Krypställning och ett tack till er alla!

För någon dag sedan har Molly börjat med att lyfta rumpan i vädret. Hon hasar sig både framåt och bakåt och snurrar runt åt olika håll. Hon är stark nog att lyfta sig själv med armarna och har även försökt sig på att lyfta rumpan när hon ligger på rygg. Man ser verkligen hur hon kämpar med att dra till sig knäna när hon ligger på mage. Ibland går det och ibland inte och då blir hon så arg så arg.

Har funderat på när Molly kommer börja krypa. Någon som har en gissning?


Vill också tacka för alla kommentarer om mitt inlägg om sambons nya arbete och om en eventuell flytt framöver.
Era ord betyder så mycket mer än vad ni tror och jag hoppas ni förstår det!
Imorgon börjar sambon sitt nya arbete och jag ser allt bara positivt nu, det här blir bra och vad som händer om ett halvår får vi lösa då. Nu lever vi i nuet och jag älskar det eftersom vi kommer få ha vår älskling mer hemma under det här halvåret.

Men ännu en gång, era ord värmer så ett stort tack igen!Ni har väl inte glömt bort att rösta på vår bild på Molly?

Rösta gärna på vår bild som har #7. Vi kan vinna ett filter till systemkameran!

Klicka bara HÄR för att komma till tävlingen!PÅMINNELSE!


Påminner er om tävlingen ni kan delta i här på min blogg, på måndag är det sista dagen.
En vinnare har chansen att vinna två fina armband från Love & Be Proud!
Passa på att vinna något fint till dig själv eller ge bort i julklapp, klicka bara på bilden för att komma till tävlingen!


 


Rösta gärna på min bild!

Är med i en bildtävling där vinnaren får en valfritt filter till systemkameran.

Ni hittar tävlingen HÄR, klicka er gärna in där och rösta på vår bild - #7

Detta är vår tävlingsbild:REGLER

EN
röst per person & IP-adress.
Förekommer samma IP-adress flera gånger raderas alla röster från den IP-adressen.

FÖR ATT RÖSTA
Skriv siffran till bilden du vill rösta på.

TÄVLINGEN AVSLUTAS 5 / 11
KLOCKAN 10.00


Vinnaren i denna tävling kommer att få ett valfritt filter från tvspelsweb.se

***

Hoppas ni vill rösta på oss!

Pussar från
Sandra & Molly


Lite nya kläder

Kläderna:

MyKidoo - Klicka HÄR för att komma till hemsidan, klicka HÄR för att komma till deras facebooksida

Holly's - köpt hos Små Vi, deras hemsida hittar ni HÄR och för att komma till deras facebooksida klicka HÄR

Småfolk & Kik Kid - köpt hos Spillevinken som ni hittar HÄR, för att komma till deras facebooksida klicka HÄR

Duns - köpt hos cb kids som ni hittar HÄR, för att komma till deras facebooksida klicka HÄR

Från Riga - present från Farmor och Anders som de köpte på sin resa till Riga

Lindex


KappAhl


Tack till Mollys Mormor & Morfar samt Farmor &Anders för presenterna!

 


Om ett halvår, flyttar vi då?


Om ett halvår kan vår framtid ändras.
Samtidigt som jag gärna vill ha en bättring i vår vardag skär det i hjärtat på mig att ta ett beslut som att flytta igen.
Sambon har fått ett erbjudande om jobb i den stad där vi bodde innan vi flyttade hit där vi bor nu, alltså Avesta.

Jag vet varken ut eller in just nu om hur jag vill att det ska bli. Vet att sambon jättegärna vill ha det här arbetet och det vill jag att han ska få också. Men tanken på att behöva flytta ännu en gång får min mage att vända sig upp och ner. Om det skulle bli flytt igen skulle det bli den tredje flytten sedan hösten 2007. Första flytten för mig blev till sambons hemstad Avesta oktober 2007. Där bodde vi fram till februari 2009 då vi flyttade hit vi bor nu, alltså Falun.

En ny stad för mig ännu en gång. Det var riktigt jobbigt för mig att behöva anpassa mig till en ny stad för andra gången på mindre än två år. Jag grät varje dag av saknade av de jag lärt känna i Avesta för precis innan vi flyttade började jag känna mig hemma och såg Avesta som mitt hem. Var även på väg att få ett längre vikariat, kanske till och med ett fast arbete. Men då såg jag ingen annan utväg än att flytta till Falun eftersom sambon då setat och pendlat över ett år och ekonomin höll inte ihop med dyra bensinkostnader och för mycket ensamtid för mig i Avesta. Det blev väldigt långa dagar i min ensamhet. Jag hade Sigge då vilket jag var tacksam över men man klarar inte hur länge som helst att enbart prata med en fyrbent liten vän som aldrig ger något svar tillbaka...

Nu har alltså sambon fått ett jobberbjudande i Avesta, det jobb som vi väntade på medans vi bodde där men han aldrig fick. Som jag sa tidigare vet jag att sambon väldigt gärna vill ha det här arbetet. Jag tycker också att han ska ta chansen men så kommer vi till ovissheten. OM han tar sig ann jobbet blir det ett halvårs anställning först med hopp om fast anställning efter det. Tänk om det inte blir en förlängning? Det finns inget mer sådant jobb i Avesta som sambon vill ha. Då skulle det alltså betyda flytt ännu en gång för att han ska kunna tjäna pengar till oss i familjen.

Bara tanken av att vi kanske behöver flytta ännu en gång senare får mig att må ännu mera illa. Hur mycket ska jag behöva stå ut med? Jag kan aldrig koppla av och känna att här, just här, kan jag se Molly växa upp tillsammans med förhoppningsvis framtida syskon. Se de leka med sina vänner och gå i skolan. Knyta starka band som de har med sig hela framtiden.

Den tanke jag ställer till mig hela tiden nu är hur det skulle vara om vi flyttar inom ett år. Hur kan jag få bra kontakt med andra mammor i Avesta? Känner knappt någon i Avesta som har barn i Mollys ålder och ingen i min ålder för den delen heller. Skulle det bli som förut, att jag sitter där ensam i lägenheten och pratar med vår fyrbenta vän som den här gången heter Ludde? Molly skulle få krypa runt själv och prata med sin egen spegelbild och inte ha några vänner att busa med?

Med största säkerhet skulle vi lära känna någon men det kommer ta tid. Här i Falun har jag äntligen börjat få några vänner som har barn. Jag har börjat gå på olika öppna förskolor just för att lära känna mer folk och låta Molly få den sociala träningen som hon behöver. Men jag måste erkänna att för varje gång jag går till öppna förskolan eller frågar någon ny bekantskap om vi ska ses, får jag ont i magen. Varför jag gör jag det? Kan lika gärna sitta hemma och uggla nu också om vi måste flytta. Vill inte bli lika ledsen som förra gången att behöva flytta precis när man lärt känna några trevliga människor i staden.

Det här är jobbigt. Jag gråter till och med nu när jag skriver det här.

Här i Falun kommer åtminstonde någon vän och hälsar på mig. Men oftast med orden "jag ska till kupolen och kan komma förbi dig en sväng om det är okej?"... När jag bodde i Avesta kom mina närmsta vänner och hälsade på en gång, EN jävla gång! Kan säga att jag inte umgås med dem lika mycket nu...

