Mollys nya kärra

Förra helgen passade vi på att fynda en lära-gå-vagn till Molly.
Kikade lite på blocket för skojs skull och såg den här som dessutom fanns här i Falun.

75kr skulle de ha för den och det var verkligen ett jättebra pris med tanke på vilket skick vagnen var i.
Den ser nästan helt oanvänd ut. Ytterst lite färg bortnött på den röda sidan längst fram. Ingenting som vi bryr oss om eftersom det med största sannorlighet kommer att bli mer nött efter Molly använt den.

Tipsar er därför att kika på Blocket.se eller Loppi.se innan ni köper nytt.
Den här lära-gå-vagnen skulle ha kostat 379kr i affären vilket jag inte hade tänk betala för den.


Listan #2, Dag 30 - Din favoritlåt


Ni hittar hela listan HÄR

Dag 30 - Din favoritlåt

Sista punkten för den här listan.
Är det meningen att jag ska välja en favoritlåt? Omöjligt säger jag. Har funderat och funderat och ja, det går inte att bara komma en endaste låt som är min favorit. Dock väljer jag att lägga in den låt som betyder oerhört mycket för mig och min sambo. Det är Foo Fighters låt "Miracle".

Den låten spelade min sambo för Mig och Molly när hon låg i magen, är det något Molly verkligen är så är det ett mirakel.

Ni som nyligen fått barn, lyssna på låten och gråt några skvättar. Ni som väntar barn, ta er till låten och se er föda fram ert barn, ta emot det för första gången - ert lilla mirakel!
På bättringsvägen?

Molly är på bättringsvägen hoppas vi. Dock tror jag att hon kanske åkt på magsjukan fast åt andra hållet för att inte gå in allt för äckliga detaljer. Fick reda på tidigare idag att min mamma ligger nedbäddad i magsjuka och vi sågs ju senast igår så jag hoppas att jag och Daniel inte insjuknar. Mollys feber är dock mycket lägre idag och har legat kring 38,5 hela dagen, snart dags att byta blöja och ta tempen igen och ge alvedon.

Inte nog med att Molly är sjuk, jag känner mig krasslig och nyss kom sambon och sa att även han kände sig lite dålig. Aja, får tänka att det är bra om vi alla blir sjuka på en gång så vi inte går om varandra hela tiden senare.

Eftersom hon är tät i näsan, hostar och är allmänt seg orkar hon inte äta som vanligt så idag fick hon ligga i min famn och äta en flaska erättning. Hon har inte ätit ersättning på flera veckor. Var mysigt att sitta i soffan en stund och mata och titta in i hennes ögon. Fast hellre byter jag bort de mysiga stundera till en frisk liten dotter istället.

Idag har det varit en väldigt påfrestande dag för mig. Har jätteont i huvudet nu efter all gnäll och skrik hit och dit. Hon är bara nöjd när hon får sitta i knät eller ligga i famnen. Så jag har inte gjort så mycket annat idag än att gå runt med Molly.

Underhåller Molly lite genom att visa lite klipp på Youtube. Hon älskar att se små klipp med sång till. Så fort det blir tyst blir hon arg. Är glad för det lilla som muntrar upp henne just nu.

Favoriten på Youtube just nu är denna söta lilla tecknade filmen med låten "Twinkle twinkle". Molly tjuter av glädje när Ugglan kommer och blir jättearg och ledsen när den försvinner.
Jag då, måste vara nå fel på mig men när jag ser den lilla filmen så gråter jag när Ugglan flyger tillbaka till sin plats. Kändes lite sorlig på nå vis att de inte kan leka mer med varandra. Dessa hormoner!

 


Febrig liten tös

Nu har vi landat hemma i vår bostad efter att ha varit hos mina föräldrar sedan tisdag kväll.
Sambon var på mässa med jobbet så vi åkte till mina föräldrar och sov där. På torsdag kväll kom sambon äntligen hem till oss.
I Ludvika hann jag med att möblera om mitt flickrum och rensa lite bland sakerna. Träffa min farbror som kommit från Kina för att hälsa på i tre veckor. Har inte träffat honom på fem år!
Vi har även hunnit med en sväng till Leksand för att kika på ishockey, Leksand besegrade Västerås med 5-3 och så har vi varit på kalas.

Det tråkiga är att Molly har blivit förkyld under tiden vi varit borta och fått riktigt hög feber. Igår hade hon 40 grader och nu på kvällen låg den på 39,5. Är tacksam över att det finns febernedsättande som gör Molly lite gladare i humöret. Annars må jag säga att hon har bra humör för att vara så pass förkyld som hon är.

Därför har det inte blivit så mycket bloggande den sista tiden. Vi har gjort en hel del men tiden för datorn har inte funnits där eftersom när Molly tar sina powernaps så vilar jag mig också. Det tar verkligen på krafterna att ha en liten febrig tös här hemma.

 


Listan # 2, Dag 29 - Vad har du lärt dig den senaste månaden?


Ni hittar hela listan HÄR

Dag 29 - Vad har du lärt dig den senaste månaden?

Oj, var min första tanke. Vad kan jag ha lärt mig under den här månaden?
Måste nog säga att det jag lärt mig är att ta mer hand om mig själv. Att det är helt okej att åka till affären och handla utan Molly. Att få lite egentid så att säga även om det bara gäller en halvtimme eller mindre, eller längre för den delen också. Även fast jag vill vara med Molly jämt så har jag insett att jag måste ladda mina batterier för att fungera själv. Just nu vid skrivande stund är det 18 dagar kvar tills jag och sambon åker iväg på en liten miniweeked till Hasseludden utan Molly och utan den fyrbenta. Har blandade känslor införe den trippen men längtar nå fruktansvärt efter att få sova en hel natt utan att behöva gå upp och stoppa in nappen, att få äta god hotellfrukost i lugn och ro men mest längtar jag efter den härliga massagen vi bokat in oss på.
Som sagt, jag har blandade känslor men efter den här helgen och dagen idag med en väldigt febrig tjej hemma är jag glad att den här lilla trippen bara är några dagar bort. Ladda batterierna för att orka med våren helt enklet, en vår som kommer vara full av fart antar jag eftersom Molly rör på sig mer och mer!


En gamal bild ur arkivet då det var hela 105 dagar kvar, nu är det alltså bara 18 dagar kvar!


Vår älskade Vaff!Ett stort grattis till vår älskade lilla Sigge!

Idag har det varit en väldigt jobbigt med känslorna. Idag den 28 januari skulle nämlingen vår älskade lilla Vaff ha fyllt tre år om han fortfarande fanns med oss här på jorden.

Hade svårt att somna natten till idag för tankarna gick till Sigge. Det går inte en dag utan att jag ångrar det beslut vi tog samtidigt som jag vet att vi gjorde det rätta. Tänker hela tiden "tänk om" vid olika situationer. Hur hade livet varit nu om han var med oss här?

Idag har jag tänk på hur vi firade hans första födeslsedag och hur vi firade den förra året.
Förra året fick han sin livs första hamburgare, en cheesburgare närmare bestämt så idag för att gratta vår lilla hund och tacka honom för det han har gjort för oss så åkte vi drive in och köpte två stycken cheesburgare åt Sigge, fast vi åt upp dem så klart.

Jag hoppas att någonstans är han med oss. Att han känner att vi saknar och älskar honom så grymt mycket.
Säger det igen, en hund är inte bara en hund utan de är så mycket mer!

Älskade, älskade lilla Sigge grattis på din dag och jag hoppas du där på ängen fått äta en stor lyxig hamburgare eller en leverpastejstårta med köttbullar på. Att alla dina vänner där uppe har en stor fest för dig och att du har fått många blöta pussar och bollar i paket.

Nu är den här dagen snart slut. En dag jag inte sett fram emot alls utan helst sovit förbi.
Nu ska vi ta hand om varandra resten av kvällen jag och sambon. Vi är ledsna, riktigt ledsna. Känslorna kommer och går och nästa datum som jag vill sova förbi kommer vara den andra april...

 

♥ Sigge - Keep on walkin' that road and I'll follow, Keep on callin' my name I'll be there...♥


Älskade lilla Vaff!

 


Listan #2, Dag 28 - En bild på dig från förra året, hur har du ändrats sedan dess?


Ni hittar hela listan HÄR

Dag 28 - En bild på dig från förra året, hur har du ändrats sedan dess?

År 2010, det år som förändrade hela mitt liv. Från att bara vara jag Sandra till att bli mamma har gjort mig till en gladare person och faktiskt fått mig att inse vilken lycka jag har haft. Att få uppleva en underbar graviditet och sedan föda fram en fullt frisk liten bebis.

Under 2010 fick jag även ta ett av de jobbigaste besluten i mitt liv, att låta vår älskade Sigge somna in. Idag den 28 januari är det dessutom hans födelsedag men mer om det i ett annat inlägg...
Det tuffa beslutet har fått mig att växa som person ännu mer. Det har fått mig att inse hur mycket jag egentligen står ut med, att jag är starkare än jag någonsin hade trott. Det har även fått mig och sambon mer kärleksfulla, att inte ta något för givet. Det har helt enkelt fört oss närmare varandra.

Drygt en och en halv månad efter det tuffa beslutet födde jag vår vackra lilla bebis. Känslorna gick om varandra. Jag grät av lycka och nästa gång grät jag av sorg. Vi grät båda två, jag och sambon alltså. Hade svårt att glädja mig fullt ut när Molly kom, det saknades någon hela tiden. Alla de drömmar jag haft om hur bebisen och Sigge skulle mysa intill varandra och så vidare var bara riktiga drömmar nu ingenting vi kommer få uppleva.

