumas och smaksade på och drack ett glas päroncider.

Fick en liten goodiebag från två stycken som gick runt med barnvagn och barnprylar från Babyproffsen. I den var det fullt med erbjudanden, rabatter och tips. Fick även två babystrumpor. Antar att Molly har för stora fötter redan men jag vet nog en som kan få dem istället. En klasskamrat från högskolan som nyss fick barn som vi ska hälsa på inom en snar framtid.

Det var mysigt att strosa runt där på stan, bara jag och Molly. Ingen stress eftersom den fyrbenta var med sin husse på jobbet så jag behövde inte passa någon tid att vara hemma till.

På något vis tycker jag det är mysigt att gå i affärer när det är mörkt ute. Älskar när det är maschaller tända längs gatan och man känner doften av grillad korv. Blev faktiskt att längta en hel del efter alla julmarknader.

Fyndade ett rengkydd inne på babyproffsen men vi lämnade tillbaka det igår när vi upptäckte att det vi hade till liggdelen passade lika bra till sittdelen. Köpte två stycken dreggellappr som går åt som smör här hemma. Dreggellappar är verkligen underskattade!

Var in på Polarn och Pyret en sväng för att se vad de hade för erbjundande och det fannas massor av fina kläder på specialpris och blev lycklig när jag fann ett par byxor som jag klämt på många gånger inne i butiken. Det är bycorna till höger längst upp som jag pratar om. De andra byxorna till vänster har jag också klämt och kännt på många gånger och nu kunde jag inte vänta längre på att köpa dem så jag använde rabatten som vi fick i "babybagen" när Molly föddes. Sjalen fyndade vi tidigare under förra veckan när det var 20% i hela  butiken.
Älskar när det är rea och när man har rabattkuponger. Faktiskt vet jag att jag kommer få hem ett presentkrot till PoP butiken som jag tjänat ihop på Gratisbio.se. (gå gärna med på den sidan och tjäna ihop poäng som du senare kan lösa in till presentkort, biobiljetter eller andra roliga saker. Registrera dig via min länk som du hittar HÄR, så de vet att jag värvat dig. Helt gratis är det också!)

Byxorna är föresten i storlek 80 så jag längtar tills Molly kan växa i dem!

Den fina pepparkaksdräkten köpte vi på Lindex. Även här använde vi en rabattkupong som vi fick när Molly föddes. Den kupongen fick man bara använda upp till storlek 80 så vi passade på att använda den innan vi glömde bort den. Så nu fick det bli den fina dräkten som Molly ska få ha på sig på julkortet ;)

När päronen var hit förra helgen var vi till City Gross en sväng och där är det ofta rea på barnkläder och det var det den här gången också. Så en zip-tröja fick följa med hem och en långärmad t-shirt. Zip-tröjan har jag velat fram och tillbaka med om jag skulle köpa eller inte. Tur att jag väntade eftersom den var nedsatt med 75%! :D

Tycker ni det är grabbiga kläder jag köpt?
Faktiskt har jag fått många kommentarer om att det allt är en fin liten pojke vi har.
Ett exempel är när vi stod i ett köpcentrum och en tant tittar ner i vagnen.
- Oj, det var en fin liten pojke. (Molly hade då på sig oranga byxor och en grön body med en drake på)
- Det är en flicka och hon heter Molly, svarade jag...
- Va, är det en flicka, är du säker?! frågade tanten...
- Öhh, ja jag är säker det är min dotter, svarade jag lagom chockad.

Vadå säker? Kan jag inte könet på min egen dotter?

Passade på att köpa lite saker till vår fyrbenta familjemedlem också. Det fick bli några tuggben, ett nytt halsband och en reflex.

Som så många gåner förut kommer vi hem utan att ha köpt något till oss själva men vet ni? Jag klagar inte. Jag har saker så jag överlever och skämmer hellre bort mina två små busfrön istället, alltså Molly och Ludde. Fast de klart, jag har nog tre busfrön här hemma om man räknar med Daniel ;)

Ni har väl inte glömt bort att rösta på vår bild på Molly?

Rösta gärna på vår bild som har #7. Vi kan vinna ett filter till systemkameran!

Klicka bara HÄR för att komma till tävlingen!
PÅMINNELSE!


Påminner er om tävlingen ni kan delta i här på min blogg, på måndag är det sista dagen.
En vinnare har chansen att vinna två fina armband från Love & Be Proud!
Passa på att vinna något fint till dig själv eller ge bort i julklapp, klicka bara på bilden för att komma till tävlingen!Surrovich - Molly & Milla

En vardagsblogg om livet som Mamma till två töser, Molly och Milla. Mycket fokus på barnen och deras påhitt. Välkommen att följa oss!

RSS 2.0