Molly 18 månader! (del 2)

Sådär, nu har jag lite tid vid datorn över så jag kan skriva lite om Mollys utveckling den senaste månaden (25/10-25/11).

Som jag nämde i hennes 17-månadersinlägg så har det hänt mycket den här månaden. Hon visar mer känslor, allt från ilska till glädje och blir ledsen om det händer något otäckt på teven. Hon vill gärna vara nära, riktigt nära igen på gott och ont eftersom hon blir lite väl mammaig efter ett tag.


 • Rutiner

  Rutinerna är densamma som förra inlägget om utvecklingen. Molly har dock blivit mer kinkig vid middagen. Vi tror att det har med att göra att hon håller på att få fler tänder. Vällingen däremot går ner hur bra som helst så det är skönt.

 • Komminukation

  Talet utvecklas verkligen i full fart och nu sätter hon ihop fler och fler ord så nu får man höra; mamma/pappa titta, är det, titta där, ojojoj pang, titta brumm, mamma skooo, den borta, udde stanna med flera. Kommer inte på allt nu men väldigt många kombinationer använder hon sig av vilket är roligt. Man märker på henne att hon verkligen vill prata och använda sig av sin mun och försöker sätta ord på allt.

  Ord som kommit denna månad:

  - Slut
  - Usch
  - Boll
  - Sitta
  - Blinka (Stjärna)
  - Hoppa
  - Plinga
  - Stanna (Helst pekande på hunden med pekfingret och skrika stanna åt honom)
  - Heja
  - Eksand (Leksand, Molly vet vad ishockey är och klappar händerna åt Leksands-märket)
  - Hej Då!
  - Tomte
  - Dans

 • Leka / Leksaker

  Bilar, Molly älskar verkligen bilar och framförallt Blixten Mcqueen. För ungefär två veckor sedan fick hon för första gången se filmen Bilar, den första filmen. Jag och sambon hade inte heller sett den så där satt vi i soffan hela familjen och tittade på filmen. Så Bilar är den första filmen Molly sett. Hela familjen älskade filmen och är nu väldigt nyfikna på den andra filmen. Molly vill se Brumma helst flera gånger om dagen och älskar att titta i julkatalogerna från leksaksbutikerna för hon pekar på Blixten och säger brumma och skiner upp som en sol. Tänk att en liten fågel har viskat i mitt öra att hon kanske får en egen Blixten i julklapp, ojoj vad hon kommer bli glad!

  Hon gillar fortfarande att testa att få i saker överallt. Ställa saker på varandra, under varandra och ställa upp på rad. Att tända och släcka lampor är också roligt och det är underbart att hon lyssnar på en när man ber henne gå och tända lampan för hon gör det så snällt. Trycker på knappen tittar på oss och klappar händerna av lycka. Tänk om man var så lättroad... • Motorik

  Klätterapan nummer ett! Hon är överallt och ingenstans. För oss får hon klättra så länge vi vet att hon kan komma ner själv. Vi har hittat henne på köksbordet ett par gånger men har då med bestämd röst talat om för henne att där får du inte vara och nu dom två senaste veckorna har hon inte varit upp på bordet en endaste gång.

  Hon testar oss fortfarande i soffan, där vill hon gärna hoppa och slänga sig. Hon har ramlat ner några gånger men är lika snabbt upp igen. Tänkt om hon ändå kunde lära sig någon gång.

  På förskolan får de också klättra. Molly går på en avdelning där de lägger stor tyngd på toddlar-kulturen. De vill att barnen ska använda sina kroppar i leken och inte använda så många leksaker. Alla möbler på avdelningen är säkrade med beslag i väggar och golv.

  Hoppa är något som Molly har försökt göra i flera veckor. Inte hoppa från soffan/sängen utan stå och göra ett skutt på golvet. Ibland har hon faktiskt lyckats men har ramlat omkull. Nu den senaste veckan har hon försökt stå på ett ben. Hon gör det väldigt ofta och sträcker ut ett ben framåt eller bakåt. Helst vill hon att jag eller sambon också ska stå på ett ben och fäktas med det benet som är i luften, hur sött som helst!
  Så en god balans har ungen och undrar vad hon ska hitta på här näst, stå på händer kanske?

 

Hur busig och krävande hon än må vara ibland så räcker det med ett riktigt rejälgt skratt från henne så fylls hjärtat på med extra kärlek och allt de andra förvinner på några hundradelar.
Älskade unge nu är du närmare din 2-årsdag än 1-årsdag, hur gick det till?

 

Barbapapa

När jag var liten älskade jag Barbapapa och har de flesta böckerna som kom ut då i min bokhylla hemma hos mina föräldrar. De kommer så småningom att få flytta in i Mollys bokhylla. I sommaras när vi fick låna min mosters bild-dvd och fick deras Barbapapa-filmer fick Molly upp ögonen för de färgglada figurerna och har älskat dem sedan dess.
Nu är inte jag en sådan som vill överdosera mitt barns rumt med saker enbart från ett visst tv-program och så vidare. Fast några saker här och där gör inte mig något bara det inte blir för mycket, så här om veckan fick Molly ett påslakanset av oss och så hade Mollys mormor och morfar köpt ett mar mockasiner och en väska.

 


Mysteriet på Greveholm

http://tankafetast.eu/wp-content/uploads/2011/09/467348.jpg


År 1996 var jag 9 år och julkalendern för året var Mysteriet på Greveholm. Den bästa julkalender under min uppväxt. Jag fick julkalendern på VHS senare och även dataspelen. Kommer ni ihåg Mysteriet på Greveholm?

Idag fick jag se en länk som gjorde mig nyfiken "Favorit gör comback" och handlade alltså om Mysteriet på Greveholm. Mycket riktigt, nästa år blir det en uppföljare av den bästa julkalendern. Jag är redan förväntansfull inför nästa år. Tur man har barnasinnet kvar, inte sant?!

Ett tips, man kan se avsnitt av julkalendern via Youtube om man vill, sök bara på Mysteriet i Greveholm.


Windstopper

För någon vecka sedan gick jag ner på Myrornas för att leta efter något helt annat mot vad jag kom hem med i kassen. För nör jag gick runt bland barnkläderna så såg jag helt plötsligt en windstopper från Polarn och Pyrets hängades på snurran. I det fina printet dessutom som jag vet har sålts för en ganska hög summa på Tradera. Tänkte att den där vill de nog ha en större peng för men tittade ändå på prislappen vilket jag är glad för nu, ynka 40 kr ville de ha för den. Så nu hängder den i garderoben i väntan på att vintern ska töa bort. Fast Molly skulle egentligen kunna haft den tills nu innan snön kom. I söndags var det 10+ grader här så en fleccetröja under så hade det funkat fintfint.