Dagarna och veckorna rullade på. Molly har fått mig att utvecklas med som människa också. När man får barn måste man bli mer tuff och lita på sig själv. Man får även utvecklas mer socialt, att skaffa nya människor och bebisar.

Förra året var alltså det år med mest känslor inblandade. Inget år framöver kommer likna det året...

Molly i magen, vecka 36+1

 


Saker från MyKidoo

På MyKidoo's facebooksida kan man fynda saker till riktigt bra priser genom att lägga bud i auktioner.
Min mamma budade hem det här åt Molly. Huset står henna hos dem också så hon har något att leka med där när vi kommer.

Ni hittar MyKidoo's hemsida HÄR och facebooksida HÄRListan #2, Dag 27 - Varför du antog denna utmaning


Ni hittar hela listan HÄR

Dag 27 - Varför du antog denna utmaning

Ett roligt sätt att berätta något om mig själv och vissa dagar har jag dålig fantasi om vad jag ska blogga om.
Faktiskt har dessa "listor" och utmaningar hit och dit fått mig att tänka en hel del vilket har varit bra och dåligt, mest bra ska jag väl säga.

Jag gillar utmaningar om det gäller något som jag faktiskt innerst inne vet att jag kan klara av bara jag får en lite spark i baken!


Hur Molly tar sig framåt

Tänkte visa er ett litet klipp om hur Molly tar sig framåt. Dock är den här klippet tio dagar gammalt sedan och mycket har hänt sedan dess. Nu går det ännu snabbare och ja, hon tar sig verkligen fram överallt, över och under saker!
Igår gick hon till och med på alla fyra precis som på bilderna jag publicerade om hennes nya syssla. Vår lilla gorilla! ;)Outfit 20/1


Body och Hängselbyxor - Lindex
Strumpor och Diadem- Åhléns

2 nya awards!


Den första har jag fått från snälla Johanna


Ta upp närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står där?
"Winnie-the-Pooh sat down at the foot of the tree, put his head between his paws and began to think."
(Sitter hemma hos mina föräldrar och detta var första boken jag såg i mitt flickrum. Ur boken "The Complete Winnie-the-Pooh, containing Winne-the-Pooh and The House at Pooh Center.)

Vad var det senaste du såg på tv?
Lilla sjöjungfrun på Disney Channel :)

Borsett från datorn, vad hör du just nu?
En sång om att mamma bestämmer. Playhouse Disney Channel rullar på tvn.

När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Var för en timme sedan ungefär. Skrapade bilen åt mor och gick en sväng med Ludde.

Vad har du på dig?
Mina älskade mjukisbyxor (Team Sportia) och en reklamtröja från pappas jobb.
Ska väl strax hoppa in i dushen!

Vilken var den senaste filmen du såg?
Filmen Lilla sjöjungfrun.

Skulle du överväga att flytta utomlands?
Nej, inte i dagens länge. Tänk att flytta iväg från familjen och vännerna. Skulle inte tro det. Kanske när man blivit pensionär fast det klart. Kanske har jag barnbarn då att busa runt med?

Skickar denna vidare till de som känner att de är värda en award!
Saken är den att jag inte minns till vilka jag skickat denna till förut.
Den andra har jag fått från fina Sara


Regler:
* Kopiera in bilden och länka till den du fått den av.
* Ge Awarden till 7 andra bloggare.
* Skriv 7 intressanta saker om dig själv...

Några av er har säkert läst/hört det mesta om mig. Kanske är det något nytt för någon i alla fall.

***

Jag älskar ishockey. Följer Leksands IF och min kropp bara skriker efter hockey när det har gått för lång tid emellan matcherna.
*
Har ett extremt kontrollbehov!
*
Älskar att ligga och dra mig på mornarna.
*
Att få massage eller bli kliad på ryggen är underbart.
*
Kaffeberoende.
*
Vintern är min favoritårstid.
*
Haft glasögon sedan jag var fyra år och kan inte ha linser.

***

Jag skickar denna aeard vidare till de som känner att de är värda en.
Har fått flera sådan här awards tidigare så jag kommer inte ihåg till vilka jag har skickat.


Listan #2, Dag 26 - Bästa tiden på året


Ni hittar hela listan HÄR

Listan #2, Dag 26 - Bästa tiden på året

Helt klart vintern och speciellt december när julafton kommer smygandes.
Den förvantan man har inför jul. Älskar när alla nära och kära är samlades.
Är väl lite knasig som älskar julmusik oavsett vad det är för årstid. Nu ska ni inte tro att jag lyssnar på julmusik mitt i högsommaren men jag kan tänka på julen då faktiakt och ja, då är jag väl lite knasig ändå då.

 

2007 års pepparkakshus

 


På alla fyra

 


I förr går började Molly med sin nya syssla, nämlingen att ställa sig på alla fyra.
Hon står och gungar lite och idag har hon till och med tagit sig framåt på det här viset. Precis som en gorilla.
Hon är verkligen överallt heeeela tiden och det tar verkligen på mina krafter nu när Pappa Daniel är bortrest. Som tur är så är vi hemma hos mina föräldrar just nu så jag får lite avlasning men det känns bra konstigt att ha honom borta.

Outfit 18/1
Bodyn är av märket Småfolk och köpt hos Spillevinken
*
Byxorna är också köpa hos Spillevinken och är av märket Nova Star
*
Strumporna är från H&M
*
Dreggellappen är av märekt Pippi

Vill fynda en Didriksons overall!

http://latinomamma.blogg.se/images/2010/1692_pink_l_107258203.jpg

 

Någon som vet vart man kan fynda en overall från Didriksons lite billigare?

Är på jakt efter en overall åt Molly inför nästa vinter.
Har köpt en för 84kr redan på ICA Maxi, en fin grön overall precis lika som den hon har nu, den svara med stjärnor på. Fast den gröna är helt grön, inget mönster. Hon kommer behöva ha två overaller så ja, nu är jag på jakt. Helst vill jag ha en Didriksons eftersom jag vet att det är ritkigt bra kvalite på dessa overaller. Skulle funka med en från Polarn o. Pyret också men just nu kikar jag lite på Didriksons.
Letar efter en overall i storlek 90. Enligt bvc och kurvorna kommer Molly behöva ha storlek 92 nästa år och Didriksons overaller är stora i stolekarna så 90 skulle bli perfekt tror jag. Hellre lite för stor än för liten. Ni vet väl att man ska kunna greppa tag i tyget om barnets rumpa, alltså att den är pösig för då sitter den perfekt!
Just ja, färgen på overallen ska helst bara brun men den rosa på bilden är ju också superfin. Fast nu såg jag precis en svart overall med turkosa inslag. Mååånga fina, skulle vilja ha en själv nästan fast som jacka då!

Ge mig tips nu på butiker både här på nätet och "på stan" som kanske har lite rea!

 

Listan #2, Dag 25 - Vad jag skulle hitta i din väska


Ni hittar hela listan HÄR

Dag 25 - Vad jag skulle hitta i din väska

Sedan den dagen Molly föddes har min handväska legat längst in i garderoben och istället använder jag skötväskan som min väska. Jag är vilsen utan den och wow säger jag bara. Det är helt sjukt vad saker man kan proppa ner i den. I min väska finns allt från blöjor, nappar och mp3-spelare till mobilladdare och läppglans.
Det är mest saker till Molly som den innehåller, mina saker proppar jag ner i fickorna på jackan.


Molly 8 månadej!

Mina älsklingar

Molly och dockan

Slottet (tältet) fick hon i julklapp av sin Faster. Hon tycker det är roligt att ta sig in dit och sitta/ligga och mysa med kramdjuren eller hitta på bus. Oftast har hon sällkap av Ludde där inne. Ludde har blivit en liten prinsessa den senaste veckan för han tycker nog det är lika mysigt som Molly och sover där inne hela nätterna.

Molly älskar verkligen sin docka också! Hon tjuter av glädje när vi plockar fram den och kastar sig över dockan, klappar den lite försiktigt för att sedan äta upp den. Kanske visar Molly oss hur man egentligen ska ta hans om sitt barn?
Titta på filmen så får ni lära er hur man klappar lilla dockan i rumpan.

Just ja, vi kallar inte dockan för Molly lägre, det blev bara knasigt så nu heter hon bara Dockan.

 

Listan #2, Dag 24 - Ett brev till dina föräldrar.

Ni hittar hela listan HÄR

Dag 24 - Ett brev till dina föräldrar

Mamma och pappa.
Tack för att just ni två är mina föräldrar!
Ett brev tänker jag dock inte skriva offentligt här, det är för personligt.
Huvudsaken är att mina föräldrar vet vad jag känner för dem!

Listan #2, Dag 23 - Något du är sugen på väldigt ofta

Ni hittar hela listan HÄR

Dag 23 - Något du är sugen på väldigt ofta

Pepsi Max och Pommes!

Är det något min kropp ständigt är sugen på är det ett stort glas med Pepsi Max och helst is i samt några klyftor lime.
Kroppen skriker också efter en tallrik pommes med lite mellansås till. Spelar ingen roll hur jag mår, min kropp är oftast sugen på detta så nu under dieten har det varit ruskigt svårt att inte dricka lite pepsi eller köpa en liten pommen hos Sibylla ;)

Något som du är väldigt sugen på ofta? Varför är ni sugna på just den saken?