Ibland önskar jag att vi kunde bo i min hemstad Ludvika. Tänk att få umgås med någon av mina vänner som har barn varje dag. Att kunna gå ner på stan själv, hejja på folk man känner och kanske gå och fika sådär spontant.
Jag själv skulle nog må bra mycket bättre än vad jag gör nu... Vi åker trots allt hem väldigt mycket till Ludvika ändå. Kanske inte lika mycket nu när vi skaffat Ludde men innan det var jag och Molly hem rätt ofta och hälsade på vänner och min familj. Alltid är det vi som ska höra av oss när vi är i Ludvika, jag hör av mig men oftast slutar det med att jag sitter och glor på tv med min mamma... Är så trött på att det alltid är jag som ska höra va mig. Ännu värre har det blivit sedan Molly kom. Bara för att man har barn kan man väl hitta på saker? Jag är inte bunden med Molly, vi har klippt navelsträngen och hon klarar sig utmärkt med sin pappa!

Jag är ledsen, arg och rusktigt besviken på vissa personer. Jag hade förväntat mig mer av dessa och jag undrar hur det blir den dagen de skaffar ungar. Kommer de känna sig utanför?

Det är mycket som snurrar i min skalle just nu som ni kanske märker. Skönt att skriva av sig lite. Även om jag kanske inte borde skriva det här så vem som helst kan läsa det men jag kände att jag ville dela med mig av mina tankar och förhoppningsvis kanske någon av er där ute känner igen sig. Har ni flyttat många gånger, specielt till nya städer och hur blev det för er när ni fick ert barn, ställer era vänner upp?

Det som ni precis har läst skrev jag förra veckan.
Jag hade många tankar i min skalle och behövde skriva av mig men valde att aldrig publicera det eftersom vi inte visste hur det skulle bli med sambon arbete.

Idag vet vi. Imorgon jobbar han sin sista dag på sitt nuvarande arbete men bara för ett halvår är det sagt till en början. Han tar alltså tjänsteledigt i ett halvår.
Redan på måndag börjar Daniel sitt nya arbete. Han åker då till Avesta tidigt på måndag morgon för att träffa arbeteskamraterna och mer prat om arbetet.

Ni kanske tror att jag är väldigt ledsen över det här men faktiskt inte. Eftersom det först och främst gäller ett halvår så känner jag mig rätt lugn men visst jag vet att han kan bli anställd efter det här halvåret och vad händer då? Måste vi flytta precis innan Mollys 1-årsdag?

Nu tänker jag tänka positivt. Det som är bra med det här arbetet som sambon tar är att han den största delen av arbetestimmarna kan vara hemm och arbeta. Det betyder att han får träffa sin dotter mer varje dag och förhoppningsvis kommer vara hemma den dagen hon börjar krypa och så småning om när hon tar sina första steg och får uppleva det.

Det här kommer bli en ny vardag för oss. Vi har inte upplevt vecka efter vecka där sambon har arbetat dagtid utan bara haft skiftgång. Kanske kommer vi tröttna på varandra på dagarna, vem vet men jag är faktiskt riktigt glad för min sambon skull. Han är värd detta efter allt slit i flera veckor med först sitt vanliga jobb och sedan att han arbetat extra på kvällar och helger för att få in en fot på det arbetet han ska börja med på måndag.

Grattis Älskling och världens bästa pappa!
Känner ni igen sötnosen?

Denna lilla filur fick Molly av sin Farmor och Anders.
Känner ni igen figuren?
Det är Scratte, en av ekorrarna ur filmen Ice Age. Det är tjejen.
Hur söt som helst! :)

Molly säger tack till Farmor och Anders!

 


En award till mig!

Tack Annika för denna fina award!

Awarden innebär att jag ska ge vidare den till sju bloggare och skriva sju saker om mig själv.
Jag har valt att sända en award till dessa personer.


***

Therese och Jimmy
- Ett par vänner till min svägerska.
Nygifta och har dottern Ronja.

Angelica
- En blogg i min stil, handlar om hennes son Ludvigs tokigheter.
Mamma Angelica lägger ofta upp filmer på sin son vilket är enormt roligt eftersom Ludvig är en sådan glädjespridare!

Hannele
- Mamma till två prinsar varav den minsta är mindre än en månad. Bor i samma stad som oss och jag tycker om det hon skriver. :)

Sara
- Mamma till två ursöta tjejer.
Skriver allmänt om sin vardag och då och då dyker det upp roliga tävlingar.

Johanna
- Började blogga först som ett tearpigöra efter att hon fått reda på att hon hade cancer.
Idag är Johanna frisk, dock inte friskförklarad och skriver allmänt om sitt liv idag. Jag har flöjt henne sedan hon började blogga och hon har inspirerat mig mycket med olika saker!

Theres
- En jag lärt känna lite här i Falun. Mamma till Signe som är 8 dagar yngre än Molly.
Skriver om shopping och vardagen rent allmänt. En härlig blogg!

Emma
- Mamma till Sigge. Är sjuk i cancer men vet vad hon vill, hon SKA bli frisk!


Och sju saker om mig nu då:

1.
Är bra på att peppa andra men väldigt dålig på att peppa mig själv.

2.
Jag vill gärna ha 2 barn i framtiden men kan även tänka mig flera.

3.
Gillar inte att äta frukost. Om jag ska äta frukost vill jag helst ha varit vaken en timme eller två.

4.
Hatar verkligen att fickpakera, hellre letar jag reda på en "vanlig" parkering.

5.
Tycker om att sjunga och sjunger nog rätt mycket här hemma när jag är själv.
Det är roligt att sjunga tillsammans med Molly, hon gillar det verkligen.

6.
Är otroligt nervös över framtiden. Ska vi behöva flytta igen?

7.
Tycker om romantik i alla dess olika former. Från små lappar i fickan på jackan till att få och ge blommor till sin käraste.

 

*************************

 

PÅMINNELSE!

Påminner er om tävlingen ni kan delta i här på min blogg, på måndag är det sista dagen.
En vinnare har chansen att vinna två fina armband från Love & Be Proud!
Passa på att vinna något fint till dig själv eller ge bort i julklapp, klicka bara på bilden för att komma till tävlingen!


 


En till bloggvinst

Idag fick jag hämta ut ett stort paket på macken.
Fick faktiskt hämta ut ett precis likadant förra veckan med då visade sig det att varan var lite trasig här och var så jag fick hem en ny idag.

Jag vann en bloggtävling för ett antal veckor sedan där jag vann presentkort på 300kr hos Barntyger.se.
Eftersom vi behövde ett spjälskydd till Mollys säng passade vi på att klicka hem ett. Det fick bli det fina spjälskyddet från "LUNDMYR of Sweden". Hade inte köpt det om jag inte hade haft presentkort kan jag säga eftersom det är dyrt. 599kr kostade det men vi behövde endast betala 299kr och frakten ingick i vinsten också.

Det första paketet jag fick hem förra veckan var alltså trasigt. Jag mailade ägaren av företaget och bifogade bilder på det som var trasigt. Fick till svar att jag inte behövde skicka tillbaka den trasiga varan utan skulle få hem en helt ny den här veckan. Hon skrev också att jag skulle få med en lite gåva för besväret, väldigt bra service hos Barntyger.se med andra ord!