Jag vann en Wigglekart!

Tjoho, gladare än gladast just nu för jag fick nyss reda på att jag vann första adventstävlingen av fyra hos Ett liv vid havet. Vad jag vann? En Wigglekart!

Jag som tävlat och tävlat om en sådan till Molly och nu äntligen lagom till jul och allt lyckades jag vinna. Ojoj, vad jag blev glad när jag fick se att jag var vinnaren och tänk vad Molly kommer bli glad för den på julafton när hon öppnar den. Även vi päron kan ju ha riktigt skoj med den också. För att se vad en en Wigglekart är för något så kan ni kika in på deras hemsida här.

Vilken färg vi valt? Vi ville ha en limegrön först men den var slut så vi tar en rosa istället. (Jag vet Emma, rosa igen, men har man redan mycket av rosa så kan det inte bli värre, hahaha!)

 

 

Måndagslistan v.48

Måndagslistan, en listan som skrivs varje måndag för att få en lite mer positiv känsla när måndagen är här igen, den som annars kan kännas väldigt tung och jobbig. Haka gärna på den, det är Jenny som startat listan och redan är det ett gäng som varje måndag publicerar sin lista. Om ni klickar här kan ni läsa alla måndagslistor från tidigare veckor.

Idag, måndag, är jag glad för att:

 • ... besöket hos ögonläkaren gick mycket bra. Mikroskelning på vänster öga och prismaglas är ett måste. Får glasögonen på recept så senare idag ska jag ner till optikern på stan och shoppa nya bågar!
 • ... första advent har passerat, en vecka närmare jul och första snön föll igår och ligger som ett vitt täcker över Falun. Riktigt vackert!
 • ... Ludde är vår lurviga familjemedlem. Även om han ställer till bus ibland så känner jag en extra kärlek till honom idag.
 • ... äsch, jag säger det igen; för att det finns snööööööö! Nu får det gärna komma mer snö och ännu mer snö. Snö, snö snö! Jag älskar snö och vintern!

 

Lurvbollen Ludde

Måste visa upp en före och efterbild på vår fyrbenta familjemedlem. För ett par veckor sedan fick han sig en omgång hos hundfrisören. Han blev som en valp i pälsen igen, så mjuk och go. Nu har det redan hunnit växa ut en bit men han får vänta till våren igen för att bli friserad. Han verkar gilla det i alla fall och vi tycker han har blivit mer harmonisk efter sin lilla spa-behandling. Långa framben fick han också men visst är han söt?!


Molly 18 månader!

Igår fyllde Molly ett och ett halvt år. Hör ni hur länge det låter?
Det var väl nyss hon var vår lilla bebis och nu idag är hon närmare sin tvåårsdag än ettårsdag.
Ska skriva ett inlägg om hennes utvecling från den månad som gott senare när jag får mer tid vid datorn.
Just nu är Molly hemma hos Mormor och Morfar och leker. Hon sov där inatt, jag och sambon ska iväg på hockey strax, som vi längtat!

 

Dagens shoppingtips!

 

Skynda er in till Campadre där man idag kan fynda plagg från härliga Geggamoja!

 

Mollys önskelista till Tomten!


Kära Tomten, eftersom min dotter Molly inte kan så där jättemånga ord och meningar än har jag och hennes pappa hjälpt henne att färdigställa hennes önskelista vilket är tur annars skulle hon nog få bajs i julklapp för det är det svaret vi får av henne när vi frågar vad hon önskar sig för något.

Du ska också veta Tomten att Molly har varit ett snällt barn det här året som har gått. Även om hon har sina stunder med ilska och vreda så är hon fortfarande en ängel och ligger på plus.

Nu vet vi att Tomten inte kommer med så här många paket men vi vill ändå skriva en lista till dig och till resten av släkten så ni vet vad som önskas, ni säger ju att det underlättar att få veta vad Molly önskar sig.

Förutom sakerna från bilden ovan önskar sig Molly böcker, det ska vara böcker med mycket bilder i, helst små figurer här och där som hon får peka på och titta nyfiket på. Kläder går det alltid åt och nu har Molly börjat använda storlek 92/98, 92 på byxor för hon har korta ben.


Från önskelistan:
 1. En okrossbar spegel från IKEA samt förvaring att ha kritor i. De på bilden är från Färg & Form och säljs hos dessa.

 2. Ett nytt större kök då Molly älskar att kocka. Det får IKEA är det som önskas!

 3. Mat och kakor i massor så Molly har något att bjuda på när man kommer på besök.

 4. Fischer Price; Bondgård säljs i de flesta leksaksbutikerna.

 5. En trakortröja från märket Småfolk. Fler kläder av märket önskas! Säljs bland annat hos Spillevinken.

 6. Tillbehör till Mollys docka. Nappar och nappflaskor. Det är en Baby Born Zap hon har.

 7. Knopp-pussel i olika motiv. Bilar är väldigt poppis nu så det uppskattas nog mest!

 8. Barbapapa-nattlampa. En lampa som Molly kan sova med om nätterna. Är alltså inte farlig för barn att använda. Finns bland annat hos Lekmer.se men även hos Babyproffsen.

 9. Sångpåse från Oskar & Ellen, säljs bland annat hos Spillevinken men även hos Babyshop.se
  Även instument av alla dess slag önskas. Molly älskar rythm och musik!

 10. Städkit. Ordning och reda ska det vara från början!

 11. Doktorväska. Molly leker för fullt med min gamla doktorväska hemma hos mina föräldrar. Att ge spruta är kul men inte att få!

 12. BRIO träjärnväg. Molly har ingen del ännu men nu önskas det!

 13. DUPLO, en byggplatta önskas men så även byggsatser av olika slag. De på bilden är bara ett förslag.

 14. Bilar-filmerna. Molly älskar verkligen första filmen så hon kommer bli överlycklig för den andra också!
  Dessa filmer:
  - Bilar 1 (Köpt!)
  - Bilar - Bärgarens hejdlösa historier (Köpt!)
  - Bilar 2

 15. Fischer Price; Bilgarage. Denna finns hos de flesta butikerna men även hos Lekmer.se

De sakerna som är överstrukna har jag fått höra av en liten fågel att de ska vara inslagna redan, vi får väl se vad som gömmer sig i paketen om en månad!


Bruten tå? (Ej för känsliga!)