En snutt till snuttan

 

Outfit 14/1


Outfit 14 januari 2011

Strumpbyxor - KappAhl
Byxdressen - Cubus
Skor - Trumpette

Listan #2, Dag 22 - Vad skiljer dig från alla andra?

Ni hittar hela listan HÄR

Dag 22 - Vad skiljer dig från alla andra?

Det som skiljer mig från alla andra är att jag är jag.
Ingen annan ute i den stora vida världen är precis som jag.
Hur mycket någon försöker påverka och förändra mig så är jag fortfarande jag.
Jag försöker inte likna någon, eller bli som någon för jag är jag och det är jag stolt över!


Kom ihåg det, att du är du och just du duger som du är!


En bild ur arkivet som är tagen för 4 år sedan.

 

Listan #2, Dag 21 - En bild på något som gör dig glad

Ni hittar hela listan HÄR

Dag 21 - En bild på något som gör dig glad

Här hade jag gärna gjort ett kollage av saker som gör mig glad men tiden hinner inte riktigt till så det får bli en bild på den lilla människan som gör mig nå fruktansvärt glad. Spelar ingen roll om hon hållt mig vaken halva natten eller precis spytt ner mig, så fort hon ler försvinner allt negativt och mitt hjärrta och kropp fylls av energi och kärlek.
Hennes lilla leende och skratt är det bästa jag vet och vem blir inte glad av en leende bebis?

På bilden ser ni en Molly som är i full fart med att ha sönder mamma tidningar. Tidningsstället är så roligt!


Fynda åkpåse till halva priset!


Igår startade Campadre en hel del nya kampanjer varav en av dem är dessa åkpåsar från Lilikim för halva priset! Hade jag inte haft en åkpåse redan till Molly skulle jag slå till direkt, älskar den med prickar!


Hos Campadre. är det gratis medlemskap och kostar ingenting. Man kan även säga upp medlemskapet när man vill. Man måste dock vara medlem för att kunna gå in och kika på kampajerna och skynda er att bli medlemmar för inte alla har chansen att bli det!

Så kika in på deras sida nu så ni inte missar deras nystartade kampanjer och fynda till riktigt bra priser!

Klicka er in HÄR och bli medlem!


http://campadre.com/images/campaigns/medium_imageweb_1295541127.jpg

27 januari kl.12.00 startar kampanjen med Cult design. Jag har redan fixat påmindelse till den kampanjen för jag älskar Cult design och ja, jag älskar Campadre!

 

Klicka er in HÄR och bli medlem och ta del av alla kampanjer!

 

Listan #2, Dag 20 - Någon du ser dig själv gifta dig med/bli lycklig tillsammans med i framtiden


Ni hittar hela listan HÄR

Dag 20 - Någon du ser dig själv gifta dig med/bli lycklig tillsammans med i framtiden


Min sambo, min vän, min livskamrat Daniel.

Vi är redan lyckliga men kan fortfarande bli ännu mer lyckliga för det kan man väl?

Jag menar att vi har en hel del kvar att vara med om innan vi åldras och sitter där på hemmet och ruttnar...
Förhoppningsvis kommer jag och min prins Daniel att gifta oss någon dag i framtiden. Vi vill gifta oss men vet inte när. Ett bröllop kan vara billigt men även dyrt beroende på hur man vill ha det.
Jag och Daniel vill ha det dyrt. Nej, men vi känner att ett giftemål är ännu en sak att fira vårt förhållande. Vi vet redan att vi har varandra och är trogna mot varandra. Vi är förlovade och litar på varandra. Det är väl det viktigaste i ett förhållande eller hur?
Ett giftemål skulle vi klara oss utan men vi båda anser att ett bröllop är ett sätt att fira vårt förhållande.
Vi vill kunna bjuda alla våra nära och kära på en riktigt fest och fira!

Det är min dröm alltså. Hur det blir i framtiden kan ingen veta men jag hoppas att vi någon gång, någonstans bevisar vår kärlek ännu mer inför våra familjer, vänner och bekanta!


Outfit 10/1

Kan ni gissa vad vi gjorde den här dagen Molly hade kläderna på sig?
Jo, kikade på hockey så klart!
Eftersom Molly har växt ur sin Leksandbody så fick det här agera matchtröja ;)


Goodiebag.nuAtt amma länge eller inte?

Nu ammade ju jag aldrig Molly mer än på BB och någon enstaka gång hemma. Men amning är fortfarande ett ämne som berör mig. Tänker ofta på hur jag vill göra vid nästa barn, amma eller inte?
Är väldigt kluven just nu i den frågan men har väl något år på mig att fundera kring det ämnet innan det blir aktuellt igen med bebis.

Igår på Rapport pratade de om amning. De säger att man inte alls ska amma längre än ett halvår nu helt plötsligt för det kan göra att barnet har större risk att bli allergiskt i framtiden. Jaha? Ska man amma eller inte nu då? Så många olika teorier och forskningar kring amning vilket gör en helt snurrig!
Tydligen är ersättning inte alls så bra som man trott heller, nehä kommer Molly bli hyperallergisk senare eller?

Jag tror faktiakt att amning inte har så stor påverkan som alla tror utan jag tror att barnet påverkas med av miljön runt om som luften, saker och så vidare.

Ni kan se klippet här:Listan #2, Dag 19 - Smeknamn du har; varför du har dem


Ni hittar hela listan HÄR

Dag 19 - Smeknamn du har; varför du har dem


När jag gick på mellanstadiet, rättare sagt fyran började en kille vid namn Björn kalla mig för Sushi eftersom han trodde min pappa var från Japan. Detta blev jag riktigt ledsen för och kände mig mobbad. Inte nog med att Björn kallade mig för det utan resten av skolan började säga det också. Det tog ett tag innan jag accepterade mitt "nya namn".
Åren gick och jag kallades fortfarande för Sushi, fast jag stavade det Sushy eftersom det inte blev precis lila som fiskrätten. Accepterade mitt nya namn och tyckte till slut att det var häftigt.

Under årskurs åtta fick jag mitt nya smeknamn som var Surre. Detta smeknamn är något jag än idag kallas för och ja, det är jag på något sätt. Under hela gymnasiet var jag Surre i allas ögon. En del trodde till och med att jag hette det! Lärare kallade mig för det och skrev Surre på arbetsuppgifter som var mina och så vidare.

Surre kommer från en kille vid namn Andreas, kallde honom för Eas. Han tyckte jag var en jäkel på att prata en gång vi umgicks och sa "näe tyst nu Surre" och efter det ja, då är jag Surre.

Har du något smeknamn?


Listan #2, Dag 18 - Planer/drömmar/mål du har


Ni hittar hela listan HÄR

Dag 18 - Planer/drömmar/mål du har

Här behöver jag väl inte ens nämna vilket mål jag har?
De flesta vet de, men om du läser min blogg för första gången är mitt mål att komma ner under hundra kilo på vågen.
Planer det är att leva ett sundare liv och drömmen är att kunna trivas i mig själv ännu mer och att få uppleva den bästa sommaren på längre, kroppsligt tänker jag då. Att kunna ha en fin sommarklänning på mig och trivas i den!


Nytt stjärntecken?

Så här ser det tydligen ut nu:

Stenbocken: 20 jan - feb 15
Vattumannen: 16 feb - 10 mars
Fiskarna: 11 mars - 17 april
Väduren: 18 april - 12 maj
Oxen: 13 maj - 20 juni
Tvillingarna: 21 juni - 19 juli
Kräftan: 20 juli - 9 aug
Lejon: 10 aug - 15 sept
Jungfrun: 16 sept - 29 okt
Vågen: 30 okt - 22 nov
Skorpionen: 23 - 29 nov
Ormbäraren: 29 nov - 16 dec
Skytten: 17 dec - 19 jan

Ni kan ni läsa mer om det HÄR.

Förstår mig inte riktigt på det här.
Alltså skulle jag vara en kräfta nu istället för lejon och det stämmer verkligen inte på mig. Jag är så mycket lejon jag bara kan bli. Spelar ingen roll vilken astrologibok jag än läser så stämmer allt som står om lejonet på mig.
Ja, tydligen snurrar jorden annrolunda nu än vad den gjorde förr. Fast nu när den här nya listan kommit borde den väl börja gälla från i år 2011? Tycker jag i alla fall för jag tänker inte ändra mitt stjärntecken, för jag är ett lejon!
Haha, tänkte på de som taturat in sitt stjärntecken, hur blir det för dem nu då? ;)

Vad tycker ni om det nya stjärntecknet och ordningen?

(bild från Google)Listan #2, Dag 17 - Någon du vill byta liv med för en dag och varför

Ni hittar hela listan HÄR

Dag 17 - Någon du vill byta liv med för en dag och varför

Nu är jag väl riktigt tråkig om jag säger att jag trivs med mitt liv och skulle inte vilja byta bort det ens för en dag?
Men okej, för en dag skulle jag nog kunna tänka mig att byta men bara för att prova på att leva på det sättet som den här personen gör.
Jag skulle vilja leva som kronprinsessan Viktoria under en dag. Hur en dag som kronprinsessa är från morgon till kväll. Att leva med skyddsvakter och ständigt ha blickarna mot sig. Är livet som prinsessa verkligen så glamouröst?

