Fin sommarkjol


 

Barnfilmer

 

Jag vet att små barn inte ska se på teve. Det är inte bra för någon för den delen heller. Men jag kommer inte vara allt för hård mot Molly när hon blir äldre. Hon kommer få se på teve men inte hur mycket hon vill och när hon vill. Till exempel när hon är sjuk eller kinkig kan en film eller barnprogram på teve hjälpa. Faktiskt har Molly fått se på barnkanalen en hel del här hemma den senaste veckan. Hon tittar väl bara några minuter men hon varvar ner på ett helt annat sätt och kan sitta nöjd på golvet och titta, skratta och peka på teven. När Molly sover på förmiddagen passar jag på att vila lite på soffan och vad tror ni jag tittar på? Jo, barnkanalen förstås! Tycker det är roligt att kika på tecknat och har väl aldrig vuxit ifrån det heller. Nu kan jag tablån för Barnkanalen på förmiddagarna. Bäst är "sysselstad" som jag älskade att titta på som liten också. Tyvärr har jag väl blivit hjärntvättad den senaste veckan och går runt och sjunger på "Oliva, Oliva"... Handlar om en gris som heter Oliva. Och fåret Shaun- Jösses, vad man kan bli galen när man kommer på sig själv stå och sjunga i dushen.

På bilden ser ni två av Mollys första filmer. Hon har även snövit som hon fick av sin morfar vid jul. Bamse och Nicke köpte jag på ICA Maxi för 29kr styck. Kunde helt enkelt inte låta bli då dessa är två av mina favoriter. Bamse kan jag ärligt säga att jag har tittat på då och då under åren fast på ett väldigt slitet vhs-band hemma hos mor och far.

Just ja, Molly Mus är en favorit också. Molly tittar väldigt mycket på teven när det programmet går. Hon reager väl säkert mycket på att de säger Molly hela tiden. Vi har även Molly böcker här hemma, känns nästan som ett måste med tanke på vad skrutten heter.

Vilka barnfilmer tycker ni om och varför?

 

Barnsemester.se

Måste tipsa er med barn men även er utan barn om den underbara sajten Barnsemester.se
En sida full med tips och erbjudanden för barnfamiljer. På deras sida kan man köpa något som kallas för semesterkortet. Ett kort fullt med just erbjudanden i form av rabatter. Koretet kostar endast 99kr vilket är väldigt lite med tanke på vilka erbjudanden det är. Kortet för år 2011 gäller från oktober 2010 till 31 december 2011. (läs mer om kortet HÄR)
Nu fick jag nyss reda på att jag hade turen att vinna ett kort via Barnshopping.se och har redan klickat hem det. Man kan se alla erbjudanden och rabatter direkt via hemsidan. Det gäller inte bara på utflykter utan man kan få rabatter på inredningssajter också. Jag är mycket nöjd med sidan sedan tidigare och har använt den många gånger redan.
Man får hålla utkika bara på sidan då och då för det fylls ständigt på erbjudanden så nu vet jag att jag ska kika in på Barnsemester.se innan jag beställer något från någon sajt för att inte gå miste om några rabatter.

Några erbjudanden som gäller nu:

- 100kr rabatt på fotobok från Önskefoto
- Vissa bus/lekland går man 2 för 1 och på vissa erbjuds det gratis slush till barnen
- 1500kr rabbat hos Solresor
- 50% rabatt på familjebiljetten till Pelle svanslös hus
- 20% rabatt på hela din order hos Barntyger.se
- 10% på valfri cykel från Balanshoj.se
- 35% rabatt hos CB kids
- 25% rabatt om man köper en röd barnsits från "In the pocket baby" i deras webbshop
- Upp till 15% rabatt på person/bilbiljetter hos Stena Line
- 10% rabatt på alla ordinarie visningar samt höghöjsbadan vid Sala Silvergruva.


Det här är alltså bara ett axplock ur alla de underbara erbjudanden som finns via semesterkortet. Det finns så klart en HEL del mer nöjeserbjudanden och övernattningar på hotell samt äventrysbad, skidkort och så vidare.
Så jag tipsar nu er med barn och utan barn fakiskt att skaffa det här kortet, ni kommer inte ångra er!

Hemsidan hittar ni här: Barnsemester.se


Tipsar er om Oii igen

Har tipsat om webbutiken Oii några gånger och tänkte nu göra det igen.
En underbar webbutik där du kan köpa barnkläder av olika märken till riktigt bra priser. Det som är bra med Oii är att allt skickas fraktfritt vilket jag tycker är super för oftast är det fraktavgiften som får mig att avstå att beställa saker från nätet.

Det jag tänkte tipsa er om idag är att är man vän med Oii barnkläder på Facebook kan man nu få 50kr att handla för i deras webbshop. Gå in HÄR för att gilla dem på Facebook och sedan kan du gå in HÄR för att få din rabattkod om du inte hittar på länken på deras Facebooksida.

Missa nu inte det här erbjudandet, perfekt nu när man vill handla lite vårkläder och kanske något sommarplagg?

Hemsidan hittar ni HÄR!

Vila i frid Linda

http://3.bp.blogspot.com/-opKbf6-kbTY/TZIW6E229OI/AAAAAAAAHlc/yt4wBnF2CeM/s1600/linda_adam4.jpg

Jag finner inga ord. Linda, har idag somnat in och mina tankar går till hennes nära och kära.
Jag kände inte Linda persoligen men följt hennes blogg ett bra tag och hon fick mig att inse att aldrig ta något för givet. Ta vara på dagen som kommer!
Hon har även fått mig att fundera många gånger på hur jag har det och vill ha det. Vad händer med sambon och Molly ifall samma sak händer mig. Nu ska jag försöka att inte tänka på det nå mer men det är svårt...

Lämna ett bidrag till Linda´s insamling hos Cancerfonden!

 

Hon var en duktig mamma!

När jag såg på "En unge i minuten" i måndags reagerade jag över att en av barnmorskorna sa att en mamma var en duktig mamma. Ni som såg programet vet att jag pratar om den mamman som skulle föda sitt andra barn och inte tog någon smärtlindring alls av någon form utan använde sig av sin andning bara. Är det någon mer än jag som reagerade över hur barnmorskan, inte för att säga det rakt ut men ansåg att föder man utan smärtlindrig är man en jättebra mamma?

Är man som kvinna inte en lika duktig mamma om man tar smärtlindrig? Inann förlossningen med Molly hade jag funderingar på att försöka föda utan smärtlindring, kanske ta bara lustgasen om det behövdes. Nu i efter hand är jag glad över att smärtlindring finns. Jag hade nog inte orkar föda barn utan smärtlindring och hur bra är det egentligen? En pigg mamma som föder barn eller en mamma som är trött och slut och gör så att förlossningen drar ut?

Läser då och då på forum på olika "vänta-barn/föräldrar"-sajter att man minnsan ska föda utan att ta smärtlindrig. Har nästan blivit som en tävling bland blivande föräldrar. Att de som klarat sig utan smärtlinding nästan skryter om det efteråt. Jag samt några av er som läser det här vet att vi alla människor är olika och reagerar olika över smärta.

När jag hade som ondast under förlossningen kom min gud Mats som var narkosläkaren och la min ryggmärgsbedövning på mig. Några minuter efter när jag insåg att jag inte kände värken som kom sa jag till Mats att här ligger jag och åmar mig över lite smärta när jag ska föda barn. Tänk i de länder som det inte finns någon smärtlindring, jag tänkte på dem och deras smärta och oro. Mats tittade på mig och sa, tänk hur många det är som dör där istället. Han hade så rätt. Min ryggmärgsbedövning gjorde mig inte till en sämre mamma. Den gjorde mig till en levande mamma som kan ta hand om mitt barn efter förlossningen. Det är lätt att innan en förlossning säga att jag ska föda utan smärtlindring för att sedan stå för det när man har som ondast.

Nu till mamman i programmet. Hon hade en jättebra andningsteknik och tyckte hon var superduktig. Skulle jag vara så fokuseras på min andning och gå in i mig själv kanske jag hade klarat mig på bara andning. Det är olika hur jag reagerar på smärta. Ibland vill man inte ha nå mer för att vara rädd att ändra det som händer. Jag säger inte att mammor som föder barn utan smärtlindring gör det för att framstå som en bra och duktig mamma som vågade. Jag bara försöker förstå mig på de som skryter om det och att det blivit som en hedermedalj att göra det.
Man är väl en lika duktig mamma även om man föder med smärtlindring eller? Eller ska det bli en tävling i hur man föder sina barn?

Förlossning poängtabell:
- 10 poäng om du föder på sjukhus utan smärtlindring
- 9 poäng om du föder med enbart "Icke-medicinsk smärtlindring" som massage, värme, tens-apparat, kvaddlar osv.
- 8 poäng om du föder med enbart Petidin eller Morfin
- 7 poäng om du föder med PCB kallas också livmoderhalsbedövning.
- 6 poäng om du föder med enbart PDB kallas också bäckenbottenbedövning
- 5 poäng om du föder med ryggmärgsbedövningen spinal
- 4 poäng om du föder med ryggmärgsbedövningen epidural
- 3 poäng om du föder med hjälp av lustgas, ryggmärgsbedövning och någon mer form av smärtlindring
- 2 poäng om du föder med kejsarsnitt och är vaken
- 1 poäng om du föder under narkos
- 0 päng om du föder när du är död!

Jag fick 3 poäng, hur många poäng fick du?
Nja, inte ska väl en förlossning vara något vi tävlar i eller jämför? Varje förlossning är en unik händelse och ingen är den andra lik oavsett om man föder nerdrogad, ligger på operationsbordet eller föder hemma på toaletten. Men helt klart är en förlossning det största och häftigaste som jag fått uppleva och är så tacksam över att jag haft dne möjligheten att göra det. Man borde lägga mer tankar på det istället. Att man faktiskt hade den turen att bli gravid, föda en barn. Inte alla har den möjligheten!

Jag är evigt tacksam över att smärtlindrig finns och fanns när jag födde Molly. Kanske föder jag utan smärtlindring nästa gång. Det vet jag inte nu och tänker inte ställa in mig på att göra det heller. Det lättaste är att ta det som de kommer!


Molly bara någon minut ung!


Molly äter själv!


En fredag för någon vecka sedan hade jag turen att vinna dessa bestick på Bambinos Facebooksida. Samma kväll (7/3) som vi fick hem besticken fick Molly prova att äta gröt med skeden. Hon var jätteduktig och förstod att man skulle stoppa den i munnen. Blev kladdigt, precis som det ska bli när de små lär sig äta själva. Bara att sätta henne i badkaret efteråt.

Tänk att hon blivit så stor redan. Tyckte nyss hon fick smaka gröt för första gången.
Bilder från den studen kan ni se HÄR.

Kan verkligen rekommendera dessa bestick till er som har barn i Mollys ålder!


En underbar helg i Karlstad


Nu är vi hemma igen efter en underbar helg i Karlstad och ett besök på Barnmässan.
Bilresan ner gick smidigt och bra. Stannade till i Hällerfors för kisspause och mellanmål sen åkte vi vidare mot Karlstad.
Molly älskade verkligen att bo på hotell. Hon var överallt i rummet och utforskade varenda lilla vrå. Roligast var den långa garderobsspegeln som hon mer än gärna dregglade ner. Att krypa under sängen var också roligt och som vanligt var det mindre roligt att somna men det gick och jag och min mor kunde se på tv utan att hon vaknade vilket var skönt.
Väldigt lätt att med Molly på hotell med andra ord men svårare att ha med henne på resturang nu. Hon har verkligen myror i brallan och vill inte sista still allt för länge. Fick gå runt med henne i resturangen, gå upp på dansgolvet och svänga loss lite och titta på de fina flaskorna i baren. För att få henne lite stilla undera tiden vi åt gav vi henne vattemelon som fanns vid fruktbuffén och Molly älskade verkligen att äta vattenmelon. Bit efter bit smaskade hon i sig och blev flyförbannad om hon inte fick mera.

Hela lördagen spenderade vi i rackethallen i Karlstad där Barnmässan höll hus. Wow säger jag bara, den överträffade mina förväntningar vilket var kul. Molly hade mycket att titta på och tittade runt med sina stora runda ögon. Figurerna Bamse, B1 och B2. RadioApan och någora fler kom fram och hälsade på Molly. Hon var lite skeptisk och vikade till dem när de gick. Bäst bara alla ballonger som man fick. Slutade med att hela vagnen var full med ballonger. Hon brukar vanligtvis sova en till två timmar vid lunch men sov ungefär en halvtimme och höll sig vaken tills vi åkte hem igen sent på eftermiddagen.

