Ni smörjer väl in era barn?

En kommentarEn solig dag som denna vill jag påminna alla föräldrar där ute att smörja in era barn. Se även till att barnen har med sig solkräm till förskolan för solen är verkligen varm nu och farlig, kom ihåg det! 

Kom ihåg att inte bara smörja in armar och ben utan nacken, öronen, näsan och kinderna eftersom det oftast är där man bränner sig lättast. Se till att barnen har något på huvudet också, en uv-kept är ett bra alternativ om ni tänkt vara i solen flera timmar. 

Jag har skickat med Molly solkräm, keps och solhatt till förskolan. Ska ta med lite med somrigt ombyte nästa vecka också så hon har något annat än långärmat och mysbyxor att byta om till ifall det behövs. 

Vilken solkräm kanske ni undrar vi använder? Det är den som är på bilden ovan och vi är jättenöjda. Molly var inte bränd en endast gång förra sommaren. Den är dryg att smeta ut men inget som jag stör mig på, ju fetare den är ju längre sitter den på. Så klart innehåller den inga kemiska filter utan bara partikelfilter. Nu undrar kanske några vad det är för något, läs texten här under:

Aco barn solkräm SPF 30
är en solkräm med enbart partikelfilter, det innebär att solskyddsmedlet lägger sig utanpå huden och reflekterar bort solens skadliga strålar till skillnad från kemiska filter som går in i huden och där absorberar strålarna. Fördelarna med partikelfilter jämfört med kemiska filter är att de inte är lika irriterande för huden och att de färgar huden vit så man ser var man smörjt och inte smörjt. Barn under två år ska inte använda kemiska filter eftersom deras kropp har svårt att bryta ner dem.

Passa på att handla solkräm hos Apoteket, de har 25% rabatt om ni handlar minst två solprodukter. Krämen som jag tipsade om hittar ni här.

Så kom ihåg, smörj era barn och glöm inte bort att smörja in er själva också!

 
1 Millis:

skriven

Vi var och köpte exakt den på apoteket idag. Plus en till oss själva :) Fast vi valde en med 50spf till lillkillen. Tänkte att det måste väl ändå vara bäst att ta högsta möjliga.

Tack för att du tipsar, även om vi hann innan den här gången så kunde det ha varit användbart och säkert är det för många andra :)