Faktiskt skulle jag vilja byta kön över en dag också. Vem jag skulle vilja vara då? Faktiskt skulle jag vilja vara en ishockeyspelare som spelar i den blåvita tröjan med den vackraste skölden på, nämlingen en Leksing och inte vilken Leksing som helst utan som Jens Bergenström.
Tänk att få uppleva att vara riktigt bra på ishockey, att få uppleva ett rykande hett derby och skjuta upp Leksand till elitserien? Uppleva stämningen från klacken och bara njuta! Ja, jag drömmer mig bort nu!

Vem skulle du vilja vara för en dag?


(bild från Leksandsif.se)


Listan #2, Dag 16 - En annan bild på dig själv

Ni hittar hela listan HÄR

Dag 16 - En annan bild på dig själv

Det får bli en bild på mig som liten. Har för mig jag är runt fyra år på den här bilden och det fantastiska är att den klänningen jag har på bilden finns kvar hemma hos mina föräldrar. Det var min favoritklänning kommer jag ihåg när jag var i den åldern och om något år kommer Molly få ha den, det ser jag verkligen fram emot!


Listan #2, Dag 15 - Ställ in ”blanda” på MP3:n nämn de 10 första låtarna

Ni hittar hela listan HÄR

Dag 15 - Ställ in ”blanda” på MP3:n nämn de 10 första låtarna

Det här blev lätt att skriva om för jag har nämligen bara ett album inlagt på min MP3-spelare just nu och det är Nikola Sarcevic album "Lock-Spot-Krock" från 2004. Ett album jag har lyssnat på x-antal gånger och kan lyssna på den hur många gånger som helst till. Kommer aldrig tröttna på den skivan!
Älskar hans röst och texter. Han sjunger både på svenska och engelska och släppte sin senaste skiva förra året som är på svenska.
Hans hemsida hittar ni HÄR.

http://www.kentuckyseven.se/blogg/wp-content/uploads/2010/01/Nikola-Sarcevic2.jpg
(bild från Google)

Lite information om Nikola Sarcevic
;

Nikola Sarcevic, född 9 juli 1974 i Örebro, är en svensk-serbisk musiker, känd som sångare, basist och huvudsaklig låtskrivare i skatepunkbandet Millencolin. Han har även en pågående karriär som soloartist. (info från Wikipedia)


Skivan "Lock-Spot-Krock" innehåller 11 låtar:

1. Lovetrap
2. Viola
3. Nobody Without You
4. Lock-Sport-Krock
5. Glue Girl
6. You Make My World Go Round
7. New Fool
8. Goodbye I Die
9. Mirror Man
10. My Aim Is You
11. Vila Rada

Här får ni två smakprov från skivan:

Den första låten betyder väldigt mycket för mig.
Den låten fick en ännu större betydelse när jag och sambon flyttade ifrån Avesta till Falun.
Låten beskriver verkligen hur jag kände precis för två år sedan. På så vis kommer den här låten alltid betyda något extra för mig, både på gott och ont.

 

Och här kommer ett smakprov från nyaste skivan "Nikola & Fattiglapparna" som är på svenska:

 

Listan #2, Dag 14 - En bild på dig och din familj

Ni hittar hela listan HÄR

Dag 14 - En bild på dig och din familj

Självklart räknar jag mig, sambon och Molly som en familj för det är vi ju. Men när ordet kommer till MIG och MIN familj så är det de som är med på bilden.

Bilden ni får se är en bild tagen på oss alla från Mollys dop. Jag, Molly, min pappa och mamma. Till höger är det min storebror Peter som är född 1983.
Genom att publicera dem här bilden skickar jag ännu en påminnelse om att publicera ett inlägg snart (inom någon vecka) med bilder från dopet. Det är trots allt snart fyra månader sedan det var!

Jag blir glad när jag ser mig själv på den här bilden för det är en enorm skillnad på mig då och nu och sånt är alltid roligt att se på bild!
Måste även få säga att jag är extremt stolt över min storebror. När den här bilden togs hade han gått ner över 20kg på att äta sundare och dansa mera! Härligt brosan, du får mig att bli mer peppad!

Min älskade tokiga familj!

 


Listan #2, Dag 13 - En bild på ditt rum


Ni hittar hela listan HÄR

Dag 13 - En bild på ditt rum

Nu får ni se en bild på hur rummet såg ut precis efter vi hade tapetserat när vi flyttade in för snart två år sedan. Vi har fortfarande samma tapeter, samma möbler men lite nya inredninssaker. Tänk att jag fick sambon med på noterna att få upp den här tapeten. Kanske inte så konstigt eftersom han gillar möstret i den och faktiskt så hade vi precis lika tapet i förra lägenheten i Avesta fast då var mönstret svart och grunden lite gråaktig. Den hade vi i vardagsrummet. En dyr tapet men verkligen värd pengarna i våra ögon. Vi älskar den och jag älskar färgen i den som vi har nu också. Inte bara i sovrummet vi har tapet som går lite i rosa/lila. Badrummet har lila väggar. Dock är det inte vi som målat den toan utan ägarna innan och vi orkar faktiskt inte bry oss om toaletten än utan det får vara men vad skönt det skulle vara med en kaklad toalett!
Fondtapeten i köket är också lila, en mörk lila med möster i form av blommor som växer upp. Ska väl få fingret ur arslet någon gång och lägga upp lite bilder på vårt hem så ni får se hur vi har det. Varför jag inte gjort det tidigare är att jag ville att de jag känner skulle komma hit och se det med egna ögon först och inte över nätet. Nu har det gått snart två år och vissa har fortfarande inte varit hit vilket sårar mig en del. Men jag orkar inte bry mig längre. Jag är glad över de vänner jag har och är tacksam över att de i alla fall har kommit hit och hälsat på någon gång!

Nej, åter till rubriken. Bilden är alltså snart två år gammal men sovrummet ser exakt lika ut. Varför jag inte lägger upp en bild som är nytagen är för att sovrummet ser ut som ett bombnedslag för tillfället. All min tvätt i en stor hög som jag inte vikt in än *påminner mig själv* och sängen är obäddad och en hel hög med tidningar på nattduktsbordet på min sida ska jag väl också säga. Sambon håller oftast ordning och reda på "sin sida" av sovrummet.

På andra sidan, sovrummet, till vänster är det en byrå som är lika bred som sängen. Tre lådor på var sin sida och ovanpå den står den tråkiga tvn, blommor och fina ljusstakar. Intill den står mina föräldrars gamla "springpojke" som jag använder som klädhänngare, sambon hänger sina kläder bakom dörren. Till höger om bilden står det fyra ritkigt tråkiga men ack så nödvändiga garderober. De tillhör fastigheten från början och är från tidigt 90-tal.

Är oerhört trött på taklamapan och letar efter någon ny. Tips på någon lampa som skulle passa och är i vitt?
Får dock inte vara en vit rislampa. Enligt den kinesiska tradionen har man vita rislampor när någon avlidit...


Sakerna från Trumpette!


Få tamponger gratis!

http://www.tamponsforfree.se/getattachment/4936fb37-cc3d-4ea0-b3a2-2fce1ea91c34/How-can-we-offer-tampons-for-free-.aspxhttp://www.tamponsforfree.se/getattachment/7348e167-b08a-48f4-8b94-ebb389b37e3d/Quality-is-our-priority.aspx

Inget är väl så tråkigt som att lägga pengar på menstrationsskydd?
Nu kan ni få tamponger helt gratis hem i brevlådan en gång i månaden genom att bli medlem hos Tampons For Free!

Det är bara att registrera ett konto så får ni snart det första paketet hemskickat. För att få fler tamponger hemskickade varje månad är det bara att svara på ett par frågor som kommer på mailen en gång i månaden och kom ihåg, allt är gratis!

Kika in HÄR för att läsa mer om Tampons For Free!


Jag älskar att laga mat!Om sanningen ska fram så älskar jag att laga mat. Kanske inte till mig själv men till andra.
Det är extra roligt att laga nya spännande rätter åt Molly. Se om hon kommer tycka om maten eller inte. En bättre dommare kan man inte få, är maten bra låter det "mmMmmmmmMM" och är maten äcklig kommer den lika fort ut som in.

Den här gången har jag storkokat två kvällar. I förrgår blev det spagettig och köttfärsås samt pasta med tonfisk i äggröra. I det en massa härliga grönsaker och kryddor.
Idag fick det bli tre nya rätter. En som jag gjort förut, kyckling i tomatsås med härliga grönsaker. Sedan blev det två nya rätter. En Baby-thaigryta som innehåller cocosmjölk, kyckling blomkål, champinjoner och lök, till det är det ris.
Testade även att göra Baby-Jacob där innehållet blev kyckling, morötter, ärtor, majs, banan och en gnutta lök. Till det blev det också ris. Kryddor som användes till det här var lite mangochutney och curry.

Den här omgången av storkok resulterade i att Molly kommer ha mat i över en månad framöver. Ja, inte om mamma och pappa ska smaka av hennes mat eller om vi tappar det i golvet...


Några har frågat mig om recepten och faktiakt så har jag kikat lite på nätet men ändå kör jag ett eget race och tar det som finns hemma.

Några sidor jag kikat på: (länkat direkt till receptavdelingarna)

Ciao.se

Simonesbarnmat.blogg.se
Babycenter.com
Nuppi.blogg.se

Men det lättaste om ni letar efter inspiration är att bara Googla på "barnmat" och kom ihåg det är bara fantasin som sätter gränser i ett kök!