Massor av gratisprylar fick man under dagen, bara tacka och ta emot. Så till slut var vagnen inte bara full med ballonger utan massor av kassar också. Borde kanske haft med mig en skottkärra eller skrinda för att få plats med allt. Skönt att man kunde äta lunch under samma tak och byta blöja på Molly vid blöjstationerna som fanns utplacerade vid Liberos monter. Stod en drös med skötbord på rad med gratis blöjor till barnen. Bara att byta och forsätta kika i alla montrar.

Över hundra olika företag fanns under samma sak så det fanna hur mycket som helst att titta på, prata med och shoppa hos. Blev en del shoppat till bra priser, mässpriser som det så fint kallas. Vad som shoppats får ni se i senare inlägg. Kommer nog bli ett inlägg per kasse och så ett inlägg om gratisprylarna för er som är intresserade.

Innan vi åkte hem från Karlstad stannade vi till i Molkom för att häsla på min treämmning med familj. Hon har två barn och ett tredje på väg. Härligt att hälsa dem och hoppas att vi snart ses igen. Dum som jag var tog jag aldrig med mig kameran in för att ta några kort. Var bara där en liten stund på fika innan vi begav oss hemåt igen.

Stannade till hos mina päron för att släppa av mor och att äta lite middag. Åkte därefter hem till sambon/pappa och den fyrbenta som vi saknar så mycket under helgen. Ludde blev som vanligt överlycklig när vi kom hem och nog allt tror jag Molly saknat sin Ludde för hon sken upp som en sol och ville klappa.

Jag hoppas att jag kan besöka Underbara barnmässan till hösten när den hålls i Älvsjö igen, hoppas hoppas!

 

En fin vimpel

Namnmössa

Lyckades vinna denna fina namnmössa i en bloggtävling. Är det något Molly har mycket av är det mössor. Ska väl tillägga att hennes mamma, det vill säga jag, är mösstokig. Älskar mössor av alla dess olika slag. Molly lär inte behöva frysa om skallen i framtiden med andra ord. Tycker du mössan är fin? Du kan köpa en alldles egen hos "Miras Mamma". Hon syr även andra saker så kika in där och titta!

 

Underbar Barnmässa

imag0234-1 (MMS)

Haft en underbar dag på Barnmässan. Nyfikna på vad som gömmer sig i påsarna? Någon kanske vill gissa? Ni kommer så småningom få se vad som gömmer sig. Imorgon styr vi kosan hemåt igen men först frukostbuffé igen och ett stopp i Molkom och hälsa på min tremänning med familj. /Sandra från mobilen

Jeansklänning

Pappa D har köpt en underbar jeansklänning åt Molly. Den är köpt på KappAhl.
Längtar efter lite varmare dagar nu så hon kan springa runt i lite mer somriga kläder.

 

Ett kul spel!

 

Emma och Theres, är ni bra på schlager?
Det här spelet är lätt att packa med om man ska åka någonstans, kanske borde packa med det när vi åker till Mammabloggalan?
Tidsfördriv på tåget eller vad säger ni?

 

 

Nu är vi i Karlstad

imag0213 (MMS)

Nu är vi i Karlstad och har precis tagit oss en kvällspromenad till macken intill och tillbaka. Ätit en god buffé också Molly uppskattade fruktbuffén och mummsade i sig vattenmelon. Resan hit gick över förväntan och Molly var på bra humör nästan hela vägen. Framme vid hotellet var Molly skeptisk och titta med sina stora ögon på precis allt. Mest spännande var en av personalens skor. Hon hade nämnligen på sig klackskor och det lät så häftigt enligt Molly. Kul att krypa/gå i de långa korridorerna och det bästa finns inne på rummet, en garderobsspegel som nu är full med dräggel. Hoppas det blir en tidig kväll för Molly och att hon kommer sova gott i sin säng inatt för jag är supertrött. Imorgon väntar en dag på barnmässan men före det en förhoppningsvis god hotellfrukost. Föresten, det är skönt att man inte behöver tvätta nerskitade handdukar själv. Molly är alltså fortfarande inte helt återställd i kistan... Bloggar föresten från mobilen. Har lagt in lite tidsinställda inlägg åt er under tiden vi är i Karlstad. /Sandra

Molly 10 månadej

 

Andas in, andas ut

Idag har det varit en skitdag rent ut sagt. Dagen började med att sambon vrålar att han vill ha hjälp med Molly inne på toaletten så det var bara att flyga upp ur sängen. Hon hade bokstavligt talat skitit ner hela sig och hela sängen. Bara att riva av henne kläderna och sätta henne i badkaret. Det stankt förjävligt inne i hennes rum så öppna fönstret och slet ur alla sängkläder. Madrassen klarade sig som tur va tack vare kisskyddet. In med det i maskinen och sätta på den.
Sambon var stressad och stack ut med den fyrbenta som var nödig. In, lämna den fyrbenta och drog till jobbet tio mil bort. För mig återstod det då att klä på Molly, duscha mig själv och klä på mig. Ge hunden mat och sen fick jag pusta ut en stund innan det var dags att åka till bvc för månadskontroll.

Efter bvc åkte vi hem och gick en promenad med den fyrbeta. Lät honom leka lite på fotbollsplanen också något som Molly verkligen tyckte om. Hon skrattade och skrattade. När Molly började tröttna ur att sitta i vagnen gick vi in för att äta lunch och Molly fick sova middag. Sen till det drygaste på hela dagen. Vi skulle nämligen ner till öppna förskolan i Elsborg för att leka lite och var för en gångs skull ute i god tid. Satte in Molly i bilen och åkte iväg. Efter några hundra meter tycker jag bilen låter konstigt. Kändes inte så konstig att köra men till slut var jag tvungen att stanna och se efter vad det var som lät. Punka på höger bakdäck! Bara att ställa bilen på bästa stället och försöka byta däck. Bara att plocka ur vagnen, hunden och buren för att få upp verktygen ur skuffen. Jag som inte ska lyfta hade inget val och det känns nu. Fattade ingenting om hur domkraften skulle sättas ihop och ingenstans kunde jag byta däck heller för stället jag stannade med bilden var på en liten gräsplätt som var helt lerig och knölig. Vid det laget bröt jag ihop och fick ännu mer ont i bröstet. Molly skrek som en tok i bilen eftersom hon var hungrig. Struntade i att ge henne mat innan vi åkte ner eftersom det bara ligger 6 minuters bilväg bort. Tänker aldrig göra om det igen...

Fick till slut köra bilen 200 meter längre bort för att kunna parkera. Sambon var nu på väg hem från jobbet så jag och Molly gick till öppna för att vänta på honom. Dum som jag var hade jag tagit vårjackan på mig. Inga vantar och ingen mössa. Dumt av mig för det var svinkallt ute.

Lekte en liten stund på öppna sen kom sambon med nya däck. Satte på reservdäcket och åkte till däckservice som fick kränga om två däck och sätta på så nu har vi en hel bil igen. Tur i oturen att det här hände idag och inte imorgon när vi ska ut och åka på E18 till Karlstad!

Molly får sig en lektion i hur man byter till reservdäck


Men ja, nu är jag sjukt stressad och känner att smärtan i brösten kommer krypande. Ska hinna tvätta om Mollys sängkläder som inte blev rena efter första tvätten. Får tvätta inne och gå ut klockan 22 och hänga det i torkskåpet för tvättstugan var fullbokad tills dess. Just nu rullar en maskin i badrummet med Mollys kläder. Hennes jacka bland annat som blev skitig under dagen och den vill vi gärna ha med imorgon. Ska väl försöka packa allt annat så det är gjort. Ska verkligen bli spännande att sova på hotell med Molly. Hur mycket ska man ha med sig, hur gör man med morgonvällingen och så vidare?

Nu ska jag andas in och andas ut tio gånger och försöka varva ner och få ett bra avslutning på dagen åtminstonde!

.... Nu kom sambon hem och har köpt flytande tvättmedel istället för sköljmedel så nu lär jag sticka iväg till affären, jiiipiiii!

Byt radiokanal morsan, det ska ju vara rock!


Mollys nya krypstil

Molly har ett nytt sätt att ta sig fram på då och då.
Hon har i och för sig stått på alla fyra väldigt länge men inte tagit sig framåt så mycket utan bara gjort det då och då. Men nu däremot använder hon den tekniken väldigt ofta här hemma. Har ungen ont i knäna eller? Hon ser ut som en lite gorillaunge som är ute på vift. Vår lilla klätterapa!

Den 19 mars är filmerna inspelade.

 

 

 

Jag ska på Barnmässan!

 

Sökt förskoleplatsHar precis fyllt i blanketterna till att söka förskoleplats åt Molly.
Här i kommunen får man söka tidigast fem månader innan man vill placera barnet på förskolan vilket är rätt dumt tycker jag för kön i den här staden är lång nu. Bara i vårt område på tre förskolor är det 30 barn i kö redan. Vi valde att ta förskolan precis intill vårt hus som första alternativ, sedan en som är längre ner på området, en förskola en lite längre bit bort och till sist en som öppnar nu i april som kommer drivas privat i kyrkan här i området.
Har ansökt om att få skola in Molly i slutet av augusti. Börjar jag plugga igen är det ungedär vid den tidpunkten som jag börjar och sambon har fortfarande pappadagar att ta ut om det skulle krisa sig.

Nu ligger säkert blanketterna i brevlådan för sambon skulle åka till affären och slänger på post i samma veva. Det är med blandade känslor som jag fyllde i blanketterna tillsammans med sambon. Ungen föddes ju nyss, eller?
Samtdigt som jag helst av allt skulle vilja vara hemma med Molly vet jag att förskolan kommer vara bra för henne. Det märks redan nu på öppna förskolan. Hon är väldigt framåt, självständig och social mot andra. Att ha henne hemma skulle inte fungera. Det fungerar knappt nu för hon får inte den stimuleringen hon behöver och mer stimulering lär hon behöva när hon lärt sig gå och vill utforska mer i sin omgivning.

Jag hoppas att vi får besked i tid om vi får plats eller inte och vart så man kan bearbeta att några andra ska ta hand om henne och inte jag eller sambon. Låter väl lite dumt med tanke på att jag tänkt utbilda mig till just förskollärare. Har faktiskt tänkt mycket på det att jag senare ska ha mitt/mina barn på en annan förskola och jag jobbar på en annan. Men tänkte samtidigt att min utbildning är på några år och då hinner Molly bli äldre och syskonet likaså och jag skulle nog helst vilja arbeta på en småbarnsavdelning i framtiden. Tänk då att få låna dessa underbara små knyten under dagarna när ens egan blivit större. Underbart!

Men ja, ungen blir tio månader på fredag. Snart ett år och så kommer väl sommaren bara passera som en vindpust och så ska hon skolas in. Börjar få ångest över att snart lämna bebistiden bakom mig och tillbaka till skolbänken. Det är givetvis hur kul som helst att se Molly utvecklas men tiden behöver väl inte gå så här fort?!


Taskig i kistan

Molly är inne på tredje dagen med diareé i blöjan. Det är inte magsjuka utan det beror på att hon svalt för mycket snor under någon vecka och detta stör tarmen i magen. Tycker synd om Molly bara som får ligga på skötbordet stup i kvarten. Än så länge har vi klarat oss från en lika röd stjärt som hon hade när hon var magsjuk.

Idag är planen att vi ska dra till öppna i Elsborg efter lunch. Tänkte först inte gå med tanke på Mollys mage men sen tänkte jag att hon är hur pigg som helst annars och måste få leka. Så vi åker dit och leker lite med några ombyten med i väskan. Pappa D följer också med och leker idag, det ska bli skoj för han har aldrig varit in dit och tittat hur det ser ut. Men först ska vi åka ner och luncha på stan, det blir nog thaibuffé!

 

Kikat på bilder i arkivet och kände att den här måste ni få se igen. Sötaste lilla ungen!

 

Geggamoja och MOLO

 

Lovade er en bild på tröjan jag köpte hos Spillevinken i helgen. Gick inge bra att få någon bra bild så att färgerna stämmer. Den är mycket finare i verkligheten och känns fräsch och vårig!
Slänger med en till bild av en summer-suit som jag köpte för någon vecka sedan. Älskar trycket på suiten och ser fram emot att se Molly i den när de varma sommardagarna kommit!