Strax innan sambon kom hem vid 22-tiden igår kväll tänkte jag hämta kaffekannan och fylla på min kaffemugg. Gick mot köket men på vägen dit skulle jag flytta på Mollys lära-gå-vagn med ena foten vilket jag aldrig skulle ha gjort. Helt plötsligt snubblar jag till på vagnen och för att parera balansen svänger jag till med andra benet och sparkar till väggen med andra forten i en jäkla fart. Tur i oturen så träffade bara lilltån och ringtån om man nu kan säga så, väggen men blev tyvärr väldigt lidande.

SMÄRTA! Det var en otrolig smärta jag kände direkt och jag svimmade nästan av smärtan. Var tvungen att lägga mig ner och andas in och ut långsamt. Vågade till slut da av mig strumpan och möts av en väldigt svullen tå men ännu inte blå.

Resten av kvällen gjorde det fruktansvärt ont så en alvedon fick slinka ner och så ha foten i högläge. Försökte böja på tån men det var omöjligt. Alla andra tår rörde på sig utom ringtån. När jag väl lagt mig dunkade det på rejält i foten och hur jag än låg gjorde det ont. Tog till slut fram en kudde och la under foten så den blev i högläge så då slutade det dunka.

På morgonen idag glömde jag så klart bort att jag hade ont och ni vet när man sträcker på sig och vickar lite lätt på tårna, vilken smärta! Det går inte beskriva men det kändes som om att någon försökte dra av mig tårna, helt sjukt. Skyndade mig att kika på foten för jag antog att den skulle vara blå idag och ur den såg ut på morgonen kan ni se på bilden nedan. Hur tån ser ut nu? Jo, den är nästan svart på vissa ställen, enormt svullen och öm. Ni ser hur tån är svullen ut åt höger...

Att gå är svårt och att ha strumpa på sig gör till och med ont. Eftersom jag inte kan böja på tån var jag tvungen att känna efter hur det kändes på tån och ja, toppen av tån är ruckbar, hur trevligt låter inte det? Jag tänker inte känna efter igen för det gjorde hemskt ont så jag nästan var nära att svimma igen...

Ringa sjukvården? Nej, det tänker jag inte göra för en bruten tå gör man ingenting åt så länge inte tån spretar åt ett helt annat håll. Bara att vänta och se om jag återfår rörelsen i tån om ett par dagar. Kanske är det en stukning, en spricka, eller till och med bruten. Om jag får säga det själv tror jag på det sistnämnda med tanke på min lilla undersökning här hemma.

Lät lite på nätet nu och två veckor ungefär tar det för en tå att läka men man kan ha ont i den flera månder efteråt. Seriöst, jag undrar när jag får hålla mig frisk helt och hållet någon gång? Den här hösten har varit den mest frustrerande någonsin!

 

Har ni brutit en tå någon gång?
Hur gick det till och hur lång tid tog det tills det kändes okej i tån igen?

 

 

Följ min blogg via Facebook!

Nu kan ni som läser min blogg även följa den via Facebook. En del har inte Bloglovin men de flesta har Facebook så jag har valt att starta en sida åt min blogg. Gå gärna in och gilla den och det gör ni genom att klicka på Like-bilen här under eller i sidomenyn till höger.

http://nordiskungdom.se/wp-content/uploads/2011/11/facebook_like_button_big.jpg

 

Sicket bus!

Vilken respons på mitt förra inlägg, både här och på facebook. Tack för att ni stöttade mig och ansåg att jag gjorde det rätta.

Jag var minnsan väldigt nervös när jag började gå mot grannes hus men nu gick allt riktigt bra och idag har det inte plingats något på dörren mer än att Molly ville plinga när vi kom hem. "Plinga" sänger hon och pekar på ringklockan. Lyfter upp henne och hon får plinga sen utbrister hon i ett "Heeej" eller "HejHej" när hon kliver innanför dörren.

Efter att jag och mamman till ett av de busande barnen pratat om hur vi kommer ihåg oss själva som små, hur man busade och tyckte det var så roligt så har jag funderat lite på vad jag själv hittade på för rackartyg och kom på en hel del. Tänkte att ni kanske ville veta om något bus jag gjort så här kommer det:

Jag och min kusin Niklas som är två år äldre än mig umgicks väldigt mycket som små och hittade ständigt på små rackartyg. Går tillbaks lite i tide, en sisådär 12-13 år. Jag och Niklas var hemma hos min fabror och firade jul och fick tomtebloss att leka med ute. Leka och leka, vi fick hänga upp dem och så fick Niklas tända eftersom han var äldst. Jag vet inte riktigt hur vi kom på idén på det bus vi senare gjorde men vi kom fram till att vi skulle plinga på hos alla grannar (stort hus-område) och tända på ett tomtebloss och när dörren öppnades skulle vi vara små nissar som bad om gröt eller pepparkakor.

Ni kan tänka er reaktionerna från de som öppnade. En del såg förvånade ut, någon stände dörren och några ropade på resten av familjen. Till vår stora förvåning så ställdes det ut det ena och det andra på trappen, allt från pepparkakor, till godis och varsin mugg med saft.

Det här är något som jag och Niklas pratar om än idag när vi ses. Det är ett av de roligare julminnen jag har från barndom eftersom det bara var jag och Niklas, inga andra kan dela minnet med oss och vet inte vad vi gjorde heller.

Jag antar att ni mina läsare också har busat en hel del som lite och som äldre. Kan ni inte berätta om något bus, ert bästa bus eller kanske ett bus som misslyckades?

Hoppas ni delar med er av era bus!


Molly har varit en riktigt busunge sedan hon föddes!

 

Tjuvringa

http://img.tfd.com/wn/F4/6270C-doorbell.gif

 

Grannbarnen har haft sitt roliga under två veckors tid ungefär och ikväll fick jag nog. "Pling plong" lät det runt 17-tiden, precis när Molly vilar en snabbis. Så här har det varit varje kväll de senaste två veckorna och dessutom har ungarna knackat samtidigt och sedan sprungit iväg.

Vi som har dörren nere lessnar rätt snart på att gå ner för trappen för att kika vem det är. Den senaste veckan har jag inte ens brytt mig om att gå ner så jag hoppas ingen annan har varit här och plingat på.

Det är inte bara Molly de har väckt och stört vid vilan utan även Ludde har blivit nervös av allt plingande. Han springer mer än gärna ner till trappen och skäller högt och bestämt. Inte så lätt för Molly då att somna.