Lycka till med matlagningen och sitter ni på något smaskigt recept får ni gärna dela med er till mig!


Fynda märket Trumpette, 40% rabatt!
Kommer ni ihåg sidan Campadre.com jag tipsade er om? (Ni hittar tips-inlägget HÄR.)

Nu till saken. Idag har Campadre börjat en nya kampanjer varav en av dem är 40% på varor från märket Trumpette.

Hos Campadre. är det gratis medlemskap och kostar ingenting. Man kan även säga upp medlemskapet när man vill!
Så kika in på deras sida nu så ni inte missar deras nystartade kampanjer och fynda till riktigt bra priser!

Klicka er in HÄR och bli medlem!


Jag älskar strumporna från Trumpette och har faktiskt klickat hem ett par saker av märket Trumpett men det får ni se i ett annat inlägg...

Passa även på att fyna något av märket Dadadoo. Själv har jag den lilla väskan "Quick Change" som är perfekt att bara ta med sig när man ska till affären eller ha liggandes i bilen med extra blöjor och våtservetter. Väskan innehåller en liten skötbädd med. En praktisk liten väska!
Så klicka er in och kika på vad som finns att fynda. Många skötväskor är på väg att ta slut i lagret. Kanske kan ni fynda en riktigt härlig mysig liten filt till er nyfödda? Fanns många fina härliga filtar eller kanske en modern vagnmobil?

Klicka er in HÄR för att kika på de andra kampanjerna!


 


Svårt att komma till ro!

Sedan vi sänkte Mollys säng har läggningen blivit mycket svårare.
Hon vill nämligen inte sova! Varför ska man sova för när man kan stå på alla fyra och gunga fram och tillbaka. Det är roligt att kika ut genom spjälorna och dra i spjälskyddet. Det är också roligt att dra sig uppåt och ställa sig och skrika bara för att se om mamma eller pappa kommer.

Vanligvis har det gått hur lätt som helst att lägga Molly. Vi har gjort samma sak sedan hon var liten, pussar på henne och stoppar om henne och säger små söta saker sen somnar hon oftast till plinget från sängmobilen. Men ja, nu när sängbotten är sänkt hon Molly har utvecklats ännu mera kommer de svåra faserna, har bävat för det här faktiskt!
Nu gäller det bara att ha ett starkt tålamod och inte ge sig. Vi fortsätter att göra likadant varje kväll. Vi ger välling i soffan, byter om till pyjamas och borstar tänderna. Sjunger en liten gonattsång och stoppar om henne. Som sagt så somnar hon oftast inom 10 minuter förut och de senaste kvällarna har läggningarna tagit nästan 3-4 timmar vilket tär på mig och sambon.

Har några gånger provat att spela CD-skiva när hon ska sova men bara de gånger hon haft riktigt svårt att komma till ro och vet ni, det hjälper! Så just nu sitter jag i Mollys rum på golvet med datorn i knät och lyssnar på Libroklubbens skiva "sömninga sånger". En perfekt skiva för Mollys öron. Tror hon faktiakt gillar allt pling-plongljud som låter. Speltiden på skivan är ungefär en halvtimme och innan den spelat klart sover hon. Ja, hon sover faktiskt redan och skivan har precis passerat halvvägs, yes!
Sitter dock kvar en stund till och låter musiken spela så hon somnar riktigt djupt innan jag ska tassa mig ut härifrån. Men ja, en CD-spelare måste införskaffas till hennes rum, helst med fjärkontoll också så vi kan styra steron från dörren och inte behöver gå in och "störa" henne.

Annars är Molly mitt uppe i seperationsfasen tror jag. Hon ropar "MamMamMamMaaammm" efter mig och ålar sig dit jag är och drar mig i byxbenet och vill upp. Hon vill att jag helst ska vara nära henne dygnet runt just nu vilket märks vid till exempel läggningen. Det räcker alltså att jag sitter på en stol så hon ser mig så kommer hon till ro snabbare. Ja, inte bara jag utan sambon går också bra. Vi behöver inte titta på henne eller så utan bara hon ser oss.

Nu har jag skrivit klart det här inlägget och hon sover som en stock och snarkar lite sött, mitt mammahjärta smälter hon är ju söt när hon sover!

En bild från arkivet och ja, välkomna på skrikparty hos oss om ni vill! ;)
Sportys lekland!

Förra veckan följde jag och Molly med Emma, Claudia och Vincent till Sportys lekland här i Falun.
Det var allmänt kaos när vi var där. Eller ja, mycket barn eftersom det var jullov men vi klagade inte.
Molly tyckte allt var jättespännande och tittade med stora ögon på den stora borgen som är uppbyggd mitt i hallen. Hon fick även på att bada lite i bollhavet vilket var roligt. Tänk vad många bollar det fannas!
Till Sportys lekland kommer vi åka fler gånger. Kul med något sådant här i hemstaden och alla barn under 1år går gratis, likaså de vuxna. Det fins möjlighet att äta en lättare lunch för både vuxna och barn.
Längtar till den dagen då Molly kan springa omkring där med oss hack i häl, vad roligt vi kommer ha det. Så besök nu Sportys lekland så det får vara kvar i framtiden också. Utan besökare kommer det ju inte överleva men en sak är säker, varje gång vi är upp till ICA för att handla är det fullt på parkeringen utanför så nog allt är det populärt!

Kika in på deras hemsidan genom att klicka HÄR!

Ni kan även se fler bilder från leklandet i Emmas blogginlägg som ni hittar HÄR!


Listan #2, Dag 12 - Varför började du blogga?

Ni hittar hela listan HÄR

Dag 12 - Varför började du blogga?

Under högstadiet hade nog alla ett konto på sajten Lunarstorn, så även jag.
På Lunarstorm kunde man hålla kontakten med vännerna, lägga upp bilder och skriva dagbok.
Ungefär som dagens facebook egentligen.

Varför jag började blogga var för att jag inte gillade Lunarstorm till slut. Jag växte ifrån det hittade på en som skrev blogg på nätet och efter det ville jag också ha en. På den tiden, 2005/2006 fanns det nästan bara Blogg.se ocn någon enstaka till.
Det var just den sidan jag beslutade mig för att starta mitt konto. Blogg.se verkade lättast att förstå sig på och lätt adress.

Till en början var min blogg som en dagbok. Skrev mycket vad jag gjort om dagarna. Hur jag kämpade mig igenom skolan, åkte på ishockey och om kärlek.
Om man bläddrar bak i arkivet och läser alla mina inlägg ser man en förändning i bloggen med tiden jag utvecklas och blir äldre. Jag skriver med djupa inlägg och använder bloggen för att ventilera mina tankar och funderingar kring olika saker.

När jag flyttade hemifrån 2007 blev det ännu mer djupa tankar och funderingar i bloggen. Inläggen började komma allt sällan och jag glömde delvis bort bloggen. Varför blogga när ingen bryr sig?

I alla fall så låg bloggen nere, med några få inlägg på något år tills vi det började gro en liten bebis i min mage.
Då tog bloggen liv igen vilket jag är tacksam över. Genom bloggen lärde jag känna andra som också var gravida, deras oro och lycka och så vidare.
När väl den lilla bebisen (Molly) kom till världen tog bloggen ännu mer fart och jag använder bloggen som ett ställe att ventilera mina tankar på, dela mina åsikter och ställa en och en annan fråga till er som läser bloggen.
Bloggen används också till att hålla kontakten med släktningar och vänner som bor långt bort.

Jag är oerhört tacksam över min blogg. Genom den har jag växt som människa och lärt känna många nya personer, både live och bara enbart bloggen.

Den tredje februari firar min blogg hela fem år!


Bloggar du?
Varför gör du det eller varför gör du inte det?

Hur kommer det sig att du läser min blogg?
Varför tycker du om min blogg är det något ni vill att jag ska skriva mer om?

Är tacksam för varje liten kommentar. Jag har många läsare varje dag så det skulle vara roligt att för en kommentar av er så jag vet vilka som läser om mitt knasiga liv!


Listan #2, Dag 11 - En till bild på dig och dina vänner

Ni hittar hela listan HÄR

Dag 11 - En till bild på dig och dina vänner

Ännu en gång denna rubrik.
Istället för att slänga upp en bild på mig och mina blåvita vänner kommer det en bild ur arkivet på mig och min allra bästa vän. Han som alltid finns där, ja nästan alltid och gör mig till den lyckligaste i världen.
Min älskade sambo Daniel!


Älskar dig!


En underbar låt!

När jag gick i 7:an, var närmare bestämt 13 år började jag lyssna på musikgruppen Kent.
Deras musik kan vara väldigt deppig i vissas öron men i mina ögon är det bra musik som får mig att må bra.
Har varit på tre Kent-konserter och hoppas få gå på någon till i framtiden.
Nu när jag lyssnar på Kent och framförallt skivorna "Vapen och Ammunition, Verkligen, Isola och B-sidor 95-00" tänker jag tillbaka till skoltiden och högstadiet. Jag utvecklades mycket de åren och försökte hitta mig själv. Umgicks med mina underbara vänner och hittade på en massa tokigheter. Jag älskar att luta mig tillbaka, lyssna på några speciella låtar och minnas tillbaka. Känna glädjen och kärleken jag fick vara med om. Vilka underbara minnen som finns innanför pannbenet!

Har ni hört talas om Carolina Wallin Pérez?