 

 

*

Zip-tröjan är av märket Geggamoja
Summer-suiten är av märket MOLO

 

 

Jag provar att blogga från mobilen

imag0148 (MMS)

Jag provar att blogga från mobilen och bifoga en bild. Hoppas det kommer fram! På bilden ser ni väggmålningen man möts av i entrén till den nya familjecentralen i Elsborg. Jättefin tycker jag, vad tycker ni? /Sandra

En trött bebis


Igår drog vi till Familjecentralen Elsborg igen. Vi tycker om att spendera dagarna där. Personlen är jättetrevliga och alltid är det några nya föräldrar där med sina barn. Molly trivs som jag sagt förrut som fisken i vattnet.
Vi var där hela eftermiddagen och Molly lyckades leka bort sin sovstund strax efter lunch vilket gjrode att hon somnade som en stock på vägen hem. Hann bara gå drygt tio meter innan hon somnade som ni kan se på bilden ovan. Hon sov genom min lilla shoppingrunda på Rusta och sedan hela promenaden hem.

Idag är det dags för ett besök i Elsborgs kyrka för lite babysång. Det var nästan en månad sedan vi gick på det eftersom det har varit uppehåll för sportlov och sedan var Molly magsjuk. Ska bli kul att se hur hon tycker om det idag för på en månad har ungen här hemma fått en rejäl taktkänsla och diggar med och står och dansar mto tv-bänken. Här om dagen började hon klappa händerna också. Sambon och Molly lyssnade på Bob Marley och så helt plötsligt började hon klappa händerna. Så nu klappar hon händerna hela tiden, så söt!

Vad ska ni göra idag?


Outfit 20 mars 2011

*
T-shirt - MyKidoo
Jeans - Nova Star (köpta hos Spillevinken, deras hemsida hittar ni här.)
Strumpor - Trumpette


Outfit 18 mars 2011

*
Body och byxor är från KappAhl
Strumporna är från Åhléns

 

Gratis barnmat från Semper!

 

Måste tipsa er som köper burkmat till era barn om Sempers Facebooksida. Varje dag (ej helger) har de en tävling på sin sida som heter "Gissa rätt". Det går ut på att man ska klicka på den burk som innehåller de ingredienserna som står på listan. Gissar man rätt vinner man en kod som ger en gratis burkmat/dessert. Det bästa är att man skickar kupongen till sig själv på mobilen (alternatvit skriver ut) och uppger en väns nummer som också får en gratis burk. Klart man skickar till sambons mobil så vi får två kuponger för varje dag. Missade första dagen fast då skickade mamma en kod till mig. Så i fredags hämtade vi ut sju burkar så nu kunde vi lägga drygt 80kr på något annat istället. Ger i och för sig inte Molly så mycket burkmat men riktigt bra att ha hemma och bara kan ta med i skötväskan om vi ska iväg. Desserten är däremot bra att blanda ner i gröten. Lägg märke till att vi ger Molly burkarna för ettåringar nu fast inte var de nå större bitar i de burkarna. Maten hon får här hemma har större bitar och mer krydda och innehåller säkert mer protein och näring än burkarna.

Ni hittar Sempers Facebooksida HÄR och vill ni vara med i "Gissa rätt" är det bäst ni är ute i god tid på morgonen för idag tog alla koder slut på en timme! (Ni hittar föresten tävlingen till vänster på deras sida, ser ut som en banan)

 

En fantastisk tävling!

Goodiebag 2011 hos "Mitt Nya Liv"


Är med och tävlar hos Mitt Nya Liv om fantastiska saker från proppfyllda Goodiebagen!

Det dras vinnare på löpare band och man kan vinna flera gånger så passa på att kika in hos Mitt Nya Liv och var med. Det gäller att vara på hugget och någon gång i sommar kommer den stora finalen. Vad den innebär får vi veta senare men jag är förväntasfull och ser fram emot denna underbara tävling med Goodiebagen och hoppas kunna kamma hem någon vinst!

Ni hittar Goodiebagen HÄR!
Just nu innehåller goodiebagen saker som står under:
1. Fantastiska Sovpuckar som enkelt höjer huvudänden på barnets säng när barnet har öroninflammation, hosta eller krupp. Barn sover bättre och får lättare att andas vid nästäppa. Sponsor: DobiDobi.
2. Unisexklocka i plast finns i svart/röd/rosa/lila. Sponsor: Ovanliga Klockor.
3. Personlig Almanacka där du kan välja dina egna bilder, lägga till dina egna datum, egna moduler och göra så den passar perfekt till dina behov. Sponsor: Personlig Almanacka.se
4. Valfria produkter till ett värde av 250. Sponsor: Kalaslagret
5. En snygg exklusiv napphållare som hjälper dig att hålla koll på nappen. Sponsor: Fiaz
6. Denna smarta läslampa fyller sin plats väl i många situationer där du behöver en lampa som lyser upp det du vill. Den går att vrida och böja nästan precis hur som helst. Sponsor: PrylGalaxen.
7. Fyll i Boken "Till dig" är en fantastisk gåva till kompisen, svärmor, farfar eller någon annan som står dig nära. Skriv ner några extra värdefulla minnen och händelser ni delat. Sponsor: O-Råsa
8. Lys upp under vattnet med denna fräcka och mysiga spalampan. Finns i Rosa, Orange, Grön, Blå eller vit som skiftar färg. Sponsor: SmartaSaker
9. Randig ljuslykta, antingen i svart/vit eller vit/svart, set om 2 st i samma färg. Sponsor: Ditt Nya Rum
10. Årskalender från fotograf Stig Kälvelid. Kalendern har dubbla användningsområden, dels agera kalender men när månaden är slut så klipper man ut hans fina fotografi och ramar in. Så när året är slut har man 12 vackra fototavlor. Sponsor: Design and Art
11. Valfri produkt ur sortimentet. Det går att välja mellan Örngott, Body, T-shirt och tygväska med underbara tryck! Antingen personliga eller färdiga. Välj och vraka inne hos Sötpotatis.
12. Randig babyoverall. Rosa/brun, Turkos/Brun med tryck. 100% bomull. Sponsor: Barnensbutik
13. Ett paket personliga nappar. Sponsor: NamnNappen
14. 24 paket Våtservetter! Sponsor: Emma&Oskar
15. 5 paket väldoftande Blöjpåsar (500 påsar). Sponsor: Emma&Oskar
16. Välj bland massvis av underbara smycken till ett värde av 300 kr. Sponsor: Nims Design
17. Väggdekor. En kaffekopp och texten "Coffee" för en hemtrevlig, varm känsla.Sponsor: Paxlux
18. Valfritt sovskydd (inte "Star" och "Galax"). Sponsor: Hand by MiMA
19. Valfritt MusikQuiz till festen! Sponsor: NiceParty
20. Wirez skålar. Snygg Design! Sponsor: Blomus
21. Produkter till ett värde av 300 kronor. Sponsor: Celebrations
22. Väggdekor. "Glöm inte att tvätta händerna!" Låt denna läbbiga bacill påminna dig om det varje dag.Sponsor: Paxlux
23. Dubbelsidiga kaffeglas. Perfekt för dig som inte vill bränna fingrarna! Sponsor: Francs Present
24. Vit Oljekula. 20,5 cm i diameter. Sponsor: Ditt Nya Rum
25. Fyll i Boken "Till min Vän" Perfekt present att ge bort till någon du bryr dig om. Sponsor: Lilla Fjärilen Design
26. Snygg och stilren ryggsäck från Molo. Finns i Rosa eller Blå. Sponsor: BellaBo
27. Smidig liten Nappbehållare med hänge. Enkel förvaring av dina nappar på vagnen så du alltid vet vart du har dom och så dom slipper bli smutsiga. Sponsor: Nizzy
28. Snyggt litet halsband formad som ett fyrklöver. Sponsor: MittNyaLiv
29. Söta Scarfs. 50x50 cm finns i färgerna röd, svart, vit. Sponsor: Busfrön & Minimajs
30. Bebisboken.se en tjänst där du kan dokumentera allt om din bebis första år och sedan få boken utskriven. Sponsor: Garvarboden
31. Valfria produkter till ett värde av 250 kronor. Sponsor: HejBaby
32. Väggord med texten "Carpe Diem" som betyder "Fånga dagen". Storlek: 25x7 cm. Sponsor: Paxlux


SPONSORER


 

Dropkick Murphys

http://whatsupsthlm.se/images/content/article/4805_dropkick_murphys_sick_of_it_all_pa_arenan.jpg

Äntligen säger jag bara. Sommaren 2006 upplevde jag min första konsert med Dropkick Murpys. Det var under Storsjöyran i Östersund som jag såg dem första gången. Nu ska jag äntligen få se dem live igen. Den 19 april gör de en spelning i Stockholm och min underbara bror och hans tjej har gett mig en biljett i födelsedagspresent. En lite tidig present med tanke på att jag inte fyller förens i juli. Ska bli fantasiskt roligt och sambon ska med han också. Vi gillar Dropkick och för er som känner oss lite bättre vet att det var under Storsjöyran 2006 som vi lärde känna varandra lite bättre. Inte trodde vi då att det skulle bli vi två lite mer än ett år senare. Jag hade inte alla fall inte en tanke på det då.
Under konserten på yran stod vi längst fram vilket inte var smart för någon i min storlek. Att stå där framm 1.67 lång bland stora skinnskalliga killar som säkert var två meter långa var inte bra. På något vis hamnade jag på marken och alla hoppade på mig. När jag hade som ondast ser jag en kille putta iväg alla runt om och tog tag i min arm och slängde mig upp. Det var min räddare, min framtida prins. Han räddade sin prinsessa!

Nu ska vi alltså få åka tillsammans och se Dropkick live och hoppas på att ingen av oss hamnar på marken.
Jag längtar som en tok och ni kan väl gissa vad som spelas på Spotify just nu? 

För er som aldrig hört talad om Dropkick Murpys kan ni läsa mer om dem HÄR. Ni kan få ett lite smakprov, svårt att bara välja ut en två låtar eftersom jag i princip älskar alla deras låtar. Den översta är från albumet som släpptes nu i år (2011) och den under är en av mina topp tre låtar. Dålig Youtube kvalite så lyssna på den på Spotify istället om ni vill höra den bättre!

Dropkick Murpys - "Going Out In Style" (Official Video)
(Från skivan Going Out In Style 2011)
Dropkick Murpys - Fields of Athenry
(från skivan Blackout 2003)


 

Nya brillor!

Mina nya brillor, eller njaa kanske inte...


Förlåt mig kära bloggvänner för några dåliga dagar. Har velat blogga en hel del om alla möjliga saker men orken har inte funnit där. Mina glasögon har inte varit de bästa de senaste dagarna. Var ner till optikern för att fixa till dem men det blev bara värre och gjorde mig illamående så jag spydde och sov hela dagarna. Jag har så stora synfel att glasögonen måste sitta perfekt på mig annars ser jag dåligt och mår illa som jag gjorde nu.
I och med detta har jag inte orkat setat vid datorn som jag brukar. Orkade knappt se på tvn på kvällen och igår la jag mig före klockan tio på kvällen vilket jag inte gjort på säkert tre år. Nu är glasögongen fixade och jag kan se ordentligt igen, halleluja!

Jag har haft dålig syn sedan jag var fyra år och fick mina första glasögon. Har sedan dess haft en drös med olika glasögon. Nu senast för snart två år sedan valde jag samma båge som jag haft två år innan dess. Jag gillar den, en del av mig. Något som jag däremot har funderat på de senaste dagarna nu när glasögonen har varit knasiga är att göra en laserbehandling på ögonen. Om jag kan, beroende på hur gravt synfel jag har, kan göra en behandling kommer jag att göra det. Har pratat mycket med sambon om det, för-och nackdelar. Visst, det kostar en hel del pengar men i längden skulle det vara något riktigt bra för mig. Hoppas jag kan genomgå en behandling i framtiden.

Någon av er läsare som gjort en laserbehandling?