Så idag när paketet kom var jag tvungen att slita upp det innan vi kom hem. Jag ville veta vad det var för lite gåva hon skickat med. Blev riktigt glad när jag såg att det var en haklapp från "LUNDMYR of Sweden" med texten sötnos.

Nu ska jag bara låta spälskyddet vädra en natt och sedan ska jag sätta i det i Mollys säng.
Den passar så bra i Mollys rum eftersom vi har svarta tapeter och vita möbler.

Klicka HÄR för att komma till barntyger's hemsida.

De har även en facebooksida som ni hittar HÄR

Snart dags för Halloween

Här om dagen deltog jag i en tävling på MAM's facebooksida. Vi var några stycken som lämnade en kommentar om vad vi hade som bästa halloweentips och de som fick mest "gilla"-tryckningar vann ett paket med napparna på bilden nedan. Dessa är unika nappar eftersom de inte säljs här i Sverige utan enbart i USA.

Ena nappen har jag redan bestämt att vi ska skicka till en jag lärt känna över forumet på familjeliv. Nappen, den till höger ska alltså få åka norröver till Skellefteå närmare bestämt och pryda en liten killes mun, hans namn är Ludvig och är några dagar äldre än Molly. Ni hittar Ludvigs blogg HÄR.

Den andra nappen ska vi behålla själva. Eftersom vi testar olika nappar på Molly med tanke på att den runda Bambino ska utgå så tar vi tacksamt emot olika sortes nappar. Vi har faktiskt fått Molly att ta Esskas Happy napp med platt sugdel. Jämförde Happyn med den här MAM nappen och de var faktiskt rätt lika. Men på den här nappen är det inte sugdelen som stället till det utan skölden. eftersom den är lite kurvad går kanterna rätt in i Mollys kinder som är rätt hårda vilket gör att när hon suger så ploppar nappen ut av sig själv. Men nu behåller vi den ena och får se om hon kanske vill acceptera den efter ett tag, annars funkar Esskas Happy bra än så länge.

Vill tipsa er om MAM's facebooksida där ni kan kontakta dem väldigt fort genom att skriva i deras logg om ni har några tankar och funderingar på varor. Kanske hittar ni inte något ur deras sortiment i någon affär? Då kan ni skriva till dem och fråga vilka affärer dessa varor finns i olika städer och få svar på det. Jättebra tycker jag!
Delta även i deras små tävlingar de har då och då. Ni kan vinna allt från nappar till nappflaskor.

Klicka HÄR för att komma till deras facebooksida!


Outfit - 25/10


Outfit - 24/10


Outfit - 21/10


Outfit - 16/10

Body - Småfolk, köpt hos Spillevinken
Byxor - Kappahl
Strumpor - HM
Dreggellapp - Pippi

 


Tycker ni om leksaker i trä?

Är det någon mer än jag om gillar leksaker i trä?

Jag kommer först och främst försöka köpa så mycket som de går i trä. Hellre trä än olika plastmaterial.

Tycker ni ska kika in hos Smultronbyn som har jättefina leksaker till bra priser!

Fick hem en hel del annonseringsmaterial förra veckan som jag satt upp i Falun på bvc och på öppna förskolan.
Som tack för det fick jag en liten gåva och fri frakt vid nästa köpt.

Ni hittar Smultronbyn's hemsida HÄR

De har också en facebooksida som ni hittar HÄR

 


Våra romantiska veckolappar...

För att läsa om de lappar som jag pratar om så klicka er in på Myheart's hemsida som ni hittar HÄR


Lite fler vinster...

Vinsterna kommer från:
(det som är tjockare är länkar)

***

Presentkortet - Yasuragi.se
*
Halsband - LivSwedishDesign
*
Rallydräkt - PartyPrylar.com
*
Värmande nappflaska - Usus.dk
*
Namnnappar - Namnnappen.se
*
1000kr presentkort hos Memories For Life - Memoriesforlife.se
*
Halsband Ängel - Silverbiten.se
*
Hundsele & hundkex - Pupstore.se

***

Det roliga är att jag vet att det kommer hem fler saker under veckan :)


Tittut!


En bild från dopet

Fick bilderna från dopet för ett tag sedan. Dock har jag valt att inte visa någon än eftersom vi inte har skickat tackkorten än. Jag väljer att publicera den här bilden i väntan på alla de andra bilderna för den här har jag redan låtit nära och kära sett.

Bilden har vår kära vän Jessica tagit, ni hittar till hennes blogg HÄR

Den här bilden kommer vi nog skicka efter att göra en canvas av. Vann en bloggtävling förra veckan på ett presentkort på 300kr så det blir toppen!

Är hon inte söt vår lilla skrutt?Bilden blev även veckans bild hos Annika, hennes blogg som handlar om livet som småbarnsmamma och en till på väg. Shopping och rent allmänt om livet. En blogg jag tycker ni ska kika in på och passa även på att delta i de tävlingarna hon har.
Ni hittar till Annikas blogg genom att klicka HÄR


Molly 5 månadej!


Ont om ord idag

Idag är det ont om ord här i bloggen. Vi har haft främmande hela dagen av min päron och min farmor.
Vi har käkat en supergod middag på O'learys, knatat runt på City Gross i en timme och drukigt kaffe och kikat igenom bilder från dopet. En mycket trevlig dag som jag gärna gör om snart igen.

Kan säga att jag har lite ångest efter middagen på resturangen men ibland måste man unna sig något även om man går på diet. Får helt enkelt bli en extra lång promenad imorgon.

Imorgon är det dags för Molly att vägas och mätas igen. Har ni någon gissning på vad det blir för resultat?
Den 27/9 vägde hon 7720gram och var 65cm lång. Som vanligt har vi skrivit upp våra gissningar för att se vem som kommit närmast, tävlingsinriktade som vi är jag och Daniel.

Vill också påminna er om att det bara är 2 månader kvar till julafton. Molly fick sina julkläder idag av mormor och morfar i ett paket. Det blev den gråa klänningen från Lindex med två olika strumpbyxor. Jag längtar jättemycket till julen i år och längtar efter den där härliga snön som aldrig vill komma till Falun :(

Nu ska vi mysa ner oss i soffan och kika på Robin Hood innan det är dags att krypa till kojs.
Hoppas ni har haft en trevlig söndag!
Fixardag och hockey

Idag sov vi rätt länge. Vi klev upp och sambon tog morgonpromenad med den fyrbenta. Under tiden de var ute slängde jag ihop lite deg och gräddade scones till en sen frukost. Hittade ett recept som innehåller lite mindre smör och mjölk men blev lika goda för det.

 

Efter den sena frukosten har vi plockat undan lite skit här hemma. Jag rensade lite i min garderob, eller kanske ska säga mina garderober eftersom jag har två stycken. Hittade på gravidklädena och det tog emot lite att plocka ur dem och lägga ner dem i "bebislådan" där allt smått ligger just nu. Får plocka undan urväxta kläder ur Mollys gårderob titt som tätt...
Ett plagg som jag hittade i garderoben var t-shirten från H&M "I (ett hjärta) my bump".. Kommer ihåg hur tajt den satt över magen när Molly låg där i. Nu var den bara pösig och fladdrig. Det slog mig då att jag faktiskt hade en större mage än vad jag trodde.
Jag hoppas att jag kommer få plocka fram gravidkläderna åtminstonde en gång till i framtiden.