Hon är född 4 augusti 1982 i Mellerud, är en svensk pop- och jazzsångerska.
Pérez blev känd först genom musiksajten MySpace och signades kort därefter till Family Tree Music (distribueras av Sony Music). Hon debuterade 2009 med albumet Pärlor och svin, med jazzcovers av Kent-låtar. Albumet nådde som högst plats 23 på den svenska albumlistan, och den bäst säljande singeln blev Utan dina andetag, som hamnade på plats 30 på den svenska singellistan. Albumet producerades av Fredrik Okazaki Bergström och spelades in av Kents producent Stefan Boman.

Deltog även i Idol 2008, men gick inte vidare på grund utav att Idoljuryn inte ansåg att hon hade någon "folklig" chans."

 

Alltså hon har gjort en skiva med några covers av Kents låtar.
Har lyssnat på den ett antal gånger här hemma och är imponerad över hennes sångröst och sätt att sjunga låtarna.


En av mina favoritlåtar som Kent gjort är "Utan dina andetag".
Den finns med på Carolinas skiva och ni kan lyssna på den här under. Hon får mer än godkänt för sin cover. Den är riktigt jävla bra rent ut sagt!

 

 


Outfit 8/1


Sänkt spjälsängen!


Outfit 7/1


Outfit - 6/1


Listan # 2, Dag 10 - Låtar du lyssnar på när du är glad, ledsen, uttråkad, arg

Ni hittar hela listan HÄR

Dag 10 - Låtar du lyssnar på när du är glad, ledsen, uttråkad, arg


Glad
Lyssnar väl på det mesta när jag är glad och har väl ingen favorit.
Men en låt jag tycker är väligt bra är denna och faktiskt är det sambon låt om mig ;)


Ledsen
Oftast när jag är ledsen är det för att jag har dåligt självförtroende och sänker mig till botten utan att inse att jag gör så gott jag kan och försöka vara stolt över den jag är.
Den här låten är den låt jag ofta lyssnar på för att få tillbaka mitt självförtroende och inse att mitt hjärta är fullt av stolthet bara jag tänker efter!


Uttråkad
Här blir det inget klipp för faktiskt, när jag är riktigt uttråkad lyssnar jag på radion.
Ligger säker i soffan eller i sängen eller sitt och kör bil.


Arg
Samm som ledsen så lyssnar jag nog på "Perkele-Heart full of pride".


Nu fanns det inga fler punkter att skriva om men eftersom jag tränar nu och är en hockeytokig människa måste jag bara lägga till tre låtar som jag använder mig av vid träning för att öka pulsen samt tagga till med vid hockeymatcher:


 

Med andra ord, jag älskar Dropkick Murphys och har sett dem en gång live och hoppas att jag får se dem live snart igen. Riktigt bra musik för mina öron. Älskar den här genre av musik!


Vilka låtar lyssnar du på?
Är väldigt tacksam om ni lämnar era favoritlåtar så jag kanske kan fylla ut min spellista lite till på Spotify!Listan # 2, Dag 9 - Något jag är stolt över de senaste dagarna

Ni hittar hela listan HÄR

Dag 9 - Något jag är stolt över de senaste dagarna

Mig själv, min sambo och min dotter!
Först mig själv just för att jag tagit tag i träningen igen och att jag försöker tänka positivt hela tiden.
Är stolt över att sambon också har börjat träna och gå på dieten med mig. Vi peppar varandra vilket är skönt!
Molly är jag nå fruktansvärt stolt över. Vem är inte stolt över sitt barn?
Hon har nu bara över några dagar lärt sig att resa sig mot saker bara hon får ett fast grepp.
Sänkte spjälsängen idag så hon kom ner lite för tidigare under dagen hittade sambon henne på knä och hängde över kanten....

Är stolt över att vara jag, kan man säga så?


Listan # 2, Dag 8 - Kortsiktigt mål för denna månad och varför

Ni hittar hela listan HÄR

Dag 8 - Kortsiktigt mål för denna månad och varför

Sedan i onsdags går jag på NOKA-dieten igen. Därför blir väl mitt kortsiktiga mål den här månaden att klara av dessa 14 dagar till att börja med samt röra på mig mera igen.
Har varit ont om promenader den senaste månaden och det har satt sina spår på vikten märker jag redan.
Idag har jag dock gått en rejäl promenad med Ludde vilket var skönt trots snön som piskade mig i ansiktet!

(Noka har föresten lanserat sin nya hemsida nu som du hittar HÄR)


*Mollys Julklappar 2010*

Här kommer ett litet bildspel med Mollys julklappar.

Tack till er alla som skämt bort Molly under julen och här hemma är det full rulle hela tiden med att leka med sina nya leksaker och spy ner alla nya kläder!
Listan # 2, Dag 7 - En bild på någon/något som har ett stort inflytande på dig

Ni hittar hela listan HÄR

Dag 7 - En bild på någon/något som har ett stort inflytande på dig

http://emmimalmberg.blogg.se/images/2010/biggest_loser_106278561.jpg

Varför?
Jo, eftersom jag vill gå ner i vikt, få ett mer hälsosammare liv och känna mig starkare som person tittar jag på "Biggest Loser" för att peppa mig själv och inse att man kan bara man vill.
Ni som följt min blogg under de senaste veckorna vet att jag har ett mål att gå ner under tresiffrigt på vågen.
Lite mer än en vecka innan jul vägde jag 107,5kg och i förrgår vägde jag 110,0kg. Jag hade alltså gått upp 2,5kg under julen. Jag gråter inte för jag behövde verkligen unna mig under julen för att få tillbaka lite mer energi rent psykiskt. Nu är jag på g igen och tillsammans med sambon går jag på NOKA-diet igen.
Vi är inne på tredje dagen nu och faktiskt går det rätt bra förutom den dör första hvudvärken man får.
Och vet ni, vågen visade 108,0 idag, bra det!

Hade tänkt försöka komma iväg och simma idag men får se hur länge sambon måste jobba, kanske åker en sväng och simmar under helgen istället när sambon är ledig så Molly och han kan plaska lite i barnpoolen medans jag simmar några vändor. Känner mig dock lite krasslig, vill inte bli sjuk nu!

Så ja, att titta på "Biggest Loser" får mig att inse att kan dem så kan jag!
Men inte bara "Biggerst Loser" som har ett inflytade på mig. Det är även sambon, mina föräldrar, Molly och alla andra i min närhet och även ni bloggläsare. Tack för att ni finns!

Vem/vad har ett stort inflytande på dig?


Listan #2, dag 6 - Favorit-superhjälte och varför

Ni hittar hela listan HÄR

Dag 6 - Favorit-superhjälte och varför

Hade svårt att kommapå någon superhjälte som var min favorit när jag var mindre.
Visst, jag gillade Superman, Spiderman och Batman men ingen som var något favorit.

Kan man säga att Bamse är en superhjälte? I så fall så är han min favorit-superhjälte!

Varför? Jo, han löser alltid problem och är snäll.
Jag älskade Bamse som liten och kan än idag titta på Bamse och läsa serietidningar om honom och hans vänner.Idag för ett år sedan...

 


Tänk att det redan har gått ett helt år sedan vi fick se vår lilla skrutt för försa gången.
Det var en magisk dag men samtidigt en väldigt nervöst.
Men hur som så såg allt bara bra ut med den lilla bebisen och vi fick ett nytt datum för beräknad ankomst. Blev flyttade från 28 maj (enligt sist mens) till den 1 juni. Men tänk att Molly ville ut tidigare och kom reda den 25 maj!

Tänk att hon låg där, tränade på andningsrörelser, blåste bubblor och kliade sig under hakan.
Kärlek vid första ögonkastet!
Ultaljudsbilderna är inramade och står ovanför Mollys spjälsäng på en tavellist.
Tittar på dem varje dag och är alltid lika fashinerad över att det är Molly på bilderna.
Tänk att hon har varit så liten och legat inne i min mage, hur är det möjligt?
Vilket mirakel Molly egentligen är!Hur länge har ni tänkt amma?

Läste en annans blogg om hur länge hon ammat.
Sonen har nu vid 13 månaders ålder slutat att amma helt självmant.

Jag kunde ju inte amma Molly mer än de två första dagarna och någon enstaka gång när vi kom hem.
Hon ville helt enkelt inte ta bröstet. Vi kämpade och försökte men till slut gav jag upp eftersom det är bättre med en helt fungerande mamma rent psykiskt som fysiskt istället för en som är sönderstressad och deprimerad.
Innan Molly kom hade jag tänk att amma i minst ett halvår.

Innan ert barn blev fött, hur tänkte ni kring amning då?
Tänkte ni amma en viss tid, minst ett halvår eller längre?
Eller ville ni inte amma alls?
Blev det som ni tänkt er, bättre eller sämre?

Kanske vill ni amma så här länge?Listan # 2, dag 5 - En bild på ett ställe du varit på

Ni hittar hela listan HÄR

Dag 5 - En bild på ett ställe du varit på

http://3.bp.blogspot.com/_-fGx2wDrdVc/TN2kevqVWtI/AAAAAAAAHb4/uJKlwRFNCds/s1600/ngongping03.jpg
Bilden är från Google

Sommaren, det året jag fyllde åtta, åkte min familj, mina kusiner och farmor och farfar till Hong Kong och var där i en månad. Tänkte först lägga upp en bild från själva Hong Kong City men kom på att jag ville visa er dem fina stora Buddhan istället. Den är 38 meter hög och trappan upp sägs ha 200 trappsteg. Skulle jag åka dit igen vilket jag hoppas kunna göra i framtiden kommer jag räkna dem!