 

JAS-plan

http://cdnstatic.expressen.se/polopoly/bilder/2008/04/24/1.1134992TS1278196286425_slot100slotWide75ArticleFull.jpg

Klockan ett idag var vi uppe på sportområdet Lugnet här i stan. Som de flesta idrottsintresserade vet så håller de svenska skidspelen på nu under helgen. Dagarna är fyllda med uppträdanden och fest. Idag vid ett var det dags för flygguppvisning med JAS-plan. En mäktig sak att få uppvleva. Man hörde på lång väg att de var på ingående och så bara på någon sekund hade de åkt förbi. Första gången mullrade det lite men andra och tredje gången var det häftigaste jag upplevt. Tredje gången åkte de så långt att hela kroppen skakade. Molly hade hörselkåpor på sig och hunden blev lite skraj en snabbis men inget han reagerande på som gjorde honom helt livrädd. Var så snabbt över.
Samtidigt som vi stod där och upplevde det här slog tanke mig att tänk i andra länder är ljudet från dessa flygplan det värsta som finns. Som sambon sa, tänk vad dessa plan är tillverkade för att göra. En skum känsla när vi precis stått och sagt att det var mäktigt.

Annars idag har vi tagit det lungt. Gått promenad i solen och hunnit med en sväng ut till sambon kompis nya hus. Sambon har hjälpt till med att flytta hela dagen så han lär snart vara på väg hem till oss. Har även hunnit ut till barnklädesbutiken Spillevinken nere i Elsborg som idag fyller ett år som butik. Fyndade en zip-tröja från Geggamoja, ni får väl se en bild senare hur den ser ut.

Familjecentralen Elsborg

I veckan har vi besök öppna förskolan två dagar i sträck. Eftersom Molly nu för tiden vaknar runt 8-tiden och är full av bus passar det utmärkt att åka till öppna förskolan efter frukost. Dels för att Molly älskar att vara på öppna förskolan men samtidigt är det skönt för mig att inte behöva underhålla henne hela dagarna.

Eftermiddagen i onsdags spenderade vi på öppna förskolan i den nya familjecentralen här i Falun. Den ligger i området Elsborg och tar cirka tjugo minuter för oss att gå dit nu i slasket. På sommaren kan vi cykla dit, då går det lite snabbare med tanke på att det bara är nedförsbackar dit. Jobbigare att ta sig hemåt istället.

Öppna på Elsborg har babycafé två dagar i veckan som är väldigt populärt. Kul att se Molly busa runt med barn i samma ålder. Hon har blivit mycket mer social mot andra barn. Annars har de äldre barnen varit mycket mer intressantare. Lokalerna i familjecentralen är nyrenoverade och är ljusa och fräscha. Ett jättestort rum där man mest leker, sedan finns det tre lite mindre rum som är bygg/sago-rum, ataljérum och ett rum jag inte kommer på nu vad det är. Ett fikarum och barnvagnsparkeringar i hallen som är stor.

Alla saker är nya och pedagogiska. I det stora rummet är en liten värld uppbyggd. Ingenting barnen kan skada sig på. De kan hänga sig på väggarna utan att den välter och den inbjuder verkligen till lek. Molly hittade sig själv i spegeln. Hon som aldrig visat något intresse av spegeln stod helt plötsligt på alla fyra och pussade sig själv och skrattade. På ena sidan i världen finns det fönster och titthål. Där spenderade Molly många minuter med en pappa och lekte tittut.

Var där i onsdag alltså och även på förmiddagen på torsdagen. Då kröp Molly för första gången igenom kryptunneln. Lite tveksam men sedan gjorde hon det om och om igen och skrattade. Mina knän är lite blåa och ömma efter den dagen eftersom mamma också minnsann ska krypa genom tunneln och jaga den lilla fröken.
Efter förmiddagen på torsdagen drog vi hem och åt lunch med sambon. Ärtsoppa och pannkaka. Första gången Molly fått smaka ärtsoppa och hon tyckte nod det var smaksens för hon satt och sa "mmm" hela tiden.
Efter maten var det lite vila på shcemat för Molly och sedan promenaderade vi ner till stan och centrumkyrkan som tar ungeför 45 minuter. Dags för öppna förskolan där också. Hela hösten gick vi men efter uppehållet i julas har vi inte lyckats komma iväg något eftersom Molly varit sjuk men nu så. Hoppas vi kan gå på torsdag igen.

 

 

 

Outfit 13 mars 2011


Klänningen - MOLO
Byxor - Maxomorra
Strumpor - H&M

Klänningen och byxorna är köpta hos Spillevinken i Falun

 

 

En bra dag

 

Idag har det varit en bra dag. Hade ont på förmiddagen men det försvann efter lite soffläge.
Blev väckt av att Molly ramlde omkull i spjälsängen. Hon har kommit på att hon kan stå och hoppa i sängen. Ibland tappar hon taget och flyger bakåt så då gråter hon en skvätt. Inte kul att vakna till vill jag säga. Jag fick flyga upp ur sängen vilket resluterade i smärta i bröstbenet men efter lite morgonmys i soffan försvann det.

Efter lunch drog vi (jag och Molly) till affärn och handlade lite. Molly fick sova en snabbis i bilen innan  vi var framme vid familjecentralen Elsborg i stan. Den öppnade i januari. Jättefina lokaler, stort och fräscht. Molly stormtrivs där och jag likaså. Hela eftermiddagen spenderade vi där. Jag hamnde bland pappornas bord på fikat och blev förvånad över att de faktiskt satt och snackad om deras barns skit. Ena pappa beklagade sig över att han glömt extrakläder, speciellt den dagen då han verkligen behövde dem!

Kul att lära känna lite nya människor, träffa andra än de fyra väggarna här hemma. Molly trivs som sagt och är ständigt i rörelse där. Hon fick prova på sparkbilen idag och hon hajade direkt hur hon skulle göra och sparkade på för att komma framåt. Fast hon förstod nog inte så mycket av vad hon gjorde fast jag hejade på.

Nu på kvällen har vi dukigt te och ätit gröt och macka. En härlig liten kvällsfika.
Jag har alltid varit en te-drickare även om jag tycker om kaffe också. Te är något speciellt, något avkopplande en kväll framför tvn. Älskar alla dess olika tesorter och testar mer än gärna nya. För någon vecka sedan åkte jag till Kupolen (köpcentrum i Borlänge) efter babysimmet och kilade inpå kaffe/te-butiken. Fyndade en presentpåse med fem olika sortes te i. Perfekt när man vill prova och se om de är något att köpa hem. Det roliga är att sambon också fått dille på te. Tror vi har ungefär tjugo olika sortes te i skåpet nu. Kanske fler om jag tänker efter. Har nämlingen en telåda som jag fått från min pappas jobb. En Lipton(temärket)-låda som är stor och får plats många påsar te i. I skåpet har vi allt löste i påsar och askar. Luktar gott!
Så nu vet ni det, om ni vill ge oss något så ge oss en påse te! :)

Nu är det sängen som ropar på mig. Några timmars sömn innan skruttan vaknar.
Blir förhoppningsvis en morgon dag på familjecentralen igen och kanske kyrkans öppnis på eftermiddagen. Vad ska ni hitta på?

 

 

Buzzar - Save smartJag har alltså fått chansen att Buzza igen, den här gången har jag Buzzat sajten Savesmart.se.
Det bästa med sajten så här långt är att man får bättre pris på en hotellvistelse på Scandic i Stockholm. Visserligen bara två hotell att välja mellan men helt klart något man ska se över om man har tankarna på att åka till huvudstaden över en natt. Det dyker upp nya erbjudanden då och då så det gäller att kika efter. Har man tur kan man tjäna någon slant på att titta in hos Savesmart.se först.
Det kostar ingenting att vara medlem och man kan säga upp medlemskapet när som helst. Klicka på bilden ovan så kommer ni till sajten!


Är du sugen på att bli en Buzzador också?


Inför 2011 är det massor av spännande företag som knackar på dörren och vill göra kampanjer med Buzzador, och småbarns- och bebisföräldrar är som så ofta hett eftertraktade målgrupper.
Därför behöver de bli fler! Så hur gör de nu? Jo, de vill ha nya vänner, alltså Buzzadorerna till hjälp!


Nu söker de efter följande målgrupp:

Gravida och/eller föräldrar med småbarn födda 1 februari 2009 eller senare.

Jag har fått texta på hudkräm, nappar och kryddor för Buzzador helt gratis. Alltid nya spännande saker man kan anmäla sig till för att få testa på. Bli en Buzzador du med!

Så passa på att bli medlem nu så ni inte missar alla spännande kampanjer, bli medlem HÄR!

Följ den HÄR länken så det framgår att det är jag som har bjudit in dig
(mitt användarnamn som buzzador är GulligaSurre):

Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du klicka HÄR


(klicka på ikonen för att bli medlem!)

Röda Hund

 

Mollys sex tänder

 

Jag har gjort ett tandkort som jag fyller i Mollys tänder när de kommer. Fyller i och för sig i hennes bebisbok men kul att ha ett på datorn eftersom jag oftast skriver där när något "nytt" händer med Mollys utveckling.
Den här gången tänkte jag lägga ut den här så får ni se hur Mollys tänder ploppat upp från tandköttet. Det roliga är att se att de har kommit två och två varje gång. Om hon har fler tänder på väg? Jag anar något vitt under tanköttet nere intill framtänderna men inga som jag tror kommer bryta igenom snart utan om någon vecka. Hoppas att de kommer två då också så har man det "gjort" sen.
Någon kanske funderar på om Molly blivit kinkig när tänderna kommit och mitt svar på den frågan är ja men samtidigt nja. Saken är den att hon alltid varit sjuk när tänderna brutit igenom. Hon hade höstblåsorna, sen en rejäl förkylning och sist magsjuka. Inte lätt att vara liten...

 

 

Outfit 8/3

 

Body - av märket Lundmyr of Sweden en bloggvinst från Tuffatilda
Byxor - KappAhl
Strumpor - Åhléns

 

Lite nytt

Mössor

Jag har några enstaka plagg här hemma som min mormor har gjort till mig, min bror och mina kusiner.
Nu har Molly samlat på dig en del som hennes gammelmormor gjort åt hene. Det nyaste hon fått är två vårmössor. Sedan tidigare har hon sockor, vantar och en tröja. Det är så himla mysigt när det är gjort för hand. Det är så mycket kärlek bakom det. Vi tackar mormor/gammelmormor för allt!

 

 

Outfit 5 mars 2011

Så här såg bruden ut när vi åkte till faster Karin på kalas förra helgen. Klänningen är från KappAhl, likaså strumpbyxorna. Bodyn från Lindex och diademet är från Åhléns.
Kan avslöja att diademet inte satt kvar många minuter förens det var dags att äta lite på det.

Städ och tvätt

Håller på att tvätta för fullt här hemma just nu. Eller ja, inte hemma utan ute i tvättstugan.
Hittills har det blivit sex maskiner och en till ska strax sättas på. Har tvättid till klockan 22 ikväl så jag hoppas alla kläder hinner torka tills dess. Det finns bara ett torkskåp i tvättstugan vilken är kasst men bättre än inget. Vi har tvättmaskin inne också fast den använder vi bara i nödfall. Tvättstugan ligger bara drygt 30meter och ligger på markplan.

Igår fick vi besök av mina föräldrar på eftermiddagen. Innan de kom städade vi av bara farten här hemma. Vi städar bäst i stress tror jag. Vi funderar på att bjuda hem gäster oftare så vi håller efter lite bättre, låter som en plan!

Mina frågor till er nu är:
- När städar ni som bäst? (efter humör, eller har ni en dag i veckan då ni städar?)
- Städar ni efter vissa punkter? (Till exempel att ni tar sovrummet först sedan toaletten osv...)
- Lyssnar ni på någon musik underr tiden? (Vilken i så fall, ge mig inspiration!)


Dags för en tur till tvättstugan igen...


http://limewave.se/Asien/Singapore/img/20090114-07-house-singapore.jpg
Så här hänger man tvätt i Kina.
Vi hängde tvätten så där vi var där 1995 och bodde på 38:de våningen!Fina pärlörhängen!

Pärlörhängen från LouLou.se

Fick hem dessa på posten idag. Låg i ett fin liten tygpåse och silkespapper. Bara inslagningen känns elegant och lyxig. I paketet låg ett par underbara fina pärlörhängen. Det är äkta pärlor och nickelfritt silver i stiftet och går att köpa hos LouLou.se.