Ikväll fick det ett slut, hoppas jag. Det plingade och knackade jättehögt precis när jag lagt Molly för vilan vilket resulterade i att hon blev jätteledsen för hon ville se vem det var som kom. Efter hennes lilla vila klädde jag på oss och så gick vi över till grannhuset och plingade på. Jag var nervös ska jag erkänna för det här var första gången jag gick över till några andra föräldrar för att klaga på deras barn och jag vill inte heller framstå som den sura grannkärringen.

Mamman öppnade dörren och jag berättade att jag tror en av hennes söner är ute och tjuvplingar och att det stör oss vilket hon förstod. Hon tyckte det var jättebra att jag kom och berättade för får de inte höra något så vet de heller inte om att det busas. Jag sa att jag minns själv hur det var när man var liten men varje kväll under två veckor är lite för långt bus för att det ska vara roligt. Mamman uppskattade som sagt att jag sa till och att hon skulle prata med sin son och hoppas att det inte upprepar sig och skulle det nu ändå ske skulle jag inte tveka om att höra av mig igen.

Får jag fler vuxenpoäng nu eller mer kärringvarning? Insändare nästa!

 

 

Dagens tips!

 

För ett par veckor sedan fick jag hem en tepåse från Gebortenbok.se för att få provsmaka och sedan säga vad jag tyckte om detta te. Fick hem "Heta Chokladdrömmar" och jag kan säga att namnet stämmer väl överens på hur det smakade. En stark smak av choklad för att sedan bli en tvist av hetta från chilin. Riktigt bra kombination måste jag säga och detta dricker jag mer än gärna de kvällar som jag är lite frussen.
Jag som älskar te tycker det var kul att få prova en ny sort och ni som vill ge mig en julklapp har ju ett tips här om vad ja gillar. Fler te-sortet hittar ni här.

Tack Theres för att jag fick smaka detta goda teet!

 

Tack till er alla som röstade på Molly!


Stort tack till er som röstade på Molly i bildtävlingen hos Jollyroom. Tyvärr knep vi inte förstaplatsen men kom på andraplats vilket vi är nöjda med så klart. Mollys vinst blev den ursöta lilla väskan till vänster på bild. En Skip Hop Zoo Lunchie Uggla som ni kan läsa mer om här. Väskan till höger är Mollys "dagis-väska" som hon varje dag vill bära till och från förskolan. Den lilla nya väskan blir perfekt att ha med mellanmålet i när vi ska iväg samt bra för henne att bära själv när hon ska på framtida utflykter med kompisarna på förskolan. Visst är dem söta väskorna?


Tokrea hos Lingon & Blåbär; vuxenkläder!

I det här inlägget tipsade jag om tokrean som pågår hos Lingon & Blåbär i deras outlet. La upp en bild gällande barnkläderna men fick mejl idag om att det även gäller vuxenkläderna. Är väldigt nyfiken på vuxenkläderna (Dam/Herr) eftersom jag ännu inte har provat något plagg själv. Har ni gjort det?

Tokrea alltså hos Lingon & Blåber i deras outlet, klicka på bilden för att se vuxenkläderna!Tokrea hos Lingon & Blåbär!

Ett klädmärke som jag kanske inte har bloggat så mycket om är Lingon & Blåbär. Ett märke som jag faktiskt har gillat i många år men inte köpt så mycket av till Molly. Hon har en klänning och en pyjamas. Pyjamasen är helt underbar och mysig.

För 15 år sedan startade Lingon & Blåbär av Marie Höckerman och Britt Hörding. De var två tjejer som ville ta makten över sina liv, deras arbetstid och samtidigt få chansen att tjäna pengar och arbeta med någonting som de brann för. Som småbarnsföräldrar märkte de att det saknades barnkläder gjorda för barn. Då föddes idén om att skapa ett annorlunda varumärke som var mer beständigt i stil och tanke. De valde en klassisk och färgfull stil på kläder och i en praktisk design. Hög kvalitet och tyger utan tillsatser som kan vara skadliga för vår hud och hälsa, var några av våra grundkrav från början.

Merparten av Lingon & Blåbärs kollektioner är Öko-Tex certifierade enligt klass I, vilket garanterar att kläderna inte innehåller tillsatser som kan vara skadliga för vår hud och hälsa.

Det jag ville tipsa er om idag är deras tokrea i outleten, kommer till den genom att klicka på bilden!Slime är giftigt!

 

En butik på nätet som jag verkligen gillar är EkoLeko.se. Där hittar man lekfulla gröna leksaker, dvs giftfria och klimatsmarta leksaker för barn. Men bara om leksakerna är riktigt roliga att leka med! Testpanelen testar allt.
De stöder Operation Smile! Varje gång någon handlar leksaker i naturgummi av oss skänker de pengar till dem.

Jag följer sedan länge EkoLekos blogg som ni hittar här och idag skrevs det ett inlägg om slime, ni vet sån där äcklig sörja man köpte i en liknade burk på bilden ovan. Efter att läst inlägget kommer jag aldrig mer köpa slime och blir sammtidigt förbannad på hur produkterna kan fortsättas säljas för att butikerna behöver göra affärer. Det är ju människors hälsa vi talar om. Riktigt dåligt, förbjud det och ta bort det ur sortimentet genast!

Citerat från bloggen:

 

"Brukar du köpa slime till dina barn? Slime innehåller bor. Bor är giftigt. Det vet vi. Därför har kemikalieinspektionen förbjudit det i leksaker. Det bestämde man i våras. Men man måste ju ge företagen lite tid att göra affärer. Så slime kan säljas i två år till. Och importerades slimet till EU före den 20 juli 2011 så får man hur lång tid på sig som helst att sälja ut sina lager. Någon som tänkte köpa slime i julklapp?

http://kemi.se/sv/Innehall/Nyheter/Skarpta-regler-for-leksaker/

/Madeleine Limé,  EkoLeko.se
Giftfria leksaker på nätet!

 

 

Måndagslistan v.47

Nu har jag äntligen hakat på måndagslistan. En listan som skrivs varje måndag för att få en lite mer positiv känsla när måndagen är här igen, sen som annars kan kännas väldigt tung och jobbig. Haka gärna på den, det är Jenny som startat listan och redan är det ett gäng som varje måndag publicerar sin lista. Om ni klickar här kan ni läsa alla måndagslistor från förra veckan.

