För två år sedan gick vattnet!

3 kommentarer
Ctg-kurvan på kontrollen

Måndagen den 24 maj 2010, runt klockan 11.45 för två år sedan, 8 dagar innan beräknad förlossning, gick vattnet helt plötsligt här hemma. Jag och sambon hade tagit oss en lååång och skön sovmorgon. Gick och duschade och sedan satte jag mig vid datorn för att läsa lite bloggar. 

Skulle resa mig därifrån för att gå till köket eftersom brunchen var klar. På vägen dit känner jag hur det kommer något blött i trosorna. Försöker knipa men förgäves, det droppar på golvet så jag skyndar mig in på toaletten. Mitt hjärta slår dubbelslag och jag blev rädd men även förväntansfull. Var det verkligen vattnet som gått, kanske var det duschvatten? Tänk vilka konstiga tankar man tänker när man är mitt uppe i allt sådär.

Ropade på sambon att han skulle komma och jag fick ur mig "jag tror vattnet har gått" och började nästan gråta av nervositet. "Nähä, tror du det?!", sa sambon tillbaka och tittade på golvet. Gick inte att missa vattnet på golvet så under tiden jag satt på toalettstolen torkade sambon upp på golvet och så säger han "shit, nu händer det".... 

Ringde förlossningen och skulle komma in på kontroll några timmar senare så innan det var dags att bege sig dit fixade jag det sista. Packade bb-väskan ifall det skulle sätta igång på allvar och så hör och häpna, ställde jag mig och rakade benen. Hallå, raka benen?! Jag hade bara några månader tidigare skrattat år hur folk berättat att de rakade benen och målade tånaglarna (ber sambon göra det) när det är dags för förlossning. Jag skulle då inte göra så men ändå gjorde jag det. Antar att jag behövde något att fokusera på. Jag var nervös! 

På speciallist mödravården gjordes det en kontroll med ctg:n och ultraljud för att se efter hur det låg till med fostervattnet. Allt såg bra ut och på ctg-kurvan kunde man se att jag hade sammandragningar var tredje minut. Inget som kändes eller gjorde ont. Fick veta att vi skulle vara tillbaka klockan nio dagen efter som inget hade hänt för en kontroll och att händer inget alls innan torsdagen skulle jag bli igångsatt. Det var liksom där och då det slog mig att nu ska bebisen vi nyss såg på ul-skärmen ut. Vår bebis skulle födas, vi kommer bli föräldar!
Magen i v.36+1. Ångrar att jag inte tog fler magbilder men jag tyckte inte alls
att jag hade någon gravidmage utan bara var överviktig. Så fel jag hade insåg
jag senare efter att ha kikat igenom de få bilder jag faktiskt tog på mig själv.
Spelar ingen roll egentligen om jag hade en typisk gravidmage eller ej för jag
visste att inom den låg det en liten bebis som var min och sambons. Vår bebis!


 
1 Helene:

skriven

Pirrar lika mycket i kroppen varje gång man läser sånt här. <3

2 Therese:

skriven

Håller med :). Jag sitter och ryser när jag läser det här.

3 Emma:

skriven

Jag ÄLSKAR att du tänkte att det kunde vara duschvatten :-D