Snart ska vi åka och handla kvällens mat som förmodligen kommer bli en kalorisnål sallad.
Just ja, måste ta tag i att fixa en till underblogg där jag kan slänga in lite recept och tankar om min viktnedgång. Blir nog så att jag fixar den till veckan som kommer när jag får kvällarna lite friare.

 

Nu ska vi äta en sen lunch och sedan fortsätta plocka för imorgon får främmande över dagen innan vi drar till affären.

 

Ikväll spelar Leksand mot Växjö på bortaplan. Det kommer bli en tuff match men jag tror på vinst. Har tippat 5-3 till Leksand med Hägglund som första målskytt. Får se senare om jag får rätt, matchen går nämlingen på Viasat så ni kan väl gissa vad vi gör när klockan slår 18.00?

 

Påminner er om tävlingen ni kan delta i här på min blogg.
En vinnare har chansen att vinna två fina armband från Love & Be Proud!
Passa på att vinna något fint till dig själv eller ge bort i julklapp, klicka bara på bilden för att komma till tävlingen!

 


Blivit utmanad!

Har blivit utmanad av Annika att svara på dessa frågor:

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
- "SVill du att barnet ska sitta i framsätet eller bak?" ("Tänk på mig", en bok om trafiksäkerhet. Gåvobok från Dalarnas Landsting)

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?

- En svart kudde i soffan.

3. Vad var det senaste du såg på tv?

- 22-nyheterna på tv5.

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:

- Strax halv elva.

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?

- Min dotter och sambons lek i soffan. Underbart ljud!

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
- Gick en långpromenad vid tretiden längs elljusspåret med familjen

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
- Kikade runt på Hasseluddens SPA för att se vad man kanske kan boka in för presentkortet jag vann :)

8. Vad har du på dig?
- IFK Göteborg short, ett grått linne och så klart underkläder och strumpor.

9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?
- Jag vet att jag drömde något men just nu kommer jag inte ihåg...

10. När skrattade du senast?
Alldelesq nyss när Molly lipade åt mig :)

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
- Tapter ;), tavlor på mig och sambon, Clint Eastwood, Elvis och Jens Bergenström samt sambons morfars oljemålning. Just ja, vi har även en tavla där vi satt kryss i en runta när någon av oss vunnit en match i nhl på x-boxen. ( Ni kan se den här: http://surrovich.blogg.se/2010/october/jag-ar-en-stolt-vinnare-av-tzc.html )

12. Har du sett något konstigt på sistone?
- Ja, idag på promenaden. Mitt inne i skogen kom ett rör upp ur marken och en massa vatten sprutade ut och åkte vidare i en bäck...

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
- Bra tidsfördriv.

14. Vilken var den senaste film du såg?

- Valentine Day, riktigt bra enligt mig.

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
- Bygga ett helt nytt hus. Ge pengar till mina föräldrar och bjuda släkt och vänner på en dunderfest! :D En del skulle nog få lite speciella gåvor också...
Skulle köpa en sommarstuga och båt :) Skaffa en butler och en privatchufför.

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
- Oj, kommer inte på något så här på rak arm. Humm... har haft glasögon sedan jag var 4 år...

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
- Utrota dödliga sjukdomar!

18. Tycker du om att dansa?
- Jodå, kan dansa det mesta och det är roligt att dansa runt här hemma när ingen ser ;)

19. George Bush?
- Kan åka till kriget själv och bo där!

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
- Har en flicka här hemma och hon har namnet Molly. Ett namn vi kom överrens om rätt tidigt.
- Får vi en kille i framtiden kan vi tänka oss att döpa honom till Charlie eller Melvin men det vet man aldrig...
Skulle vi få en flicka till kan vi tänka oss att ge henne namnet Nelly :)

22. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
- Beror på vart...

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
- Är du här redan?!

24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?

Angelica
- Hannele - Theres - SaraEn kopia av mig

Vi har plockat undan Mollys mjuka spöketLabangym och använder bara aktivitetsmattan så hon kan rulla hit och dit som hon vill. Det mjuka gymmet blev lite för litet med den lilla kanten runt som tar emot.
Fick den briljanta iden att använda min gamla gåstol som lite extragym vilket jag själv gjorde när jag var i Mollys ålder. Finns bildbevis hos min mamma, kanske ska låna med albumen hem och skanna in några bilder så ni får se. ska försöka komma ihåg det nästa gång vi är hem.

I alla fall fick Molly ligga på golvet och leka lite. Hon är så nyfiken av sig vilket är roligt att se. När hon går omkring i gåstolen kommer hon oftast dit hon vill. Igår fick hor för sig att gå fram till gitarren som står i ett golvstativ. Klinga lite på den och tittade nyfiket. Hon har även gått fram till tvmöbeln och kännt lite på kanterna och tvdosan på soffbordet är god att äta på. Blommorna i vårt vardagsrumsfönstrer ligger lite farligt till ibland. Eftersom fönstrerna är så låga så når hon till blomkrukorna så nu har jag lagt mattan framför så hon inte kommer fram. Men antar att vi inom en snar framtid måste plocka bort dem en stund.

***

Vi har precis kikat färdigt på hockeyn. Leksand tappade en 2-0 ledning mot Malmö och förlorade med 3-2 efter straffar. Pissigt!

Till middag idag åt jag NOKA's biffnudlar och mumma vad gjott det var!
Hade i en tomat uppskuren i tärningar. Ska äta nudlar imorgon också och på fredag tror jag sedan på lördag ska vi laga middag. Skönt med lite omväxling.

Nu ska vi nog ta en liten kvällspromenad med hunden och sedan krypa till kojs. Imorgon är pappa Daniel hemma med oss och myser, han blir hemma på fredag också. Han tog två dagars ledig för att vara hemme med oss och mysa. Imorgon följer han med tipp öppna och efter det åker vi till svärfar för att kika igenom bilen innan besikning. Bra att ha en svärfar som är bilmekaniker!
Och på fredag är det dags för babysim med Molly. Blir det första passet vilket ska bli riktigt roligt och jag slår vad om att Molly kommer stormtrivas varje fredag plurret.

Tack ännu en gång för alla kommentaren om min viktnedgång, ni är så snälla och peppar mig enormt mycket!
Utmanad av Tildan

Har blivit utmanas av Tildan (en av deltagarna i NOKA-utmaningen)

4 saker...

4 TV-program jag ser på:
Greys´s anatomy, Ishockey (hum är det ett program?), House och Unga Mödrar.

4 saker jag gjort idag:
Varit på öppna förskolan, gått långpromenad, lagar risgröt åt Molly och busat med den fyrbenta.

4 saker som jag längtar efter:
SPA-upplevelsen på Hasseluddens SPA (som jag vann i NOKA--utmaningen hos Muppsans), julen, börja på babysim med Molly vilket vi gör på fredag, och så längtar jag efter att sambon ska komma hem från arbetet idag.

4 saker på önskelistan:
Tatuering, Ett namnhalsband från Amanda Egilson, Gymkort och en god middag med halvblodit kött som huvudrätt.

4 saker som jag avskyr:
Falska människor, höga höjder, getingar och obotliga sjukdommar.


Ska egentligen skicka vidare den här utmaningen till 4 stycken men jag väljer att utmana er alla!

Snart jul

65 dagar kvar till julafton och jag längtar!
Den här julen kommer verkligen bli speciell. Mollys första jul även om hon inte själv förstår det. Hon kommer nog förstå det mycket mer nästa år.