Jag älskar allt som har med pärlor att göra, speciellt till armband och örhängen, framförallt örhängen måste jag säga. Funderar nu på om dessa ska få pryda öronen på Mammabloggalan i maj eller om jag kanske hittar ett par andra hos LouLou.se. Vad tycker ni om örhängerna, är de fina?
Nu gäller det bara att jag hittar på den där tunikan som jag letar efter. Vet jag hur den ser ut kommer jag veta rätt snabbt vilka örhängen som kommer passa till. Men nu kanske jag ska fundera på att köpa en tunika som passar efter örhängerna istället?

LouLou.se. har väldigt många fina smycken till försäljning, både till dam, herr och barn. Kika in och se om du faller för något smycke!


Ett vårtecken?

Är påskmust ett vårtecken?
Det måste vara det med tanke på att påsken firas på våren och snart är det dags för påskafton.
Känns lite konstigt bara att påskmusten stod intill julmusten, vilket är egentligen godast? ;)

http://resources1.mynewsdesk.com/files/56ec6a213502c66ad1de746c0e9b8761/resources/ResourceHiresImage/thumbnails/apor_new_medium.jpg

 

En solig lördag

Gårdagskvällen var lugn och skön. Tabletterna jag fått utskrivna har verkligen gjort sitt jobb i min kropp.
Sambon hade hyrt film "The social network" som vi kikade på efter att Molly somnat. En bra film tyckte vi båda fast vi såg färdigt den idag eftersom hör och häpna, jag somnade!
Var så trött så jag la mig innan sambon vilket händer max tre gånger per åt säkert. Har hitills tagit fyra tabletter och varje gång har jag blivit dåsig efteråt och kännt mig extremt trött och slö. Så ni kan väl gissa hur bra jag sov inatt? Tydligen hade till och med sambon setat uppe med dottern en timme för att få henne att somna om vid fem. Hörde jag något, nix!

När jag vaknade kände jag mig avslappnad och värken i bröstbenet var mildrare. Tog säkert tjugo minuter innan jag kunde komma ur sängen ändå eftersom jag får rejält ont i den rörelsen jag gör när jag ska kliva upp. Annars har det inte känns något och peppar peppar så ha jag inte haft någon kraftig smärta heller under dagen idag men fortfarande väldigt öm och slö.

Efter att vi käkat frukost och sett klart filmen åkte vi mot sambons moster hus ute på landet för att grilla korv vid sjön. Tyvärr blåste det lite väl mycket fast det var härligt ändå, men tänk vad skönt det skulle varit om det inte hade blåst!
Molly fick äta mat ut och åt upp en hel grillad kycklingkorv, sen sov hon över två timmar ute i friska luften.
Den fyrbenta fick springa lös och som han kutade. Fram och tillbka, över vassen, ner i gropar. Hade med hans tennisboll som han verkligen älskar, ingenting slår den bollen!

Trötta men glada lämnade vi landet och åkte mot hemmet igen. In och handlade en snabbis på Ica och köpte med oss sallad hem som vi åt till Melodifestivalen. En melodifestival som jag ärligt talat inte bryr mig ett skit i. Tråkigt bara att inte The Moniker eller Nicke Borg vann.  Är bara glad över att den är över så vi får höra lite nya låtar att trötta ut oss på. Förra årets "Man Boy" och "This is my life" får oss att tänka allt för sorgliga tankar om Sigge. Kommer ihåg hur vi tillsammans med Sigge "dansade" till "Man Boy". Annas låt får oss bara att tänka tillbaka till den dagen förra våren. Vi närmar oss årsdagen, en dag vi hemskt gärna vill hoppa över!

Nej, nu orkar jag faktiskt inte sitta här nå mer, känner mig helt mosig i huvudet.
Ännu en gång är jag glad över alla omtänksamma ord till mig. Ni är guld värda allesammans!
Hoppas ni haft en bra lördag!

 

Jag har Tietzes syndrom


Hela dagen har jag varit deppig och inte sett något positivt med livet. Idag har det rent ut sagt varit en skitdag rakt igenom. Hoppas kvällen känns lite bättre.

Var som jag tidigare skrev till läkaren på förmiddagen. Konstigt nog behövde jag inte vänta många minuter i väntrummet innan läkaren ropade mitt namn. Fick gå in i ett undersökningsrum och klä av mig på överkroppen. Läkaren ställde en drös med frågor samtidigt som han kände lite här och där på ryggen och bröstkorgen. Han märkte genast av att jag tyckte det var riktigt obehagligt och bad mig lägga mig ner på en brits. Han skulle nu känna rejält på bröstbenet, där jag har som ondast. Han sa att det skulle göra förbannat ont och att jag skulle få andas in lustgas om jag ville för att dämpa den värsta smärtan. Tjihoo tänkte jag, vadå minnen från förlossningen? Men tyvärr var den inte lika stark som på förlossningen men den hjälpte mig att slappna av i kroppen och läkaren tog i hårt för att känna. Jag tror minsann jag vrålade lika högt som jag gjorde när jag hade som ondast under förlossningen. Okej, nu överdrev jag väl kanske lite men jag lovar er att det var den hemskaste smärtan jag upplevt i hela mitt liv!

Efter den fysiska undersökningen satte vi oss ner för att prata om mitt tillstånd.
Jag har fick en diagnos. Jag har Tietzes syndrom.

Vad är då Tietzes syndrom

Tietzes syndrom
(Condritis costalis / Osteocondritis)

Faktan är tagen från Fass.se
Författare: För den medicinska översättningen av 2010 års version av Praktisk Medicin (PM) ansvarar dr Olle Lyngstam, Göteborg.

Definition
Lokalt smärttillstånd i broskskivan i förbindelsen mellan revbenen och bröstbenet.

Orsak(-er)
Oftast okänd. Inte ovanligt efter en virussjukdom. Ibland ses den då patienten har dålig hållning och "trycker ihop" bröstkorgen. Någon gång efter fysisk överbelastning. Ibland våld mot armar eller bröstkorg. Ibland del i en inflammatorisk sjukdom. Patienter som drabbas är ibland i ett psykiskt stress- eller spänningstillstånd.

Symtom
Smärta över i regel ett revben i övergången mellan brosk och ben, framför allt på vänster sida. Ibland utstrålning i vänster arm. Till en början brännande smärta, som successivt klingar av och övergår till en molande karaktär. ”Tryck över bröstet”. Oftast kvinnor som drabbas.
Symtomen förvärras av stress och oro, arbete som innebär lyft med armar, statiskt arbete med armarna (datorarbete, bilkörning). Köld förvärrar, värme lindrar.

Status
Distinkt ömmande punkt på revbenet.

Alternativa överväganden
Vid typisk kliniska symtom knappast risk för feldiagnos. Ledinflammationer runt själva bröstbenet pekar mot diagnosen spondartrit. Muskelsmärtor. Nervsmärtor från revbensnerver pga sk låsningar eller upphakningar av leder bak vid kotpelaren.Hjärtinfarkt har inte lokal ömhet över bröstbenet. Inte heller magsår eller gallstensmärtor.

Utredning
Kliniskt diagnos. Har patienten en bakomliggande systemsjukdom? Finns det symmetriska rörelser över bröstkorgen vid andningsrörelser?
Låt pat sitta på en brits och rotera bröstkorgen fullt ut åt höger respektive vänster. Känn samtidigt på lederna mellan kotkropparna (facettleder) i övre bröstryggraden. Om patienten känner smärta över dessa + smärta vid rörelse vänster eller höger talar detta för "låsning" i facettled.

Behandling

Lugnande besked!
Antiinflammatoriska NSAID-preparat kan prövas.
Vid låsning över facettled remiss till sjukgymnast för "mobilisering".
Oftast spontant avklingande besvär på månaders eller något års sikt.


Läkaren förstod min smärta och skrev genast ut smärtstillande tabletter som jag hoppas hjälper. Har tagit en tablett hitills och jag känner mig mycket lugnare. Blev trött av den och känner mig lite segare. Smärtan är något dovare men inte borta. Läkaren sa att man kan förknippa smärtan med att få en hjärtinfarkt, bli kallsvettig och yr eftersom man inte kan andas ordentligt.

Fick alltså tabletter utskrivna på recept. Dessa ska jag ta nu till att börja med och på måndag ska jag ringa till en sjukgymnast och ställa mig i kö för att komma dit vilket kan ta någon vecka upp till flera månader. Tydligen kan jag ha en låsning i bröstbenet och detta måste brytas upp. Visste ni att revben kan hoppa ur led? Det är tydligen det som hänt mig för en månad sedan fast det hoppade tillbaka av sig självt igen. När detta uppstod fick jag en blödning kring benet och en samling av brosk. Detta ligger nu och skaver och skapar ett blåmärke under huden för att förklara det lite lättare. Hjälper inte tabletterna blir det alltså en tur till sjukgymnasten där jag kan få prova akupunktur, tens-apparat och i värsta fall försöka knäcka rätt revebent. Hör ni hur det låter? Jag gråter av smärta av bara tanken!
Sista utvägen för att göra mig lite bättre är att ta en kortisonspruta men detta görs bara i nödfall då risken är stor att man punkterar lungan eller sprutar in kortisonet i hjärtmuskeln eller rent av in i hjärtat.

Hur lång tid tar det här att läka/bli bättre då?
Läkaren gav mig svaret minst ett halvår till att börja med. Vanligtvis upp till två år!

När jag kom ut från vårdcentralen bröt jag ihop. Ska jag leva med den här smärtan i två år framöver? Seriöst, den här smärtan önskar jag inte ens min värsta fiende (vem det nu än är?).

För att lindra smärtan ska jag undvika att lyfta Molly, hålla mig varm kring bröstet, sova helt på rygg, röra mig i lagoma mängder. Inte träna fullt ut för tillfället utan låta kroppen återhämta sig lite. Senare blir rörelse något bra eftersom det håller igång blodcirkultionen. Får inte gå ut med hunden då det finns en risk att han rycker i kopplet och gör att brosket spricker för att förklara det lätt. Undvika att köra bil och andra ställningar där armen (min högra) utsetts för konstiga ställningar och rörelser.

Nu tänker jag mysa med min älskling som är ett stort stöd en dag som denna. Jag har redan ångest över vad han kommer få stå ut med framöver och jag gråter av att inte kunna ta upp Molly när hon klänger vid mina ben och gråter...

Tack till er alla som visat er omtanke, jag behövde verkligen det idag! 

 Sista dagen att rösta!


Sista dagen att rösta på Molly. Vi har inte en chans till första eller andra pris men kanske tredjepriset fast då krävs det att ni alla lägger er röst på Molly. Behöver minst 7 röster till för att ta tredje platsen som ställningen är nu... 

Ni lägger er röst genom att först gilla Smultronbyn på Facebook och sedan gillar ni bilden på Molly.
Har gjort det enklare för er och länkat direkt till Smultonbyn, ni kommer dig genom att klicka HÄR.
För att komma direkt till bilden på Molly så klickar ni HÄR!

Tack snälla alla ni som väljer att lägga er röst på Molly!


Ge mig smärtlindring!

Vilken natt! Jag är helt slut i kroppen.
Strax efter jag somnade kom smärtan i bröstkorgen. Det var bara att försöka andas lungt och försiktigt men det var lättare sagt än gjort. Började hyperventilera och det var inte långt i från att jag svimmade. Tårarna sprutade och dödsångesten kom.
Kan lugna er med att säga att det inte har med hjärtat att göra. Inte vad jag tror i alla fall. Har sedan en månad tillbaka haft ont i bröstbenet. Smärtan har gått upp och ner men den senaste veckan har den bara blivit kraftigare och kraftigare. Så inatt då bröt helvetet ut. Smärtan kan beskrivas som att det låser sig i bröstkorgen och du kan inte andas in eller ut samtidigt som någon trycker åt mot bröstbenet.
Var tvungen att gå på toaletten när jag var vaken inatt och då kom det fler tårar och skrik, vilken jävla smärta. Att torka mig fanns inte på kartan. Tur att jag bara behövde göra nummer ett och inte tvåan!
Alltså, jag kan inte böja mig framåt med armarna för då trycks bröstkorgen ihop och det känns som om att det ska spricka eller hoppa ur led. En sjuk känsla som är extremt obehaglig.