På den tiden när vi åkte dit fick vi åka buss upp. Tänk er en gammal buss, rostig och det är ett under att den inte ännu har brakat ihop. Den fick vi sitta på och trängas med andra bybor och turister. Upp för det höga berget, slingrades på en lite grusväg med stupet ner för berget precis utanför fönstret. Är glad över att jag var så pass liten att jag inte var medveten om riskerna.
Idag kan man däremot åka linbana upp för hela berget. Man kan till och med få en kabin med glasat golv så man ser rakt ner. Usch, inget för höjdrädda Sandra!


Ta del av riktigt bra erbjudanden!

Vill tipsar er om sidan Campadre.com

De har alltid några bra erbjudanden igång och just nu är det erbjudanden på till exempel:

LUNDMYR of Sweden Clothes - 29 dec - 10 jan
*

Miss Dee - 29 dec - 10 jan
*

Lundmyr Jewels - 28 dec - 10 jan
*

NYX - 28 dec - 10 jan
*
Molli Toys - 28 dec - 10 janKlicka er in HÄR för att ta del av nyheterna, erbjuderna och de reducerade priserna!


http://campadre.com/images/products/71_berlocktatooalskling_1293549115.jpg
Den här berlocken från Lundmyr Of Sweden kan du just nu få för 225kr iställer för 449kr!

http://campadre.com/images/products/klanningpikegramel_1293623529.jpg
Eller så kan ni fynda den här fina klänningen från Lundmyr of Sweden för 180kr istället för 359kr!

***

Eller fynda något till dig själv, dessa tre kampanjer släpps imorgon klockan 12.00 så det gäller att vara på hugget!


***

Det kostar ingenting att bli medlem. Man skriver bara in sin mail, gör ett lösenord så är man medlem.
Lätt som en plätt och allt går rätt till. Har själv besällt en tröja till Molly därifrån för ett tag sedan.

Så klicka er in HÄR och bli medlem!


Listan # 2, dag 4 - En vana du önskar du inte hade

Ni hittar hela listan HÄR

Dag 4
- En vana du önskar du inte hade


Tyvärr har kaffedrickandet blivit en vana. Kan man ens säga så?
Borde väl nästan klassas som ett beroende istället.
Men ja, får jag inte någon kopp kaffe om dagen så kommer huvudvärken och hur bra är det egentligen?


Listan # 2, dag 3 - En bild på dig och dina vänner

Ni hittar hela listan HÄR

Dag 3 - En bild på dig och dina vänner

Det här är riktigt tragiskt insåg jag precis.
Jag har ingen nyare bild på mig och mina vänner.
Vi umgås inte lika mycket längre och då blir det mindre bilder tagna, tyvärr.

Slänger därför upp en bild från förra sommaren och de vänner som alltid finns där på norra!
Listan # 2, dag 2 - Meningen bakom ditt bloggnamn

Ni hittar hela listan HÄR

Dag 2 - Meningen bakom ditt bloggnamn
När jag gick på högstadiet började en kille vid namn Andreas kalla mig för Surre och efter det har nog de flesta av mina bekantskapskrestar kallat mig för just Surre.
Till och med lärarna under gymnasiet kallade mig för Surre och skrev det på alla papper jag fick.
Senare när jag började gå på mer hockey i Leksand började även de i klacken kalla mig för Surre.
Sambon Daniel sa också Surre till mig i början.

Men varför Surrovich?
En kväll hemma i källaren hos mina föräldrar satt jag tillsammas med min vän Ralph och spelade NHL på playstation. En av spelarna som var med hette Peter Popovic och vi skrattade åt namnet och efter det hette jag Surrovich och Ralph fick heta Ralovich.

Startade bloggen i februari 2006 och det föll sig naturligt att bloggen skulle heta just Surrovich. Hade väl inte någon annan fantasi på den tiden.
Nu däremot har bloggen fått till några extra bokstäver och hette den "Surrovich - mamma till Molly" ett tag men nu sist jag fixade en ny header fick det bli "Sandra - mamma till Molly".


Listan # 2, dag 1 - 15 intressanta fakta om mig

Ni hittar hela listan HÄR


Dag 1 - Ett nyligen taget foto på dig och 15 intressanta fakta om dig själv:Inte dirket nytagen men är från Julafton

15 intressant fakta om mig:

***
Haft glasögon sedan jag var fyra år
*
Är allergisk mot getingar och myggbett
*
Vill arbeta med barn i framtiden
*
Ville ha mitt första barn innan jag fyllde 25
*
Sover oftast på magen och måste ha det riktigt mörkt och svalt i rummet
*
Älskar att pyssla
*
Har spelat ishockey i fem år, position back
*
Mineralvatten är ett MÅSTE i mitt hem!
*
Älskar att sjunga men gör det allt för sällan
*
Så ofta jag kan ser jag på ishockey. Kanalen Viasat Hockey var ett måste att köpa hem.
Delar detta intresse tillsammans med sambon och ingen har väl missat att vi är riktiga Leksingar?
*
Har dyslexi
*
Har varit med om inbrott i hemmet och även att släktens resturang brann ut totalt
*
Kan gråta väldigt mycket och ofta
*
Gillar att bjuda hem vänner på middag men tyvärr händer det allt för sällan
*
Älskar att resa och detta gör också allt för sällan. Resan behöver inte vara lång utan räcker med en lite tripp till någon camping i närheten. Skönt att bara komma bort och se något annat!
*

Det är har 15 saker om mig. Kanske inte direkt intressanta men de var det jag kom på.
Funderar ni över något, våga fråga!


Tack för era åsikter!

Skönt att höra att alla håller mer mig i frågan om det är rätt att ta hål i öronen på så små barn.
Jag är fortfarande helt chockad över filmsnutten och visade det för sambon som också fick blöta ögon.

Som någon skrev i kommentaren till inlägget att man blir ju lite ledsen själv när våra små ska vaccination för man vet hur ont det gör på dem. Usch och fy!
Jag själv fick ta hål i öronen när jag började första klass om jag ville. Men jag väntatade ungefär ett halvår till innan jag tog hål. En bra ålder att ta hål i öronen i mina ögon. Man har mer förståelse över det hela, vad det innebär med rengöring och att vara försiktig när man leker så man inte fastnar.
Molly kommer tidigast få ta hål i öronen när hon fyller sju år. Fast de klart hon kanske är en jättemogen sexåring som är redo att ta hål i sina öron.

Föresten så funderar jag på att tatuera in ett hjärta på Mollys arm, skulle inte det vara snyggt?
Tror jag ska fixa två stycken på en gång. En för att hedra mig och en för att hedra pappa.

http://www.tattooshock.com/prod_images/GEN1-15-mom-heart-tattoo.jpghttp://hynynen.blogg.se/images/2009/dsc_0026_49369244.jpg


Ta hål på små barns öron?

Jag såg den här filmen på en annans blogg och blev så upprörd och chockad att tårarna kom.
Seriöst, varför ta hål på små barns öron?
Någon som vill ta hål på sitt barn som är lika liten som Molly?

Men shit, kan inte släppa det och ont i magen fick jag också för den lilla flickans skull. Visst hon gråter inget på slutet av filmen men ändå. Varför ta hål på ett litet barn som inte förstår att hon har örhänge. Tänk när hon leker, fastnar och drar sönder örat. Snacka om att "bara" ta hål för sig egna skull som förälder. Att styla sitt barn med fina smycken...

Vad är eran åsikt om det här?

Grattis Swerki!

En usel match av Sverige till en början.
Slutet av andra började det likna något men tyvärr räckte det inte hela vägen.
Surt sa räven!

För några år sedan lärde jag mig ryska nationalsången, vill ni också lära er?
Titta då på filmen nedan, sången är på ryska men texten är på svenska.
En riktigt bra och lärorik film, så titta och skratta lite!

 Snart hockey!

Här hemma är det full rulle för tillfället.
Har städat och donat sedan vi kom hem från "semestern" och idag har vi haft besök hela eftermiddagen så något annat har det inte blivit gjort.

Innan Mollys kompisar med mammor kom och lekte bakade jag några pepparkakor och gjorde en adventskaka som blev riktigt god. Tur det blev över för då kan jag bjuda på det imorgon när vi får besök igen. Är så glad över att få besök hit hem till oss. Inte ofta några kommer och hälsar på men nu så, två dagar i rad till och med!

Fick en kommentar från AnnSofie att hon läser min blogg och gillar det jag skriver och de bilder jag lägger upp.
Blir glad av sådana kommentarer och så skrev hon att hon väntar på bilderna på Mollys julklappar.
Ska försöka slänga ihop ett inlägg när tiden finns. Kanske imorgon, eller senare men de kommer var så säkra.
Ska slänga upp bilder från julen också har jag tänkt men som sagt, det kommer och så ska jag försöka hinna med den nya listan också. Det får komma när det kommer helt enkelt, bloggen är ju inte allt här i livet!

Kikade på "Familjen Annorlunda" nyss och jag inser nu att ett barn är en väldigt lätt "uppgift" jämfört med tio små troll. Ska försöka komma ihåg det när Molly är som mest trotsig. Men oj vilka känslor som kom inom mig när man fick se lite bilder från Mirkas förlossning. Blev helt tårögd när man fick se lilla nyfödda Nellie, vilken lycka det där är!

