Besök till akuten

5 kommentarer
Det här är riktigt tröttsamt just nu. Mollys feber (40,5 grader) gick inte ner trots alvedon så det fick bli ett samtal till 1177 som frågade lite frågor, bland annat om hon fått i sig vätska. Det var väl mest därför vi valde att ringa in till 1177, att Molly inte fått i sig den mängd hon borde få på hela dagen och knappt kissat något. Det slutade med att vi fick åka in akut.

Som vanligt på en akutmottagning fick vi vänta. Det var verkligen överbelastat på mottagningen igår så jag förstod att vi fick vänta. Inget att bli sur över och vi var trots allt i ett hus där vi skulle få hjälp om Molly helt plötsligt skulle börja feberkrampa.

Ett rum på barnvdelningen fick vi och där spenderade vi fyra timmar innan vi fick åka hem igen. Det togs tester och det otrevligaste var när det skulle tas blodprov i fingret. Då bröt jag ihop och grät för jag var så ledsen för Mollys skull. Hon kom ihåg den där sprutan att den gjorde ont förra gången så hon spände sig, skrek och var helt hysterisk. Jag fick blåhålla henne samtidigt som jag själv inte skulle bli ledsen vilket jag nu blev. Jag var så utmattat eftersom jag knappt sovit något och inte ätit lunch ännu och då, när vi var på akuten var klockan runt 21. 

Molly fick vätskeersättning som vi fick tvinga i henne och sedan fick hon ipren i en spruta genom munnen. Till slut kom barnläkaren som ställde en drös med frågor och jag nämde att jag nyss varit sjuk och att det här var fjärde gången på fem veckor Molly fått så här hög feber. Läkaren höll med om att det här inte var normalt och klämde och kände på Molly. Tittade i svalget och öronen. Han kostaterade att trumhinnorna var något röda och inåtbuktande, inte så farligt som de brukar vara vid öroninflammation men han ville ändå ge Molly kåvepenin i förebyggande syfte. Sänkan var hög och halsmandlarna var svullna. Även den knöl hon haft länge på väster sida av halsen, lymfköteln som alltid sväller upp stort vid förlylning.

Idag mår Molly redan mycket bättre. Det är jobbigt att få i henne kåvepeninen som hon ska ha tre gånger om dagen men hon är stark vår tjej. Tänk vad de små liven orkar med egentligen. Jag själv har feber nu också, kraftig huvudvärk och är allmänt trött och seg. Som sagt, nu är jag less på alla dessa sjukdommar och hoppas verkligen att det här är sista dagarna vi är sjuka på mycket länge! 

En stor eloge till personalen på barnavdelningen på akuten. De var mycket väl tillmötesgående och tog allt på Mollys villkor när det skulle undersökas. De var även väldigt bra på att säga att vi inte gjort fel när vi åkte in akut för när vi väl var på plats på akuten så var Molly pigg och ville leka precis som vanligt. Fast hon orkade så klart inte göra det så länge men man kände sig rätt dum när vi var där och tog upp ett rum. Det sista sköterskan sa till oss innan vi gick var "där ser ni, eran känsla var rätt så det var tur att ni kom in med Molly"...


Ingen kan vara nere med en ballong! 

 
1 Helene:

skriven

Okej, då skall jag tänka på det med Sophie. :)

Ja det är nästa helg, kom ihåg att anmäla er om ni tänker åka! Jag tror det blir jätte roligt varken jag eller Stefan har sett ett sådant stort kosläpp. Vi var ju på ett i söndags med det var bara 8 kor, haha.Jag tycker så synd om er vännen. Ni har verkligen haft sådan otur att bli så sjuka. :( Jag hoppas verkligen att det vänder snart. Kram <3

2 Therese:

skriven

Men lilla stumpan! :/. Hoppas hon piggnar på sig och får vara frisk ett tag nu när det snart är dags att fylla 2 år :)).

3 Anna - Med Alvora i famnen, en framtid av spänning:

skriven

Krya på dig söta Molly! Vad jobbigt för er. Vi skulle inte ha pratat om akuten på middagen...

Kramar

4 Anna - Med Alvora i famnen, en framtid av spänning:

skriven

Haha ja vem vet. Din kille kanske skulle säga något i stil med "hur skulle ni ha gjort om det hänt något när sambon inte var hemma" och så var snacket igång om barnakuten :)Eller så var det hockey vm, fotbolls em och något barnsnack därimellan :)

5 Anonym:

skriven

Hej,

uscha jobbigt med medicin. Jag fick ett tips som som funkar på mina barn. Ge medicinen på en sked med sylt alt glass. Smakar inte lika mkt då.