Talade nyss med en sköterska på vårdcentralen som faktiskt var riktigt trevlig. Hon tog mig på allvar och berättade att hon haft samma sak när hon var yngre och vet vilken smärta jag går igenom. Bara det fick mig att känna mig lugnare och började nästan böla i telefonen. Hon förstod att jag behöver starkare värktabletter och bad mig komma till en läkare vid elva. Så nu väntar jag på att klockan ska ticka på så jag får komma dit.

Det värsta med det här är att jag inte kan böja mig framåt eller lyfta något. Alltså kan jag inte lyfta Molly!
Är fortfarande helt yr och groggy från inatt och har en brännande känsla i bröstet efter smärtan. Voltaren och ipren hjälper alltså inte så nu hoppas jag på starkare smärtlindring för jag vill inte uppleva en sådan här natt en gång till!

Är du redo att skaffa barn?


Tänker du skaffa barn? Testa följande först:

Test 1: Kvinnor: För att förbereda dig för moderskapet - ta på dig en morgonrock och knyt fast en säck bönor på magen. Låt den sitta kvar i nio månader. Efter nio månader tar du ut tio procent av bönorna. Män: För att förbereda dig för faderskapet - gå till apoteket, töm innehållet i din plånbok på disken och uppmana personen i kassan att ta för sig. Fortsätt sedan till stormarknaden och ordna så att din lön kan betalas ut direkt till dess huvudkontor.

Test 2: Ta reda på hur nätterna kommer att bli: Mellan fem och tio på kvällen går du runt i vardagsrummet med en blöt påse som väger mellan fyra och sex kilo. Klockan tio lägger du ner påsen, ställer klockan på midnatt och går och lägger dig. Gå upp klockan tolv på natten och gå runt i vardagsrummet med påsen till klockan ett. Ställ klockan på tre. Eftersom du inte kan somna om går du upp klockan två och tar något att dricka. Gå och lägg dig 02.45. gå upp när väckarklockan ringer klockan tre. Gå omkring och sjung i mörkret fram till klockan fyra på morgonen. Ställ klockan på 05.00. Gå upp. Laga frukost. Håll på med detta i fem år. Och se glad ut.

Test 3: Gröp ur en melon och gör ett litet hål i sidan på den, ungefär en golfbolls storlek. Häng sedan melonen i ett snöre, fäst i taket och låt den svänga från sida till sida. Ta en sked uppblötta frukostflingor och försök sedan mata den svängande melonen samtidigt som du låtsas vara ett flygplan. Fortsätt tills hälften av flingorna är slut. Tippa ner resten i knät. Nu är du redo att mata en ettåring. Som förberedelse för lite större barn smetar du kaviar i soffan och sylt på gardinerna. Göm en fiskpinne bakom stereon och låt den ligga där ett par månader.

Test 4: Att klä på småbarn är inte så lätt som det kan verka. Börja med att köpa en bläckfisk och en nätkasse. Försök lägga ner bläckfisken i nätkassen så att inga av armarna sticker ut. Tillåten tid för detta: hela morgonen.

Test 5: Glöm sportbilen och köp en Volvo. Och tro inte att du kan ställa den fläckfri och glänsande på garageuppfarten. Familjebilar ser helt enkelt inte ut så. Köp en chokladglass och lägg den i handskfacket. Låt den ligga. Tryck in smågodis i bandspelaren. Smula sönder ett storpack chokladkex i baksätet. Dra en kratta längs bilens båda sidor. Så där. Perfekt!

Test 6: Träna på att gå ut. Vänta utanför toaletten i en halvtimme. Gå ut genom ytterdörren. Gå in igen. Gå ut. Gå in igen. Gå ut och ta några steg på trädgårdsgången. Gå tillbaka. Gå nerför gången igen. Gå mycket, mycket långsamt på gatan i fem minuter. Stanna och inspektera noga varje cigarettfimp, tuggummi, smutsigt papper och död insekt längs vägen. Gå samma väg tillbaka. Skrik att du inte tänker vänta längre tills grannarna kommer ut och stirrar på dig. Nu är du redo att gå ut med ett litet barn.

Test 7: Åk till stormarknaden med något som äger största möjliga likhet med ett förskolebarn - varför inte en fullvuxen get? Om du tänker skaffa fler än ett barn tar du med dig flera getter. Ordna din veckoinköp utan att förlora getterna ur sikte. Betala för allt som getterna äter eller förstör.

Test 8: Lär dig namnen på alla figurerna i Teletubbies eller Power Rangers. När du upptäcker att du står i duschen och nynnar på signaturmelodin till Björnes magasin har du kvalificerat dig för att bli förälder.

Test 9: Ett mycket gott råd är att upprepa allting du säger minst fem gånger.

Test 10: Innan du slutligen bestämmer dig för att skaffa barn ska du söka upp ett par som redan är föräldrar och kritisera deras uppfostringsmetoder och brist på tålamod, och för att de låter sina barn löpa amok. Ge dem goda råd om hur barnens sovvanor, potträning, bordsskick och beteende i stort kan förbättras. Passa på att riktigt njuta - för sista gången i ditt liv sitter du inne med alla svaren.


Nu är det väl inte så här extremt i livet med barn. Men jag gillade vad jag läste och skrattade åt vissa saker för visst känner man igen sig? Hur än livet ser ut idag är jag den lyckligaste i världen över mitt liv. Jag har min fina familj. Jag är stolt över mig själv som förälder, jag kan ta han om mitt barn och tycker jag är bra på det också. Vi, jag och sambon kan ta hand om vårt barn tillsammans och visst händer det då och då att vi bara har lust att trycka på en stoppknapp. Speciellt de gånger då Molly är ledsen över något och man inte vet vad som är fel, som när hon var sjuk. Som jag ofta säger, hur jobbigt det än må vara ibland är Molly den bästa ungen i hela världen. Det är hon som gör oss extra lyckliga även om vi ibland är rejält utslitna efter en natt utan sömn och mycket gnäll. Tänk att vi flera gånger frågor oss själva vad vi gjorde innan Molly kom. Vad gjorde vi om dagarna egentligen? Livet med ett barn gör att dagarna flyter på, ena dagen är aldrig den andra lik..
Molly sex månader, en bild ur arkvitet.


Övertrött men söt

Fast hon är tjurig och övertrött så är hon världens sötaste!


Klockan är bara två på eftermiddagen och jag är helt slut redan. Molly vaknade vid halv åtta i morse och var lika morgonpigg som vanligt. Fick komma in i sängen hos mig en stund och mysa lite tänkte jag men det ville då inte Molly göra. Upp och stå mot huvudgavlen, hoppa lite på kudden. Slänga sig bakåt för att ställa sig på alla fyra och gunga lite. Tillbaka till stående, klättra lite på mammas huvud. Dra henne lite i håret och riva henne på näsan. God morgon mamma!

Vanligtvis brukar Molly sova första gången runt 11-tiden men idag vet jag inte vad det var för fel. Hon vägrade helt enkelt att somna. Jag försökte med allt, hon fick till och med äta lunch fast hon var så tjurig. In med henne i sängen igen för att prova lägga henne. Det gick inte utan ungen stod upp i sängen och gallskrek som en tok. Från klockan elva till två har jag försökt få henne att komma till ro. Min rygg orkade inte stå böjd över spjälsängen nå mer så jag bar över henne till vår säng. La mig där, slog på tvn och slökollade lite under tiden Molly fick ligga på min arm. Den lilla gumman somnade på två röda och ligger och snarkar för fullt inne i sovrummet. Får se hur länge hon sover nu och kommer det här påverka nattningen senare ikväll? Blir väl spännande att se hur den här dagen slutar?

Har i alla fall lärt mig att det aldrig blir som man planerat när man har barn, i alla fall inte den här veckan då allt i princip har varit upp och ner! Ska passa på att smyga in och lägga mig intill henne nu och kanske får jag mig en liten powernap för det behövs verkligen en dag som denna. Längtar till sambon kommer hem från jobbet!

Outfit 3 mars 2011

Tunika och leggings från Lindex
Strumporna är från Trumpette


Prat om barnmat på burk på PLUS


Jag försöker att ge Molly så lite burkmat som det går. Här hemma äter hon bara hemlagad mat och nu även bara färsk frukt till mellanmål. Däremot har vi några burkmat ståendes i kylen likaså mellanmålsbuttar i form av fruktpure som vi kan ta med oss om vi måste åka iväg snabbt och håller sig i skötväskan. Hemlagad mat kan ju inte ligga hur länge som helt ute i rumstempertur.
Jag är alltid noga med att se till att Molly får i sig så mycket grönsaker som en liten ska få i sig varje dag och försöker ge henne de proteiner hon ska ha också, lika så fisk och näring som är bra för Mollys kropp.
Molly älskar föresten att äta allt. Spelar ingen roll vad hon får in i munnen hon äter det. Ibland gör hon ifrån sig någon konstig min men sen äter hon. Just nu är kiwi det godaste att mumsa på!

Här om dagen sändes programet PLUS på SVT och de pratade då om barnmat på burk som finns i butikera. Hur är näringsinnehållet i dessa och vad är bäst, hemlagad barnmat eller barnmat på burk?
Efter jag såg programmet blev jag faktiskt chockad. Jag trodde inte att barnmaten på burk innehöll så lite järn som de nu gör. Att HiPP's mat var sämst trodde jag inte! 

Ni hittar programmet som ligger på SVT's playtv genom att klicka HÄR.
Inslaget om barnmaten börjar 17minuter och 15sekunder in på programmet.
Slutresultatet av testerna fortsätter 29minuter och 10 sekunder in på programmet.
Hoppas ni inte skippar att se det här för det var faktiskt riktigt intressant!

Nu är allt bokat till galan!

 

Idag är det en till dag där jag myser runt i pyjamasbyxor och ett slitet linne. Det är skönt att ha dagar som denna då man bara kan vara och inte känna sig äcklig eller lat. Snön vräker ner ute, sambon tog med sig den fyrbenta till jobbet, Molly sover sin sista lur för dagen så just nu är det lungt och skönt i hemmet. Bästa platsen är helt klart soffan när det är så här tyst hemma. Spotify är påslaget och jag kan spela precis den musiken jag vill ur högtalarna, just nu spelas musik av Stiko Per. Jag tycker om dessa stunder. De varar inte länge men jag gillar det. Hinner med att rensa lite bland bilder på datorn (ska bränna ut på skiva) och göra några inlägg till bloggen. Skriver en drös inlägg samtidigt som läggs under "opublicerade inlägg" i väntan på att få publiceras. Ibland finns det mycket jag vill blogga om men vill inte slänga ut allt på en gång utan dessa är bra att ha ifall jag inte vill skriva om något annat, bara att publicera inlägget så slipper det bli tomt på bloggen för jag vill inte tappa er underbara läsare. Tänk att min blogg växt så mycket under det senaste året. Jag har fått äran att lära känna fler människor och ta del av deras vardag med barn. Ska bli underbart att åka på Mammabloggalan i maj och träffa vissa av dessa mammor öga mot öga.

På tal om galan. Idag bokade jag tågbiljetter åt oss alla tre, till mig själv, Emma och Theres. Nu är det mindre än två månader kvar och vi längtar. En dag som denna är det skönt att ha något att längta till för den sjunde maj lär det väl inte vara någon snö som faller från skyn, eller?

 

Ett linne och nattlinne


Gratis tamponger!

 

Minns ni när jag tipsade er om Tamponsforfree.se? (ni hittar inlägget HÄR)
Igår fick jag hem min första ask och jag är positiv. Inte för att det är så många man får men helt klart en bra sak eftersom de är gratis för det finns väl inget tråkigare än att lägga en massa pengar på menstruationsskydd?
När man fått hem sin första ask ska man bara fylla i ett formulär på hemsidan och så får man automatiskt hem en gratis ask nästa utskick också.
Ett bra tips till er från mig, bra va?

 

Mollys nya räser!


För någon vecka sedan hörde "svärmors" ena dotter av sig till mig och frågade om vi var sugna på att köpa deras knappt använda vagn för en jättebra penning. Självklart slog vi till även om den får stå och vänta några månader i förrådet. Just nu står den hemma hos mina föräldrar som en liten extra vagn som hon kan sova i under dagarna inne. Var perfekt att ha när hon hade hosta eftersom hon kunde sova halvsittandes. Är grymt nöjd över vagnen och den ser knappt använd ut och älskar färgerna ihop. Precis samma färger som liggdelen till vagnen vi har nu och samma årsmodell. Helt sjukt, från liggdel till den här, vart tar tiden vägen?
Nu ska vi bara fynda en ratt till vagnen också så blir det en riktig räääser!