Frågan är vart vi ska fira jul.
Dagen innan är vi som vanligt på middag i Avesta med grannarna till svärfar.
De senaste åren har jag firat julafton i Avesta. Ett va de åren var jag hemma hos min moster men den julen blev inte som jag hade tänkt mig. Dagen började dåligt och det kändes inte alls som en julfton ska göra.

I år skulle jag gärna vilja fira jul med min familj men vi är två personer i det här hemmet så vi ska diskutera senare om hur vi ska göra. Vi sa faktiskt till varandra förra året att vi skulle vara här hemma hos oss och de som vill fick komma hit på lite mat och trevligheter. Men som sagt vi får se hur det blir.

Jag har i alla fall börjat planera julklappsinköp, bakning och allt där till. Älskar som sagt julen och skulle gärna viljha att julen var liiite längre än vad den är.

Har klickat runt lite på Lindex och Kappahl för att se vad de har fått in för fina julkläder.
Väntar dock med att köpa tills de flesta affärerna har släppt julkollektionen. Men mycket fint finns det, som det här:
Längtar ni till julen?Missa inte tävlingen där du kan vinna 2 stycken armband från Love & be Proud!

(klicka på bilden så kommer du till tävlingen)

Fraktfritt hos Babyshop.se!


(bilden är från babyshop)

Passa på att handla något mysigt nu till hösten och vintern hos Babyshop.se
De har fraktfritt fram till torsdag!

Själv skulle jag vilja klicka hem några av Trumpette's finfina strumpor/strumpbyxor åt Molly.
Älskar verkligen hela deras sortiment!

Finns mycket annat fint hos Babyshop som faktiskt är ett av mina favoritställen att köpa saker ifrån. De har oftast det jag söker till ett bra pris också. Samt att frakten inte är så hög är ett stort plus. Jag rekomenderar er att handla hos Babyshop.

(klicka på bilden för att komma till Trumpette's sortiment hos Babyshop)


Trök

Usch, idag är det ingen bra dag. Mitt huvud känns tungt, halsen gör lite ont och jag fryser.
Ringde tidigare idag till sambon som är på jobbet och frågade hur det var och han kände sig också hängig.
Ska sätta på kaffe nu och dricka en kopp, få lite värme i kroppen sedan tror jag nog att jag tar med mig både sambo och dotter in i sovrummet och myser lite under täcket.

Hoppas jag mår lite bättre senare så jag i alla fall orkar mig ut på en till promenad idag och få lite frisk luft för det skadar ju inte....

Vad hittar ni på dagar där ni inte har någon ork eller lust till något?

Tipsa mig gärna om någon bra film, pyssel eller kanske något bakverk som inte innehåller så många kalorier?
Kan samtidigt efterlysa recept på maträtter som är fett- och kalorisnåla....


Missa inte tävlingen där du kan vinna 2 stycken armband från Love & be Proud!

(klicka på bilden så kommer du till tävlingen)

Mot Leksand!

Äntligen, om en kvart drar vi till Leksand för att se mötet mellan Leksand och Örebro!
Vi har längtat som tokar!

Molly ska få stanna hemma hos sin mormor. Det känns dock i mammahjärtat att lämna henne den här gången då lilla skruttan är förkyld och har feber. Men jag känner mig trygg i att lämna henne hos sin mormor.
Den fyrbenta ska också få vara kvar hos mina päron.

Vi har istället med oss två andra små rackarungar. Mina kusiner som tycker det är jätteroligt att få följa med oss på ishockey. Den äldsta vet att vi ska till Leksand men inte den yngsta så för henne blir det en överraskning. Hon vet att hon ska ut och åka bil länge och packad drick och godispåse.

Kul att träffa alla kära vänner på norra igen också, känns som om att det var evigheter sedan!

Det här ska bli riktigt skoj, vi är taggade!

 

Kom igen nu Leksand!

Stöd Rosa Bandet!

Banner

Genom att jag publicerat denna bild får försäkringsbolaget Chartis bidra med 10kr till Rosa Bandet.

Du kan också bidra genom att lägga upp en bild på din blogg, du hittar mer info HÄR

Varje år bidrar jag till olika fonder, den här gången är det bröstcanserfonden.
Imorgon ska jag leta upp det Rosa Bandet man kan köpa för att sätta på jackan. Köper en ny varje år!

Brukar ni ge bidrag till olika fonder?Far och son

Idag på förmiddagen kom Luddes pappa Budda och hans matte på besök.
Ludde som redan var supertrött efter att ha varit med sambon på jobbet igår fick köra slut på sig ännu mer.
Just nu är han på jobbet med sambon inget och jag slår vad om att vi kommer ha en mycket trött hund här inatt.

Ska ge Molly hennes kvällsflaska snart och sedan somnar nog hon på en gång hon med för hon fick bada ikväll.
Myser nog ner mig i soffan efter det och väntar på att sambon ska komma hem strax efter midnatt. Då ska vi se på Robinsson och sedan lägga oss. Förhoppningsvis får vi lite längre sovmorgon än normalt imorgon innan vi ska packa och bege oss mot mina päron igen.

Psst...jag läntar till söndag och hoppas att de serverar räkor eller lax på buffén ;)


Fynden från helgen

I lördags var vi som sagt på loppis i en av kyrkorna här i staden.
De hade även lite gospelkonstern på torget.
Hälften av pengarna de fick in skulle de skänka till de drabbade i Pakistan.
Hör och häpna, det fick ihop hela 53 000kr!

Loppisen i kyrkan höll på mellan klockan ett till fyra och vi kom dit strax efter 13. Fullt med folk precis som förra gången vi var på loppis. Vi var där i februari och fyndade massor av bra byxor till bebisen (Molly låg i magen). Kom ihåg att vi fyndade en nästan helt ny Polarn o Pyret pyjamas för endast 15kr. Har för mig vi köpte 17 plagg med kläder för 200kr den gången. Vi kunde ha handlat mer men hade bara med oss 200kr och tur var väl det annars hade vi nog shoppat ännu mera.

Den här gången var det inte lika bra utbud på kläder tycker jag. Men de klart, vi kom inte i tid och de flesta kläderna hade folk raffat åt sig. Men lite fyndade vi då i storlek 74 upp till 80.

Blev två overaller i storlek 74. Den med ugglan på kunde vi bara inte låta bli att köpa eftersom vi kallar Molly för lilla ugglan. Såg att de sålde denna i fleece på Kappahl nu men den här är lite mer fodrad och knappt använd. Helt klart värt priset!
Den gråa är knappt använd heller, den är bra eftersom man kan vika över händerna och fötterna, otroligt billigt med bara 20kr.
Precis som förra gången skrattade vi åt att 40kr var dyrt när några plagg kostade fem kronor ;)
Blev även en spegel till Molly som hon kan ha på golvet och kika i samt sätta den i bilen när vi åker längre streckor. Hon håller sig faktiskt vaken hela vägen till Ludvika när vi åker dit och det är en resa på 45 minuter ungefär. Okej, ibland sover hon som en stock men oftast vaken och pratar med oss.
Passade på att köpa en sugploppstallrik, skallra och träbok för ynka fem kronor styck, som hittat tycker jag

Nu längtar vi tills det är dags för nästa omgång och då ska vi vara där i tid.