Idag, måndag, är jag glad för att:

 • ... det är sista helveckan av november. Första advent på söndag!
 • ... det sker förändringar i vår vardag, hur kan jag ännu inte avslöja men det är något bra som gång hoppas vi!
 • ... sambon och jag har bestämt oss för att inte ge varandra julklappar utan lägga pengarna på att renovera nere i vår hall. Känns som ett riktigt bra beslut!
 • ... Molly utvecklas mer och mer för varje dag och på söndag fyller hon 1,5 år!
 • ... vi tog hem andravinsten i Jolly Rooms bildtvälgin. Molly vann en fin väska fån Skip Hop, tack alla som röstade på henne!
 • ... det är en vecka kvar till min undersökninghos ögonläkaren på lasarettet.

 

Rosor är röda

En bild tagen vid svärfar förra helgen. Hans rosor blommade för fullt, hur knäppt är inte det mitt i november?
En släktning till mig var till och med ut och plockade kantareller igår. Nä, nu får snön ta och komma!

 

Nostalgi

 


Gårdagskvällen tillbringade vi framför teven. La molly en stund tidigare och hon sov vidare utan problem så vi förädlrar fick ha lite mys med gottgott i form av lussekatter och semlor men inte vilka semlor som helst utan lusse-semlor. Suveränt goda semlor ska ni veta och kommer de här säljas hela julen måste jag hålla mig borta från affären!

Tyvärr vann vi inget på våra lotter men det gör inget. Vi fick ensamtid och kunde slappna av och tänka på något annat, det behövde vi. Både jag och sambon pratade om våra första minnen med Bingo Lotto, hur Loket öppnade luckorna på för vis och de där dockorna med folkdräker på hängdes upp. Vi kommer även båda ihåg att när vi själva sålde lotter såldes det för 25 kr, det var tider det!

Mössor!


Jag älskar mössor och har alltid gjort så det är nog inte så konstigt att Molly inte behöver frysa om knoppen i vinter. Min mösslåda är också överfull med mössor och nyss fick en ny Me&i-mössa flytta in också fast den är från en äldre kollektion. Ni får se den i ett annat inlägg.

Mössorna ovan: Den från min moster med familj är från en mamma (LillFis) som är från Avesta och syr själv. En fleecefodrad mössa med monster på. Den andra mössan är av märket Molo och full med Speedwaymotiv och är från butiken Bus och Rackartyg och fyndades genom deras Facebooksida som ni hittar här. Där lägger de få och då ut plagg/kädpaket till riktigt bra priser men man får skynda sig, det är alltid först till kvarn!

Tid till ögonklinken!

Nu har jag äntligen fått min tid till ögonkliniken. Allt har gått snabbare än vad jag hade förväntat mig och har fått en tid redan den 28 november. Otroligt skönt att ha ett datum att se fram emot men ändå med lite rädsla. Jag gillar inte att gå till ögonläkaren. Är alltid rädd att de ska hitta något skumt och säga att jag inom en snar famtid kommer bli blind.
Att bli blind måste väl vara det jobbigaste av allt? Hörden klarar jag mig utan och talet men synen, det är väl det viktigaste?

 

Dagens julklappstips för kvinnan, mannen och barnen!Köp ett presentkort hos savemyday för 99 kr, så får ni 200 kr att handla för hos lekmer.se.
Klicka er genom att klicka här, köper ni ett presentkort får jag lite bonus som tack för att jag tipsat! :)


***

 

Tjejer, idag får ni inte missa Reeboks kampanjCampadre där ni kan köpa Easytones för halva priset! 549 kr istället för 1100 kr. Skynda fynda!
(Finns även löparskor för herrar inne på kampanjsidan!)

 


***

 

 

Ett tips till mannen i familjen, hos Groupons kan man köpa denna snygga spionklocka med ljud- och videoinspelning från Teknikproffset.se. Värde 748 kr, betala 349 kr.
Klicka här eller på bilden för att komma till dealen hos Groupons!

 

 

***

 

Tack!

 

Ett stort tack till er alla som valde att rösta på min håriga skruttunge i Jollyrooms tävling. Tyvärr vann vi inte men kom på en hederlig andra plats där vinster var en "Skip Hop Zoo Lunchie Uggla". Molly fick ju den större varanten av väska av sin Morfar när hon började förskolan, den kan ni se här. Den här blir perfekt när vi bara ska iväg någonstans och ha med oss lite picknic!

Så ännu en gång, stort tack för era röster!


I löv Blingo!

Ett klädmärke som jag gillar mer och mer är Blingo och då gäller det inte bara barnkläder utan kläder till mig själv också. Otroligt bra kvalité och mjuka och sköna att ha på sig. Hade tuden att hitta på en som sålde ut sin prov kollektion för 50kr plagget och det var som hittat. Nu är inte alla plagg med på bilderna såg jag, de ligger nog i tvättkorgen. Plaggen längst upp och klänningen är från prov kollektionen. De fick även bli en blå t-shirt med en hand som gör peacetecken, ett par brun/ljusbrunrandiga byxor, ser ut som den längst upp till höger på bilderna. Ett par röda leggings blev det också för att matcha Farm-tröjan jag köpte förut.  Sedan var det ett plagg till fast det komma jag inte på just nu...

Strumporna fick jag när jag var på en visning hos "min" säljare, limegröna leggings samt de lila är köpta på visning och de understa är från facebokgruppen för Blingo-kläder, den hittar ni här.

Till mig själv köpte jag två tunikor, de hittar ni här (outlet-butiken) och här. Rekomenderar verkligen dessa, hur sköna som helst!

 


Smultronbyn!

http://img.noxshop.se/21851/item/bfb20f19-d58e-423f-b379-3628dd4f1f69_l.gif

 

Min favorit just nu hos är dessa fina trälådor "4 matlådor - Dairy Set". Molly som älskar att leka med sitt kök nu och med mat, duka upp för måltider och ge mig och sambon mat skulle älska det här. SkriveruVar med och tävla om årets julklapp hos Smultronbyn!
När tävlingen avslutats får 3st vinnare välja mellan en Piratväska, en Mobil djungel rosa eller en Låda med 12kakor!

Jag hoppas vinna den fina lådan med kakor och var med och tävla här ni också, avslutas ikväll kl.20.00


Sista chansen!


Det är bara några timmar kvar av röstningen och vi ligger lite efter för delad förstaplats men vi vill ju satsa på att komma först så snälla kan gå in här och lägga er röst på BILD 1 som är en bild på Mollys halloween-outfit.

Vi har chans att vinna:
1:a vinst (förutom äran) – En vinteroverall från Lundmyr (värde 899kr)
2:a vinst – En Skip Hop Lunchie Uggla

Ni har fram till kl. 16.59 på er att rösta!


Bild 1 som ni ska lägga er röst på alltså och ni får mer än gärna be era nära och kära att lägga en röst på min håriga unge. Testa att rösta från era mobiler också. En röst per IP-nummer är det som gäller!