Nej, nu är det en kvart kvar till hockeyn börjar. Sverige mot Rysslad i semifinal.
Blir en tuff match men jag tror på våra småkronor!

På tal om hockey så vann Leksand sin match mot Borås med hela 7-1 nyss, härligt grabbar!


En bild från nyårsafton som vi firade extra mycket med en Svensk seger!30 dagar om mig # 2

Nu har jag hittat på en ännu roligare lista.
Det är roligt att följa en sådan här lita eftersom man får ett ämne att skriva om.

Ni hittar den förra listan, "30 dagar om mig". HÄR.


För att läsa om en dag så klicka på "Dag 1" till exempel så kommer ni till rätt inlägg!


***

Dag 1

Ett nyligen taget foto på dig och 15 intressanta fakta om dig själv

*
Dag 2
Meningen bakom ditt bloggnamn

*
Dag 3
En bild på dig och dina vänner

*
Dag 4
En vana du önskar du inte hade

*
Dag 5
En bild på ett ställe du varit på.

*
Dag 6
Favorit-superhjälte och varför

*
Dag 7
En bild på någon/något som har ett stort inflytande på dig

*
Dag 8
Kortsiktigt mål för denna månad och varför

*
Dag 9

Något jag är stolt över de senaste dagarna

*
Dag 10
Låter du lyssnar på när du är glad, ledsen, uttråkad, arg

*
Dag 11

En till bild på dig och dina vänner

*
Dag 12
Varför började du blogga?
*
Dag 13

En bild på ditt rum

*
Dag 14
En bild på dig och din familj

*
Dag 15
Ställ in ”blanda” på MP3:n nämn de 10 första låtarna

*
Dag 16
En annan bild på dig själv

*
Dag 17
Någon du vill byta liv med för en dag och varför

*
Dag 18
Planer/drömmar/mål du har

*
Dag 19
Smeknamn du har; varför du har dem

*
Dag 20
Någon du ser dig själv gifta dig med/bli lycklig tillsammans med i framtiden

*
Dag 21
En bild på något som gör dig glad

*
Dag 22
Vad skiljer dig från alla andra?

*
Dag 23
Något du är sugen på väldigt ofta.

*
Dag 24
Ett brev till dina föräldrar.

*
Dag 25
Vad jag skulle hitta i din väska
*
Dag 26
Bästa tiden på året
*
Dag 27
Varför du antog denna utmaning
*
Dag 28
En bild på dig från förra året, hur har du ändrats sedan dess?
*
Dag 29
Vad har du lärt dig den senaste månaden?
*
Dag 30
Din favoritlåt

***


Hemma igen

Nu är vi hemma i Falun igen.
Hemvägen gick smidigt och vi fick till och med se lite fyrverkerier lysa upp den mörka kvällen.

Innan vi la oss för natten kikade vi på  "winterclassic" vid 02.05. Fast vi orkade bara se en halvtimme innan våra ögon började ge upp.
Det var skönt att lägga sig i sin egna säng men någon bra sömn fick jag inte. Sambon snarkade nå fruktansvärt inatt. Han är förkyld och då snarkar han. Sist jag kikade på klockan var den 07.10 och höll på att få ett sammanbrott för jag var riktigt trött. Men som tur va så gick sambon ut och la sig på soffan så både han och jag fick någon timmes sömn innan Molly vaknade.

Dagen idag har hitills varit okej. Jag har storstädat sovrummet och toaletten.
Rensat bort en massa skitsaker som legat och skräpat överallt.
Packat upp de mesta av sakerna vi hade med oss på "semestern". Helt sjukt vad saker Molly har fått nu under julen. Vi hade mer saker med oss hem i bilen än vad vi hade när vi lämnade hemmet för nio dagar sedan.
För ett ögonblick trodde inte jag och sambon att vi skulle få med oss allt hem, fast det fick vi med nöd och näppe.

När jag trodde jag var klar med all uppackning av Mollys saker kom jag på att det står en stor kartong, som en flyttlåda nere i hallen. Bara att böra upp den och ja, full med saker. Hur ska hon få plats med allt på sitt rum? Måste nog bygga ut. Nej, men ska väl införskaffa hyllor till hennes rum. En bokhylla ovanför dörren vill jag ha upp.

Nej, nu ska jag ta och möta sambon som precis kom hem från affären med veckans handling.
Tror han har med sig en film hem också. Om den fanns kvar för uthyrning så blir det Beck - levande begravd ikväll tillsammas med blåmögelost och pepparkakor. Och inte för att förglömma, ett glas pepsi max! :D

Måste slänga in en bild också för inlägg utan bilder är rätt tråkiga i mina ögon.
Det får blir en bild på sötnöten Molly. Så här ser hon ut då och då här hemma när hon inte får som hon vill!

 


Nu bär det av hemåt!Vi lämnade hemmet för nio dagar sedan. Först ett stopp i Avesta för att fira jul med svärfar.
Julaftonsmorgon firade hos svärmor och efter det packade vi oss in i bilen för att åka till Ludvika och där har vi varit fram tills idag.
Vi var nyss ut och packade in alla saker. Vi som tyckte vi hade mycket med oss när vi lämnade hemmet, då ska ni se vår bil nu. Med julafton och en hel drös med julklappar åt Molly, stora som små, så tar de upp hela bilen.
Har handlat en del på mellandagsrean också så ja, ännu en gång får jag sitta som en packad sill i baksätet men jag klagar inte. Är så tacksam för att vi fått under jul och vi åker hem med flera härliga minnen i vårt bagage med!

Vi åker så här sent eftersom vi vill försöka passa in Mollys sovtid lite. Hon kommer sova hela vägen hem, en timmes bilfärd ungefär och sedan dricka en flaska välling när vi kommer hem och sedan somna i sin säng för natten. Det är vad jag hoppas i alla fall för jag och sambon ska äta mögelost och pepparkakor som aldrig blev uppäta igår.

Ännu en gång, tack alla nära och kär för den här julen och nyåret!

Nästa gång vi hörs, sitter jag i förmodligen i vår härliga soffa hemma i Falun och bloggar. Längtar faktiskt hem lite nu även om jag vet att morgondagen kommer bestå av uppackning och storstädning av hemmet. Men ja, borta bra men hemma bäst, är det inte så?

 


2011

2011

Gott nytt år kära bloggläsare.
Vi firade tillsammans med mina föräldrar i Ludvika och hade en lugn och skön kväll.
Vi lagade middag tillsammans. Sambon och jag stod för förrätten och efterrätten. Mamma och pappa fixade varmrätten och disken!
Middagen bestod av potatissoppa med en touch av dill, paprika och chili. Till det serverades det ungsgriljerade tortillasbröd med ost ovanpå. I dem var det en fyllning av skinkröra.
Varmrätten var hemmagjorda klyftpotatisar, svartpepparsås och en rejäl bit oxfilé som min pappa tillagade på en mycket bra sätt!
Efterrätten hade jag och sambon fixat till igår eftersom den var tvungen att stå i frysen. Vi gjorde en egen glass med daim och marchmallows.

Mitt under varmrätten gick strömmen. Tur maten stod på bordet och de levande ljusen var tända.
Efter vamrrätten bänkade vi oss framför tvn för att kika på juniorhockey.

Strax innan klockan slog tolv satte vi oss ner för att njuta av efterrätten och vad tror ni händer då?
Jo, några idioter runt oss börjar skjuta raketer. Varför och mitt i natten? Förstår ingenting! ;)

Hur som så fortsatte vi att njuta av efterrätten och rätt som de var så började någon gubbe på tvn få ont i magen.
Han skrek och viftade med armarna. Snackade om nå klockor som ringde. Jag tycker nog han borde få bli undersökt av en psykolog eftersom det inte kan stå rätt till i hans huvud, stackars gubbe!

Molly höll sig vaken och hörde gubben klaga över magont och se konstiga saker flyga över himlen.

Nej men seriöst...

Vi hade en ritkigt trevlig kväll tillsammans med mina föräldrar. Molly höll sig vaken över tolvslaget och fram till det att de svenska småkronorna besegrade Kanada i straffar.
La henne i sängen och hon somnade bums.

Måste bara säga det, vilken underbar match av Sverige!
Som de kämpar och sliter och vilken fart i matchen. Vi hejade, ojjade oss och sa neeej och JAAA om vartannat.
Älskar junior-VM och tack småkronorna för att ni gjorde nyårsafton en aning bättre!

På bilderna ser ni för övrigt Mollys nyårsoutfit. Det var tänkt att hon skulle ha en annan festklänning men eftersom vi inte ens hade tänkt stanna här hos mina föräldrar över nyår så packades den aldrig ner. Så nu fick hon använda en klänning som sambo köpte på mellandagsrean. Minst lika fin och söt är hon!
Det var dock inte det lättaste att ta någon fin bild på henne. Har aldrig sett henne se så tjurig ut som hon gör på den första bilden. Ett diadem hade hon också. Ett diadem som inte fick vara kvar många sekunder på hennes huvud. Det var mycket godare att äta på!

Det är helt sjukt att 2010 redan är över. Tänkt vilket år det har varit!
Ser verkligen fram emot vad 2011 har att erbjuda men jag är nog rätt säker redan att inget kommer slå den 25 maj 2010!

Ännu en gång, gott nytt år!


Surrovich - Molly & Milla

En vardagsblogg om livet som Mamma till två töser, Molly och Milla. Mycket fokus på barnen och deras påhitt. Välkommen att följa oss!

RSS 2.0