Missa inte tävlingen där du kan vinna 2 stycken armband från Love & be Proud!
(klicka på bilden så kommer du till tävlingen)


Veckans blogg!

Ni som gillar barnshopping har väl inte missat barnshoppingbloggen?
Där ges det massor av tips om de senaste trenderna till sidor med rabatter och så vidare.
Jag har länge varit en följare av bloggen som precis har fått en ny ägare, Linda som är 25 år och trebarnsmamma.
På sidan får ni också inspiration av andra läsare som anmäler sig till att bli veckans blogg eller skickar in bilder på sina barn med olika klädstilar.

Ni som gillar att shoppa till era små kika in på Barnshoppingbloggen HÄR.
Barnshoppingbloggen finns också på Facebook och deras sida där hittar ni HÄR

Den här veckan har jag äran att få vara "Veckans Blogg"


Tävling - Vinn två armband! (AVSLUTAD!)


"Jag är med och tävlar om två stycken armband från Love & be Proud hos Sandra - mamma till Molly"Jag har nu äran att hålla i en tävling där vinnaren får de snygga armbanden på bilden från Love & be Proud.
Följ bara tävlingsreglerna så har du en chans att vinna!


Tävlingsregler:

För 1 lott = Kopiera bilden + texten under. Se till att båda länkarna fungerar!
Lämna namn, mailadress samt din bloggadress.

För 2 lotter =  Gör ni ovanstående + "Gilla" Love & be Proud på Facebook
(skriv med er facebooknamn så det kan kontrolleras)

Skriv hur många lotter du är med och tävlar om i kommentaren också!


Tävlingen avslutas den 11/11, klockan 11:11, lycka till!


Vinnaren presenteras i bloggen!(AVSLUTAD - VINNAREN PRESENTERAS INOM KORT!)


Lägg gärna till mig på Bloglovin så du inte missar när vinnaren dras!

101010 - En dag att skriva upp!

Idag gjorde hon det. Vår lilla gullunge vände sig från rygg till mage.
Som förälder blir man väldigt stolt över varje utvecklingspunkt ens barn går igenom.
Idag är vi ännu stoltare med tanke på vad hon lyckats med.
Alltså blir 2010-10-10 ett datum att anteckna i Mollys årsbok. Vissa gifter sig ett sådant här datum, andra föder barn men Molly hon vände sig från rygg till mage.

*

Dagen med NOKA har gått riktigt bra. Har smakat vaniljsmaken och vad jag tyckte om det får ni veta imorgon när jag skriver ett lite längre inlägg om dag 6 med NOKA, blir väl säkert ett längre inlägg om både dag 6 och 7...

Nu kallar sängen. Imorgon åker vi hem till vår bostad igen. Vi har haft det jättetrevligt här hos mina föräldrar, som alltid ska jag väl säga. Mer om helgen skiver jag också om imorgon, har inte riktigt tillräckligt med tid att blogga just nu när man är borta så här vilket ni kanske förstår?

Hoppas ni kikar in igen imorgon, helst på kvällen då jag förhoppningsvis publicerat ett inlägg om NOKA-dagen och om helgen. Ta hand om er tills dess!Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Annika.

*
4 Tvprogram
- Hockeykväll, How I met your mother, Grey's anatomy, 2½ men

4 saker jag gjort idag

- Bloggat, sett Avatar, Handlat, duschat

4 saker som jag längtar efter
- Att få se Molly lära sig sitta, Att åka till mina päron när vi vaknat, Massage och Pepsi Max

4 saker på önskelistan
- Objektiv till kameran, Amanda Egilson smycke, klipp/färgning av håret, Massage

4 saker som jag avskyr

- Höjder, Att klä av barn torkade overaller som är stela och konstiga i materialet (ryser i hela kroppen bara av att skriva det här) och När det går dåligt för Leksands IF, Migrän

4 saker jag tycker om att göra

- Umgås med nära och kära, sjunga, se på hockey och att Pyssla

4 saker jag ätit idag

- NOKA, Potatis/Purjolöksoppa, Rotfruktschips och Kaffe (fast der dricker man väl egentligen?

4 utmanade

Hannele, Sandra, Johanna och Emelie

Veckans foto?


Vet att det har varit strul med länkarna som går till bloggen där man kan rösta. Men nu är det fixat så gå in nu och skriv en 2:a som kommentar. Man kan bara rösta en gång per Ip-nummer.Veckans foto?

Bilden på mig och Molly kom med i bidragen till veckans foto hos Familjen Bus

Ni får gärna kika in på hennes blogg HÄR och lägga en röst på oss.
Ni behöver bara skriva nummret på vår bild, nr.2 i en kommentar.

Hoppas ni vill rösta på oss! :)

outfit - 8/10


Body - H&M
Byxor - Kappahl
Strumpor - Kappahl
Dreggellapp - Oapip

Ser ni förresten hur mycket Molly dregglar?
Kika på bilden till höger på deggellappen. Längst upp är det ljusblått och torrt ;)

Veckans foto?

Bilden på mig och Molly kom med i bidragen till veckans foto hos Familjen Bus

Ni får gärna kika in på hennes blogg HÄR och lägga en röst på oss.
Ni behöver bara skriva nummret på vår bild, nr.2 i en kommentar.

Hoppas ni vill rösta på oss! :)Sötnosen och Sötfisen


Måste slänga in den här bilden som jag tog på den fyrbenta och den tvåbenta för någon dag sedan.
Hur söta är dem inte?


Dags att Buzza!


I ett inlägg tidigare skrev jag om att jag kom med i Buzzadors kampanj för Bambino's nya napp.
Idag fick jag hem paketet som innehöll 15 nappar. Ska behålla en själv hade jag tänkt och låta vänner och bekantas små bebisar få testa napparna.

Nappen är rekomenderad till bebisar 0-6 månader och har sugdel av silikon.


Lite information om Bambino's nya napp:)
( från Bambino's hemsida som ni hittar HÄR

***

Ringen på nappen gör det lättare att greppa och lätt att fästa i napphållare
*
Ringen har ingen klumpig fästknopp, utan är intergrerad i den utskurna skölden
*
Fjärilsformad sköld anpassad till det lilla barnets ansikte
*
Stora hål som gör att luften kan cirkulera mellan nappen och bebisens hud
*
Mjukt rundad kant som inte skavet mot huden
*
Själva nappdelen är anatomiskt utformad, för att ligga bra i bebisens mun
*
Lättare vikt än många andra nappar på marknaden, vilket gör att den lättare stannar i munnen utan att trilla ut


***

Karin Mannerstål, känd från inredningsprogram på tv, står för det fina motivet på napparna som finns i flera olika motiv!

 

Ni glömmer väl inte att jag tipsade om Bambino's Facebooksida där nu kan ladda upp en bild på ert barn när den använder Bambino's nya napp och få gratis smaskisskedar hem på posten?

 

(Klicka bara på bilden så kommer ni till Bambino's Facebooksida)

 

 

***************

Är du sugen på att bli en Buzzador också?

Följ den här länken så det framgår att det är jag  som har bjudit in dig
(mitt användarnamn som buzzador är GulligaSurre):

https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=GulligaSurre


Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länken:
http://www.buzzador.com?refstr=GulligaSurre&lang=SE

Hej då storlek 62!