Ett stort tack till er redan nu som väljer att lägga er röst på min Chewbacca!

 

Måndagslistan v.46


Nu har jag äntligen hakat på måndagslistan. En listan som skrivs varje måndag för att få en lite mer positiv känsla när måndagen är här igen, sen som annars kan kännas väldigt tung och jobbig. Haka gärna på den, det är Jenny som startat listan och redan är det ett gäng som varje måndag publicerar sin lista.

Idag, måndag, är jag glad för att:
 • ... det är en ny vecka, alltså en vecka närmare jul.
 • ... de första snöflingorna föll från skyn i lördags. Rimfrosten var otroligt fin!
 • ... jag fick hem ett brev från landstinget idag med uppgifter om ögonkliniken. Har ett telefonnummer jag ska ringa för att boka en tid.
 • ... jag har världen bästa svärfar som är underbar att umgås med. Jag och Molly sov där i lördags när sambon var ut på krogen.
 • ... Mollys "dagisfoto" (gruppbilden) blev otroligt sött. Ska försöka ta kort på det och lägga in här så ni får se!
 • ... jag fick veta att jag var vinnaren i en tävling där vinsten var ett halsband från Miss Dee!
 • ... många har valt att rösta på Molly i Jollyroom's tävling om bästa Halloween-outfitet men det är jämt om första- och andraplatsen så snälla gå in här och rösta på Molly som är BILD 1, tack!

Mamma och Dotter


Älskade, älskade unge förstår du hur mycket du är älskad? Älskar dig mest av allt och tänk att det snart är ett och ett halvt år sedan du föddes och förändrade min värld.

Oj, vad jag älskar dig min dotter. Du är det bästa som har hänt mig och jag är evigt tacksam över att du finns i mitt liv, att det var just du som föddes. Du gör mamma glad när det är som jobbigast och du gör även din omgivning glad. Du ger oss energi!

Molly, du växer för varje dag och du gör din mamma och pappa stoltare och stoltare. Det här är livet, jag älskar att se dig utvecklas. Jag älskar att ha en kamp på skötbordet när blöjan ska bytas. Jag älskar när vi bråkar. Jag älskar att jaga dig omkring hela lägenheten för att klä på dig om mornarna. Jag älskar att få mat spottad i ansiktet. Jag älskar att få håret avdraget. Jag älskar att få rivmärken. Jag älskar att få höra att jag heter bajs. Jag älskar att få vakna upp till ett kaos. Jag älskar att få ta emot knytnävar i ansiktet. Jag älskar att ständigt höra ditt skrik. Jag älskar när du ropar mamma mamma mamma. Jag älskar när du klättrar på mig. Jag älskar när du sätter dig på magen och hoppar. Jag älskar när du klättrar på köksbordet. Jag älskar när du kastar ner saker för trappen. Jag älskar när du äter upp Luddes mat. Jag älskar när du gömmer tv-dosan.

Vissa dagar kan du gå mig på nerverna och andra dagar är det som att vi går på moln här hemma. Ditt humör utvecklas också i en rasande fart och vi har full shå att komma underfull med vems humör du har ärvt. Som det verkar nu har u din pappas dåliga tålamod och blir frustrerad väldigt snabbt. Du blir lätt besviken och ledsen om det inte går som du vill och de har du ärvt från mig. Mamma och pappas lilla bebis.

Du ska veta min dotter att jaga dig omkring lägenheten är rätt kul fast jag inte erkänner det inför dig. Jag älskar att se dina ögon tindra av lycka när jag jagar ikapp dig. När du spottar mat på mig blir jag både full av ilska och av skratt för när du spottat maten gör du alltid en min som är otroligt söt.

Mamma älskar verkligen dig oavsett vilka rackartyg du hittar på fast nästa gång du spottar mat på mig kommer jag säga åt dig på skarpen (som så många gånger förr) och vända mig bort för att le av lycka. Vad gör lite mat i håret och på kläderna när man har världens lyckligaste sktiunge framför sig?

Mamma älskar dig Molly, för evigt! 

Psst, glöm inte lägga er röst på Mollys halloween-outfit. Bild nummer 1 som gäller så lägg gärna er röst på henne så hon har chansen att vinna en supermysig vinteroverall från Lundmyr. Vi skulle bli vääääldigt glada för just din röst! Klicka HÄR eller på bilden för att komma till röstsidan och lämna gärna en kommentar här under så jag vet att du röstat så jag kan tacka! Det är väldigt jämt nu mellan oss och en till bild så rösta på nu! :)

 

 

Du får inte fota din nyfödda bebis!

Såg denna artikel i Dagens Nyheter. Handlar om att vi föräldrar måste ansöka om ett tillstånd för att fota våra nyfödda bebisar i sjukhusmiljön då fler och fler som arbetar inom vården känner sig allt för övervakade och blir osäkra i sitt handlande när vi filmar eller tar kort.

Jag har då aldrig varit med om en familj som fotar och filmar enbart personalen i en förlossingssal eller på eftervården? Man vill väl filma och fota själva förlossningen och inget annat. En bild på en skrynklig liten nyfödd bebis eller en bild på en skrynklig trött tant, jag tar det första alternativet!

Fast jag kan förstå tanken, att personalen också skall känna sig trygga men de kan väl även säga till att man får bara fota sig själva och barnet, inga andra utan tillstånd.

Undrar också när man måste skicka in en ansökan om att få tillåtelse att fota då? Som om att vi nyblivna föräldrar inte har nog med papper att fylla i och skicka in hit och dit. Måste ju också säga att skulle någon rikta kameran mot mig på förlossningen/BB så skulle jag säga ifrån precis som om att någon skulle komma fram på stan och ta en bild på mig, inte för att de händer men som jämförelse. Den här ansökan funderar jag lite mer kring också, är det så att vi måste skriva på för att få fota på förlossningen och BB, kommer det då betyda att vi godkänner oss för att vara med på andras bilder också?

Jag längtar tills nästa förlossning och första tiden på BB med den nyfödde. Jag kommer fota, fota och fota eftersom vi inte gjorde det så mycket när Molly var nyfödd, det var en massa annat som kom ivägen hela tiden. Får väl se om något år om det är ett förbud eller inte, vad tror ni?