 

Smycken till galan

http://www.loulou.se/shop/2701/art1/h4596/6444596-origpic-7527a7.jpg

http://www.loulou.se/shop/2701/art1/1053202/1053202-origpic-374b47.jpg

 

Det är mindre än två månader till mammabloggalan i Stockholm och jag letar efter en outfit för fullt. Såg en jättefin tunika på Ellos men när jag skulle gå in och beställa den i helgen så var den slut, så typiskt!
Letar också för fullt efter något fint halsband, kanske ett armband och örhängen också som ska passa till den oköpa tunikan. Har kikat lite hos Lou Lou och fastnat för några smycken så nu är det bara den där tunikan som ska hittas så jag vet vilket smycke som ska passa!

Ska ni på mammabloggalan eller letar smycke till något tillfälle, kika in hos Lou Lou!
Ni hittar även Lou Lou på Facebook och dit kommer ni genom att klicka HÄR!

 

Olika slags glädje

Leksand vann sin match mot gurkorna efter straffar.
En spännande match från start till slut. Funderar över varför de inte har spelat på det här sättet tidigare under säsongen och vilken straff Filip Forsberg gjorde. 16 år är han och har en hel framtid framför sig som hockeyspelare, hoppas han går långt!
2 poäng i alla fall och glädje bland oss Leksingar.

En annan glädje jag fått uppleva den här kvällen är premiäravsnittet av En unge i minuten på tv4. Kan avslöja att de första tårarna kom redan under vinjetten, då pappan säger "jag älskar dig och din mamma också" till den lilla bebisen. Sedan kom nästa tårar då vi fick se paret som fick göra ett akut kejsarsnitt. Att se pappan visa sådana känslor får mig rörd. Att vi kvinnor gråter vid olika situationer är vanligt men att män gör det och att man får se det är ovanligt. När han pratade med sin dotter för första gången och när han fick gå ut och visa upp henne för mamman. Vilka känslor det där är och jag ser redan fram emot nästa avsnitt!


Här är Molly bara några minuter ung


En unge i minuten!

 

Äntligen en ny förlossningsserie, En unge i minuten!
Jag kommer sitta bänkad vid tvn. Fast kanske missar de första minterna beroende på hur det går för grabbarna (läs Leksand) mot gurkorna ikväll. Men oj, jag älskar förlossningstv och känner jag mig rätt nu efter man har upplevt det själv kommer jag väl sitta och gråta mig igenom varje avsnitt. Fanns ett klipp ur kvällens avsnitt på tv4:as hemsida som man kunde kika på. Ni hittar det HÄR (fanns ingen inbäddningskod) och jag gråter bara jag tittar på det! Vilken upplevelse det är men samtidigt tänker jag på de förlossningarna som inte går som det är tänkt...

Klockan 21.00 - En unge i minuten

Och så får man inte missa Familjen Annorlunda klockan 20.00. Men då tittar vi på hockey här hemma så det får bli reprisen idag som början 00.05 eller se den på play. Ska ni titta?

 

Trött på denna förkylning

En utslasgen bebis i Morfars knä när hon var som sjukast


Jag är trött, riktigt trött.
Kanske har den senaste veckan tagit hårt på mig med sjuk bebis och varit sjuk själv samtidigt. Har kännt att jag lagt min förkylning åt sidan när Molly var sjuk och tog hand om henne i första hand. Nu när hon är på bättringsvägen kommer min förkylning ikapp mig. Molly har lite hosta kvar, inget som stör henne fast snuvan är kvar så det blir en hel del snortorkade här hemma nu. Jag känner mig trött och slut i kroppen. Känns som om att den där helgen på Yasuragi skulle passat bättre nu. Mornarna är värst igen. Jag kan ha sovit hur bra som helst under natten men ändå var extremt trött på morgonen igen. Idag kom jag inte upp ur sängen före tio. Tur att älskade sambon kunde ha uppsikt över Molly samtidigt som han jobbade. Får ångest över att han inte kan fokusera full ut på sitt jobb men jag orkade verkligen inte gå upp ur sängen.

Efter en varm dusch, lite mat i magen och en kopp kaffe börjar jag vakna till liv igen men är fortfarande trött och det värker i mina leder lite grann. Kanske har förkylningen satt sig i lederna. Den har en tendens att göra det på mig, varför vet jag inte utan det är något läkarna har sagt till mig.

Skönt att det börjar bli ljusare ute i alla fall så jag känner mig lite piggare när jag väl kommit ur sängen. Soffan är rätt skön en dag som denna men samtidigt får jag ångest över att jag inte orkar leka med Molly som jag brukar. Just nu älskar hon att vi kryper och jagar henne. (Visste ni föresten att man förbränner 70% fler kalorier om man kryper än går) Men som sagt, jag får ångest av att ligga på soffan och se Molly på golvet och är ledsen över att jag inte leker med henne eller att hon kan sitta i mitt knä. Samtidigt är det väl skönt att jag är så här trött och seg nu när hon inte kan leka rövare allt för mycket. Tänk sen när hon börjar gå och man måste jaga henne mer för hon klättrar och så vidare. Hoppas verkligen att nästa sjukdomsperiod väntar på sig länge!

Nu vill vi bli friska!

2 år som förlovade!

Jag älskar dig Daniel!


Den sjätte mars för två år sedan förlovade vi oss i Stockholm. En underbar vistelse med bastubad, hotellövernattning, promenad på Djurgårn och konstert med Reel Big Fish på Tyrol.
Vi brukar inte fira förlovningsdagen med något speciellt. Kanske äter lite "finare" mat och tar ett glas rött.
Fyra år som par och två av dessa som fästman och fästmö. Vissa kanske undrar när bröllopet ska äga rum. Svaret på det är att vi inte har bråttom. Vi båda vill ha ett bröllop men inte vilket bröllop som helst. Vi vill kunna bjuda våra nära och kära och ha en stor fest för att fira kärleken. Inte bara min och sambons kärlek tillvarandra utan kärleken mellan alla nära och kära. Någon gång, någonstans ska vi gifta oss och vem vet, det kanske inte alls blir som vi tänkt oss heller...

 

En potta!

Sitter här i min ensamhet just nu och njuter av tystnaden. Sambon är iväg och jobbar lie extra men kommer nog strax hem och Ludde är med honom. Molly har sovit en stund och vaknar väl snart. Är så skönt när hon sover, misstolka mig inte nu men jag hinner med lite saker eller bara sitta och ta det lungt som jag gjort nu. Följt Vasaloppet från starten till målgången. Ätit lite mat och hunnit med att läsa lite bloggar och blogga lite själv också samt försökt komma på hur jag vill ha min bloggdesign. Blir snurrig av alla dess koder...

Nu till något helt annat, när jag och sambon var på hem från Stockholm och Hasseludde för två veckor sedan passade vi på att svänga in på IKEA i Västerås för att inhandla en ram till en av Mollys tavlor som ska upp i hennes rum. Hur den tavlan ser ut får ni se i ett annat inlägg när den kommit på plats.
Som vanligt när man går in på IKEA kommer man ut med mer saker än vad som var tänkt fast inget onödigt.
Molly fick två nya förkläden, perfekta att ha nu när hon har börjat äta mer och mer själv. Sen ett gäng plasttallrikar som hon äter ifrån. Lägger oftast upp plockmat på dem och hon är jätteduktig att äta ifrån dem.
En potta för endast 19kr fick följa med hem och Molly har väl provsetat någon gång men förstår inte ritkigt vad det är. Har inte tänkt potträna henne än utan mest ha den här hemma för att hon ska "bli kompis" med den. Hunden däremot tycker den är jätteläskig och skäller på den.
Varför köpa dyra leksaker när några bakmått går alldles utmärkt att leka med? Molly älskar verkligen måtten och skakar på dem och biter lite. Ett bra köp om ni ska till IKEA!

Outfits


 

Outfit 30/1 - 2011


Vart är valpen Hugo?

Satt och bläddrade lite på Dalarnas Tidningar för att läsa om den bortsprunga lilla valpen Hugo som bor i området nedanför oss. Han nu varit borta i över en vecka. Har tänkt mycket på familjen och så klart lilla Hugo hela veckan jag har varit bortrest. Sambon och Ludde har gått promenader och hållt utkik efter spår liksom många andra i området men inget spår finns efter Hugo. Vad som helst kan ha hänt, även det värsta även om man inte vill tänka så. Tänk om det är någon som hittat honom och tagit med honom hem och sen sålt vidare?
Ni kan läsa mer om Hugos försvinnande i Dalarnas Tidningar, direktlänk till "Pias blogg" som skriver om djur och det specifika inlägget om Hugo hittar ni HÄR. Hoppas verkligen dennna söta lilla valp kommer till rätta snarast!

När jag ändå är inne på att prata om djur och hundar framförallt så skulle jag vilja att ni skriver på en namninsamling som ni hittar HÄR. Den är till för att vi i Falun ska få en rastgård för våra hundar. I Falun har vi till och med ett hunddagis och de har till och med sagt att betala kostnaden bara de får tillstånd. Nu har en namninsamling startat så snälla, ni med eller utan hund kan väl skriva på för hundrarna skull och för oss ägares skull. Skönt att kunna vara på ett ställa och kunna släppa lös Ludde helt fritt utan att oroa att han springer iväg samtidigt som han kan leka med andra hundar. Som sagt, ni hittar namninsamlingen HÄR!

Ska strax ut och rasta Ludde innan vi kryper till kojs. Och som alltid de senaste dagarna spanar jag lite extra efter Hugo....

22:a juni blir det Foo Fighters!

http://www.swedenmetal.se/wp-content/uploads/2011/01/Foo-Fighters.jpg
(Bild från Google)

Under tiden jag var i Ludvika bokade sambon en biljett åt mig så jag kan följa med och se Foo Fighters på Stockholm Stadio den 22:a juni. Helt galet kul det kommer bli. Bara jag och sambon som åker iväg igen. Vi kikar runt på lite boende, behöver inte alls vara dyrt eftersom vi bara ska sova några timmar där innan vi drar hem. Dock är det bra om det ingår frukost. Vet någon av er något ställe nära station så hojta till!

Tänk er, 22:a juni kommer det vara sommar och förhoppningsvis kommer solen skina den dagen så vi kan köra en krogrunda innan konserten. Åhh vad mysigt och häftigt att få se Foo Fighters live!

Tack Älskling, du är underbar!


För er som inte vet vilka Foo Fighters är kan få ett litet klipp från Youtube att lyssna på:

Ludde och Molly

Har kommit på att det inte ofta jag skriver om hur det går mellan den fyrbeta Ludde och Molly.
Ludde har lätt kommit åt sidan här på bloggen eftersom jag först och främst skriver om livet tillsammans med Molly. Kom på mig själv att livet just nu är med Ludde också. Han tillhör familjen även om det har tagit lång tid för mig att knyta ett band med honom. I början grät jag så fort han gjorde något som påminde om Sigge. Jag jämförde dem två hela tiden. Nu gör jag inte det längre men kan ofta bli påmind om saker som Sigge gjorde. På ett sätt är det riktigt skönt att Ludde inte alls är lik Sigge. Varken till sättet eller utseendemässigt. Ludde är så mycket större än vad Sigge var men det är inte så konstigt eftersom Ludde är en blandras, blanding mellan Jack Russell och Parson Russell. Hans pappa är Parson och mamman är Jack.

I början när Ludde kom till oss var det alltså blandade känslor. Jag ville till exempel inte att han skulle ge mig pussar. Det kändes som om att jag inte gjorde något annat än att skälla på honom eftersom han var på Molly hela tiden. Dagarna och veckorna rullade på och idag har Ludde en stor plats i mitt hjärta och han får större och större plats för varje dag som går. Skäller inte lika mycket på honom nu eftersom han har mognat till sig och förstår när man säger nej, inte alltid med ofta och efter några upprepningar.

Molly älskar sin Ludde och ropar efter honom "Udde" och skiner upp som en sol när han kommer mot henne. Ludde älskar sin Molly också och blir helt försörd när hon sover. Han vill att hon ska vara vaken och leka med honom. De har precis börjat med att kivas med varandra, ta saker från varandra. Vi är ständigt på tårna ifall han skulle visa det minsta lilla mot henne. Men än så länge går det bättre än förväntat. Tänk när Molly blir så pass stor att hon fattar att hon kan kasta bollen till honom och inte bara äta på den. Då får vi barn/hundsäkra bättre här hemma. Ställa undan vaser och ömtåliga saker på högre höjder för jag antar att den lilla tennisbollen som Ludde har kommer flyga högt och lågt.