Rensade ur lite kläder ur Mollys garderob för några dagar sedan. Det var både roligt och lite vemodigt. Förra gången jag rensade så la jag undan alla de första kläderna hon haft i sitt liv. Alla 50/56 storlekar. Den här gången var det dags att säga hej då åt de flesta av storleken 62 och sa hejhej till storlek 68.
Det som kändes mest vemodigt den här gången var att alla kläder som kommer nu, alltså storlek 68 är kläder vi köpt eller fått efter det att Molly valde att kika ut. Så de kläder jag la undan nu hade vi alltså fått eller köpt under tiden Molly låg i magen. Tänk vad man fick runt och funderade på vem som gömde sig där inne och fantiserade om hur bebisen skulle ha vissa plagg och så där. Visst, vi har något plagg i storlek 68 som vi köpte medans Molly låg i magen men inget plagg som jag fantiserat om att hon ska ha...

Molly fick även prova gubbkepan som vi köpte för ett tag sedan och nu har hon faktiskt börjat växa i den :)
Hittade även på en solmössa från i sommras. Bilden till höger är från midsommarafton och den till höger tog jag för två dagar sedan. Lite skillnad på bilderna, eller ja bilder och på Molly förstås. ;)


Nej, nu kommer älsklingen hem så jag ska sätta på kaffe. Är riktigt sugen på kaffe nu och det är allt jag kommer dricka under två veckor nu har jag tänkt tillsammans med vatten och NOKA shake´s.
Kommer också att bara att äta soppror och nudlar. Ska berätta mer om detta i ett senare inlägg för er som är nyfikna. Är det förresten någon av er som läser min blogg som provat NOKA?


Här kommer ett litet kollage på bilder när Molly provar lite plagg...

outfit - 3/10

Body - Kappahl
Klänning - Me & I, ett Traderafynd
Byxor - Ellos
Strumpor - H&M
Dreggellapp - Pippi
Napp - Bambino

Ännu en Award!

Har fått ännu en Award, denna gången från underbara Sandra som är mamma till två söta grabbar.
Ni hittar Sandras blogg HÄR

Tack Sandra!
När man fått denna Aeard är det meningen att man ska nämna tre saker som ligger en varmt om hjärtat samt lägga med en favoritbild. Man ska även skicka vidare denna Award till fem bloggar man gillar, jag väljer dock att inte skicka vidare eftersom jag nyss gjorde detta...
Ni kan läsa min lilla lista om tre saker som ligger varmt om hjärtat samt se bilden jag valde HÄR

Tack ännu en gång...


Ett STORT tack till alla Er som "gillade" vår bild på Mykidoos facebooksida. Ni gjorde så att vi vann ett hemligt plagg och idag kom det hem i brevlådan. Vi fick en jättefin body i storlek 74/80. Har kikat på den många gånger och lagt bud på deras auktioner på facebooksidan men inte haft turen med mig att vinna något där. Men nu är Molly äntligen en ägare av denna söta bodyn. Längtar tills hon växer i den! :)

Tack ännu en gång till er hjälp så vi vann och ett tack till MyKidoo också som har en fantastiska kläder och en bra facebooksida med massor av bra erbjudanden och auktioner.

Deras facebooksida hittar ni HÄR
*
Och MyKidoos hemsida hittar ni HÄR

Gåstol

Vi tog in gåstolen i förrgår. Vi satte ner Molly och såg att hon inte nådde ner ordentligt men det fixade vi med en filt i ryggen så hon satt rakare. Molly tyckte verkligen det var spännande, speciellt när det spelades musik när hon tröck på den stora rund i mitten. Hon fick bara sitte en kort stund första gången och igår fick hon sitta längre stunder under dagen. Hon har kommit på att man kan gå i den men bara bakot än så länge.
Det är roligt att se att hon blir lycklig av sitta i den.

Världens sötaste Molly!En Award till mig!

Nyblivna 2-barnsmamman Hannele har gett mig en Award!

*TACK*Med den här awarden ska man berätta 3 saker som ligger en varmt om hjärtat och visa en favoritbild, samt skicka vidare den till 5 andra bloggar.


Det som ligger varmt om mitt lilla hjärta är:


Min älskade familj samt släkt och vänner
*
Leksands IF, hockeytokig som jag är
*
Kaffe


Och denna bild är en av mina favoritbilder:En bild på graviditeten. Tänk att det var Molly som låg där inne.
Älskar bilden eftersom den får mig att tänka tillbaka på graviditeten. All den längtan man hade när man väntade en liten bebis och alla förväntningarna och drömmar. Nu är Molly här och vilken lycka det är! :)


Jag ger denna Awards till:

Linda - http://lindet.blogg.se/
Emma - http://sitamoia.blogg.se/
Fröken M - http://www.frokenmela.se/
Annika - http://nilssonpettersson.blogg.se/
Angelica - http://myranludvig.blogspot.com/ 

Jag tipsar! - Hemmakväll


Han kan han!

Från onsdag till fredag var jag och Molly hos mina föräldrar och sent på eftermiddagen på fredagen åkte vi hem till våra grabbar, alltså Daniel och Ludde.
När man kom hem möttes man av ett dukat middagsbord, vin och rosor. Snacka om jag blev överraskad. Min Daniel han kan han!
Till middag blev det pasta med en jättegod pastasås till och så ostfrallor.

Verkligen jättemysigt och god mat. Man kanske borde åka bort oftare? ;)


outfit - 1/10Suit - Småfolk, köpt hos Spillevinken
Dreggel - Lindex
Mockasiner - Nowa Li
Skallra - Ikea

outfit - 30/9Suit - Gaia & Ko som jag budade hem på Tradera
Strumpor - Fixoni
Dreggel - Oapip

Sen är det den snyggaste bakrunden på bilden, en Leksands IF fleecefilt ;)

Jag är en stolt vinnare av TZC!

Ojojoj, ni ska bara veta vilka hårda matcher det har varit här hemma mellan mig och Daniel.
När vi flyttade till Falun kom Daniel på att vi borde göra en liten tävling av våra ishockeymatcher på X-boxen. Han knåpade ihop en liten resultattavla där vinnaren av varje match skulle göra ett X för en ruta. Den som först kryssat över alla 100 rutor på sin sida skulle bli vinnaren. Hela serien spelade vi 5 minuters perioder och när det skulle komma en avgörande match, som igår, så skulle vi spela 20 minuters perioder med 20 minuters pause emellan.

Nu är denna tävling slut och jag står som vinnaren!

Det har varit jämna matcher, många svordommar och en hel del sura miner också, speciellt från min sida. Jag hatar nämlingen att förlora i sånt här, speciellt mot min kära Daniel. Nu är det äntligen jag som kan gå runt och vara mallig och det här ska Daniel få höra länge, att jag vann!

Vi slog vad om innan vi började att den som vinner skulle få betala något som den andra vill göra. Jag till exempel ville gärna gå på massage. Men detta kom vi på för 1½ år sedan och idag ser vårt förhållande annorlunda ut. Vi har inte råd att lägga ut pengar på sådant nu så i början av det här året kom vi fram till att vi istället skulle göra så att förloraren måste laga en 3-rätters middag åt den andra. Vad middagen ska bestå av väljer förloraren men allt måste vara hemligt tills det står på bordet. Jag ser verkligen fram emot den middagen, en segermiddag utan dess like!

Så ja, ännu en gång Daniel - Jag, Sandra din sambo och fästmö, vann över dig med 100 kryss mot 98!