Nyfödd liten Molly

 

 

Psst, glöm inte lägga er röst på Mollys halloween-outfit. Bild nummer 1 som gäller så lägg gärna er röst på henne så hon har chansen att vinna en supermysig vinteroverall från Lundmyr. Vi skulle bli vääääldigt glada för just din röst! Klicka HÄR eller på bilden för att komma till röstsidan och lämna gärna en kommentar här under så jag vet att du röstat så jag kan tacka! Det är väldigt jämt nu mellan oss och en till bild så rösta på nu! :)

 

 

Rösta på Molly!

 

Tack för alla omtänksamma kommentarer angående det förra inlägget, de värmer!

Nu vill jag be er om en tjänst som kan pigga upp mig en gnutta till. Ni kan gå in här och lägga er röst på BILD 1 som är en bild på Mollys halloween-outfit.

Vi har chans att vinna:
1:a vinst (förutom äran) – En vinteroverall från Lundmyr (värde 899kr)
2:a vinst – En Skip Hop Lunchie Uggla

Ni har fram till nästa tisdag (15/11) kl. 17.00 på er att rösta.


Bild 1 som ni ska lägga er röst på alltså och ni får mer än gärna be era nära och kära att lägga en röst på min håriga unge. Förmodligen kan man rösta varje dag fram till den 15/11 så gå in och prova på nytt igen imorgon! :)

Ett stort tack till er redan nu som väljer att lägga er röst på min Chewbacca!

 

Jag mår inte bra!


Kära bloggvänner. Jag mår inte bra, varken fysiskt eller psykiskt just nu. Hela den här hösten har varit rejält stressad för mig och har det inte varit det ena så har det varit den andra, alltså fullt upp hela tiden.

Allt började i augusti och Mollys inskolning och min skolstart. Mollys inskolning gick ju som en dans på rosor men min skolstart kunde minnsan inte ha börjat sämre. Hade ingen lärare i matematiken så den kursstasrten blev nästan en månad försenad och läraren är väl inget att hurra över. De övriga studiekamraterna i den kursen hade studerat hemifrån vilket gjorde mig väldigt stressad eftersom jag inte gjort det. Jag måste sitta i klassrummet med en lärare för att förstå och få hjälp, hemma lär jag mig inget.

Har nu valt att läsa matematiken lite löst under året som är kvar och fortsätta läsa den under våren och läsa den plus en kurs till så att det inte blir för mycket på en gång. Det känns som ett bra val och känner mig taggad på nytt att börja på ny kula med matematiken. Jag tycker matematik är roligt bara jag får lära mig det ordentligt och förstår mig på uträkningarna.

Nu är det inte bara det här som har "ställ till" det utan hela vardagslivet, stress med skolan, stress med Molly när jag är själv hemma med henne och så blev vi sjuka i september och än idag är jag inte helt återställd. Jag har min dryga hosta kvar men behöver inte ta medicin lika ofta som för en månad sedan.

Var som jag nämnde förut till läkaren som gav mig fyra olika mediciner mot luftrörskatarr, bihålsinflammation och hosta. Jag var alltså helt utslagen av influensan och läkaren sa åt mig att vila. Förmodligen drabbades jag lättare av den här influensan eftersom jag känt mig så stressad. Vila var det ja, sambon lät mig sova ut en helg och efter den kände jag mig en gnutta bättre men bra var jag inte. Tröttheten satt kvar och jag sov större delen av dagarna och det är någon som jag fortfarande kan göra men jag är tacksam över att min sambo lyckas "dra upp" mig ur sängen om mornarna.

Den här tröttheten höll på att göra mig galen förra veckan. Man går och tänker en massa negativa tankar om allt och jag kände att snart går det nog ännu djupare i mina tankar men så har jag Molly som lyser upp den gråa trista vardagen. Eftersom tröttheten inte blivit bättre gick jag till en optiker i fredags. En ny butik som öppnat, Smarteyes, och fick otroligt bra bemötande där. Kvinnan som tog emot mig visade direkt några par bågar som passade mig riktigt bra. Sedan fick jag göra en synundersökning på en gång och nu mina vänner nu ska ni få höra...

När vi kommit en bit in på synundersökningen säger optikern att hon märker att jag anstänger mig lite väl mycket för att se bokstäverna på tavlan. Hur då, undrade jag och hon såg att jag rörde huvudet en gnutta och spände mig i ansiktet. Jag var i det läget helt säker på att min syn blivit förändrad eftersom jag visste om att jag spänner ögonen när jag ska läsa, säkert för att synen blivit sämre. Det var min tanke men så var inte fallet. Min syn hade knappt förändrats på två år men optikern upptäckte en så kallad mikroskelning.

En mikroskelning? Ja, det betyder att ett av mina ögon (vet inte vilket än) skelar en gnutta när jag anstränger mig, som att läsa, kör bil eller tittar på tv och denna mikroskelning gör att ögat får arbeta tio gånger så mer än ett normalt öga och leder till svår huvudvärk eftersom man ständigt spänner sig. Optikern berättade detta samtidigt som hon la på ett extra glas på mina glasögon och jag såg helt plötsligt utan att spänna ögonen. Tårarna var inte långt bort här kan jag erkänna. Jag var i chock, är det så det känns att se tydligt och inte suddigt, jag såg konturerna ordentligt!

Jag har haft glasögon sedan jag var fyra år och har haft huvudvärk dagligen under nio år. Kan ni tänka ner, nio år! Tänk om det är det här som är boven i det hela. Något som mina tidigare optiker har märkt men inte gjort något åt. Jag är så ledsen samtidigt som jag är så oerhärt tacksam till den optikern som tog emot mig i fredags. Hon tog mig på allvar och skickade en remiss direkt till ögonkliniken på lassaretten så nu väntar jag på en kallelese dit så jag får göra en rejäl ögonundersökning och förhoppningsvis få specialglas som hjälper det ögat som har skelningen att inte arbeta så mycket. Det var ett sådant glas som hon satte på utanpå mitt glasöga.

Ni ska bara veta hur glad jag är inombords över det här. Tårarna är inte långt borta nu när jag skriver det här. Glad och arg. Jag som klagat på huvudvärk i nio år men ingen har märkt något? Min skelning har med största sannorlikhet förstört min skolgång. För med skelning tappar man koncentrationen, man får svårt att fokusera längre stunder och man tappar tron på sig själv om man inte får hjälp. Dyslexi plus det här, hur har jag orkat undrar jag? Alla de gånger som mina lärare sagt att jag varit lat, de gånger som jag själv trott att jag varit helt bakom flötet som inte ens kunde läsa ett a4:a med text på utan att bli svimfärdig.