Snön håller på att smälta bort ute och hela familjen längtar efter att isbanan på grusplanen ska tina bort så vi kan börja sparka fotboll med Ludde. Nu vill jag inte jämföra med Sigge men han älskade verkligen att sparka fotboll och vi kunde spendara många timmar där uppe tills han stupade av trötthet. Nu hoppas vi att Ludde kommer älska sin läderkick (fotboll) första gången vi ska upp dit. Påminnelse till mig själv nu är att åka och köpa en läderkick åt honom. Jag tvivlar faktiskt inte en sekund på att han inte kommer tycka om det med tanke på hur han älskar att bolla inne med sin tennisboll. Det ska bli mysigt att kunna gå upp hela familjen och sparka boll. Tänk till sommaren när Molly tar sina första steg och kan vara med däruppe. Ta med oss fika och njuta av solen. Gå ner till ängen också och ha picnic.

Bjuder på två bilder. Den översta är tagen för snart två veckor sedan och den under har Molly precis blivit fem månader. Kom ihåg att det skiljer bara 12 dagar mellan busfröna! 

Jag ska på Mammabloggalan!


Den 7:de maj går årets Mammabloggala av stapeln i Stockholm. Tillsammans med mina två nyfunna vänner Emma och Theres åker jag iväg för en kväll med glitter och glamour.

Under ett lyxigt dygn täffas "mammabloggare" på Radisson Blu Royal Park Hotel i Solna med utsikt över vackra Brunnsviken. Där blir det mammalyx på hög nivå med bloggmingel, föreläsningar, utställningsmässa, prova på aktiviteter och toppklass underhållning. Med flera stora sponsorer kommer ni gå hem med en härligt välfylld goodiebag.
Emma, Theres och jag har bokat ett paket som heter "Galapaket 1" och sover därmed över på hotell också.

Paketet innehåller:
- Del i dubbelrum samt överraskning på rummet
- Välkomstmingel
- Fördrink
- 3 rätters galamiddag med underhållning i högsta klass
- Mässa - träffa olika starka varumärken
- Föreläsningar - intressanta och givande föreläsningar som berör
- Prova på aktiviteter - Ta chansen att prova på spännande träningsformer
- Entertainment in på småtimmarna
- Förstklassig frukost i vacker miljö
- Spa entré till exklusiva Sturebadet Haga där du kan unna dig själv en lyxig morgonstund


Ser verkligen fram emot det här. Att gå åka iväg med just dessa vänner som jag snart har kännt i ett år. Ska bli riktigt roligt att åka iväg bara vi tre, utan barn och karlar och att jag bara får vara Sandra en stund. Det bästa med det här är ju att samtidigt som jag får umgås med mina vänner är att träffa en hel drös med andra bloggare som jag lärt känna under året via bloggen. Kul att ses öga mot öga!

Nu har jag laddats på med positiv energi igen. Det här behövde verkligen jag att se fram emot. Nu har planeringen redan börjat inför galan men mycket återstår. Vilken finklänning ska jag ha på mig och vilka skor. Hur ska mitt hår vara och ska jag måla naglarna? Fungeringarna är många och jag vill gärna ja tips på fina enkla klänningar som passar en tjej med storlek XL. Tips på frisyrer mottages också för den delen.

Just nu kan du som inte ännu bokat in plats till galan vinna din biljett genom att delata i ett bloggquiz som du hittar på sajten "Allt för Föräldrar". Direktlänken hittar du genom att klick HÄR.

En underbar dag!

Natten till idag gick bättre. Hon vaknade så klart strax efter att jag bloggat klart och sovit i några minuter. Bara att lyfta över henne till min säng så hon fick ligga på armen och sova. Fast somna gjorde hon inte utan hostade och grät fram till klockan fem ungefär. Då somnade vi som klubbade sälar fram till nio då Mollys mage kurrade efter frukost. Vi var båda pigga i morse eftersom vi fått hela fyra timmars sammanhängade sömn.

Efter lite frukost i magarna drog vi ner till familjecentralen Villgott och busade. Härligt att kunna gå ditn är vi är här så Molly får träffa andra barn och jag får tjåla av mig med mina vänner. Tiden sprang iväg på Villgott och Molly blev tröttare och tröttare så till slut var vi tvugna att gå.
Gick upp på stan och in hos min pappa och åt lunch. Molly sov som en stock så jag tog en extra tur på stan så hon fick sova innan vi åkte hem mot päronens hus igen.

Var hemma i drygt en timme sen drog vi iväg till en killkompis på lite fika. Var evigheter sedan jag träffade honom vilket jag skäms över. Det var han som hade fest i lördags som jag inte orkade gå på eftersom jag kände mig hängig efter utomhusmatchen. Var nog ett klokt val med tanke på hur dessa dagar varit. Den här killkompisen (finns det något annat namn på killkompis som låter lite mer moget?) har jag en gång i tiden varit bästa kompis med. Vi gjorde allt tillsammasn och han var en av dem som kände mig allra bäst. Saknar den tiden ibland och hoppas att vi nu när Molly blivit lite större och jag känner mig lite friare kan börja umgås igen för jag älskar verkligen den här vännen och vill inte mista honom!

Molly var också med på fikan och var väl inte på det bästa humöret precis. Usch vad hon gnällde och var inte alls nöjd med något. Hon som annars är så social och glad av sig. Beror väl på att hon är trött... Hon den manliga vännen (ett bättre ord?) bor det en kanin. En oerhört fluffig och söt kanin vid namn Kenai (från filmen Björnbröder). Molly tyckte kaninen var spännande och ville leka. Hon kröp efter kaninen som i sin tur blev rädd och skuttade runt hela tiden. Molly blev skitförbannad och arg på kaninen och skrek hysteriskt. Till slut fick min manlige vän hålla för huvudet på kaninen så Molly fick klappa lite. Klappade, eller rättare sagt slog kaninen två gånger och sen var det bra. Buren var mer spännande än kaninen till slut!

Just nu sitter jag i soffan i vardagsrummet och skriver. Molly somnade för en timme sedan så just nu njuter jag av den sista halvtimmen av detta underbara dygn. Även om natten var lite jobbig har dagen flytit på bra och det känns som om att jag har varit med om mycket idag. Saker som fyllt på min kropp med positiv enerig i massor. I like it!

En sak som fyllde på mitt energiförråd extra mycket är en sak som jag och mina två nyfunna vänner bokat in oss på den 7:de maj. Mer om det får ni veta i ett annat inlägg....

Funkar Bepanthen?


I början av februari fick jag reda på att jag skulel få chansen att bli en av många som skulle få buzza salvan Bepathen. Buzzningen har gått bra och jag har delat ut de små tuberna till både de med barn och till nära och kära som har torra läppar.
Själv är jag riktigt nöjd över salvan och använder den väldigt ofta på Mollys kropp. Rumpan och ansiktet är de områden jag smörjt in mest.
Alla som har fått prova på Bepanthen har upplevt att salvan har hjälpt. De som fått prova den för torra läppar har blivit väldigt nöjda och kommer köpa en tub när testtuben tagit slut. Jag använder också den på mina egna läppar och rekomenderar er att använda den för det hjälper verkligen!


Är du sugen på att bli en Buzzador också?


Inför 2011 är det massor av spännande företag som knackar på dörren och vill göra kampanjer med Buzzador, och småbarns- och bebisföräldrar är som så ofta hett eftertraktade målgrupper.
Därför behöver de bli fler! Så hur gör de nu? Jo, de vill ha nya vänner, alltså Buzzadorerna till hjälp!

Nu söker de efter följande målgrupp:

Gravida och/eller föräldrar med småbarn födda 1 februari 2009 eller senare.


Jag har fått texta på hudkräm, nappar och kryddor för Buzzador helt gratis. Alltid nya spännande saker man kan anmäla sig till för att få testa på. Bli en Buzzador du med!

Så passa på att bli medlem nu så ni inte missar alla spännande kampanjer, bli medlem HÄR!Följ den HÄR länken så det framgår att det är jag som har bjudit in dig
(mitt användarnamn som buzzador är GulligaSurre):

Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du klicka HÄR


(klicka på ikonen för att bli medlem!)


Ludvika-shopping

Nere på stan blev det lite shopping och tänk vad lite shopping kan göra med humöret. Fick faktiskt lite mer energi i kroppen efter shoppingturen nere på stan. Ett dåligt sätt kanske att få tillbaka positiv energi, eller inte kanske men dyrt. Fast idag var inget av det som köptes dyrt. Mollys kära Mormor köpte en vårjacka åt Molly på Lindex. En jacka jag blev förälskad i direkt när jag såg den för några veckor sedan i butiken men aldrig köpte. Mormor köpte även två böcker till Molly och betalde halskragen och vantarna från Åhlens också. Tack snälla mamma/mormor!
Vantarna och halskragen är alltså köpta på Åhlens på halva reapriset. Hon ska inte ha det nu utan jag tänkte att hon ska ha det hösten. Passa på nu när det var halva reapriset, toppen!
Hittade även på två böcker till karln i huset. Den lilla vita är perfekt att ha inne på kontoret och den andra är en perfekt dassbok för oss. Vi gillar sådana böcker!

På Lindex passade även jag på att köpa en klännig och ett par leggings jag suktat efter länge också men aldrig köpt men nu så hade jag rabattkupong och kunde inte låta bli. Såg den först i svart men sedan hittade jag den rosa och eftersom jag är inne i en liten rosa period igen fick det bli den. Härligt med färg nu när våren kommer.
Superman-bodyn var bara ett måste. Den hängde under rean och var den sista. Så nu får pappa D lite konkurens hemma. SuperDad och SuperMolly!

Innan vi åkte hem svängde vi in på Dollar Store och kikade lite för mamma/mormor skulle in och handla i affären intill. Det fick följa med två byxdressar hem och två badankor. Molly har gjort det för första gången. Grinat efter en leksak i affären. Svaga mamma (för stunden) kunde inte motstå Mollys små valpögon och krokodiltårar så hon fick en anka att bita på under tiden jag kikade runt i resten av butiken. Undrar hur många gånger man kommer få se dessa valpögon och krokodiltårar i en butik i framtiden?

En bättre natt?

Just nu sover Molly. Dagen har gått över förväntan även om den inte har gått obemärkt förbi. Tycker så synd om lilla skruttan som hostar och hostar. Vet ju själv hur det är att ha hosta och hur jobbigt det är.

Efter jag skrev förra inlägget drog vi ner till stan och åt lunch på resturangen och efter det tog vi en sväng upp på stan. Molly såg ut att njuta sittandes i vagnen. Att sitta är väl det bästa enligt henne just nu, hon hostar mindre då och att vara ute i den friska luften är ännu bättre. Vi gick ute en sväng och hon sov någ mer än en timme i vagnen, liggandes på sidan och ena armen utanför vagnen. Hon var helt slut så jag lät henne ligga kvar så även om det såg nå fruktansvärt obehaglit ut. Efter svägen på stan mådde fröken lite bättre och hade fullt med energi hela kvällen så hon fick ta ett skumbad vilket hon verkade uppskatta. Att bada med skum är verkligen populärt just nu.
Efter badningen blev hon kinkig igen och kom aldrig till ro så hon fick sitta i knät i soffan fram till 23-tiden då jag gick ner igen för att lägga henne. Somnade strax efter midnatt och vaknade strax efter ett igen. Nu sover hon äntligen och jag borde göra detsamma men just nu har jag verkligen ingen ro i kroppen till att göra det så jag bloggar lite i hopp om att bli lite segare.

Hoppas nu att vi lite mer sömn i oss inatt så vi orkar göra något imorgon. För trots sömnbrist vill vi hitta på saker. Kanske blir det en sväng till Familjecentralen Villgott här i Ludvika. Får helt enkelt se om några timmare om vi fått sova något eller inte.

En bild ur arkivet på en väldigt arg liten dam som inte alls ville ställa upp som fotomodell!

(Molly 4 månader)

Surrovich - Molly & Milla

En vardagsblogg om livet som Mamma till två töser, Molly och Milla. Mycket fokus på barnen och deras påhitt. Välkommen att följa oss!

RSS 2.0