 

Mitt hjärta blir aldrig helt igenIdag har det gått sex månader sedan Sigge fick somna in. Ett halvår med andra ord.
Det har varit en berg- och dalbana av känslor dessa sex månader. Sorgen har blandats med lycka och kärleken till varandra har blivit större.

Daniel och jag har fått gå igenom mycket det här halvåret. Vi har gråtit av sorg och av lycka. Vi har bråkat och blivit sams. Vi har kännt oss taskiga mot Molly som inte kunde vara lyckliga fullt ut när hon föddes. Nu får ni inte tro att vi inte var glad när hon kom utan en del av oss var fortfarande i chock och vi var väldigt ledsna. Sigge, vår älskade lilla hund, var så mycket mer än just en hund. Ni som har hund förstår nog hur jag menar.

Idag är det alltså ett halvår sedan vi fick ta beslutet att avliva Sigge ändå känns det som om att den dagen var igår.
Nu de senaste veckorna har sorgen gått över till mer glädje även om sorgen alltid finns där. Vi glädjs mer åt alla tokigheter som Sigge gjorde med oss. Vi skrattar åt hans minnen. För bara tre månader sedan grät jag så fort jag tänkte på något tokigt som Sigge gjorde. Det sägs att tiden läker alla sår, men det här såret kommer aldrig att läka för mitt hjärta bli aldrig helt igen...

Igår när jag och Molly kom hem från mina päron tog vi in gåstolen och tänkte att Molly skulle få prova den.
Då slog det mig, det här är det sista jag hade sett fram emot med Sigge och bebisen.
Hela graviditeten gick jag och funderade på hur det kommer att bli när bebisen kikat ut. Sigge som var så skeptisk mot gåstolen när Daniel kom hem med den en kväll. Han skällde på den och senare blev han nyfiken och mer vaktig, han trodde det var hans.

Jag drömde om hur bebisen sprang runt i den där medans Sigge försökte stoppa den genom att bita tag i ramen längst ner.

Nu är de drömmarna slut. Jag har inga mer framtidsdrömmar om Sigge eller med bebisen.
Det gör ont i mitt hjärta. Är det nu jag kommer sluta tänka på Sigge? Jag är så rädd att jag ska sluta drömma om honom. Jag vill att han ska finnas kvar i mina drömmar om nätterna. Om jag kunde skulle jag vilja kunna se fram emot något i framtiden med Sigge och bebisen. Men nu är dem alltså slut. Vi träffar inte Sigge förens vi kommer till ängen, ni vet då när han kommer höra oss vissla i horisonten, lyfta på sin tass och speja. Han kommer se att det är vi som kommer och springa mot oss i världens fart och hoppa på oss så vi ramlar omkull. Han kommer slicka oss så blöta och vi alla kommer vara så lyckliga igen. Jag längtar tills den dagen min älskade Sigge men tills dess säger vi som vi alltid gjorde till dig Sigge när vi skulle lämna dig en liten stund - Vi kommer snart!
Skrapa triss?


Jag tycker om att skrapa lotter och nu har jag miljonchans igen!
Genom några enkla klick hit och dit så kommer det komma hem 2 stycken trisslotter i min brevlåda.

Vill ni också ha en miljonchans? Klicka er då in hos myHeart och läs mer!


Psss, vinner ni en storvinst, kom ihåg att det var jag tipsade er och ge mig halva vinsten ;)Byta till sittdel?

Konstig morgon. Jag är vaken före Molly vilken inte är det vanligaste. Oftast sover hon till den här tiden, får mat och somnar om till 10-11 vilket inte är helt för mig som gillar att sova på mornarna.
Jag vakanade själv för en stund sedan eftersom min far var vaken och gjorde ordining frukost åt sig själv innan han drog till jobbet. Gick upp och pratade lite med honom eftersom jag inte vet om vi kommer vara kvar här hos päronen när han slutar jobbet på eftermiddagen eller om har åkt hem. Det visar sig.

Nu till rubriken av det här inlägget.

Igår när jag gick på stan med en väldigt god vän och hennes barn, varav den yngsta är 6 veckor äldre än Molly så blev jag att fundera på om vi ska byta till sittdelen åt Molly. Visst, hon kan inte sitta helt själv än men när hon ligger i liggdelen har hon oftast fötterna ovanpå liggdelen, ni vet där på kanten. Kan nämna att vi har en Brio Happy hårdlift. Lägger man henne längst upp i vagnen, på hennes kudde, så kanar hon alltid ner några centimeter och det är då fötterna hamnar på kanten eller så blir hon att ligga som en skräddare och kan inte sträcka på sig.

Ibland har hon proteserat och vill kunna sträcka på sig vilket jag kan förstå. Då har vi fått tagit upp henne hur liggdelen och burit henne en stund och sedan lagt ner henne igen. Den stora nackdelen nu är att Molly har börjat få mer kläder på sig eftersom det börjar bli kallare ute. Det blir alltså ännu trängre i vagnen. Satte på Molly overallen här om kvällen när vi var ute på kvällspromenad med hunden och då blev det jättetrångt men hon proteserade inte.

Detta gör mig lite kluven. Ibland protesterar hon och ibland inte. Jag vill inte att hon ska känna sig obekväm med att åka vagn och vill att hon ska kunna röra på sig. Samtidigt vill jag inte byta för tidigt till sittdelen. Så nu undrar jag, vad tycker ni jag ska göra? Kan i alla fall kanske ta fram sittdelen och se hur hon blir att sitta/ligga i den? Tänkte att man kan ju fälla ner sittdelen så hon ligger hela tiden vilket ger mer plats åt henne.


Ni som redan bytt till sittdel, när gjorde ni det och varför om det fanns någon andledning?Så här ser vår sittdelut fast med hårda hjul, man kan ha sittdelen åt två håll.
Pssst, hur ser designen ut idag? Försökte fixa lite igår kväll och laddade hem Firefox för att kunna kika efter själv hur det såg ut men vill fråga er som använder andra webbläsare ändå.


Just ja, till er som är nyfikna. Tandläkarbesöket gick utmärkt.
Inget hål med dock lite snack om visdomständer. Har tydligen 3 stycken att oroa mig över, kommer de komma fram eller inte? Enligt tandläkaren kan de ligga där hela livet utan att bryta sig igenom så det hoppas jag på eftersom hon kunde se på röntgen att den högra nedersta tanden är STOR och sitter snett inåt de andra tänderna. Kommer den fram blir det att dra ut den förmodligen, urk!

Nej, nog om tandhälsan - mår illa bara jag tänker tanken om att dra ut tänder.
Ska dricka kaffe nu och njuta om tystheten en stund till för snart vaknar nog busungen.

Ha en bra dag!


Vi vann!

Tack till ALLA er som var in på Mykidoos facebooksida och "gillade" bilden på Molly!

Ni gjorde så att vi fick flest "gilla", hela 26 stycken och vann därmed tävlingen!

Priset blev ett hemligt plagg som kommer dyka upp i brevlådan nästa vecka. Vad det blev för plagg kommer jag naturligtvis visa er här på bloggen när det har dykt upp!

TACK ännu en gång till er som "röstade/gillade" bilden på Molly :)


Surrovich - Molly & Milla

En vardagsblogg om livet som Mamma till två töser, Molly och Milla. Mycket fokus på barnen och deras påhitt. Välkommen att följa oss!

RSS 2.0