Nu är allt så klart för mig. Nu vet jag varför jag lättare blir åksjuk i bilen, varför jag blir yr när jag går in i en trång butik, varför jag kan ligga hela dagen efter med huvudvärk om jag ansträngt mig rejält dagen innan genom att läsa ett kapitel i en bok, varför jag blir yr och trött när jag är bland människor som ständigt rör sig, varför jag blir extremt trött i ögonen och huvudet efter jag sett ett tv-program som bara är en timme och nu vet jag varför jag mått som jag gjort och gör för än mår jag inte bra.

När vi klev ut från optikern i fredags gav sambon mig en kram och då brast det. Jag grät mitt på stan, jag kände mig löjlig men kunde inte hålla det inne. Där stod jag och grät och var arg, ledsen men samtidigt glad. Nu hoppas jag att min kallelese till ögonkliniken på lasaretten inte dröjer allt för länge. Någon månad kötid kunde det vara sa optikern. Jag hoppas på en kort tid för jag behöver hjälp snabbt för mitt vardagsliv håller på att förfalla helt. Nu vet jag i alla fall varför jag mår som jag gör. Min sambo vet varför jag mår som jag gör och jag är så tacksam över att han förstår, att han stöttar mig och ger mig en hjälpande hand när jag har det extra tufft.

Till mina nära och kära. Jag lever även om jag inte hör av mig lika ofta just nu. All energi går åt att ta hand om Molly och försöka fixa med hushållssysslorna. Det blir minst två powernaps om dagen på en timme varje gång ungefär för att ögonen ska få vila men huvudvärken är där ständigt och det är den som håller på att göra mig galen. Att köra bil längre sträckor är inget för mig just nu, i så fall på kvällen där man inte får lika mycket möte eller ljus som ställer till det. Idag körde jag ner på stan och när jag kom hem var jag tvungen att gå in och kräkas för jag blev så illamående, sedan sov jag i två timmar.


Därför mina kära bloggvänner ligger bloggen lite halvt nere just nu. Jag måste samla kraft till att hitta tillbaka till mig själv nu. Hitta den där extra livsgnistan som jag behöver nu. Det här inlägget började jag skriva i fredags kväll men först nu som det är klart. Jag får helt enkelt skriva lite då och då. Har en hel del inlägg som ligger i utkast så förhoppningsvis orkar jag ta mig till datorn någon gång under dagarna framöver så det inte blir allt för dött här.

Ta hand om er!
Måndagslistan v.45


Nu har jag äntligen hakat på måndagslistan. En listan som skrivs varje måndag för att få en lite mer positiv känsla när måndagen är här igen, sen som annars kan kännas väldigt tung och jobbig. Haka gärna på den, det är Jenny som startat listan och redan är det ett gäng som varje måndag publicerar sin lista.

Idag, måndag, är jag glad för att:
 • ... jag äntligen fått svar på varför jag lider av svår huvudvärk. En så kallad mikroskelning har upptäckts på mina ögon och jag har fått remiss till ögonkliniken på lasaretten. Mer om det här kommer i ett eget inlägg.
 • ... Leksand vann sin match igår. Det går bra nu!
 • ... vi åkte hem till mina föräldrar igår och överraska dem. De blev superglad över att vi kom och att se lyckan i Mollys ögon när hon fick se sin Mopfa (morfar) skulle göra vem som helst blödig.
 • ... jag har min älskade sambo vid min sida. Den här hösten har varit den mest jobbiga psykiskt och fysiskt för mig och för oss som par. Nu har jag fått problem med mina ögon som gör min vardag väldigt begränsad men han är där och stöttar mig och ger mig lite extra kraft att orka upp ur sängen varje dag.
 • ... den fina jubileumsfilten från Polarn och Pyret är i mina ägor nu, den är helt underbar. Nu fattas det bara ett framtida syskon som ska få mysa med den. Är även glad över att jag fick tag på några matchade set också men de får Molly i julklapp så ni får vänta med att se henne i kläderna.
 • ... jag hakade på måndagslistan förra veckan, det här är otroligt peppande!
 • ... vi är en vecka närmare december och det riktigt julmyset börjar krypa sig på. Snart julmarknade, adventsljus, mys mys mys.


Polarn och Pyret 35 år!


Jag har länge spanat på jublieumskollektionen som skulle komma nu under hösten hos Polarn och Pyret. Från första ögonkastet har jag älskat filten och idag blev den min!

Klockan 07.00 släpptes kollektionen i webbutiken. 35% rabatt på allt randigt och då räknades även jublieumskollektionen. Det tog snabbt slut i storlekar och filten samt vimplarna tog slut innan man ens hunnit blinka så det var bara för mig att skynda ner till stan klockan 10 och gå in i den fysiska butiken. Var där redan ett tag innan men behövde inte vara ensam länge innan en bekant kom och gjorde mig sällskap. Vi båda trodde det skulle vara större rusning till butiken men när de öppnade var det bara vi där. Emma kom dit en snabbis ocks fast kan säga att när jag gick ut från butiken en timme senare var kön jättelång.

Var egentligen bara ute efter filten i första hand men det fick komma hem lite till. Detta ska bli julklappar till Molly, ett sett från Mormor och Morfar och det andra från oss. Filten, den är faktiskt inte till Molly utan den ska jag spara till framtida syskon. Låter väl helknäppt men jag älskar verkligen filten så varför inte passa på nu när det var 35% på den?

Hade min plånbok (öhm, läs bankkort) varit tätare hade jag köpt på mig ett gäng plagg till för jag älskar verkligen färgerna i den här kollektionen. Ni skulle se kläderna i storlek 56, jag blev rätt bebissugen när jag såg dem!

Bilderna ovan på kläderna är lite missvisade så jag la ihop ett kollage från hemsidan på plaggen istället. De är ännu finare live ska ni veta! En bild på filten finns dock inte på hemsidan eftersom den tog slut så snabbt. Skynda er till er närmaste Polarn-butik och shoppa loss nu för till och med fredag gäller det 35% rabatt på allt som är randigt. Det vill säga allt från stumpor, vantar, jackor, kläder till mamma, basplagg och så vidare. Mitt tips till er idag alltså!

Det här nedan är alltså de plagg som blev köpta. Den lilla bilden i mitten är baksidan på den multifärgade tröjan till höger. Köpte den rosa tröjan och de bruna byxorna så man kan matcha med varandra. Tack Mormor och Morfar för att ni köper ett sett åt Molly i julklapp!

 

 

Surrovich - Molly & Milla

En vardagsblogg om livet som Mamma till två töser, Molly och Milla. Mycket fokus på barnen och deras påhitt. Välkommen att följa oss!

RSS 2.0